Super! Amerika lanceert eerste corona-thuistest, moet Nederland ook doen!

De Amerikaanse FDA heeft de eerste corona-thuistestkit goedgekeurd. Met een speciaal wattenstaafje kunnen mensen materiaal afnemen en naar een laboratorium opsturen. Binnen een dag of vier krijgt men de uitslag. Zou Nederland ook aan moeten beginnen!

Naast de corona-thuistest van LabCorp zijn er nog 50 andere methoden goedgekeurd. Maar dat zijn geen thuistests en is alleen bedoeld voor artsen. LabCorp brengt daar dus verandering in.

En wellicht biedt zo’n methode ook uitkomst voor Nederland. Want we zien nu al problemen ontstaan rondom de privacyveiligheid van mogelijke corona-apps. Stel nou dat we hier zo’n thuistest introduceren. Je haalt zo’n staafje door je neus/keel, stuurt het materiaal op en vier dagen later liggen je resultaten in de postbus. Het moet toch mogelijk zijn om de uitslag van die test te koppelen aan een QR-code of iets dergelijks? Zorg dat zo’n app die code kan lezen en de status van de telefooneigenaar binnen een bereik van 10-50 meter kan zenden naar andere app-gebruikers.

Natuurlijk is zo’n app ook bedoeld om het aantal besmettingen in kaart te brengen, dus dit idee is verre van volledig. Maar dat zou toch ook prima anoniem moeten kunnen, zonder allerlei andere gegevens te moeten prijsgeven? Misschien de app zo ontwerpen dat die alleen de status van het QR-bestand kan uploaden, zonder daarbij informatie van de telefoon of het netwerk te moeten delen? Of de QR-code eerst centraal in een database opnemen voor die wordt verstuurd? Ik noem ook maar wat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Brenda Welsh

  Reken maar dat Wilders vragen gaat stellen als ze morgen er niet zijn. En later als blijkt dat ze nep zijn, en wij in handen zijn gevallen van oplichters,dan krijg je daar ook weer vragen over. Het blijft een zorgvuldige overweging. Niet over één nacht ijs gaan. Orde, orde.

  1. Alfred Bentinck

   Wout gaat wel over één nacht ijs, hij moet zijn stukkie altijd snel afleveren.

   1. B. Pascal

    Tja, dat is nu Trump. Testing Great Amerika. Niet slecht hè

    Hij doet het twee keer zo goed als Nederland.

    1. Ad Fundum

     Dat zeggen ze in de Bronx ook. En West Virginia, de thuishaven van Trump.

 2. Willem Bever

  Lijkt me een prima aanvulling en ik verwacht van een flutte, die het beste met ons voor heeft, zon kit te gaan gebruiken voor het verkrijgen van een beter inzicht.
  Zon actie zou stroken met een intelligent lift

 3. tata

  Ik zou zo’n test – zodra hier beschikbaar – meteen doen.

 4. JFU

  Aannemen dat het echt werkt en geen nep is, zal het nooit in ons land gebruikt gaan worden. Net als mondkapjes gebruiken in situaties dat het afstand houden onder elkaar van 1.50 meter niet mogelijk i., zodat het bedrijfsleven weer redelijk goed kan gaan functioneren zoals in de omringende landen gebeurt of gaat gebeuren.
  Het excuus is altijd hetzelfde. Of de kapjes zijn niet goed, of er zijn er te weinig, of ze werken niet goed, terwijl is aangetoond dat het wel degelijk een positieve bijdrage kan leveren in winkels, openbaar vervoer e.d. waar veel mensen bij elkaar komen.
  De economie dan maar ten gronde richten is natuurlijk een betere optie.

  1. Terminator

   Zwartkijker.

 5. Marija

  De beste thuistest is al gevonden volgens Midas Dekkers DE PIL.
  De overbevolking is vlg zijn visie de oorzaak van en snelle verspreiding van virussen.
  De groep mensen is te groot en daardoor Hebben virussen makkelijker vrij spel.
  Lijkt m.i. wel mogelijk.

  1. Piet51

   @Marija
   Ik hoop niet, dat het een serieuze suggestie van Midas Dekkers was, want dat zou me van hem tegenvallen. De ergste pandemieën op aarde kwamen voor in een tijd, dat er nog geen sprake van overbevolking was. Denk aan de pest (een bacteriële ziekte), pokken, Spaanse griep, etc. Vaccins en geneesmiddelen blijven dus nodig.

  2. Sleipnir

   De overbevolking is de grootste bedreiging voor de aarde, dat ziet Midas Dekkers heel goed, maar dit ter sprake brengen is nu eenmaal taboe voor de meeste mensen.

 6. Mar

  Dacht het al:

  “The test kit costs $119, and potential customers must complete a survey about their eligibility for testing before receiving one. LabCorp spokesman Mike Geller told CBS News that customers must pay up front for the test and “should contact their insurer to determine if their plan would reimburse them for expenses.”

  1. Beukman

   @Mar
   Maw de test is precies niet beschikbaar voor de groepen die de meeste risico’s lopen.

   1. Mar

    En niet overal:

    “The test’s website says it will not be available in New York, New Jersey, Maryland and Rhode Island. Those states are excluded because they have regulations against patients initiating their own lab tests”

    1. Beukman

     New York, of all places.
     because they have regulations against patients initiating their own lab tests

     Dan moeten ze die regulations als de wiedeweerga afschaffen. Of ben ik gek?

 7. Caesar Lion Cachet

  LS…

  De Amerikanen vallen daverend door de mand. Een volk van Zio’s, bastaards en ander tuig…

  1. Terminator

   Weer zo’n rancuneuze reageerder.

 8. Alfred Bentinck

  In de V.S. zijn er inmiddels net zoveel dodelijke slachtoffers als in Italië en Spanje samen. De piek is daar nog lang niet bereikt dus het zal niet lang meer duren voordat daar meer dodelijke slachtoffers vallen dan in Europa.

  Er zijn hier mensen die zeker weten dat Trump de crisis daar enorm goed aanpakt.

  1. Beukman

   Zolang Donald zieke Americanen blijft vergiftigen met hydroxychloroquine, zal het alleen maar erger worden, valt te vrezen.

 9. Rosasolis

  Amerika heeft nu de meeste Corona zieken en sterfgevallen van de hele wereld. daarom wil Trump testen mogelijk maken. Om zijn tot nu toe nalatig, slordig Corona crisis beleid in de doofpot te stoppen. Maar de testen zijn een moment opname. Binnen de 4-daagse wachttijd voor een negatief bericht, kan een niet-besmet mens wel inmiddels wel positief
  gaan worden. Gisteren werd ook nog een bericht van Trump bekend gemaakt: er worden geen immigranten meer in Amerika toegelaten…maar bezoekers mogen wel nog steeds komen. Het is nog niet bekend hoe het nu gaat met visa’s voor werkers en studenten, die nu in Amerika aanwezig zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.