OpperGRAAIER Henk Otten wil bezorgde burgers aanpakken: ‘Hamsterwet terug, hamsterreflex zit diep in NL!’

Henk Otten — die zijn mooie functie bij Forum voor Democratie eerst en vooral aangreep om zichzelf (en vrinden) te verrijken — beweert doodleuk op Twitter dat de “hamsterreflex” diep zit in Nederland. Daarom eist hij actie van de wetgever. 

“Net terug uit een compleet uitverkochte AH,” aldus GO-clown Henk Otten op Twitter. “Alle schappen leeg! De hamsterreflex zit diep in NL. Ideetje voor @MinPres om #Hamsterwet uit 1962 weer eens uit de mottenballen te halen.” Vervolgens linkt hij naar deze wet én haalt hij op kinderachtige wijze uit naar Baudet (“nou  niet dit idee óók meteen weer jatten hè @thierrybaudet”).

Waar haalt deze Opperhamsteraar de euvele moed vandaan om anderen de les te lezen? Op 1 april vorig jaar ontdekte het bestuur van Forum voor Democratie dat Hamsterman een kasgreep had gedaan van maar liefst 30.000 euro. De overige bestuurders wilden meteen met hem in gesprek gaan.

In plaats van eerlijk antwoord te geven op de vragen renden Hamster-Man en Hamster-Boy (Ottens sidekick Jeroen de Vries) met gezwinde spoed naar het NRC Handelsblad voor een interview, zodat ze zichzelf konden indekken.

In de zomer van 2019 kwam daar vervolgens nog meer Hamster-gedrag bij: 10.000 euro was “per ongeluk” (haha!) overgemaakt aan zijn vriendin, nog eens 30.000 was frauduleus gedeclareerd via zijn Grote Maatje Robert Baljeu, en — oh ja — dan was er ook nog eens 10.000 euro “per ongeluk” dubbel betaald salaris.

En deze Hamsteraar-Extraordinaire durft óns ervan te beschuldigen hamsteraars te zijn omdat we, bijna gek van zorgen over het nieuwe coronavirus, meer voedsel inslaan dan verstandig is? Schande!

Oh, en  wat het “jatten” van dit idee betreft: daar hoeft Henkie niet voor te vrezen, lijkt me. De kans dat Baudet mensen die zich ernstig zorgen maken over COVID-19 en daarom wat te veel goederen inslaan de gevangenis in wil laten gooien of een forse boete wil geven is nihil. Anders dan Ottentje begrijpt Baudet namelijk wél dat mensen gewoon doodsangsten uitstaan en álles over hebben voor hun gezin. Soms uit zich dat op een onverstandige manier, dat klopt, maar dan moet er gewoon met ze gesproken worden. Meteen op hardhandige wijze ingrijpen en ze in de bak gooien gaat voor weldenkende mensen véél te ver.

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus — 166 DDS-lezers gingen u al voor!

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe (al vanaf 1 euro per maand dagelijks een exclusieve column!).

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Bullshit16

  Ach dief otten Donderstraal op

  1. Gewoon werken

   Vooral met doe plof kop van hem vind je het gek? Eerst zetels roven en daarna de supermarkten afstruinen man man man wat kwal is dat joh.
   En nee ik haat dikke mensen niet ik was zelf 160 kg en nu 90 kg dus hou je reacties aub voor je 😉

 2. Brenda Welsh

  “Bijna gek van zorgen” Overdrijven is ook een kunst. De enige zorg (niet enigste) is duidelijk: “hoe houd ik de site in de lucht”

  1. Ego-non-solus

   @Brenda
   Ik zag een foto van een Italiaanse krant vol met overlijdensadvertenties. Overdrijven is een kunst? Nou, laat dát dan maar aan de Italianen over. Op het gebied van kunst zijn zij immers onverslaanbaar!

  2. ikweetwatikwil

   Gunst Brenda; Mens als je zo’n pest aan DDS hebt waarom reageer je dan nog want jouw reacties stinken.

  3. Bullshit16

   Brenda
   Huilbaby

   1. Thierry Trollinator

    Bulllshit1916 krijsbaby.

    1. Fonz

     trolli watcher de nedermoslimistische eurofiel

  4. 777

   Eeuwig gebande huilbaby!

  5. Bullshit16

   Brenda Huilbaby

   1. Thierry Trollinator

    Bulllshit1916 Krijskip

 3. Maurits Dekker

  Otten: “nou niet dit idee óók meteen weer jatten hè @thierrybaudet”

  Jatten?
  Nou Otten, dat jij het woord ‘jatten’ nog durft te gebruiken bewijst dat je een rat bent.
  Heb je die € 50.000 die uit de FvdD-kas hebt GEJAT al terugbetaald?

 4. Maxks

  Gelet op de lockdown en wellicht nog meer bewegingsvrijheid beperkende maatregelen, is het niet vreemd dat de mens aan het hamsteren slaat.
  Het hamsterreflex zit niet in de NL cultuur maar is simpel weg een biologisch gegeven.
  Otten hamstert geld van anderen.
  Antihamster-wet , anti-bankrun-wet, anti-otten-wet.

  1. Original NL

   Q…Het hamsterreflex zit niet in de NL cultuur maar is simpel weg een biologisch gegeven….
   Ja fijn ..nu mag ik 4 x per dag de straat op om te kijken of ik aan een paar eieren kan komen.
   Bedankt egoistische kløøtzakken.

   1. Peetjoh

    Bedank de regering maar. En ipv dat er een verbod kwam op buitenspelen lopen de super spreaders nu lekker buiten. Gewoon Italië nadoen hoor niks geleerd. De bedoeling was geen contact zodat we binnen 2 weken weten wie er ziek is. Nu iedereen lekker buiten gaat lopen weten we niks over 2 weken en gaat het land nog langer op slot. Land vol met hersenloze.

 5. Peetjoh

  Jaren lang reclames met hamsters. Rutte riep op auto’s en keukens te kopen en zei ga lekker naar de winkel. En dan gaan we kopen krijg je dit gezeik. Het ligt allemaal aan het domme afwachtende beleid. Had die wintersporters maar opgepakt bij de grenzen. Had die wintersporters maar gevangen gezet. Maar nee iedereen mocht komen. En nou zit het land op slot. Dankzij de onverantwoordelijke wintersporters. Zeg maar de vvd stemmers.

  1. Original NL

   En ik maar denken dat het uit china kwam.

   1. Peetjoh

    Ja in eerste instantie wel hé. Maar dat hier komt uit italie. En dat hoef je niet eens te denken dat is zo.

  2. Julian

   Prototype van een economische nitwit….. Lekker doorkakelen… Alleen waar was ook alweer die kop? Of was het nou domme gans? In elk geval weinig verstand.,… dat is overduidelijk!

   1. Bullshit16

    Jul
    Ja domme uilskuiken
    Huilbaby

 6. 777

  Plofkop Otten, zetelrover en leugenaar. Bij de volgende verkiezingen gaan we daar nooit meer wat van horen!

  1. John Breekijzer

   Ga masturberen, zielige lul.

   1. 777

    Eeuwig gebande en seksueel gefrustreerde huilbaby!

    1. John Breekijzer

     Trieste puber.

     1. 777

      Eeuwig gebande!

     2. Bullshit16

      John
      Er zijn meer pubers hier zo waarvan jij er een van bent
      Huilbaby

   2. Smek

    Hoezo masturberen John. Waarmee moet hij dat doen!!

    1. 777

     De eeuwig gebande is van de kinderliefde, dientengevolge poneert hij de hele dag seksueel getinte reacties.

     1. John Breekijzer

      Ook nog een kinderneuker, zeker een fan van de kinderneuker Fortuyn.

     2. Fonz

      john praat graag over zijn eigen seksuele beperking/geestelijke gestoordheid wb kleine kinderen…

 7. Hendrie1963

  Alles bij elkaar stelen en nog praatjes ook. Je kunt wel zien dat het een ex VVD er is. Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken.

 8. Robert75

  Ja het zal wel. Ik lees alleen maar kritiek op Otten omdat die toevallig een sneer geeft naar oppermessias Baudet. Maar hij heeft wel een punt. Want het slaat natuurlijk nergens op dat mensen ineens de hele supermarkt leeg koopt. Daar mag inderdaad wel iets tegen gedaan worden. Dus ik ben het eigenlijk wel eens met de suggestie van Otten.

  1. Bullshit16

   Robert
   Een dief die een ander de les wil lezen in naar die dief wil je wel luisteren maar al baudet of Wilders dat zegt dan word het van tafel geveegd je bent lekker bezig joh
   Stem fvd of PVV uit de eu

   1. Robert75

    Nee als Wilders of Baudet het zou hebben gezegd dan zou het een fantastisch idee zijn geweest

   2. Robert75

    Het is gewoon asociaal dat de schappen in de winkels leeg zijn. Laat gewoon voor andere ook iets over. Hij maakt gewoon een goed punt.

   3. Brenda Welsh

    Wanneer @Bully ? Zijn de stembureu’s al open ?

    1. Robert75

     Nou de kans dat ik op Otten stem is inderdaad een heel stuk groter als ik dat ooit van mijn leven op Baudet zou stemmen. En buiten dat om. Het is totaal niet relevant want er tussen Baudet en Otten heeft gespeeld voor het gegeven hij gewoon een goed punt maakt. Dat er dus limieten gesteld zou moeten worden aan levensmiddelen wat je als klant in zou kunnen slaan zodat iedereen zijn levensmiddelen heeft. Dat hele argument tussen Baudet en Otten doet niet ter zake

     1. Morgan4321

      Stem jij nou maar gewoon op D66 zoals altijd.

 9. Kretoloog

  Goed artikel Michael vdG, helemaal mee eens!

 10. Dr. Knowswhy

  Beste Michael,
  Omdat meneer Baudet zegt dat meneer Otten heeft lopen graaien, wil nog niet zeggen dat het ook zo is. Als jij meer weet, zou ik daar eens een artikel over doen. In onze rechtstaat is iemand onschuldig tot het tegendeel bewezen is.
  En aangezien meneer Baudet geen aangifte doet over dergelijke delicten, maar de route wel weet te vinden over een parafraserende truus, kan ik me niet voorstellen dat dhr Otten heeft lopen graaien.

  1. Kretoloog

   Otten heeft al zijn uit de FvDpartijkas gegraaide euro’s (50.000) terug betaald. Dus is er voor Baudet geen reden meer om aangifte te doen.

   Otten zelf heeft gedreigd met een aangifte jegens smaad, maar heeft dat niet doorgezet.

   1. Dr. Knowswhy

    En hoe weet jij dat?

    Gelezen op Facebook?

   2. Rosasolis

    @kretoloog. Inderdaad heeft H. Otten zijn “lening van de FvD” helemaal terug betaald. Hij heeft deze partij mede opgericht, en hieraan vele uren werk besteed.
    Waarschijnlijk met een zeer geringe salaris…Maar ieder jaar gaat Baudet voor enkele weken vakantie naar een luxe tropische oord. Wie betaald voor deze
    chique vakantie’s van Dandy Baudet?! Merkwaardig is het dat de dandy geen aangifte heeft gedaan tegen Otten… Heeft Baudet zijn belasting formulieren door gestuurd?
    Laat de partij van Groep Otten doorgaan. Waarschijnlijk zullen zij binnenkort een partij leider kiezen. H. Otten is te bescheiden voor deze tak, en wil geen leider van deze groep onder zijn leiding worden.
    Grote verschil tussen rustige denkende intellectuele introverten, en luidruchtig sensatie zoekende extroverten. De getalenteerde intoverten zullen altijd de politieke strijd willen. Want zij denken en werken met opgebouwde plannen, met collega’s en medewerkers. Merkwaardig dat wij nooit en nimmer horen over:
    belangrijke actieve medewerkers van de PVV societeit en ook niets over de activiteiten van de FvD medewerkers. Van deze twee extreem-rechts partijen FvD en PVV is het merkwaardig dat van de een of de andere groep medewerkers wordt helemaal niets bekend gemaakt. Dus DDS, waarom al die sensatie rond
    Baudet en Wilders, terwijl jullie steeds meer de berichten van jullie jarenlange trouwe abonnees blokkeren?

  2. Rosasolis

   @Dr. Knowswhy. Merkwaardig is het dat jouw interessante bericht wel werd gepubliceerd, terwijl die van steeds meer trouwe DDS abonnees vervallen! Jammer dat
   deze belangrijke Nederlands talig nieuws site, nu 11 jaar, nu zo bezeten is op extreem rechts, dat commentaren van leden van het eerste uur niet meer gewaardeerd worden.
   Vooral als je niet samengaat met de extreem-rechts kliek. Je moet helemaal achter
   Trump, Wilders, en Baudet staan…en nooit je eigen mening meer op DDS doorgeven…
   anders wordt je door de Troll Zombies aangevallen. Of voordat dit gebeurt, verwijdert
   iemand van de redactie je commentaren. Ben benieuwd of deze bericht aan
   jou doorgaat.

 11. RCS

  Éen eurootje voor de FVD, één eurootje voor Henkie, Éen eurootje voor de FVD, één eurootje voor Henkie, Éen eurootje voor de FVD, één eurootje voor Henkie,

 12. Yami

  Iedereen pro-Thierry hier?

  1. Peetjoh

   Pro Geert.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.