Flut RIVM! Komt maand na uitbraak (43 doden) aankakken met infectieonderzoek: site ligt direct plat

Nederland was op en top voorbereid en alles was onder controle. Het RIVM wist precies wat ze moesten doen, maar het zou toch wel meevallen. En nu, een maand na de uitbraak en 43 doden verder, kunnen we eindelijk met z’n allen het virus in kaart brengen! Wat een grap…

Het lijkt wel of de incompetentie bij het RIVM geen grenzen kent. Paul Cliteur wist een mooi overzichtje te produceren met de belangrijkste missers van het RIVM met betrekking tot het coronavirus tot nu toe. En zoals Nederland de trend van Italië volgt, zo volgt het RIVM haar eigen trend van incompetent handelen.

Want waarom nu ineens aan komen zetten met infectieradar.nl? Mensen worden al weken niet getest, tenzij ze ernstige klachten hebben. Er wordt niet eens iets van die vragen en meldingen bijgehouden! Het Rode Kruis kwam met een hulplijn, maar dat heeft een andere functie.

Het besluit om nu met een onderzoek te gaan starten, is, net als al die andere adviezen en maatregelen: too little, too late. En omdat iedereen daardoor praktisch in het duister tast en toch thuis zit, is de vraag naar informatie en de bereidwilligheid om informatie te geven, enorm. Dus hop! Direct die site overbelast, waardoor alsnog helemaal niemand wat kan. Blij gemaakt met een dooie mus.

Wat zit er nog meer aan te komen? Ik verwacht het volgende, in willekeurige volgorde:

 • ‘Oeps, kinderen zijn blijkbaar wél besmettelijk.’
 • ‘Besmetting kan blijkbaar ook zónder symptomen.’
 • ‘Groeps-immuniteit blijkt toch niet helemaal de beste strategie.’
 • ‘Ziekenhuizen sneller overbelast dan verwacht.’
 • ‘Die 0,5 procent (60.000 doden) lijkt toch meer richting de 5 procent te gaan.’
 • ‘Immuniteit blijkt toch minder lang te duren dan verwacht.’
 • ‘Het virus komt harder terug na de zomer.’
 • ‘Geen immuniteit voor nieuwe gemuteerde variant.’

Ik hoop dat ik ernaast zit. Maar ik denk van niet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Cycle25

  Een groot experiment, met de wijsheid van “onbekendheid” heel Nederland omzetten in één groot levend lab. Immuniteit geeft geen garantie dat het virus bestreden wordt, het is spelen met de dood.

 2. Peetjoh

  Juist Cycle. Als je de italie cijfers (2500 dood 3000 genezen 22000 nog steeds ziek) bekijkt kan je deze gok niet maken. Ze moeten is bekend gaan maken hoeveel genezen gevallen er zijn. Op de lijst nog maar 2 maar 43 dood. Waar zijn de genezen gevallen?. 70 % is 10 miljoen. Als daar zo’n beetje de helft van afvalt hebben we echt geen files meer.

 3. Lex

  Die hele aanpak is een groot experiment en daar hebben we ons laten innaaien.
  Hoelang moeten we ons opsluiten.

  Ik heb net naar de laatste aflevering gekeken van Jensen echt wel heftig wat hij zegt.

 4. 777

  43 doden, dat is makkelijk besloten. Slaat verder ook nergens op als je weet dat er dagelijks zo’n 400 mensen sterven in ons land.

 5. hans-e-pans

  De R in de afkortingenreeks RIVM, betekend RIJKS.

  We weten dat vrijwel alles waar de RIJKS Roverheid zich mee bemoeid gaat meer kosten als in eerste instantie geraamd, of zoals nu met het Coronavirus, Covid-19 od WUflu gaat vreselijk fout.

  Dan komt Pinoccio Mark R. ons weer eens te laat op de TV vertellen dat de RIJKS Roverheid in samenspraak met het RIVM en anderen heeft besloten om voor de strategie van “Groeps-immuniteit” te gaan.

  Dit, terwijl het door specialisten in vele andere landen juist ten stelligste word afgeraden, maar bij de bestuurlijke elite in Nederland heerst al geruime tijd de mentaliteit, als je het er maar zo langmogelijk niet over hebt, of doet net of je neusbloed en dat valt het allemaal wel mee.

  Een tactiek die het minste geld kost, want burgers zijn er niet om geld te kosten, maar om ze wettelijk geregeld geld afhandig te maken.

  1. ervi

   Als er geen noodkreten vanuit de gezondheidszorg waren geweest had de bestuuurlijke elite de SARS-CoV-2 crisis nog steeds ontkend.
   Evengoed gaan die duizenden en duizenden doden er komen.

 6. Brenda Welsh

  Zojuist bracht Wilders een nieuw cijfer aan overlijdensgevallen. Is zeker gesteld dat dit enkel Corona gevallen betreft? Hart en vaatziekten eisen elke dag levens. Ook kanker.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.