Martin Bosma veegt de vloer aan met dictatoriale nepdemocraten: ‘D66 als bedreiging van onze democratie’

Martin Bosma krijgt veel te weinig aandacht in de pers. En dat is jammer, want hij is niet alleen bijzonder slim, maar ook nog eens erg uitgesproken. Na Geert Wilders is er mijn inziens geen andere PVV’er zo graag bereid om radicaal-links aan te pakken. 

Vandaag onderstreept Bosma dat maar weer eens door te linken naar een nieuw stuk van Coen de Jong op de website van Syp Wynia. Daarbij schrijft Bosma: “D66 als bedreiging van onze democratie. Leest u mee, mevrouw Ollongren?” Vervolgens citeert hij uit het stuk van Wynia: “Je kon de kiezer toch niet laten stemmen over belangrijke kwesties.”

“In de praktijk is D66 in 2020 een partij die invloed van de burger minimaliseert, burgerrechten en democratische vrijheden inperkt en autoritair opereert,” aldus De Jong in zijn column. “Pechtold hield niet van interne democratie en jaknikkers krijgen dan snel de overhand. De vernieuwingsdrift van weleer is vervangen door het verdedigen van de belangen van de gevestigde orde. Bizar genoeg blijft D66 zichzelf niettemin als reuze verlicht, modern en tolerant zien, wat tot uiting komt in het napraten van zulke stichtingen als Urgenda.”

Vervolgens geeft De Jong 15 voorbeelden waaruit blijkt dat het D66 van nu niets meer lijkt op de partij van een jaar of veertig geleden. Toen waren D66’ers nog démocraten. Nu zijn het quasi-verlichte dictators. Het referendum moest weg, de kiezer moet minder invloed krijgen, nieuwe partijen worden dwarsgezeten, een cordon sanitaire werd opgetrokken rond de PVV en nu FVD, de almachtige EU wordt vereerd… het gaat maar door. Welk onderwerp je ook aansnijdt, steeds weer blijkt D66 de kant te kiezen van nietsontziende technocraten in plaats van die van burgers.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de beschuldigingen van D66-leider Rob Jetten aan het adres van Thierry Baudet, die hij op walgelijke wijze steevast wegzet als een Nederlandse Hitler. Jettens voorganger Alexander Pechtold deed dat met Geert Wilders, nu is het de beurt aan Baudet, ongetwijfeld omdat zijn partij nu een grotere dreiging vormt voor het establishment — en daarom kapotgemaakt moet worden.

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus — 154 DDS-lezers gingen u al voor!

Hoe dan ook, Martin Bosma heeft gelijk. D66 vormt een bedreiging voor onze democratie. Goddank dat in ieder geval één Kamerlid, in de persoon van Bosma, de moed heeft dat hardop te zeggen.

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

63 reacties

 1. Kidogo

  Jammer dat hij lid is van de PVV , het zelfde geldt voor Fleur Agema !
  Stem FVD !

  1. Lex

   Jammer dat jij zo ultra links bent waarschijnlijk D66 of nog erger GroenLinks aanhanger en natuurlijk gruwelt van de PVV en FVD die het beste voor hebben voor Nederland.

   Jammer dat Martin Bosma geen opvolger wilt worden van Geert Wilders.
   En Agema een TOP wijf op de juiste plek lid van de juiste partij.

   Agema lijkt mij de juiste opvolger.

   Kidogo blijf lekker dromen van een ultra linkse samenleving dat langzaam afglijd richting de afgrond.

   1. Canta

    Meneer Bosma, hoeveel leden heeft de PVV?????
    De PVV heeft 1 lid, Geert Wilders, die de koers van de partij bepaald.
    Dat noemt men dictatuur. En u durft te praten over democratie?

    1. DirkGentley

     Je kunt als voetbalcoach een Democraat in hart en nieren zijn, je laat je team niet meebeslissen met de tactiek als jij hoofdverantwoordelijke bent. Niet alles kan democratisch gerund worden. Of hoeft dat. Ik snap niet waarom een partij Democratisch geleid zou moeten worden. Het lànd moet democratisch bestuurd worden. Maar hoe een partij zelf denkt te moeten fungeren heeft daar niets mee van doen. Wel moet een partij transparant geleid worden vind ik persoonlijk. Maar als een kiezer op een ontransparante partij wil stemmen moet dat ook mogen.

     1. Canta

      Wanneer het bestuur van die voetbalclub het niet met jouw beleid eens is, dan vlieg je eruit.

    2. RvdBe

     Als ik wil stemmen op een partij met 1 lid waarvan ik vind dat die het best opkomt voor mijn standpunten, dan stem ik daar op, wat is daar ondemocratisch aan?

     1. Canta

      RvdBe
      Het stemmen op zo’n partij is niet ondemocratisch, de partij zelf is niet democratisch. En dan moet je je mond houden over het democratisch gehalte van andere partijen.

 2. Mees

  BAM, het forum draagt ‘democratie’ hoog in het vaandel. 🙂 🙂 🙁

  Net zo’n wassen neus als het huisreglement van DDS..

  1. Cootje

   Welke oude politieke partijen dragen de democratie wel hoog in het vaandel ??

   1. 1234vijf

    De meeste, behalve PVV en FvD.

    1. Baron von Munchhausen

     1234 veif
     Ik denk dat DENK ook anti-democratisch i. Denkt U?

     1. Baron von Munchhausen

      i = is

     2. 1234vijf

      Nee, voor zover me bekend hebben ze geen ondemocratische programmapunten en is hun partijorganisatie democratisch ingericht. Dat geldt niet voor PVV en FvD.
      Het is wel een populistische partij.

     3. Niemandalletje

      Democratie (van het Grieks δῆμος/dèmos, “volk” en κρατειν/kratein, “heersen”, dus letterlijk “volksheerschappij”) is een bestuursvorm waarin de wil van het volk de bron is van legitieme machtsuitoefening.

      Populisme (van het Latijnse populus, “volk”) is een manier van politiek bedrijven, waarin de centrale tegenstelling die tussen “het volk” en “de elite” is, en waarbij de populist de kant van “het volk” kiest.

      Hoe duidelijk wil je het hebben?

    2. -Bo-Realist

     @1234wijf
     Ten eerste zijn PVV/FvD jonge partijen. Beide zijn na de eeuwwisseling ontstaan.
     Ten tweede is de eindverantwoordelijkheid van ons politiek bestel anders dan de eindverantwoordelijkheid voor het bestuur van een politieke partij.
     Bij ons staatsbestel zijn namelijk de kiesgerechtigden eindverantwoordelijk voor wat er gebeurt, zij kiezen namelijk hun vertegenwoordigers en kunnen die na 4 jaar aanhouden of wegstemmen. Bij een politieke partij ligt de eindverantwoordelijkheid bij het algemeen bestuur, dat uit enkele leden bestaat. Dat het bestuur van de partij het beleid bepaalt, is niet meer dan logisch.

  2. Cootje

   Democratie hoog in het vaandel . Laten we eens beginnen met de banken , die komen met 750 miljoen € boete weg zonder individuele strafvervolging volgens mij ondermijning van de eerste orde , het functioneren van de instellingen in onze democratie \ bananen republiek / UWV CBR de belastingdienst de top ambtenaren het WODC , het leger met chroom 6 en de burnpit , 7 klokkenluiders bij justitie , zwart gelakte pagina’s , democratische hoogstanden. Van onze boeren bouwers onderwijzers en zelf de politie . De democratische top verzorging van onze asielzoekers , inclesief schadevergoeding

  3. CLoVis

   @Schijtlijster

   De Raggende Mannen hoeven jou niets te vragen,
   je hebt al poep in je hoofd.

   Voor de rest:
   De eerste regel is voor mij -wat jou betreft- favoriet.

   1. CLoVis

    En voor als je het niet kunt vinden met je domme hoofd:
    h**ps://www.youtube.com/watch?v=pCCp13tKMY4

    1. CLoVis

     Of anders hier een deel van de tekst:

     Zal ik jouw is effe lekker in je bek schijten
     of heb je al poep, poep in je hoofd.

     Poep in je hoofd, poep in je hoofd.
     Wat maakt het uit, als je maar gelooft.
     Poep in je hoofd, poep in je hoofd.
     Wat maakt het uit?

  4. Veteraan

   Bla, bla, zucht, saai

 3. Baron von Munchhausen

  Dat wordt lachen, gieren, brullen tot de verkiezingen! De “boven de burger verheven” PVDA en Groen-Links gaan enorm de fout in! Ze gaan andere linkse partijen uitsluiten: t.w. CU, SP (ja,.ja,.),DENK uiteraard D66!
  Voorts gaat tot de verkiezingen de rol van Asscher in Rutte II een grote rol spelen; uitholling van o.a. de zorg, de meest waardeloze WWZ enzovoort,.
  Tevens staat een of andere PVDA’er klaar om Asscher een dolk in de rug te steken. Zoals Asscher bij Samson deed!

 4. 1234vijf

  Een PVV-er die D66 een bedreiging voor de democratie durft te noemen.

  Brutalen hebben de halve wereld, zullen we maar zeggen.

  1. -Bo-Realist

   Oogkleppen op en oordopjes in, 1234wijf?
   Sleepwet, uitbreiding van EU-bevoegdheden, afschaffen referendum: Bosma heeft gelijk.

   1. Cycle25

    Met bureaucratie fans kun je nou eenmaal geen discussie voeren.

  2. CLoVis

   1234wijf

   “Brutalen hebben de halve wereld”

   Vandaar dat Nederland vergeven is van afrikaans ongedierte
                   en
   dat we onszelf moeten verdedigen tegen de linkse indoctrinatie.

 5. Cycle25

  D66 roept al een poosje : Wij willen méér banen, zonder erbij te zeggen dat ze alleen méér ambtenaren willen. D66 is een bureaucratie gedrocht die het liefst alle volmachten van burgers wil afpakken, ze zijn te dom vinden D66-gers.

  Burgers zijn te dom om : te poepen, te stemmen, na te denken, te ademen, om, om, om….

  1. Baron von Munchhausen

   Cycle25

   Jetje komt uit de Marxistische zusterstad van Amsterdam, t.w. Nijmegen!
   Beide liggen aan het water en hun verstand is mede verwaterd.

 6. Duckday

  D66 is een gevaar voor vrijheid!!!!!!!

  Stem PVV of FvD daarna nl EXIT.
  Wat heet de EU ons nu voor VOORDEEL welvaart werkgelegenheid gebracht voor de NORMALE man vrouw in NEDERLAND Wat zijn we er op vooruit gegaan.
  Huizen zijn onbetaalbaar geworden.Zorg is bijna niet meer op tebrengen met de marktwerking.Democratie bestaat niet meer in dit land dank zei D66
  Dus stem gewoon vrij en blij PVV of FVD die horen er bij!!

 7. Cootje

  2020 wordt een zo mooi verschrikkelijk goed jaar voor Baudet en Wilders , hebben alles mee om een hoop mensen die nu nog vertrouwen hebben in de oude politiek tot zich te winnen , het Corona virus gaat een verschrikkelijk recessie teweeg brengen hoge werkeloosheid hier en in heel Europa . Dan komen de schade vergoedingen aan gelukszoekers aardig aan hoef je niets voor te doen , om een weerstand te vergroten af en toe een beetje zout in de wonden op een presenteerblaadje gaat de onvrede groeien , een harde brexit en het schaap is over de Dam . Erdogan heeft ook nog een vinger in de pap. 2020 gaat de geschiedenisboeken halen

  1. henkie

   Laten we zelf ook ons best doen om aan een goed jaar te werken, en het niet laten afhangen van externe factoren

 8. Maxks

  Martin Bosma…een man met vlijmscherpe humor, snel van geest en welbespraakt.

  De gehele linkse vleugel is vleugellam. Alles wat zij roeptoeteren is een brevet van onvermogen en machteloze woede.

  D66 en VVD zijn de uitvoerende lakeien van links.
  Zelfreinigend vermogen is niet aan hen besteed immers ze betichte de tegenstanders van hetgeen zijzelf vertegenwoordigen n.l. fascisme en discriminatie en dat op een Kafkaiaanse manier…valkuilen en rookgordijnen.
  Verwarring stichten en stigmatiseren.

 9. DidiMadloba

  Het was juist heel democratisch om het referendum af te schaffen want keer op keer werd dat gekaapt door populisten die dat gebruikten voor hun eigen carrière, van Baudet tot Jan Roos.

  1. Rammstein

   MadDidi vindt invloed van het demos een zeer gevaarlijke ontwikkeling binnen een democratie.

  2. CLoVis

   @maffe lola

   Er is niet één referendum gekaapt door ‘populisten’;
   bij ieder referendum werd de uitslag genegeerd, namaakneger.

 10. henkie

  Elk partij die list, leugen, bedrog, oplichting en verraad als geoorloofd strategie inzet is een gevaar voor de democratie.

  Dat zijn D66, VVD, CDA en PvdA, het zijn oplichters en volksverraders

  1. Baron von Munchhausen

   henkie
   Vergeet, vooral, CU niet!

 11. Veteraan

  Tijd dat D666 verboden wordt vanwege misdaden tegen de mensheid.

 12. Kretoloog

  D66 was decennialang de partij van het midden. Konden met links en met rechts een coalitie vormen. Onder Pechtold is deze koers verlaten. Niet inhoudelijke standpunten, maar de positiebepaling t.o.v. de PVV/Wilders werd het belangrijkste speerpunt. Onder Jetten wordt deze lijn versterkt doorgezet. Naast PVV wordt nu ook het Forum voor Democratie geframed als extreem-rechts.

  Maar het getij keert. Was Pechtold nog succesvol (bij de laatste verkiezingen ging D66 van 9 naar 16 zetels), onder Jetten is de neergang ingezet. Het gebrek aan inhoud en de steeds ondemocratischere opstelling wreekt zich. Het wachten is op de definitieve afstraffing. Volgend jaar maart?

  1. 777

   “Onder Pechtold is deze koers verlaten.”

   Destijds wilde Alex graag fuseren met Femke.

 13. Bullshit16

  Inderdaad ja maak van D66 maar B66 ze willen meer ambtenaren zo dat ze de burgers nog meer in de gaten kunnen houden ze hebben de kunst goed afgekeken van noord Korea dictators zijn het
  Ik denk dat we dat met mekaar niet willen dus stem er niet meer op
  Stem fvd of PVV uit de eu

 14. Paardenmiddel

  D66 hebben we volgend jaar weer gehad.
  Niemand wacht nog op deze dodenpartij.
  We hebben goed leiders nodig die bereid zijn alle scherven op te ruimen van dit kabinet.
  Een soort Trump of een Orban.

 15. Beukman

  Jammer inderdaad dat we zo weinig horen van de scherpe en gevatte partij-ideoloog Bosma. Zijn luiheid, binnen de partijgelederen zelfs spreekwoordelijk, zal hiertoe bijdragen. De man is niet bijster ambitieus. Ook heeft hij niet zo de behoefte om in de schijnwerpers te treden. Liever legt hij zich toe op zijn verantwoordelijke taak als de buikspreker van Geert.

  Dit gezegd hebbend: wat zei Wilders ook alweer over recente verkiezingen? Dat ze moesten worden gezien als een referendum over de EU. Het pro-kamp won die verkiezingen echter glorieus, en sindsdien neemt niet alleen D66 het R-woord niet meer in de mond, maar ook de PVV hoor je er niet meer over.

  Over het democratische gehalte van D66 kun je je twijfels hebben, maar in tegenstelling tot de PVV kent de partij tenminste nog een interne democratie.

  1. Bullshit16

   Beukman
   Je liegt als het gedrukt staat fvd heeft kort geleden nog gezegt dat i nexit wil
   Stem fvd of PVV uit de eu

   1. Beukman

    Dit gaat niet over FvD, @Shit, en het gaat ook niet over nexit maar over referenda.

    1. Bullshit16

     Beukman
     D66 is helemaal niet democratisch heb her eerder all gezegt D66 is een dictatuur

     1. Fonz

      d666 is een demonen partij die tegen het leven is

     2. Beukman

      D66 is een dictatuur, @Shit? Dat is dan de enige dictatuur waarin men mag stemmen wie de leider wordt. In totale tegenstelling tot de PVV en FvD.

     3. Blitzkrieg

      Beukman : Jij vind het kennelijk een groot probleem of goed hoe de partij zijn bestuur kiest, mijn pijn ligt bij het feit dat onze democratie geen democratie meer is.

     4. Beukman

      Onze democratie is nooit een democratie geweest, @Oorlog, en zal het dat ook nooit zijn. Laat je idealisme varen en probeer de beperkingen te accepteren die inherent zijn aan alles wat men democratie noemt.

  2. 1234vijf

   ‘ Over het democratische gehalte van D66 kun je je twijfels hebben, ’

   Hoezo?

   1. Bockbeer

    1234vijf?

   2. Bullshit16

    1234v
    Gebruik je verstand
    O NEE HEB JE NIET

   3. -Bo-Realist

    @1234wijf
    Afschaffen van referenda, met dwang willen plaatsen van windmolenparken en zonneweiden en het invoeren van de sleepwet zijn drie voorbeelden van gebrek aan democratisch gehalte bij D66.

  3. Bockbeer

   Neukman?

  4. Fonz

   Ook met beukhol zou Bosma de vloer aanvegen en beukhol als een heel klein dom jongetje in een hoekje zetten…

   1. Beukman

    Dat jij anderen graag klusjes laat opknappen waar je zelf niet toe in staat bent, dat was me al vaker opgevallen, @Bockfons.

    1. Fonz

     beukhol?

    2. 777

     Zuigmans?

 16. Evil Zorro

  Bosma zou een schitterende aanvulling zijn voor FvD. Prachtig hoe hij bijv. de NPO ontmaskerd. Bij Wilders krijg ik steeds meer het “controlled opposition” gevoel.

 17. Fonz

  Martin Bosma is een kei in de vloer aanvegen met d66ers

 18. Dr. Knowswhy

  Tsja.. Bosma die d66 niet democratisch vind..het is een beetje als Erdogan die zegt dat Putin niet eerlijk verkozen is.

 19. Fonz

  D66
  – Afschaffing referendum
  – Verminderen invloed van de kiezer
  – Nieuwe partijen dwarszitten
  – Cordon sanitaire
  – Internationale verdragen boven nationale democratie
  – Rechterlijke macht regeert
  – Verering van de EU
  – Klimaatbeleid buiten burgers om
  – Media- en persvrijheid beperken
  – Vrijheid van meningsuiting inperken
  – Meebewegen met moslimfundamentalisten
  – Aanmoedigen identiteitspolitiek
  – Geschiedschrijving manipuleren
  – Etnisch administreren van werknemers
  – D66 gedachtegoed willen opleggen

 20. Forumvoordemagogie

  Misschien een blindegeleide hond voor meneer Bosma? Als je niet kunt zien wat in je eigen club mis is dan moet je je mond dichthouden over anderen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.