Peiling! Links stabiel, rechts verschuift – VVD op forse winst door crisismanagement Rutte: VVD +8 zetels, PVV -3 en FvD -5

EenVandaag presenteert de nieuwe zetelverdeling, als er nu verkiezingen zouden zijn. Op links is er praktisch niets veranderd en op rechts zien we een verschuiving. Het is duidelijk dat Rutte met zijn beleid tegen het coronavirus flink punten scoort en dat de PVV en FvD hiervoor zetels inleveren.

Deze peiling zet echt totaal geen zoden aan de dijk. Peilingen hebben natuurlijk altijd een beetje een tendens van stemmingmakerij en of beïnvloeding, maar dit slaat alles. En dat zeg ik niet omdat ‘mijn’ partij nu op 10 (-5) staat.

Premier Rutte de crisismanager
Want wat wordt hier nou precies gemeten? Midden in de coronacrisis zie je eigenlijk niets anders dan Rutte die de brand probeert te blussen met zijn ministers die, hoewel van andere partijen, zijn beleid uitvoeren. Dat is in ieder geval het beeld.

Corona, corona, corona
Zo’n beetje alle andere partijen kunnen zich op dit moment vrijwel niet profileren. Wie durft het nu aan om over klimaat te mekkeren? Een enkeling misschien, die door een golf van kritiek terug op het bankje wordt gezet.

De enige onderwerpen nu zijn: het coronavirus, de zorg(capaciteit), de maatregelen die zijn genomen/aangescherpt en sinds de afgelopen week ook, héél voorzichtig, de economische gevolgen van dit alles. Wie baseert z’n stem nou werkelijk op basis van alléén die onderwerpen? Niemand, mag ik toch hopen. Maar de enige partijen die bij die onderwerpen écht in het oog sprongen, zijn VVD, FvD en PVV. En dan met name vanwege de lockdown maatregelen.

Niemand heeft zin om, op dit moment, moedwillig aan de poten te gaan zagen van Rutte. Dan ben je praktisch een doortrapte verrader die de kans op politiek gewin belangrijker vindt dan deze crisis als samenleving overleven. Daar kom je dus nooit goed vanaf. De PVV en FvD richtten vooral hun pijlen op Rutte toen het volgens hun tijd was voor drastische maatregelen en Rutte de boot (te lang) af leek te houden. Ik denk dat ze daar te lang mee door zijn gegaan, waardoor ze daar nu in deze peiling de klappen van krijgen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

122 reacties

 1. Kretoloog

  Je hebt het goed gezien Wout, tijdens een crisis is het ‘met zijn allen vechten tegen het kwaad’. Dat de crisisleider dan de hoogste waardering scoort, moet je als partijen accepteren. Je afzetten tegen de leider, kost je sympathie van de kiezers.

  Maar niet gewanhoopt: in WO2 stond heel Engeland als 1 man/vrouw achter premier Winston Churchill. Maar de 1e verkiezingen na de oorlog verloor hij!

  1. Joshuak

   Zelfde geld voor Trump.. Hij doet het ook enorm goed in de peilingen maar daar hoor je ook niemand over en hij heeft gedurende deze crisis zelfs steun onder de links progressieve tak gevonden met die “Universele inkomen” van 1000 euro in de maand voor alle Amerikanen onder de 100.000 dollar jaarinkomen.

   De Democraten inclusief Joe Biden sloegen dat hard neer.. Ook dat gaat gevolgen hebben voor aankomende november in de verkiezingen daar.. De realiteit voor de establishment in Nederland is dat de verkiezing in Amerika misschien wel grote gevolgen gaat hebben voor wie ze hier kiezen..

   En daarnaast duurt het nog lang voor de verkiezingen hier zijn. Wat betekend dat die tijdelijke sprong misschien al wel weer vervaagd is in 2021.

   1. Limburgse Separatist

    Zou de VVD dan toch een linkse partij zijn zoals onze geliefde Biden en Obama dat waren? Je zou bijna zeggen.

   2. Vliegenvanger

    Toch een gerichte 1 April grap over links.
    En het mooie er van is dat ze t zelf geloven.

  2. CLoVis

   Een peiling onder 1000 mensen, geregisseerd door EenVandaag;
   lekker belangrijk.

   1. Shadow1100

    Iedere peiling, enquête of bevolkingsonderzoek die/dat ik niet zelf heb vervalst vertrouw ik voor geen cent……

   2. Vliegenvanger

    En waarschijnlijk peiling alleen onder vvd aanhang.

 2. Kretoloog

  Wat deze peiling ook leert, is dat er kennelijk onder seculier rechts (VVD, PVV, FvD) zo’n 55 a 60 zetels te verdelen zijn. Groeien PVV en FvD, dan verliest VVD. En omgekeerd: stijgt de VVD dan gaat dat ten koste van PVV en FvD. Een interessant gegeven voor de coalitievorming.

  1. Joshuak

   De coalitievorming is sowieso een grap en dat komt alleen omdat de VVD door een hele domme politicus geleid wordt.

   Welke rechtse politicus sluit nou samenwerking met een andere rechtse partij uit? Van onze linkse toeters snap ik het wel dat ze het graag willen want enige die daar voordeel aan hebben zijn zij natuurlijk..

   Gegarandeerde deelname aan het kabinet en disproportionele machten bij onderhandelen want zonder PVV en FvD moeten ze wel naar links met het beleid en je ziet het..

   Groenlinks en D66 hebben dingen er afgelopen jaren doorheen gepusht wat gezien hun grote in de peilingen onmogelijk moet zijn.. Maar de domheid van de VVD vsn het uitsluiten heeft ervoor gezorgd dat ze een mes op hun eigen keel hebben gezet..

   Daarnaast kunnen ze goeie dingen die gebeuren toeeigenen terwijl negatieve dingen kunnen ze afstoten zeggen dat het niet hun schuld was maar bijvoorbeeld de VVD of andere rechtse coalitie partner.

  2. Canta

   Kretoloog
   Grappig dat, nu de VVD is gestegen in de peilingen hij ineens als rechts bestempeld wordt terwijl ik toch steeds las dat Rutte links zou zijn.
   Even ter verduidelijking , met 55 à 60 zetels heb je GEEN MEERDERHEID.
   Bovendien heeft Rutte geprobeerd om met Wilders samen te werken. Dat bleek niet mogelijk.
   Als ik de commentaren lees dan zie ik allerlei excuses voor het verlies van PVV en FvD.
   Misschien dat Wilders nu begrijpt dat hij misschien wat zou moeten dimmen.

   1. Boudewijn Hummelinck

    De verklaring is betrekkelijk simpel, Canta, in tijden waar het er op aankomt vallen charlatans door de mand.

    1. -Bo-Realist

     Boudewijn
     Als charlatans in tijden van crisis door de mand vallen, zou Rutte ook gevallen moeten zijn. Hij blijft beleid namelijk baseren op de continu blunderende ‘experts’ van het fouten stapelende RIVM. Als je het mij vraagt, houdt de crisis juist de wankelende charlatans als Rutte in het zadel.

     1. Meriadoc Brandebok

      Rutte is geen charlatan, de rechtspopulisten zijn charlatans en zakken nu keihard door het ijs. Treffender kon hun eigen charlatan-isme niet worden geïllustreerd. De kiezer ziwt dat ook

     2. Fonz

      Rutte is een Pinokieuze leugenclown die strijkt met eer die hem niet toekomt, die eer komt het Nederlandse volk toe, het vervelende is dat Pinokkio en leugenclown Rutte nu mp is en continue op de voorgrond staat, ik krijg altijd kots neigingen als ik hem zie, ik zap ook gelijk…

    2. Albertha1

     Je zou toch Klaver of Jetten als president hebben in deze crisis!

 3. Lex

  Och och och och wat is Rutte van de VVD toch een fantastische bestuurder en leider.

  Wow

  Tjonge

  Let maar op hij weet weer garen te spinnen met deze Crisis, en de mensen stemmen gewoon weer VVD.

  Ze willen toch zo graag belazerd worden en kaalgeplukt worden.

  Jongens even een applausje voor onze grote leider Mark Rutte.

  KLAP KLAP KLAP.

 4. Lambieck

  Een Vandaag presenteert een peiling.
  Wout hoorde van 2 dierbare vriendinnen hoe hij dit het beste kon verkopen.
  Om zichzelf te troosten stelt hij moedig: Deze peiling zet echt totaal geen zoden aan de dijk

  1. Falskorn

   Globalisme, ondersteund door Rutte, is de reden dat het virus Nederland zo rap bereikt heeft. Hij wilde ons verkopen dat we allemaal maar geïnfecteerd moesten raken. Ja, een dodelijk, (synthetisch?) virus wilde hij massaal los laten op de bevolking. Om pas weken later zijn koers te wijzigen en een “lockdown” af te roepen, wanneer er al gigantisch veel schade aangericht is. Een totaal gebrek aan visie en rationeel denkvermogen is het enige wat hij vertoond heeft. Het zegt veel over de gemiddelde kiezer dat deze partij, na dit wanbeleid met de ene na de andere drogreden, een slag slaat in de peilingen.

   1. Boudewijn Hummelinck

    “Globalisme, ondersteund door Rutte, is de reden dat het virus Nederland zo rap bereikt heeft. Hij wilde ons verkopen dat we allemaal maar geïnfecteerd moesten raken. Ja, een dodelijk, (synthetisch?) virus wilde hij massaal los laten op de bevolking.”

    In tijden van Corona kruipen de psychoten onder de tegels vandaan.

 5. Meriadoc Brandebok

  Dat was natuurlijk te verwachten. Een grote mond tegen de Zuid-Europeanen en goed crisismanagement tijdens de coronacrisis – tijdens een crisis trekken Nederlanders naar het midden. Inmiddels wordt Rutte binnen de EU gehaat en in eigen land gewaardeerd. Soms was dat weleens omgekeerd.

  1. Bijenzwerm

   Peilingen de waan van de dag..
   Volgende week beseft het Nederlands volk dat het RIVM ze maandenlang verkeerde informatie heeft verstrekt in combi met de coalitie dan verliezen de VVD enz weer stemmen.
   Ik zie de kop van de hond dan alweer voor me…
   Niks nieuws onder de zom

   1. Boudewijn Hummelinck

    “Volgende week beseft het Nederlands volk dat het RIVM ze maandenlang verkeerde informatie heeft verstrekt in combi met de coalitie”

    Bijenzwerm hoopt dat allemaal electoraal nog goed komt.

    🙂

    1. Bijenzwerm

     @Boudewijntje het huistrolletje snapt niks van de waan van de dag.
     @boudewijntje het domme huistrolletje is niet zo wereldwijs om verder dan zijn pukkelige neusje te gluren..
     Het geeft niks zoals ik al eerder op de dag zei ,boudewijntje kan hier anoniem zonder sociale schade op dit relatief kleine blog zijn kleine bedorven gedachten verspreiden

   2. Willem Bever

    Juist Bijenzwerm

    Maar wie gaat dat de kiezer vertellen Jinek NPO ik noem maar

    Dus een argument om dat maareens openbaar door een commissie te laten uitzoeken opdat we idd maareens het naadje van de kous te weten komen.

    Wie
    Wat (of niet)
    En wanneer

 6. Boudewijn Hummelinck

  FvD en PVV worden in deze peiling zwaar afgestraft.
  Logisch, in tijden waar het er op aankomt zit de kiezer niet te wachten op populistische charlatans die met politiek ramptoerisme proberen politiek garen te spinnen.

  Gerechtigheid, en een pluim voor de kiezer die wakker wordt.

  1. Cootje

   Ho ho het zijn maar peilingen en het Corona virus is pas net bezig ,de gevolgen een keiharde recessie waar 1933 niets bij was . En de opvreters uit het zuiden van Europa gaat een iedere burger in Nederland een kleine 25 jaar terug werpen , maar in zuid Europa nog veel meer. Solidariteit heeft grenzen en die zijn al lang bereikt maar een portie armoe er overheen gaat die solidariteit slopen . We zullen zien of de oude politiek het in Nederland en zeker in Europa het gaan redden . Maar dan zijn de juiste ingrediënten voor Baudet en Wilders geschapen Nederlanders zijn polderde zielenpootjes maar directe armoede heeft een totaal andere keerzijde en in Europa verder zijn ze niet van het polder model . Dus dat wordt hard tegen hard . Einde Europa in het zicht

  2. Meriadoc Brandebok

   Duidelijk is dat de tactiek van opzettelijk tegendraads reageren niet werkte.

 7. ikweetwatikwil

  Laat me niet ompraten door de media. Stem PVV of FVD de enige partijen die zich niet in een hoek laten drukken en voor ons opkomen
  Mensen zijn het alweer vergeten dat Rutte en RIVM te laat ingrepen . Dat er bezuinigt werd op de zorg. Vandaar deze ellende.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Houd maar dapper stand, ikweetwatikwil, maar besef wel dat in tijden van crisis Nederlanders niet op leeghoofdige immorele brulkikkers zitten te wachten maar op saaie, fatsoenlijke en professionele bestuurders.

   Politieke circusartiesten zoals Baudet en Wilders zijn alleen maar leuk in tijden van rust en hoogconjunctuur. Dat zagen we ook bij Fortuyn, die kon schitteren in tijden dat het beter ging dan ooit.

   Wacht maar rustig af tot deze crisis is bestreden door Rutte c.s., dan gaat het doek weer op voor Baudetje en Wilders.

 8. JFU

  Ik hoop dat het gezond verstand van deze kiezers weer snel terug keert, anders ziet het er erg somber uit in de toekomst voor ons land.

  1. Boudewijn Hummelinck

   In tijden van crisis hebben kiezers de wonderlijke neiging zich te richten op professionele, fatsoenlijke bestuurders.

   Heel gek.

 9. Boudewijn Hummelinck

  “Deze peiling zet echt totaal geen zoden aan de dijk”

  Je vraagt je af waarom Wout er dan mee komt aankakken.

 10. Beukman

  Ach. Als Rutte straks bijdraait inzake Italië, zakt hij weer een stukje in de peilingen ten gunste van de populistische partijen. Je zou er bijkans nekpijn van krijgen.

 11. Cycle25

  NPO peilingen, linkse kliek…Fake NPO.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Natuurlijk, Cycle25, helegaar niks van waar.

   🙂

 12. Jack Flash

  “Forse winst VVD”
  1 april is toch morgen?

  1. Lambieck

   Gezien deze uitslag maakt Baudet morgen bekend het stokje over te geven aan A.Nanninga.
   Verstandige beslissing.

  2. Marija

   Het stomme Nederlandse stemvee, zo makkelijk te manipuleren.

 13. Vee

  Mijn plemp in voorgaande.topic hoort eigenlijk hier thuis maar hier was er nog niet.

  Komt ie :

  En de msm maar veren in de reet van Rutte blijven steken. Niemand die de vraag durft te stellen of ze niet vinden dat Wilders en Baudet misschien toch een beetje gelijk hadden en ook opvallend hoe beiden totaal uit de msm geweerd worden omdat ze bang zijn voor een “zie je nou wel”. En het npo stemvee rent massaal naar messias Rutte. (volgens hun eigen peilingen dan).
  En dan buitenhof zondag. Één constante stroom van suggestieve anti-Trump vragen aan de US ambassadeur, die hij overigens perfect pareerde zodat het enige wat overbleef was, de kritiek op de foto van trump en adviseurs die te weinig afstand hielden. Het is werkelijk te sneu voor woorden.

  1. Ab Infinitum

   U gelooft toch niet dat Trump al die wijsheid zelf verzint, dat doen zijn beleidsmakers en adviseurs. Af en toe wil hij zelf wel eens wat zeggen. En dan krijg je met Pasen alles voorbij. An Eastern egg.

   1. Vee

    Waar beweer ik dat dan?

  2. Bijenzwerm

   @vee helemaal mee eens.

 14. Pijnstiller

  Over een jaar zijn de rookpluimen van deze crisis opgetrokken en worden de gevolgen van jarenlang bezuinigen op de zorg door Rutte pas echt duidelijk

 15. Pijnstiller

  het ergste is dat het geld dat op de zorg bezuinigd is nu in 1 klap wordt overgemaakt naat het steunfonds voor de “verkwistende” Italianen

  1. Willem Bever

   En 450 miljoen pleuros naar de noordafrikaanse zandbak

   1. P. Breetveld

    En het grootste gedeelte van de 1000 miljard voor dikzak in brussel. Er door gedramd door onze linkse vrienden. Wordt zonder commentaar á la de minute overgemaakt. Zelf vlucht de complete regering direct weg van hier als het misgaat. Dat is uitstekend geregeld. Eigenbelang voor alles. De burgemeester van boerenkoolstronkadeel krijgt de bevoegdheid in zijn muil gestopt en de grote vakantie kan beginnen. Lekker proosten op dat stomme volk samen met alle royaals die er direct achteraan vliegen richting zon, zee en zorgeloosheid.

 16. Fortiori

  Het theater van Baudet en getrompetter van Wilders is gezien en gehoord. That’s all Folks !

 17. Mar

  Of iemand dit werkelijk heeft gemeld, weet ik niet maar moest wel lachen:

  “Overstappende kiezers zijn niet te spreken over de opstelling van de leiders en het beleid dat zij hebben bepleit in deze crisis.

  Een FvD-kiezer: ,,Baudet schreeuwt om een lockdown, maar wat weet hij daar nou van?”

  Als het volgende klopt, dan hebben Geert en Thierry hun kiezers verkeerd ingeschat:

  “Twee derde van de huidige FvD-kiezers (69 procent) is tegen een strikte lockdown, zoals in Frankrijk geldt op dit moment. Onder PVV’ers is de weerstand tegen een lockdown weliswaar iets kleiner, maar is alsnog de helft (52 procent) tegen.”

  Maar ach ja, zoals Wout al laat doorschemeren, tussentijdse peilingen zeggen helemaal niks.

  1. Vee

   Toont dus onomstotelijk aan dat ze niet populistisch bezig zijn maar als goede bestuurders aansturen op wat volgens hun het beste voor Nederland is, ook al ben je het niet met ze eens.

 18. Bullshit16

  Wie gelooft die peilingen van de linkse staatsomroep ik en ieder geval niet ze zijn als de dood dat fvd of pvv winnen wand dan zijn ze hun 800 miljoen subsidie kwijt dus ja wat doe je dan natuurlijk nep nieuws verspreiden mensen trap er niet en zo als Rutte liegt zo liegt de staatszenders
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Boudewijn Hummelinck

   De bijdragen van Bullshit confronteren ons altijd weer met het harde feit dat zonder inburgeringscursus en taalonderwijs er van integratie niets terecht kan komen.

   1. Bullshit16

    Ach boudetje weet je niks meer bij die vorige berichten had je ook geen moeite om mijn berichten te lezen klootzak je weet dat ik de waarheid zeg daarom kom je weer met deze onzin aan
    Stem fvd of PVV uit de eu

    1. Boudewijn Hummelinck

     Nee, stomme debiel, als je niet in staat bent Nederlands te schrijven op het niveau van een basisschoolkind moet je je achterlijke kop houden. En dan zwijg ik ook nog over de krankzinnige waanzin die soms uit je teksten is op te maken.

     Donder toch op man, ga figuurzagen of zoiets, als je je mond maar houdt.

     1. Bullshit16

      Ach Boudewijntje huilbaby
      Kan je niet winnen dat is een teken dar fvd en pvv er goed voorstaan.
      IK MAAK MIJ GEEN ZORGEN
      STEM FVD OF PVV UIT DE EU

     2. Willem Bever

      De schizofreen breekijzer kwam ff wat sterker door hummeltje

     3. ervi

      Nivootje Van Rosmalen. Rijp voor permaban.

     4. Julian

      BIS BIS

    2. Rammstein

     Je hebt doel getroffen, Bullshit: Boudewijn is helemaal over de rooie, heeft zijn zelfbeheersing verloren en scheldt en kaffert als een ordinaire pauper. Zo zie je zijn ware aard – beschaving is een nog dunner laagje vernis dan altijd gedacht.

     Mooi werk man, ga zo door.

     1. trollenvanger

      Gisteren schreef Beukman:

      “Gebruik dat innerlijke compas van je, @Boudewijn. Met een hullie-doen-het-ook-je is nooit iemand iets opgeschoten. Gebruik desgewenst de EU-metafoor die ik aanreikte.

      Als jij je nou eens een tijdje keurig gedraagt, beloof ik dat ik Rammstein en onze verloren zoon zal aanspreken op het moment dat zij gaan lopen zieken.”

      Dat Hummelinck die oproep naast zich neer zou leggen was te verwachten. Het blijft verbijsterend dat Beukman nog steeds denkt dat deze psychopaat over een “innerlijk kompas” beschikt. De deugpraatjes van Hummelinck zijn niets anders dan een schaamlap om zijn kwaadaardige karakter te verhullen. Hij valt echter telkenmale door de mand omdat hij het niet kan laten anderen uit te kafferen, te vernederen en zichzelf te pijpen.

     2. Boudewijn Hummelinck

      Van iemand die zich hier presenteert met de nickname ‘Trollenvanger’ kan uiteraard niet worden verwacht dat hij komt is om een inhoudelijke bijdrage aan de discussie te leveren. Dat was van catweazle, Cat, Floris en zijn vele andere nicknames (hij wordt er hier regelmatig afgetrapt) ook niet te verwachten. De fanatieke en permanent boze man is inhoudelijk geen hoogvlieger maar heeft als gevolg van die beperking wel een enorme rancune en haat opgebouwd jegens mensen die hem inhoudelijk overstijgen.

      In die gemoedsgesteldheid is het niet meer dan logisch dat hij zichzelf trollenvanger noemt en het verbaast evenmin dat hij zijn pijlen direct richt op degene waar hij in zijn jarenlange forumbestaan op vele fora al zeker 5000 bijdragen heeft gewijd, die vreselijke man die hij tot werkgever en huisdeur heeft gestalkt en eindeloos heeft uitgemaakt voor alles wat in het scheldvocabulaire maar denkbaar is. Hij lijkt een beetje op de figuur die zich vroeger Groeneveld noemde maar thans de voorkeur geeft aan een nickname die naar het nazisme verwijst. Samen zullen ze het weer goed kunnen vinden.

      We gaan het de komende tijd hier weer meemaken: het stampvoetende hysterische gekijf van ‘Trollenvanger’ tegen iedereen die het waagt niet met hem eens te zijn en, nog erger, slimmer is dan hij.

      Doe je best maar weer, beste vent, het is niet geheel zonder mijn genoegen. Het ontroert en irriteert, het kenmerk van echte kunst.

     3. trollenvanger

      De trol hapt en is dus gevangen. Komt weer met dezelfde zelfpijperij als altijd. Je bent zo voorspelbaar als een brugklasser.

      Wat zal Beukman teleurgesteld in je zijn.

     4. Boudewijn Hummelinck

      “De trol hapt en is dus gevangen.”

      Misschien heeft Floris nooit een hengel in zijn handen gehad. Hij woont ook al meer dan 30 jaar niet in Nederland, dus water is ver weg.

     5. Rammstein

      Boudewijn Dinges verwondert er zich altijd weer over dat iedereen hem op DDS haat terwijl hij de zaken toch zo vlijmscherp kan analyseren, helderder dan wie ook. Hij heeft geen vrienden of medestanders, met uitzondering van Beukman die als zelfbenoemde vredestichter voor de verbinding tracht te zorgen, iets wat hem nog nimmer is gelukt door de onberekenbare strapatsen van de gehate narcist.

      Hummelinck lijkt voorts te zijn vergeten dat hij in voorgaande debatten vrijwel altijd aan het kortste eind trok elk debat bleek voor hem steeds een doodlopende weg waar hij moegestreden in een hoekje zijn wonden ging likken.

      Begrijpelijk dat hij zoveel woorden gebruikt om zijn bezorgdheid te uiten: hij ziet de bui al hangen en zichzelf voortdurend aan het kortste eind trekken.

     6. Boudewijn Hummelinck

      “terwijl hij de zaken toch zo vlijmscherp kan analyseren, helderder dan wie ook.”

      Ach, je doet je best.

     7. Bijenzwerm

      @boudewijntje ons huistrolletje doet ook zijn best op zijn eigen manier…
      @boudewijntje het huistrolletje weet simpelweg niet beter.

     8. trollenvanger

      “Ach, je doet je best.”

      Het is denkbaar dat Hummelinck door een cognitieve stoornis niet in staat is om ironie te herkennen.

      Hij herkende ook al niet dat de band Rammstein zeer kritisch was op het nazi-verleden en zag hen abusievelijk aan voor een neonazi band.

      Een uitglijder van jewelste.

      Je vraagt je af wat zo iemand te zoeken heeft in een debat op niveau.

     9. Boudewijn Hummelinck

      Ik bedoelde mijn opmerking ironisch, Trollenvanger.

      Kon je dat niet oppikken?

     10. Bijenzwerm

      Je vraagt je af wat zo iemand te zoeken heeft in een debat op niveau.
      Helemaal niks maar goed het is ons huistrolletje ,die mag lekker brabbelen.
      Zo kan hij ook zijn ei kwijt, niks meer niks minder.

     11. trollenvanger

      Ik zie dat je het liever maar niet meer over je blunder inzake de band Rammstein hebt.

      Dat is heel verstandig. In zelfgemaakte vlekken blijven wrijven maakt het alleen maar erger.

      Ga je nu je excuses maken aan de forummer Rammstein of kan je dat niet opbrengen?

     12. Klaus

      Een kauwgommetje dat is uitgekauwd, onder de tafel is geplakt, en daarna weer in de mond wordt genomen.

   2. Fonz

    Het probleem met taalnazi’s als bh-tje is niet zozeer het walgelijke moralistische toontje dat ze uitslaan, maar dat ze door hun gezever de aandacht verschuiven van de inhoud naar de vorm, waardoor de discussie stopt. Dé tactiek om hun gebrek aan argumenten te verhullen.

   3. Marija

    Dat is niet erg aardig, als u begrijpt wat er wordt gezegd, is die van u kennelijk correct.

 19. ervi

  Als de uitslag van deze poll indiceert dat de Nederlanders achter het Rutte -beleid staan is dat omdat hij (nog ) niet voor Sinterklaas heeft gespeeld naar Italië etc. Ik zal maar geen woorden vuil maken aan het binnenlandse crisisbeleid. Dat zou, net als deze poll overigens, zo maar kunnen zijn bedacht door de onnozele eerstejaars stagiair die af en toe met hem mee mag lopen.

 20. Paardenmiddel

  Het zijn ook maar 1vandaagpeilingen. Rutte heeft trouwens niets gedaan voor ons. Alleen maar dingen gezegd die voorgekauwd zijn.
  Nu moeten we weer voor italie gaan dokken. Een echte leider zou zeggen : the netherlands first.
  Peilingen zijn bedoeld om ons te beinvloeden. En we gaan richting verkiezingen.
  Dus: ineens wint vvd?? Ik geloof er niets van.

  1. Boudewijn Hummelinck

   “Een echte leider zou zeggen : the netherlands first.”

   Hoekstra verwoordde het vandaag een streepje wijzer: “We waren te weinig empathisch, zo eerlijk moet je zijn. Het beroep op solidariteit is terecht gedaan” .

   Nederland trekt het boetekleed aan en laten we hopen dat we vergiffenis ontvangen van onze EU-partners die we in deze tijden meer nodig hebben dan ooit.

 21. Paardenmiddel

  Weer een leugen van BH. Wordt eens volqassen joh.
  Er worden tig cursussen gegeven. Maar de buitenlanders willen niet. Dat hoeft ook niet want ze krijgen toch een uitkering.

 22. Piet Klein

  Voorop gesteld dat deze peilingen kloppen leert dit dat ‘uitstraling’ verkoopt beter dan inhoud. Rutte presenteerde immers een compleet foute aanpak met de groepsimmuniteit. Bovendien is gebleken dat Rutte en RIVM de crisis gebagatelliseerd hebben, zijn veel te laat in actie zijn gekomen waardoor er onvoldoende testen waren, onvoldoende beschermingsmiddelen, onvoldoende was voorbereid op ic capaciteit. Fabrikanten geven aan dat men niet gevraagd was te leveren zelfs tot in maart. Rutte moest draaien in zijn aanpak. Het RIVM maakt blunder op blunder. Internationaal is er veel kritiek op Nederland en toch wordt Rutte gezien als de grote leider????? De conclusie is dat een groot deel van opiniestemmers niet door hebben hoe slecht Rutte en zijn RIVM presteren, maar deze constatering is ook een feit. Een conclusie is dat oppositie ter linker en ter rechter zijde onvoldoende het moment weten te benutten, onvoldoende hun punt kunnen maken en voordeel weten te halen uit deze zwakke prestatie van Rutte. Feiten in de aanpak en waardering door kiezer lijken in ieder geval loodrecht op elkaar te staan. Alternatief is dat deze meting minder a select is, net zo als de applausmachine op de MSM merkwaardig was, alleen Nieuwsuur plaatste op een goed moment kanttekeningen.

 23. RvdBe

  Was te verwachten, het MH 17 effect.

 24. Peetjoh

  Peilingen van 1 site zeggen niks. Peil het hier en het is heel anders. Als deze crisis over us komt ’t zuur. Dan verandert de mening. Dan zullen mensen die nu blij zijn boos worden en mensen die nou boos zijn blij worden. We zien ’t wel na de telling.

  1. Boudewijn Hummelinck

   “Peil het hier en het is heel anders. ”

   U bedoelt dat het stemming in uw huisgezin er gans anders voor staat?

   1. Boudewijn Hummelinck

    Het moet uiteraard ‘de stemming’ zijn. Vergeef me: de moraal zou moeten zijn dat men pas op de verzendknop drukt nadat men het geschrevene grondig heeft gecheckt.
    Dit gaan we ons opnieuw voornemen.

    1. Bijenzwerm

     @boudewijntje is wel consequent voor een narcistische taalnazi ,hij neemt zichzelf ook onderhanden..
     Wow een taalfout ,erg hoor, je zal er maar last van hebben erg sneu.

   2. Bijenzwerm

    @ boudewijntje de huistrol is verbaasd dat er mensen zijn die een andere mening hebben dan den NPO en de rode linkse meet rakkert de hond die aan de toch al twijfelachtige manier van meten zijn eigen fantasieverhaaltjes vast knoopt.
    Tja en dat zijn er nogal veel ,met een ander stemgedrag en mening.
    Ook snapt @ boudewijntje niet dat een peiling de waan van de dag is.

    1. Bullshit16

     Bijezwerm
     Een hoop mensen zijn nog niet wakker Boudewijntje ook niet komt dat deze mensen vast getekend zitten aan die staatszenders het word tijd dat ze het echte nieuws horen kijk ongehoord Nederland op YouTube daar zitten 2 ex vvders als je dat ziet dan weet je precies wat vvd is.als de mensen dit zien dan stemmen ze niet meer op de vvd
     Ik zal zeggen ga kijken en deel het zoveel mogelijk

     1. Bijenzwerm

      @stier Dank GA zeker kijken

 25. trollenvanger

  Die 8 zetels zijn teleurgestelde VVD-stemmers die naar PVV en FvD waren gegaan en nu weer terugvallen op de VVD.

  Zonder goede reden overigens want PVV en FvD hebben gelijk gekregen en Rutte wordt nu dus beloond voor z’n fouten. Zo gaat het wel vaker helaas.

 26. Neversaynever

  Mij valt op dat deze peiling door de Npo is uitgevoerd onder het Een vandaag panel. Om vreemde redenen zijn de peilingen van Maurice de Hond on hold gezet. Dat roept vragen op. Met name onze staatsmedia staan momenteel onder strenge censuur. Dit door de angst op maatschappelijke onrust en ontwrichting te voorkomen. Om die reden geloof ik de cijfers dan ook niet. Hier is gerommeld. De regering heeft namelijk veel steken laten vallen waardoor Nl veel slechter uit deze crisis komt dan omringende landen. Dit kan gewoonweg electoraal niet worden beloond, onmogelijk! Dit is de wereld op zijn kop.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Het een vast patroon op DDS: peilingen die goed uitpakken voor guurrechts. Als dat tegenvalt wordt de betrouwbaarheid van de peilingen met grote stelligheid ontkend.

   1. Boudewijn Hummelinck

    Eerste zin moeten luiden: “peilingen die goed uitpakken voor guurrechts worden geloofd”.

    Excuses.

    1. Bijenzwerm

     @ boudewijntje doet hetzelfde als wat hij schrijft ,vervang guurrechts voor guurlinks waar de VVD tegenwoordig ook onder valt met het CDA en al de andere linkse partijen…
     Peilingen de waan van de dag, je zal er maar in geloven zoals ons boudewijntje het huistrolletje

     1. Boudewijn Hummelinck

      “vervang guurrechts voor guurlinks waar de VVD tegenwoordig ook onder valt met het CDA en al de andere linkse partijen…”

      Het politieke landschap ziet er voor sommigen volledig anders uit.

     2. Bijenzwerm

      @boudewijntje het huistrolletje mag hier ook zijn mening op dds uiten .
      @boudewijntje het huistrolletje zijn mening doet er helemaal niet toe.
      @boudewijntje heeft sowieso geen enkele politieke kunde of wijsheid in zijn bezit, niks meer niks minder

  2. Thierry Trollinator

   … “waardoor Nl veel slechter uit deze crisis komt dan omringende landen.”

   Je vraagt je soms af of mensen wel de moeite nemen om het nieuws op een serieuze manier te volgen.

  3. Vee

   Eens, en zoals ik hierboven al zei wordt er geen fvd-er of pvv-er merr bij de msm uitgenodigd want dan zou het volk de waarheid wel eens kunnen horen. Weinig mensen kijken naar de debatten dus de staatsomroep bepaald de stemming. Overigens al verscheidene keren opgemerkt dat debatuitzending net een storing heeft als wilders het woord heeft. Echt de stasi kan hier nog wat van leren.

 27. Duckday

  Breek het Kartel en stem PVV of FvD daarna nlexit.
  Wat heeft de EU nu voor welvaart voordeel werkgelegen heid opgeleverd voor de NORMALE man vrouw in Nederland Wat zijn er op vooruitgegaan en wat zijn we er wijzer van geworden van dit MONSTERVERBOND hoogmoed waanzin en belust op macht project
  Wat doet de EU nu voor Nederland in deze tijd.
  Wees wijs en kom op voor UW vrijheid en stem PVV of FvD .

 28. Response

  Trieste resultaten maar een schrale troost, het zijn peilingen. Het partijkartel heeft de media grotendeels onder controle en kan daarmee makkelijk sturen. Als straks de asielellende en het klimaatgedoe weer op gang komt gaat het m.i. weer flink kantelen, maar dan wel de goede kant uit en daarmee bedoel ik niet Rutte’s club en EU-consorten.

  1. Brenda Welsh

   Welnee, het publiek is duidelijk op de hoogte en waardeert de aanpak enorm. Dat bepaalt de zetelwinst voor de VVD. Het neemt klaarblijkelijk afstand van de niets oplossende “vragen aan de minister ” die zijn stinkende best doet.

   1. Fonz

    Het peiling publiek is dom, de vraag is, wat was de vraag, aan wie zijn de vragen gesteld, hoe hoog is het werkelijke IQ van deze mensen, hoe autistisch zijn de ondervraagden enz enz

    1. Brenda Welsh

     Dat is niet wat ik vind. Maar het maakt natuurlijk wel uit of je die peiling uitvoert onder een DDS publiek of een brede afspiegeling van de bevolking.
     En aangezien het eerste niet het geval is heb ik er alle vertrouwen in dat dit een tendens is die een veranderende houding van het publiek t.a.v. het kabinet aftekent. Je zou ook kunnen zeggen waardering.

   2. Bijenzwerm

    @brenda Welsh het huistrolletje voert zijn functie voorbeeldig uit ,tr@llen en valse informatie verspreiden op dds.
    Niks meer niks minder

  2. Piet51

   @Response
   Zou je mij willen uitleggen hoe dat werkt? Dus hoe het “kartel” de media onder controle houdt en daarmee makkelijk stuurt? Doen ze dat met dreigen met hel en verdoemenis, of met geld, of met gevangenisstraf gecombineerd met marteling, of met deportatie naar Rottum, of ………? Ik weet het echt niet, hoewel ik al jaren bij de overheid rondloop.

   1. Bijenzwerm

    @malle pietje doet ook zijn duit in het zakje als zijnde huistrolletje..

   2. Fonz

    pietje is natuurlijk bewust de domme jongen aan het spelen, er komt alleen maar éénzijdige info de ether in..

   3. Bullshit16

    Piet51
    Meneer betweter als jij zo bekend bent en den haag dan weet jij net zo goed als ik dat cijfers nooit kloppen dat zie je aan de rivm elke dag
    Dat zag je ook aan de stikstof cijvers klopten ook niet
    De cijfers van de overheid ik veeg er liever mijn reet mee af er deugt niks van
    Leugens leugens leugens en nog eens leugens
    Een ding kunnen ze goed en den haag en dat is liegen. daar wil ik wel voor klappen
    Dus pietje hou je betweters toespraakje maar voor je wand al die cijfers zijn manipulierbaar.in gebaseerd op Leugens
    Stem fvd of PVV uit de eu

   4. Boudewijn Hummelinck

    Piet, uit de reacties op je voor de hand liggende vraag blijkt dat het inderdaad niet meer dan een rechtspopulistisch waanidee betreft.

 29. Fonz

  Het feit dat men leugenclown Rutte blijft steunen is echt te dom voor woorden..

  1. Boudewijn Hummelinck

   Fonz vindt dat de Britten ook heel onverstandig handelen in het verkeer, ze rijden allemaal aan de verkeerde kant van de weg.

   🙂

   1. Fonz

    Really! Nee hoor, ik vind de Britten zeer verstandig, bh-tje is het typische voorbeeld van echt te dom, de Britten houden woord als er een referendum wordt gehouden, leugenclown Rutte doet dat niet en jij beschermt een leugenaar..

 30. RCS

  Al wint de VVD 75 zetels, Rutte is en blijft een Pinokkio en de VVD blijft een partij waar integriteit ver te zoeken is. Deze Rutte heeft met zijn zorgbeleid ervoor gezorgd dat de zorg nu onder hoogspanning staat door ziekenhuizen te sluiten, het aantal IC bedden te verminderen, dat nauwelijks meer mensen in de zorg willen werken en ga zo maar door. En als ik zie hoe hij in deze crisis af en toe handelt dan zakt mijn broek af. Leuk zo’n peiling maar de verkiezingen moeten nog komen en ik heb vertrouwen in het gezonde verstand van een ieder die mag kiezen.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Als de VVD 75 zetels wint betekent dat dat de helft van de kiezers Rutte geen Pinokkio acht of hem ondanks dat zeer waardeert.

   De rest is gepruttel van mensen die stemmen op partijen die nooit aan de bak komen.

   1. Bijenzwerm

    Boudewijn Hummelinck 6 minuten ago Beantwoorden
    Als de VVD 75 zetels wint betekent dat dat de helft van de kiezers Rutte geen Pinokkio acht of hem ondanks dat zeer waardeert.

    De rest is gepruttel van mensen die stemmen op partijen die nooit aan de bak komen.

    @ boudewijntje ons huistrolletje heeft hier een glimp van zijn gedachtes.
    Tja iedereen ziet dat hij incompetent is.

 31. Vrijedenkert

  Niet te geloven, de partij die de gezondheidszorg/IC-bedden heeft weggesaneerd staat op winst…
  De gemiddelde Nederlandse kiezer wil dus ook gewoon genaait worden!

 32. EvertB

  In mijn kennissenkring was men tot een maandje geleden volledig begeesterd door FvD en Baudet. Maar sinds Rutte als succesvol staatsman opereert en Baudet niet overtuigt is men terug naar de VVD. Men wil stabiliteit, doorzettingsvermogen en een echte leider. In Rutte hebben ze dat alles gevonden.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Dat begrijp ik, in het licht van professioneel leiderschap wordt pijnlijk de onbenulligheid van Baudet en Wilders duidelijk.

   1. Klaus

    Boudezwijn!

  2. Rosasolis

   @EvertB. Beste Evert, lang niet iedereen was onder de indruk Baudet en zijn FvD.
   De meeste mensen kunnen zelf goed denken, zijn geen schapen, en worden niet door waanzinnige politieke praatjes gelokt en misleid. Hoewel de VVD niet mijn partij is,
   heb ik bewondering voor Rutte die in crisistijden, zoals de ramp met de MH 17, en nu
   met de Coronacrisis grote kracht, intelligentie, en stabiliteit toont.

 33. Lex

  Van het Corona crisis maakt Rutte dankbaar gebruik om zich als vader des vaderland te profileren. Kijk eens hoe slecht ik dit heb aangepakt en vooral veel en veel te laat.

  ER is maar een goede weg de NEXIT

  Wat is de Rutte toch de kwal des vaderland.

  1. Piet51

   @Lex
   “ER is maar een goede weg de NEXIT”
   Ik begrijp weer eens iets niet. Je kunt twisten over de kwaliteiten van Rutte en de manier waarop hij de corona-crisis aanpakt. Maar het verband met een eventuele Nexit ontgaat me volledig. Als we uit de EU zouden stappen, is dan de kwaliteit van Rutte geen probleem meer, of is het dan opgelost, of verdwijnt dan corona als sneeuw voor de zon? Je zou er net zo goed ook de migranten nog bij kunnen noemen en vervolgens de z.g. klimaathysterie. Maar dat heeft allemaal, net als nexit, toch niets met corona te maken?

 34. rexm

  Wat zou die fluitketel betaald krijgen om dit staaltje propaganda te presenteren op de staats TV.??
  Rutte met zijn coalitie hebben de boel kapot bezuinigd, ze hebben elke dag een paar uurtjes telefoon conferentie met clingendaal om bijgeschaafd te worden in het modern management, om hun eigen ego te strelen.

 35. J.C.

  Als je met een zak geld rammelt komen de Nederlandse kiezers als vliegen op een lepel stroop af. Hoe lang kan onze grote “staatsman” dit volhouden? Wanneer keert het realisme terug?

 36. Rosasolis

  Het gaat nu om samenwerking en humanitaire hulp om de Coronavirus eindelijk onder controle te krijgen en te verslagen. Voor deze enorme taak is een sterke samenwerkende regering nodig, die voor de hele bevolking opkomt. En dat heeft onze huidige regering alweer bewezen.
  Vandaag in Trouw gelezen, dat de neo-nazi deel van de Extreem-Rechts
  AfD partij in Duitsland “Der Flugel” is net opgeheven. Die werd door de binnenlandse
  veiligheidsdienst al enkele jaren in de gaten gehouden. De CDU-top wil absoluut niet met de AfD samenwerken en maakt zich zorgen over de radicale koers van de partij.
  Hoe langer de coronavirus duurt, hoe groter de kans op onrust…En waar angst is,
  daar is de AfD.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.