Knettergestoorde megalomane EU blijkt incompetent en wil DAAROM meer macht en geld. FVD gaat LOS

Eigenlijk is het nauwelijks te bevatten. De Europese Unie maakt van de hele crisis rond het coronavirus een enorme puinhoop. Hoewel we het allemaal graag anders gezien zouden hebben blijkt de EU ook in dit soort moeilijke tijden volstrekt incompetent te zijn. Maar hoe reageren Europese megalomanen op het falen van het Heilige Europese Rijk? Door excuses aan te bieden en lidstaten aan te moedigen meer zelf te doen? Natuurlijk niet! Nee hoor, de EU wil juist meer macht én meer geld. 

Op 22 februari van dit jaar vond er de gebruikelijk G20 top plaats in Qatar. Alle leiders van de grote economieën kwamen daar bij elkaar om met elkaar over de belangrijkste onderwerpen te praten. De Amerikaanse delegatie wilde het graag hebben over het bestrijden van het coronavirus. Misschien, zeiden de Amerikanen, kon men van elkaar leren en kon er het één en ander gecoördineerd worden.

Ongelooflijk genoeg vonden de Europese leiders die er waren dat volstrekt niet interessant. Nee, het enige waar zij het over hadden was, I kid you not, klimaatmaatregelen. De Amerikanen begrepen daar niets van en vonden de houding van de Europeanen buitengewoon ergerlijk. Geen enkel argument hielp. De Europeanen waren weer eens geobsedeerd met het klimaat, de grootste epidemie die de wereld gezien heeft sinds de Spaanse griep kon ze gestolen worden.

Maar hoe reageerden diezelfde Europese leiders toen President Trump aankondigde dat Europeanen Amerika niet meer in mochten? Juist: geschokt, verbaasd, verbouwereerd, en zelfs boos.

Ja, ja.

N0u, dames en heren elitaire wegkijkers, die situatie hebben wij geheel en al aan jullie te danken. Als júllie pro-actief hadden gehandeld had Trump die maatregel misschien niet hoeven treffen.

Hoe dan ook, juist omdat de EU zo ontzettend ineffectief en zelfs incompetent is geweest zou je denken dat de Europese Unie even een stapje terugdoet en individuele lidstaten de vrije had geeft om in actie te komen. Helaas, niets is minder waar. Zoals FVD-Europarlementariër Rob Roos uitlegt op de website van zijn partij:

Brussel benut deze crisis direct om meer macht en meer geld naar zich toe te trekken. Ironisch genoeg ‘voelen’ zij dat de mensen daarom vragen. “Never waste a good crisis” zei Winston Churchill en dat advies slaat de Europese Commissie blijkbaar niet in de wind. Zo misbruikte de EU eerder al de eurocrisis en nu lijkt het opnieuw te gebeuren. Eerst de boel uit de hand laten lopen en dan meer macht eisen om het ‘op te lossen’.

En dan gaat Roos los:

“We moeten voorkomen dat dit incompetente gedrag wordt beloond. dat dit incompetente gedrag wordt beloond. Want had onze Tweede Kamer op 28 januari 2020 maar gehoor gegeven aan de oproep van Baudet om een spoeddebat te voeren over het coronavirus. En had minister Bruins van Medische Zorg en Sport de Kamer maar willen informeren over de succesvolle aanpak van Singapore, in plaats van alleen te kijken naar andere falende EU landen om ons heen. Dan hadden we als zelfstandige natie veel betere voorzorgsmaatregelen kunnen treffen. Dat had ons een hoop ellende bespaard.”

Die hele EU moet maar even oprotten voorlopig. Al die mafketels hebben er een rotzooi van gemaakt, waardoor meer dan duizend mensen al overleden zijn in Italië, er daar waarschijnlijk nog eens duizenden doden bijkomen, en er in andere EU-landen vrijwel zeker hetzelfde zal gebeuren. Dat komt door de incompetentie van al die EU-gekken. Hadden we gedaan wat ze in, zeg, Singapore deden dan was het virus onder controle gebleven.

Maar nee, Klimaat ging boven alles. En daar gaan wij, gewone burgers, nu de prijs voor betalen.

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus — 161 DDS-lezers gingen u al voor!

Volg mij op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  Forum gedraagt zich op dezelfde huichelachtige manier als altijd. Enerzijds wil zij niet meer macht naar de EU, maar als de crisis zich aandient, en de EU wegens nationale soevereiniteit niet kan ingrijpen, heeft de EU het opeens gedaan. En Baudet was laatst ook niet bij een debat over de coronacrisis.

  1. Hendrie1963

   Kruip jij maar weer onder die steen waar je vandaan komt. Je begrijpt er geen ballen van. En ik ga het je ook niet uitleggen want daar ben je te stom voor.

  2. Kretoloog

   “Baudet was laatst ook niet bij een coronadebat”.

   Dat is een opmerking onder de gordel, Brandebok. Bij de plenaire coronadebatten was Baudet zichtbaar en hoorbaar aanwezig. Hij heeft daar diverse moties ingediend. Bv. al 1 in begin februari om de maatregelen te nemen waar het kabinet pas afgelopen donderdag toe heeft besloten. Maar voor een 2-mansfractie is het ten enenmale onmogelijk om aan alle procedurevergaderingen en zo deel te nemen.

   1. JFU

    Het coronavirus is gevaarlijk…maar daar komen we wel vanaf. Het virus dat Europa heet is veel gevaarlijker en komen we nooit vanaf.

  3. Joshuak

   Ingrijpende middelen zoals wat? Wat is geblokkeerd door de soevereine staten?

   Pure speculatie en dat weet je net zo goed als ik.. Enige wat Europa kan is er geld tegenaan gooien.. Maar dat is doelloos als je de grenzen zelf niet bewaakt en ingrijpende acties on de verspreiding te voorkomen.

   Dit is juist zo iete waar de EU blij me is, want zij en jijzelf kunnen hun autoritaire trekjes weer uitvoeren en doen alsof het beter was geweest

   1. Meriadoc Brandebok

    @Joshuak

    Nee, het is geen pure speculatie. Alle bevoegdheden met betrekking tot de Volksgezondheid liggen bij de nationale staten. Kan de EU steden in quarantaine laten zetten? Nee. Kan de EU scholen laten sluiten? Nee. Staan de Europese ziekenhuizen onder controle van de EU? Nee. Kan de EU toeristen verhinderen af te reizen naar het buitenland? Nee. Kan de EU bijeenkomsten van meer dan 100 mensen verbieden? Nee. Kan de EU evenementen afgelasten? Nee. Kan de EU verhinderen dat alle ziekenhuizen apart van elkaar vaccins gaan ontwikkelen? Nee.

    Dus waarom zeuren dat de EU geen ingrijpende acties onderneemt, terwijl je tegelijkertijd wilt dat zij daartoe geen bevoegdheden bezitten?

  4. -Bo-Realist

   Meriadoc
   Om een probleem helder hebben. Dat wil zeggen dat als je bijvoorbeeld zicht wilt hebben op de omvang en verspreiding van corona binnen Nederland, dat je dan invloeden van buitenaf moet minimaliseren. Je zou kunnen denken aan inreisverboden voor de voornaamste brandhaarden. Als je bij de aanpak van een probleem op de EU moet wachten, loop je snel ten minste twee maanden achter de feiten aan.

   Vandaar dat Nexit eindelijk eens openlijk besproken en overwogen moet worden. Wat mij betreft mag het per direct met terugwerkende kracht worden doorgevoerd.

 2. Kidogo

  EU en TimmerFrans weg met dit zooitje ! Nexit !
  Stem FVD !

 3. AnnaKlaver

  27-02-2020
  Volgens Donald Trump vormt het nieuwe coronavirus amper een gevaar voor de Verenigde Staten. Het risico voor zijn landgenoten is “zeer laag”, zei de Amerikaanse president tijdens een persconferentie.

  1. AnnaKlaver

   13-03-2020
   Trump

   “Om te voorkomen dat nieuwe gevallen ons land binnenkomen, zal ik alle reizen van Europa naar de Verenigde Staten de komende 30 dagen opschorten.

   Binnenlandse vluchten zijn geen probleem, daardoor zal het het virus zich zeer snel verspreiden.

   Wie is hier knettergek ..

  2. Joshuak

   Tuurlijk dat zei hij om paniek zoals in Australië te voorkomen waar het uitliep op hamsteren en vechtpartijen in de supermarkt.

   Gaat erom wat se achter de schermen doen en dat was overduidelijk want ze hebben het over dat ze al in geavanceerde statium can een vaccin zijn..

   Maarja dat zeg jij er niet bij.. Want waarom moeilijk maken toch?

   1. AnnaKlaver

    @Johuak dat is flauwekul, hij negeerde alle adviezen van deskundigen en nam pas maatregelen op 13 maart.

    Het was bekend dat er in verschillende staten het virus al aanwezig was, dan ga je toch als eerste de binnenlandse vluchten verbieden?

    1. Bullshit16

     Anna
     Waneer hou je een keer op met huilen
     Huilbaby

     1. AnnaKlaver

      @Bull, vraag je moeder eens om een schone luier.

     2. 777

      Eeuwig gebande huilbaby

    2. Bullshit16

     Anna
     Ik geloof dat jij maar even moet vragen je huilt nu nog
     Huilbaby

 4. RvdBe

  Je moet van de eu ook geen actie verwachten, die criminele organisatie is slechts opgericht om ons kaal te plukken.
  De actie moet komen van de nationale regeringen, Rutte echter is slechts gewend de orders vanuit Brussel op te volgen, nu hij zelf zijn leiderschap moet tonen komt er niet meer uit dan wat gegiegel.
  Trieste vent.

 5. C.A.Barstow

  De EU maakt van geheel Europa op alle gebieden een gigantische puinhoop die zijn weerga niet kent, en dat alleen omdat een bende linkse fascistische idioten de macht naar zich toetrekt, het gaat alleen maar om het uitoefenen van macht, het zakken vullen gaat dan vanzelf.

  FvD brengt dat aan het licht, aan ons dus de keus om dat fascistische machtsbeluste linkse ratten nest in Brussel waar mogelijk te bestrijden en als het mogelijk is uit te schakelen.

  Laten wij er voor zorgen dat politiek links en daarmee de EU vernietigend verslagen wordt.
  Stem op FvD/PVV.

 6. Bullshit16

  Als die linkse ratten nu nog niet weten dat Brussel op ons geld azen dan komen ze er ook ook nooit achter GL D66 he B66 ze zijn compleet gehersenspoeld in wie van die linkse ratten zegt dat fvd niet democratisch is moet nog maar even naar YouTube kijken fvd journaal hoe democraties wil je het hebben
  Nee de eu is demoncratis daar zitten idioten die ik niet ken in ook niet op heb kunnen stemmen
  EU demonctraties laat mij niet lachen
  EU IS EEN DICTATUREN INSTITUUT WAAR IK VER VAN WIL WEGBLIJVEN WEG MET DIT ZOOTJE
  STEM FVD OF PVV UIT DE

  1. AnnaKlaver

   @Bull, 17 virtuele zetels van de 150, dat gaat hem dus echt niet worden.

   1. Bullshit16

    Anna
    Wacht maar af er zijn een hoop mensen die op pvv of fvd stemmen maar in het openbaar niet durfen zeggen wand dan komen die linkse gekken in gooien een steen door je ruit.in daarom houden de mensen met gezond verstand zich neutraal
    Ga nu maar weer verder huilen Huilbaby

  2. Marija

   De EU vormt al een leger om evt binnenlandse protesten en ongeregeldheden aan te kunnen pakken.

 7. Duckday

  Zoek op YouTube ZAAG

 8. Maxks

  Herinnert zich nog iemand het campagne filmpje van de SP? Spijker-kop verhaal.
  h**ps://www.youtube.com/watch?v=aA4jUU-ntHs

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.