BETRAPT! Henk Otten maakte zelf WhatsApp-groep “POLITBURO FVD” aan

In de politiek lopen er nogal wat psychopaten rond. Professionele leugenaars die hun eigen moeder nog voor de trein zouden gooien als ze dat wat macht of geld opleverde. Maar geen van hen — geen enkele! — is zo erg als Henk Otten. Of, zoals ik hem liever noem, Henkie nett0. 

Deze man heeft niet alleen 50.000 gestolen uit de partijkas van Forum voor Democratie toen hij daar nog penningmeester was — een bedrag dat hij gedwongen terug heeft betaald, overigens — maar nu is hij ook nog eens op lafhartige wijze bezig om zijn voormalige partij zwarter dan zwart te maken in de media. Vanavond komt Zembla met een speciale reportage over Thierry Baudets vermeende banden met… Rusland. Waar ze zich op baseren? Op privé-berichtjes van WhatsApp die ze gekregen hebben van Mr. Rat.

Het gaat dan vooral om overduidelijk ironische berichtjes waarin Baudet en andere FVD’ers de spot drijven met de talking points van FVD-haters; linkse, eurofiele gekkies die hen er tijdens de campagne voor het Oekraïne-referendum van beschuldigden pionnen van Rusland te zijn. Dan krijg je dus dit soort berichtjes:

Dat was dus grappig bedoeld. Overduidelijk. Maar Ottentje gebruikt dat soort berichten om Baudet nu in de hoek van het Kremlin te zetten. Ja, zegt hij, door “voortschrijdend inzicht” is hij tot de conclusie gekomen dat Baudet eigenlijk gewoon keihard een agent van Rusland is! Die app-berichtjes zijn bewijs!

Maar wat blijkt? Otten zelf was één van de aanjagers van de humor. Op 21 maart 2017 creëerde hij — niet Baudet, niet een ander prominent lid van de partij, nee, Henk Otten zelf — een nieuwe WhatsApp-groep met de naam, “Politburo FVD.

Heeft Mr. nett0 deze informatie óók gedeeld met Zembla? Of vond hij dat dan toch maar niet nodig onder het motto: wat niet weet, wat niet deert?

Omdat de gezondheid van ónze lezers ons wél kan bommen hebben wij gepartnerd met Stil.nl om u in staat te stellen om — ondanks de zogenaamde schaarste waar minister Hugo de Jonge het gisteren over had — tóch beschermende mondkapjes aan te kunnen schaffen. Overal adviseren overheden burgers om mondkapjes te dragen. In België, Amerika en Duitsland, bijvoorbeeld. In veel andere landen is het dragen ervan zelfs verplicht (Oostenrijk, Turkije). Volgens De Jonge is er een “schaarste,” maar die is er alleen als je je afhankelijk opstelt van onze luie regering. Als je op onze eigen ondernemers vertrouwt zijn er juist wél genoeg mogelijkheden. Via Stil.nl kun je voor 29,95 euro 20 beschermende mondkapjes kopen. Voor 39,95 euro heb je zelfs 10 KN95-mondkapjes. Want ja, ze werken wel degelijk. Ze vertragen de verspreiding van het virus én verminderen mogelijk zelfs de ernst van de besmetting. Daarom zeg ik: doen!

Volg mij op Twitter en Steun mij op BackMe.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. AnnetKlaver

  Ritter 2.0

  1. Seneca

   @bitch klaver
   ik word nu grof! wat ben je ben toch een vieze doos. als je niets beters te melden hebt, verdwijn dan. overigens vraag ik mij af of je wel van het vrouwelijk geslacht ben en geen verbouwde vent. tenzij je lesbisch bent en op deze manier iets probeert te bereiken. gezien je s*ksuele voorkeur lukt je dat ook.

   1. AnnetKlaver

    Snik, vanmorgen mijn poes gewassen, bepoedert en dan gaat iemand mij vieze doos noemen.

    1. evil knievel

     Wie bepoedert r nu dr poes!?
     sLinks gebruik of wat!?😕
     Zal yasser fijn vinden al die deeg met haringsmaak!🤢😝

   2. Brenda Welsh

    Wat bazelt u toch steeds over sechs en vermeende gender ? Het is een obsessie voor u. Of gooit u het weer op niet kunnen lezen?

    1. Limburgse Separatist

     Zie hier een slecht stukje poppenspel van extreem linkse beroeps idioten.

  2. Brenda Welsh

   DDS is meer op een tell sell discussie site gaan lijken met die mondkapjes. Het ligt er wel dik boven op. Nu nog een foto van Baudet met kapje op en de zaak is compleet. Kassa !

   1. evil knievel

    Het staat u vrij,deze tell sell site te verlaten als t niveau u te laag is hoor,mevrouwtje Steunbeer!👋🏼
    Niemand,behalve die andere halvezolen,die u zal missen!🥳

 2. Piet51

  En ja hoor, hier is het derde artikel van Van der Galien over Otten, Baudet en Rusland. Ik zit om 20:25 uur zeker met de familie klaar voor de flatscreen om vooral niets te missen van deze soap op NPO1. Want dat er iets gaat gebeuren is nu wel 100% zeker. Best wel leuk in deze tijd van alleen maar treurigheid op TV.

  1. Hendrik_Groen

   Ik denk inderdaad dat van der Galien zich een beetje ongerust maakt en kiest voor de vlucht naar voren.

  2. Roger7

   @malle pietje vind zijn eigen waarheid op de staatsomroep die bewezen dief en leugenaar Otten een fantasieverhaal laat vertellen.
   @malle pietje houd net wat hij zegt van een soap , oftewel fictie ,iets gebaseerd op fantasie.
   @malle pietje geeft dus toe niet geïnteresseerd te zijn de waarheid.

   1. Piet51

    @Roger7
    Dus, dus, dus. Knappe logica, petje af. Ik wacht wat nerveus de uitzending af. Gelukkig zijn er meer mensen wat nerveus geworden.

    1. Blitzkrieg

     Piet51 :
     Quote : “Gelukkig zijn er meer mensen wat nerveus geworden.”
     Als dat al zo is zijn het toch allemaal linkse gut menschen… ga gerust je gang, gespannen de uitzending afwachten.

     1. Piet51

      @Blitzkrieg
      De Radio1-uitzending van 12:00 tot 13:30 uur vandaag, De Nieuws BV, zal ingewijde mensen voldoende info voor nervositeit geven. Het kan natuurlijk wapengekletter vooraf zijn, maar zeker weten doet niemand dat. Ik ben dus reuze benieuwd. De hoeveelheid relativerende info die nu al over ons is gekomen, laat zien hoe serieus het FvD zelf deze kwestie neemt. Een misinterpretatie van een paar app-jes had beter achteraf gerectificeerd kunnen worden. Dat kan dan beter gericht en met minder belangstelling van media en kijkers. Nu gaat elke geïnteresseerde kijken. Behalve natuurlijk veel DDS-deelnemers, wamt die hebben de publieke omroep afgezworen.

     2. Blitzkrieg

      Piet51 :
      Quote : “Een misinterpretatie van een paar app-jes had beter achteraf gerectificeerd kunnen worden.”
      Wat mij betreft heeft het woord rectificeren een nogal vieze bijsmaak. Maakt niet uit hoor, ik ben het allemaal wel gewend. Het is werderom hetzelfde, en ga me er zelfs niet mee vermoeien. Wat Baudet schets vind ik helemaal normaal, de andere kant verdedigen in een discussie is machtig tof.

      PS : Dat kan Beukman je vast en zeker uitleggen, die gelooft zijn eigen praatjes ook niet.

      Alle (terugkerende) grapjes en ironie is typisch iets wat ik ook zou doen; het hoort allemaal bij het spel.

      Ik heb niet de illusie dat ik je iets kan uit kan leggen of kan laten begrijpen, en dat hoeft ook niet. Ik wens je toe dat je vanavond lekker gaat zitten genieten, neem me echter niet kwalijk als ik oversla ik heb dit al zo vaak gezien dat ik me er niet eens meer boos over kan maken.

     3. Boudewijn Hummelinck

      “Ik wens je toe dat je vanavond lekker gaat zitten genieten, neem me echter niet kwalijk als ik oversla ik heb dit al zo vaak gezien dat ik me er niet eens meer boos over kan maken.”

      Zo lost R*ammstein dreigende cognitieve dissonantie ook op: wie wijsheid verzamelt, verzamelt smart. Pred. 1:18.

     4. Maks

      Brenda Falus Willem Van Duinen?

  3. Boudewijn Hummelinck

   De Paniek loopt inderdaad hoog op. Zembla meldt dat Baudet politiek wordt aangestuurd door Rusland.

   Dat is niet mis.

   1. Seneca

    @hummeltje
    er is alles mis met jou en je plempsels

   2. Mario44

    schaamteloos varken

 3. KokZonderKeuken

  De eigenaar/beheerder van een groeps-app bewijst wie de oprichter is.
  Wist niet dat ik zoveel app-groepen had opgericht.

 4. Bullshit16

  Dief otten je weet dat criminelen toch een podium krijgen bij npo en zeker als ze fvd en pvv en kwaad dag licht kan stellen dan zijn ze er wel bij

  1. LifeBuddy

   Dief netto, zal ook wel bij jinek aan tafel schuiven, jammer dat jinek gister zo hard afging over de who van Trump met hoekstra. Ik had zo met haar te doen. Maar ja, ze heeft haar huiswerk niet goed gemaakt.Het is niet te hopen dat ze net als lubach Moet stoppen.

 5. Piet51

  Vandaag was al voorinformatie van Zembla te horen tijdens De Nieuws BV op Radio1, van 12:00 tot 13:30 uur. Nog te beluisteren op nporadio1.nl/de-nieuws-bv/onderwerpen/535067-thierry-baudet-wilde-nederland-uit-de-navo

  Ook op de FvD-site is nu al verweer van Baudet te vinden. Dat verweer gaat vooral over de app-jes, maar Zembla heeft naar eigen zeggen veel meer onderbouwing, na maanden lang onderzoek. In de radio-uitzending wordt Baudets verweer nu al onder de loup genomen. Het wordt echt genieten, om 20:25 uur, NPO1.

  1. Beukman

   20:25 uur, NPO1.
   Nee, NPO2.

  2. Blitzkrieg

   Piet51 :
   Quote : “Het wordt echt genieten, om 20:25 uur, NPO1.”
   Ga er dan maar eens lekker voor zitten, ik wens je veel plezier.

   1. Beukman

    Oogappels.

  3. evil knievel

   Off topic!
   Het gaat hier over Otten die d8 slim te zijn n onzer Thierry n loer te draaien,samen met dat sLinksgore Zembla gedrocht!🤣
   Heeft daardoor zichzelf n dat gedrocht zelf n behoorlijk grote loer gedraaid!
   Moeilijk te verkroppen op sLinks blijkbaar maar genieten voor Rechts!🥳

 6. Boudewijn Hummelinck

  “”Ik wil nu ook gaan pleiten voor uittreding uit de NAVO”, zegt Baudet erbij. Paul Frentrop, destijds voorzitter van Forum reageert niet enthousiast: “Ik zou met NATO even wachten. Ons leger is immers waardeloos.” Baudet zegt daarop: “Ja maar die Amerikanen verkloten wel alles.”

  ht*ps://www.nporadio1.nl/politiek/23114-thierry-baudet-wilde-nederland-uit-de-navo-onderzoek-zembla-en-de-nieuws-bv

  Geen paling in snot lult zich hier nog uit.

  1. Bullshit16

   Boudewijntje
   Als onze overheid elk jaar 7miljard euro naar Brussel overmaakt en weigert de contributie te betalen aan de navo ja dan kan je er maar beter uitgaan en anders doet Amerika niks meer voor ons en gelijk hebben ze

  2. Bolland

   Wedden dat het Mark Rutte zou lukken?

   1. Bullshit16

    Bolland
    Wat gaat mark Rutte lukken

  3. evil knievel

   By t topic blijven pik!😁
   Deze lulverhalen hebben we nu wel vaak genoeg gehoord!😣
   Wat n afgang alweer!🙈

 7. evil knievel

  Goed zo Henkie!👍🏼🤣

 8. P.Sisterons

  De zittende partijen beseffen niet dat er verandering nodig is in Nederland. Verandering die ze niet kunnen bieden omdat ze vastgeklonken zitten aan de EU-ziekte.
  FvD en PVV kunnen in ieder geval zorgen voor een koerswijziging.
  Parasieten als otten, tja, dat zijn de nuttige idioten in het spelletje.

 9. RCS

  Henk Otten, eerst geld achterover drukken en nu dit. Een vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken. Deze man zit vol haat en wraakgevoelens. Vroeg of laat wordt dit zijn ondergang en van zijn partij.

 10. Bon-vivant

  Net de Zembla-uitzending gezien. Zeer het kijken waard. Gelukkig maakt de publieke omroep nog spraakmakende programma’s (en de VARA in het bijzonder) in deze corona-gekte.

  1. Boudewijn Hummelinck

   Ja, en vernietigend voor Baudet.

   DDS maakte deze dagen veel lawaai om de inhoud van de uitzending te debunken. Na de uitzending werd het doodstil.

   Pijnlijk waren de pogingen hier tot karaktermoord op Otten. In de uitzending wordt duidelijk dat hij integer en consequent handelde, een opstelling die hij ook keihard kon onderbouwen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.