shutterstock 165469175

Paus Franciscus probeert coronavirus in te dammen: ´Gezegende livestream moet nieuwe besmettingen voorkomen´

Geen categoriemrt 07 2020, 20:00
In het Vaticaan is de angst voor het coronavirus inmiddels ook losgebarsten. Bij hoge uitzondering zal paus Franciscus zijn zegeningen morgen niet uitspreken op het Sint-Pietersplein, maar live streamen op het internet. Hij hoopt daarmee het aantal nieuwe besmettingen in de Italiaanse regio te voorkomen.
Normaliter komen er duizenden gelovigen af op de zegeningen van de paus. Nu Italië gebukt gaat onder een grote uitbraak van het coronavirus, hebben ze ook in Vaticaanstad besloten om een stapje terug te doen. Wie zich wil laten zegenen (bijvoorbeeld tegen het coronavirus) zal zondag moeten inchecken op de livestream vanuit het Vaticaan. Daar zal de paus vanuit een geïsoleerde ruimte zijn beroemde zegeningen uitspreken.
In geen enkel land ter wereld is de uitbraak van het coronavirus momenteel zo heftig als in Italië. Alleen al op vrijdag overleden er 49 mensen aan het virus. In totaal zijn er tot nu toe 197 doden gevallen in het Zuid-Europese land. De epidemie is alles behalve onder controle in Italië, want nog niet eerder overleden er zoveel coronapatiënten sinds de uitbraak in het land twee weken geleden.
Vermoedelijk heeft paus Franciscus de dans op ontsmetting weten te ontspringen. Ondanks dat hij vorige week nog fier handen schudde met gelovigen in Vaticaanstad, moest hij tijdens een conferentie van de Pauselijke Academie verstek laten gaan vanwege gezondheidsproblemen. Op die conferentie werd ook de eerste coronapatiënt van Vaticaanstad gedetecteerd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten