Daar gaan we weer met groepsimmuniteit! GGD’s: ‘We willen coronavirus in Nederland zachtjes laten landen!’

Wat is dat toch met die groepsimmuniteit voor het coronavirus? Steeds steekt die strategie weer de kop op, en steeds wordt het daarna weer in alle toonaarden ontkent. Maar nu praat GGD-directeur Sjaak de Gouw er openlijk over in de overheidscampagne ‘Slimmer chillen is corona killen‘. Hij vindt dat het virus “zachtjes moet landen” in Nederland.

Wie nog iets snapt van de ronduit chaotische corona-communicatie, mag het zeggen. Eerst zegt Mark Rutte triomfantelijk dat we allemaal groepsimmuniteit gaan opbouwen, en daarna zegt Jaap van Dissel, virus-topdog van het RIVM dat de woorden van de premier slechts een “frame” zijn. Later zegt het RIVM toch te willen werken aan zoveel mogelijk mensen corona laten krijgen, maar heeft vicepremier Hugo de Jonge het over het vuurtje uittrappen.

En nu? Nu gaan we volgens GGD-directeur publieke gezondheid Sjaak de Gouw toch allemaal voor de groepsimmuniteit. Of zoals hij het zelf noemt: “het virus zachtjes laten landen” in Nederland. In nota bene een campagnevideo van de veiligheidsregio’s van de overheid zelf. De groepsimmuniteit die toch geen doel op zich was, wordt nu letterlijk genoemd. We hebben “eigenlijk geen keuze,” aldus de gezondheidsstrateeg.

Hoe dan ook, of bij dat zachtjes landen van corona ook duizenden doden horen, vertelt De Gouw dan weer niet. Jammer, hoor.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Maurits Dekker

  WAARSCHUWING
  Op dit forum kunt u een gestoorde tr*l tegenkomen.
  De tr*l gebruikt meestal de naam ALFRED BENTINCK.
  Ook kan hij een van zijn 59 andere namen gebruiken.
  Komt u hem tegen dan is het beter niet op hem te reageren.
  Hij kan niet tegen argumenten van verstandige mensen.
  Dus voeder hem niet en laat hem links liggen.
  Waarschuw ook uw mede-forumleden.

  1. Brenda Welsh

   Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Maar hoe krijgt u het voor elkaar in bold te reageren. *?*

   1. Volume

    Alfred Brenda Bentinck?

   2. Alfred Bentinck

    Hoe krijg je het voor elkaar zo’n hysterische bijdrage neer te kalken.

    Ik heb wel een handig advies voor de gevoelige Maurits: negeer mij en zoek blogs waar u alleen meningen aantreft die u volledig kunt onderschrijven. Cognitieve dissonantie is een bedreiging voor uw gezondheid.

    1. Volume

     Alfred Brenda Bentinck?

 2. Brenda Welsh

  Tja, al die wetenschappers, het zijn net DDS reaguurders , leven en meningen met de dag. Niet drinken propageert de Hersen stichting. Maar dat is weer slecht voor het terras.

  1. Volume

   Alfred Brenda Quispel?

   1. Lodewijk Raevensburgh

    Dat denk ik wel.

    🙂

  2. Bullshit16

   Brenda
   Leugenaars mogen van mij vertrekken hoor niemand dwingt je om te blijven huilbaby

 3. Bolland

  Ook weer zo n marionet, onvoorstelbaar aantal doden voorspelt hij,bij uit laten woeden, gebaseerd op wat?

  Na Neil Ferguson wel beetje klaar met al deze experts, ze zeggen maar wat en hebben niet zelden dubbele agenda ( zie onze eigen Ab Osterhaus) en/of boter op het hoofd Jaap van Dissel zwartelijstartsen.com

 4. splatoon

  Waarom kunnen we het Coronavirus niet gewoon als realiteit aanvaarden en onder ogen zien? Inmiddels is wel duidelijk dat het lang niet zo dodelijk is als ons werd voorgehouden. Ja, je kunt er (dood)ziek van worden. En nee, dat is zeker geen pretje. Maar het overgrote deel van de maatschappij zal gewoon herstellen en niet doodgaan. En voor degenen die over blijvende longschade beginnen, de kans dat je met blijvende schade uit een autowrak gepeuterd wordt is aanzienlijk groter. En dat weerhoudt niemand ervan om (terecht!) toch in een auto te stappen.

  Een vaccin zit er voorlopig niet in, dat zal nog wel even op zich laten wachten. Als het al komt… Dus kunnen we niet gewoon de maatschappij weer losgooien en overgaan tot de orde van de dag? Degenen voor wie het virus écht levensgevaarlijk is, kunnen zich eenvoudig afzonderen, zodat de rest hun leven weer op kan pakken. Precies zoals we dat met griep ook doen.

  Ik ben van harte bereid het risico te nemen, aangezien ik mijn vrijheid belangrijker vind dan mijn veiligheid. En ik weet zeker dat ik niet de enige ben die er zo instaat. Ik wil leven, maar niet op deze manier. Deze waanzin moet stoppen. Nu!

  Overigens vind ik het verbijsterend om te constateren hoever we al zijn afgegleden naar de mindset van ‘A Brave New World’. Mensen willen de onplezierige aspecten van het leven niet meer onder ogen zien. Leven is lijden en dat willen mensen simpelweg niet meer aanvaarden. Natuurlijk zijn er goede dingen. En daar mogen (moeten) we dankbaar voor zijn. Maar de donkere kant van het leven hoort er ook bij. Zonder dat te accepteren kunnen we helemaal niet leven. Want wat we nu doen, dat is helemaal geen leven. Dat is je laten leiden door angst.

  1. Bullshit16

   Splatoon
   En er lopen er een hoop angsthazen rond ook hier op deze platform zo als jensen zegt bruikbare idioten die zien de werkelijkheid niet meer

 5. Waarom 1

  Zullen we eens stoppen met schelden en als normale mensen discussiëren. Corona of thuisblijven tast de hersenen niet aan

  1. weer woord

   Waarom dan wel?
   Elk vogeltje zingt zoals het (grof) gebekt is….

 6. Paardenmiddel

  Ik denk dat de meeste nederlanders rutte en co, niet serieus meer nemen. Ze spreken wartaal.
  Bv kerkdiensten of andere grote bijeenkomsten, mogen alleen doorgaan als er 30 tot 100 mensen aanwezig zijn. Vraag door vd Staaij aan rutte: waarom? Weet je wat Rutte zegt:” omdat ze allemaal dezelfde ingang gebruiken”.( Dit is geen grap. Was een rechtstreekse opname uit de 2e kamer).
  Welke g** bedenkt zoiets…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.