Ah nee hè… Duitse sekte duikt op in Enschede, ronselt leden bij Hogeschool Saxion

Hogeschool Saxion in Enschede blijkt ineens te worden geteisterd door een stel Duitse mafklappers van een christelijke sekte, die leden proberen te ronselen. Daar heeft toch helemaal niemand zin in…

Zelf zit ik in de laatste fase van m’n studie op Saxion. Ik ben er dus niet meer zo vaak te vinden en dat is maar goed ook. Anders zat ik nu misschien ook wel bij een Duitse christelijke sekte! Studenten zijn namelijk, blijkbaar, nog vatbaar voor die onzin ook!

Zeker één Enschedese student (nee, niet ik) is, volgens zijn vader, “totaal gehersenspoeld”. Het lijkt te gaan om zo’n stereotype sekte zoals we die van Amerika kennen: van die Charles Manson-achtige mafklappers.

En dat is het vreemde aan dit verhaal. Hoe sommige mensen in die tijd in een sekte terecht zijn gekomen, kan ik best wel begrijpen. Mensen langzaam isoleren van hun omgeving en naar jouw groepje toetrekken lukte toen een stuk beter. Maar dat je als moderne ~20-jarige hbo-student hier nog intrapt, kan ik niet begrijpen.

De student heeft kennelijk z’n bezittingen opgegeven (afgegeven aan de sekte) en leeft sinds drie weken in een commune. Het lijkt mij toch dat daar behoorlijk wat indoctrinatie aan vooraf moet zijn gegaan, via Skype blijkbaar. Door de student met Bijbelteksten te bestoken.

Ik zal binnenkort eens even een kijkje nemen bij Saxion. Enschede heeft al genoeg mafkezen rondlopen op het moment, ook Duitse. Maar nu is het feest dus echt compleet… Wat een circus hier.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. ikweetwatikwil

  Het lijkt er op dat veel mensen in Nederland op hol zijn geslagen. Is niet zo verbazing wekkend. De stoelpoten worden onder je stoel weg gezaagd. Mensen willen in een veilig land leven . En die veiligheid is zoek. We zullen vast wel meer vreemde zaken meemaken .Op naar een veilig Nederland stem PVV of FVD.
  De mensen willen weer weten wie ze zijn.

 2. Hendrie1963

  Is dit niet wat voor die linkse sukkels

 3. Fonz

  Klimaat?

 4. arnoud

  stuur ze maar is naar mijn toe, dan zal ik ze is een lesje leren van wat God werkelijke is.

 5. Rosasolis

  Voor echte Christenen geen gevaar. Die krankzinnige sektes komen en gaan, dus niets nieuws. Waarschijnlijk een reactie op de opkomst van de extreem-rechts AFD partij van Duitsland, die helaas veel neo-nazi’s heeft. Vandaag op radio 4 gehoord, dat hoewel vele kerken morgen dicht zullen zijn, kan je wel met vele kerkgemeenschappen in contact komen. Radio 4 besteed veel aandacht aan de problemen met het Corona.
  Zowel de KRO als NCRV heeft s’morgens op radio 4 de luisteraars die getroffen zijn met de virus, de kans om hun leed door te geven. Vandaag belde een 2de jaar student verpleegkundige uit Tilburg, die bij de I.C. longen patienten werkt. Die nu ook
  enkele Corona patienten heeft. Er werd haar gevraagd als zij niet bang is om besmet met de virus te worden. Deze toegewijde leerlinge verpleegkunde vertelde: “ik heb jaren geleden voor deze vak gekozen, en ben nog steeds trouw aan mijn vak, om voor zieke mensen te zorgen en helpen te genezen”.
  Het oude beroep van de trouwe verpleegkundigen. Mijn lieve moeder was er ook een van. Zij was Rode Kruis zuster tijdens WW 2 in Eindhoven, die zorgde voor de verwonde Canadese soldaten. Hopelijk wordt er meer aandacht gegeven aan deze geweldig menselijk beroep (verpleegkundigen) die veel meer aandacht verdient.

 6. Maxks

  Beter een sekte dan Corona dat opduikt.
  Trouwens links is ook een sekte daarom zijn vele scholieren enz. doorlopend vatbaar. Begint al op de kleuterschool.
  Rechts heeft verzuimd links te zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.