Het RIVM liegt en bedriegt steeds weer over COVID-19

Op Twitter word ik met enige regelmaat aangesproken door Deugmenschen die het verschrikkelijk vinden dat ik het RIVM durf te bekritiseren. Ze bedoelen het daar goed! Ze maken misschien fouten, maar doen we dat niet allemaal?! Ze doen hun best! Ze zijn kúndig! We moeten die lui steunen en vooral, boven alles, respecteren en in alles gehoorzamen. Want Zij Weten Het.

Nou nee, daar doe ik dus niet aan mee. Ik geloof niet dat het RIVM het zo extreem kundig is en nee, ik geloof ook niet dat het instituut het allemaal goed bedoelt. Volgens mij had het RIVM maar één groot doel: ‘paniek’ voorkomen (en daardoor de economische schade beperken). Dit terwijl het doel had moeten zijn: verspreiding van het virus in Nederland voorkomen, indien nodig ten koste van alles (inclusief, jawel, economische schade).

LEUGEN 1

Vanaf dag één dat het bekend werd dat COVID-19 een gevaar zou vormen voor de hele wereld deed het RIVM net alsof dat allemaal best meeviel. Op 22 januari liet het instituut weten, tegen Nu.nl, dat de kans op verspreiding van het nieuwe coronavirus naar Nederland “nihil” was want, je gelooft het niet, er waren geen directe vluchten tussen Wuhan en Schiphol.

Een achterlijke baviaan kon nog bedenken dat iemand gewoon in Wuhan op het vliegtuig kon stappen, naar Londen kon vliegen, en van daaruit naar Amsterdam, om maar een voorbeeld te noemen. Maar bij het RIVM, waar ze toch niet helemaal gestoord zijn, konden ze dat niet?

LEUGEN 2

Toen eind februari bekend werd dat een Duitse coronapatiënt in Nederland was geweest liet het RIVM (alweer) weten dat de kans “nihil” was dat hij Nederlanders had aangestoken. Hij vertoonde tijdens zijn verblijf in ons land namelijk geen symptomen. Maar wacht, in januari zei China al dat ook mensen zonder symptomen het virus verspreiden. Wetenschappers bevestigen dit.

LEUGEN 3

Het RIVM en het kabinet vinden dat scholen niet dicht moeten. Want, zeggen ze, kans dat het virus daar verspreid wordt en doorgegeven wordt aan volwassenen (die er wel doodziek van kunnen worden) is ongelooflijk klein! Echt hoor! Geen reden om onderwijsinstellingen te sluiten. Een Duitse topviroloog stelt daarentegen dat alle scholen juist per direct dicht moeten omdat elk kind 2 tot 3 mensen per week besmet plus hun eigen ouders.

In bijna alle andere landen met een serieuze corona-uitbraak zijn scholen gesloten. Maar niet in Nederland, want daar vinden het RIVM en het kabinet (welke braaf achter het RIVM aanloopt) dat niet ‘nodig.’ Sterker nog, Mark Rutte liet zelfs weten — ongetwijfeld op basis van informatie van het RIVM: “kinderen worden niet ziek en dragen Corona ook niet over op volwassenen.”

LEUGEN 4

Op 2 maart vroeg ene Roelie het RIVM op Twitter wat ze moest doen. Ze had namelijk iemand gesproken die in het risicogebied Noord-Italië was geweest. Kort daarna kreeg ze serieuze klachten. Het antwoord van het RIVM had natuurlijk moeten zijn: dat is een serieus probleem, je moet je laten testen, en we moeten jou isoleren en nagaan met wie jij in contact bent geweest.

Het echte antwoord? “Thuisblijven en uitzieken is het advies.” Zoals ik toen al schreef: Óf ze zijn volstrekt incompetent bij het RIVM én in het kabinet, óf ze spelen moedwillig Russische roulette met de gezondheid van Nederlandse burgers.

LEUGEN 5

En dan is er nog dit: in samenwerking met het RIVM heeft het kabinet bewust verkeerde antwoorden op Kamervragen gegeven. Kijk maar eens naar vraag en antwoord 11:

Vraag 11

Klopt deze tweet – en dan met name het deel dat mensen pas besmettelijk zijn als ze ziek zijn? Zo nee, is er dan op meer momenten te stellig gecommuniceerd in de eerste weken? Zo ja, op welke momenten?

Antwoord 11

Ja, op dit moment nemen wij op basis van de ons beschikbare wetenschappelijke informatie van het RIVM aan dat een persoon pas besmettelijk is vanaf het moment dat er symptomen zijn (hoesten, koorts, luchtwegklachten) en iemand in China is geweest, of een persoon in contact is geweest met iemand met een bevestigde infectie van het nieuwe coronavirus.

Maar toen was er al wetenschappelijke informatie naar buiten gekomen over (veelvuldige) besmettingen zonder symptomen. Bij het RIVM moeten ze daarvan op de hoogte zijn geweest.

CONCLUSIE

Als je al deze feiten bij elkaar optelt inclusief de kennis, steeds weer, dat het standpunt van het RIVM weersproken wordt door wetenschappers uit andere landen (die al flink geleden hebben onder COVID-19) kan ik alleen maar concluderen dat er werkelijk geen enkele reden is om aan te nemen dat ze het zo goed bedoelen bij het RIVM én/of dat ze daar competent zijn.

Een verzoek aan lezers van DDS: Michael van der Galien is niet alleen eigenaar van deze mooie website, hij is ook de enige Nederlandse blogger met impact in Amerika! Door hem te steunen op BackMe kun je hem nu drie keer per dag (extra) lezen: elke dag krijg je in de ochtend een kort ontbijt in de vorm van een blogpost over het laatste nieuws uit Amerika, in de middag rond drie uur krijg je vervolgens een keiharde rant over het laatste Nederlandse nieuws, en — exclusief voor mijn sponsors — krijg je voor het slapengaan een email met een column over een willekeurig onderwerp. Je krijgt dit al vanaf 1 euro per maand. Steun hem dus — 161 DDS-lezers gingen u al voor!

Is er dan helemaal geen goed nieuws? Ja, dat is er wel. Er zijn namelijk tal van bedrijven en miljoenen Nederlanders die wél hard ingrijpen en die steeds weer vooruit lopen op het beleid van het RIVM en het kabinet. Misschien dat zij de schade daardoor nog enigszins kunnen beperken.

Volg mij op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. C.A.Barstow

  Het RIVM loopt natuurlijk aan de leiband van land en volksverrader Rutte en daarmee onderdanig aan het verachtelijk linkse ratten nest in Brussel.

  Neem in deze het heft in eigen hand en luister vooral NIET naar het misleidende gelieg uit politiek Den Haag en Brussel, alleen zo bent u uw leven zeker.

  Stem voor een eerlijk en stevig bestuur van ons land,
  Stem FvD/PVV.

  1. DidiMadloba

   U kletst als een trol door almaar te eindigen met uw eeuwige stemadvies. Toch zal ik serieus op uw opmerking ingaan.
   Laatst was ik bij een bijeenkomst (over nanotechnologie) waar ook iemand van het RIVM was. Ik vroeg of het RIVM instructies krijgt van het Ministerie van Volksgezondheid, vanuit de “ministeriële verantwoordelijkheid” – die juist DDS anders reuze belangrijk vindt.
   Het antwoord is dat er een aparte “Wet op het RIVM” is dat het RIVM het recht geeft politieke opdrachten aan zijn laars te lappen.

   1. chrism

    maar nog steeds incompetent werken

   2. Foxcave

    “Het antwoord is dat er een aparte “Wet op het RIVM” is dat het RIVM het recht geeft politieke opdrachten aan zijn laars te lappen.”

    Dat recht hebben ze ja, maar gaan ze nooit doen, enig idee waar hun salaris wegkomt?

   3. Bullshit16

    Didi
    Huilbaby

   4. Vliegenvanger

    Wetten aan de laars lappen is normaal in Nederland.
    Dat doen ze ook bij de belastingdienst, bij het RIVM, en nog meer van die linkse graaiers. Ike ike ike en de rest kan stikke. Dat beleid voert de regering.
    Weg met ruggengraat loze Rutte.
    Stem FVD of PVV, daarna nexit.

 2. Ritter

  Het blijft een moeilijke zaak met dit virus.

  De omvang is veel groter dan virussen die we hebben gehad en iedere week worden er nieuwe ontdekkingen gedaan over het virus waardoor er weer andere maatregelen moeten worden genomen.

  Het blijkt b.v. dat het virus enige dagen op bepaalde materialen (b.v. metaal) kan overleven.

  Dus besmetting via een deurknop of een mandje in de supermarkt , enzovoorts is mogelijk. Misschien zelfs uit pakketjes uit China als het virus nog langer kan overleven op materiaal.

  Kortom, er kunnen maar “tot zover” maatregelen worden genomen zonder de maatschappij compleet te ontregelen.

  Uiteindelijk zal het virus uitdoven. En dat kan maanden duren.

 3. Lambieck

  Gelukkig hebben we in Nederland het Vakblad Van Vier Virtuele Virologen.
  Anders waren we echt hopeloos verloren.

  1. Meriadoc Brandebok

   Ach, bij de MH17-crisis waren populistisch rechtse deugmensjes collectief rechercheurs die volledig op de hoogte waren van het JIT-strafdossier, en zo een andere schuldige konden aanwijzen. Bij de corona-crisis eminente virologen die het RIVM kunnen bekritiseren. Het gaat allemaal nergens over, behalve om het opzettelijk tegendraads zijn en zich zo een importante rol te willen toeëigenen. Het gaat om deugen: “kijk ons deugen, we gaan tegen de overheid in. Wij zijn het bastion dat durft kritisch te zijn. De rest van Nederland zijn domme lemmingen die de overheid achternasukkelen.

   Gisteren werd dat gesymboliseerd door de halvegare Baudet die andere kamerleden uitmaakte voor “idioten” die “niet kunnen nadenken” in een van zijn YouTube-filmpjes. Wederom: om te deugen.

   1. Rammstein

    Waarom ga je niet in op wat Van der Galien schrijft, Meriadoc? Heb je misschien geen argumenten en lukt het je niet om de feiten te ontkrachten?

    1. Meriadoc Brandebok

     @Rammstein

     Om een en dezelfde reden waarom ik niet inga op de talloze pogingen om twijfel te zaaien over het JIT bij de MH17-crisis.

     1. Rammstein

      Goed, het is duidelijk: Meriadoc is volledig omver gehaald door het artikel van Van der Galien en heeft er geen enkel weerwoord op. Niets!

      Maar hij blijft natuurlijk wel gewoon geloven in wat die ‘pragmatische en rustige staatsman Rutte’ hem verder met zijn ‘intelligente’ aanpak voorschotelt.

      Meriadoc toont aan dat de domheid van sommige mensen oneindig is.

     2. Meriadoc Brandebok

      @Rammstein

      Nee, het achterliggende motief van rechtspopulistische mensen is twijfel zaaien en tegendraads zijn en ik ga daar niet aan meedoen. Dat is hetgeen overduidelijk is.

    2. Blitzkrieg

     Rammstein : Waarom ga jij serieus in op dat stuk euro verdriet.

     Wat dat betreft is Meriadoc Brandebok net een seniele demente oude vrouw, hoe langer je ertegen aan lult hoe dommer de antwoorden worden.

     1. Rammstein

      Blitz, ik vind het leuk om te zien dat de trouwe overheidstrol Meriadoc bakzeil moet halen en met zijn mond vol tanden staat. Hij is uitgeluld en dat is toch een prachtig gezicht!

     2. Meriadoc Brandebok

      @Rammstein

      Ik haal geen bakzeil. Mijn standpunt is consequent: op opzettelijk tegendraads reageren zonder medische kennis aangaande, ga ik niet in.

   2. Bullshit16

    Maria
    In zo heeft baudet toch weer gelijk he huilbaby

 4. Hendrie1963

  Waarschijnlijk moeten ze bewust paniek zaaien. Dan wordt er geen aandacht gevestigd aan Griekenland en Turkije met de asielzoekers en hoe zo’n puinhoop de EU er van gemaakt heeft en net als met deze virus.

 5. Rammstein

  Ik ben benieuwd of we de fan-boys van Rutte en het RIVM nog horen n.a.v. dit uitstekende, feitelijke en goed onderbouwde artikel van Michael van der Galien.

  Mike concretiseert de twijfel die bij velen leeft.

 6. RvdBe

  Je kunt beter afgaan op de buitenlandse leiders en daar je conclusies uittrekken ipv de firma list en bedrog te vertrouwen.

 7. Te Salutant

  De vraag rijst welk belang de heer van der Galien met dit artikel denkt te dienen.

  We bevinden ons in een nationale crisis en er is belang bij solidariteit, eenduidige berichtgeving en vertrouwen. Dit lasterlijke artikel ondergraaft die belangen en toont een misselijkmakende mentaliteit.

  1. Rammstein

   Saluti, jij domme minkukel en trol: Van der Galien stelt aan de kaak dat Rutte onvoldoende maatregelen neemt en zijn oor laat hangen naar ‘deskundigen’ die liegen en achter de feiten aanlopen.

   Het belang wat gediend wordt is dus het belang van het Nederlandse volk.

   1. Apailiya

    Het belang lijkt mij overduidelijk in deze.

   2. Te Salutant

    Ik meen dat Rutte, gesteund door de adviezen van het betrouwbare en deskundige RIVM voldoende en adequate maatregelen neemt.
    Op scheldpartijen ga ik niet in.

    1. Rammstein

     Hahaha, “…. het betrouwbare en deskundige RIVM”. Heb je het artikel wel gelezen, flapdrol?

  2. Rammstein

   Jij was trouwens ook die idioot die onder een vorige nick uitriep dat je ‘over twee weken niks meer hoort van dit griepje’.

   Nu heb je het over een nationale crisis. Maak daar trouwens maar internationale crisis van.

   Het toont het volstrekt irrationele wereldbeeld aan waarin je opgesloten zit.

 8. Jack Flash

  saluti is volgens mij mezza.
  Ongelooflijk.Pleur toch eens op man.

  1. Rammstein

   Natuurlijk is hij dat: niemand anders dan Mikael/Tengo/Dopper/Simon enz., enz, kan zo’n mesjogge nick kiezen.

   De psycho komt altijd als een schurftige hond via de achterdeur terug.

   1. Apailiya

    Laten we hopen dat van der Galien meeleest en die zak er weer vanaf trapt.

    1. John Breekijzer

     Waarom word ji er elke week afgetrapt, debiele sukkel?

     1. Rammstein

      Tedje Salutant heeft nog een paar nicks in reserve op de plank liggen. Daar ben je niet zomaar van af.

     2. 777

      “Tedje Salutant heeft nog een paar nicks in reserve op de plank liggen. Daar ben je niet zomaar van af.”

      Inderdaad, een beetje research is genoeg, je kunt de eeuwig gebande er zo vanaf flikkeren, vooral het verwijderen van zijn zuigreacties gaat hij niet trekken.

    2. Kretoloog

     Doe niet zo raar, Apai. Je gaat iemand geen ban geven omdat hij/zij een andere mening heeft. Natuurlijk is Te S. de bekende trol. Maar zij brengen wel leven in de DDS-brouwerij.

     En laten we wel wezen: zo’n provocatief artikel als MvdG hier geschreven heeft, vraagt om tegengeluid. Om dat tegengeluid vervolgens te gaan bannen, zou wel heel zwak zijn.

     1. John Breekijzer

      Kretoloog is natuurlijk helemaal geen trol.

      Hoe kom je er bij!!

     2. Rammstein

      Kreet: Saluti geeft geen tegenARGUMENTEN, alleen de gebruikelijke trolprovocaties. Misschien was je dat nog niet opgevallen.

      Degenen die de man langer kennen dan jij, weten inmiddels beter: er is geen zinnig debat met de psycho te voeren. Hij is niet voor niks al meer dan 30 keer van DDS af getrapt. Missschien wel 40 keer.

     3. John Breekijzer

      Waarom woont de oude nazi Rammstein eigenlijk nog in Nederland? Je vertrouwt onze regering toch voor geen meter?

      Ga in Duitsland wonen ofzo.

   2. John Breekijzer

    De bejaarde nazi Rammstein heeft het aan de stok met iedereen hier.

    Een gezellig tiep.

 9. Jack Flash

  Dat is niet waar breekijzer,houd je bij de feiten.

  1. John Breekijzer

   De trol Jack Flash dekt de oude nazi Rammelsteinn. Trollen steunen elkaar door dik en dun.

 10. Jack Flash

  Onzin breekijzer, je zegt dat Rammstein met iedereen ruzie maakt en dat is niet waar.

  1. John Breekijzer

   De oude gek zit hier iedereen uit te kafferen, Flash.

 11. Lex

  Als deze crisis achter de rug is dan word het de hoogste tijd voor een ander kabinet met vakkundige ministers die weten wat ze moeten doen.

  Ze klooide maar wat aan, 6 weken hadden ze de tijd voor dat het eerste Corona geval bekend was en ze hebben gewoon te weinig of niets voorbereid.

  Ik voel het al weer aankomen dat na deze Crisis er weer bezuinigen gaan komen om de schatkist weer te spekken.

  Hoeveel bedrijven zullen er failliet gaan?
  Hoeveel werkelozen zullen er zijn na deze crisis?

  Ik vrees het ergste.

 12. Cycle25

  Nou Mark, alweer sta je giga voor lul, bij deze verdien je de nieuwe letter P.

  Mark Rutte heet vanaf nu Mark Prutte.

 13. Politiek Profeet

  Bedank M v/d G….een juiste analyse en voor de deugkneuzen alhier een openbaring.

 14. Dr. Knowswhy

  Ja mensen, RIVM doet er alles aan om ons dood te maken met Corona, ze liegen en bedriegen. Zijn onderdeel van het Partij kartel, en dit is de nieuwe stijl vergassen.

  Goed stuk Michael, klasbak!

 15. Kristalix

  Hoe erg en Rutte en zijn bende en het RIVM zijn blijkt wel. Incompetent en frauderend.

  Nee joh! Er was niks aan de hand.

  Dit ziet er nu echt anders uit.
  Aftreden.

 16. Bes Tolen

  Het aspect, dat Michael naar voren haalt, is inderdaad een aspect wat zich in Nederlandse (semi-)overheidsorganisaties m.i. voor doet. Dat doet afbreuk aan de organisatie en juist aan de deskundigheid van velen, die serieus kwalitatief goed bezig zijn maar onvoldoende aan hun trekken komen. Het beroerde is dat juist mensen met hoge kwaliteit het dan moeilijk kunnen krijgen in de organisatie waar anderen moeiteloos mee kunnen draaien door niets bijzonders, niets extra in te brengen. Vaak zitten er ook bazen, die niet anders willen. Dat hoeft bij RIVM niet het geval te zijn maar RIVM heeft nog wel duidelijk wat te leren.

 17. Stoponrecht6201

  Van begin af aan verdacht ik het rivm van een horror game.
  Van begin af aan melden ze niet hoeveel doden er waren.
  En al die leugens zoals eerder vermeld.
  Geen respect voor ouderen,geen moraal,crimineel.
  Besuurders hebben de plicht mensen,dus OOK ouderen te beschermen.
  Ik VIND : het rivm,en rutte, zijn aansprakelijk voor dood door schuld.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.