Donald Trump kan weer even opgelucht adem halen: ‘Aantal doden in de VS neemt voorzichtig af’

Na weken van crisis kan de Amerikaanse president voorzichtig opgelucht adem halen. In zijn land werden het afgelopen etmaal 1227 coronadoden geregistreerd. Dat lijkt veel, maar een dag eerder waren er nog 1260 doden ten gevolge van het coronavirus te betreuren. Als deze daling doorzet, dan kunnen Donald Trump en de Verenigde Staten weer voorzichtig vooruit kijken.

De meest recente cijfers, opgetekend door de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore, laten zien dat er 97.048 mensen aan de gevolgen van het coronavirus zijn overleden in de VS. Daarmee staat het land op een twijfelachtige eerste plaats qua aantal doden. Tot nu toe zijn er 1.6 miljoen besmetting vastgesteld in de Verenigde Staten.

Donald Trump zelf lijkt nog niet echt onder de indruk van de daling van het aantal coronadoden in zijn land. Op Twitter is de president vooral bezig met het meest recente politieke schandaal in zijn land. Zijn presidentiële Democratische uitdager Joe Biden beging onlangs namelijk een gigantische blunder. In een radioshow zei Biden namelijk dat kiesgerechtigden die nog niet weten of ze voor Trump of Biden zijn, eigenlijk niet zwart zijn.

Een politieke rel rondom Biden (die ook al onder bewindvoering staat vanwege seksueel grensoverschrijdend gedrag) was snel geboren. En dat komt Trump natuurlijk goed uit. Daar waar de Amerikaanse president er eerst voor wist te zorgen dat de Amerikaanse economie floreerde onder zijn bewind, moet hij nu lijdzaam toezien hoe het coronavirus grip op zijn land heeft gekregen. De economie is ingestort en het aantal coronadoden is schrikbarend hoog.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Lugor

  Mark Rutte kan weer even opgelucht adem halen: ‘Aantal doden in de Nederland neemt duidelijk af’

  Sorry, voor Rutte tellen natuurlijk hele andere criteria.
  Meer zoiets van : Beleid Rutte veroorzaakt onnodige slachtoffers.

  1. AlBundy

   Tja als je aan de “goede” kant staat van de media schrijven ze wat positiever over je….

  2. JochemX

   @Lugor, geef mij ook maar Rutte, het opschorten van onze grondrechten krijgt veel bijval en de Führer veiligheid Bruls heeft met “milde hand” de wind er flink onder. Rutte doet het FANTASTISCH!

 2. Kretoloog

  Er zal geen ziekte zijn die zo is gepolitiseerd als deze Covid-19. Dat geeft natuurlijk voer aan complottheorieën waarvan er nu ook veel de ronde doen. 1 van de meest bizarre is dat het Coronavirus al in de vaccins zat die de ouderen (vanaf 60+) vorig najaar toegediend konden krijgen.

  Kenneth schrijft dat de USA de twijfelachtige eer heeft de meeste doden te tellen als gevolg van Corona. Maar het land telt dan ook 330 miljoen inwoners. Dat is meer inwoners dan België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk bij elkaar. En telt het aantal doden van die landen eens op? Juist ja… Het overstijgt dat van de USA dik.

  1. AlBundy

   Dit heet selectief rekenen. Je hoort ook weinig over Zweden…. Ik benieuwd of er een grondig onderzoek komt en wanneer de griepcijfers vrijgegeven worden, aangezien de symptomen van griep en covid zoveel op elkaar lijken. Wat als de meerderheid eigenlijk gewoon griep had? Je kunt toch niet met zo weinig kennis zo zeker zijn van een doodsoorzaak? Ik ben benieuwd.

  2. AnnetKlaver

   Ook leuk om te weten, de landen die jij opnoemt, hebben die ook 40 mln werklozen door de corona crisis.

   1. AlBundy

    Welk land heeft dat wel? Juist geen 1, want die cijfers zijn suggestief en niet te verdedigen.

    1. AnnetKlaver

     @A
     Eh ¿ ¿

     1. AlBundy

      @AK

      &”@?

     2. AlBundy

      Je zal moeten aantonen dat, als je cijfer van 40 miljoen klopt, alle gevallen het gevolg zijn van de corona crisis. Lijkt me onbegonnen werk. Op zijn minst zal je een hoop aannames moeten doen. Deden de bedrijven het niet al slecht voor de crisis? Dat soort dingen.

     3. AnnetKlaver

      @A
      Kom op zeg ☼♫

    2. JochemX

     Wil je Annet voortaan geen ingewikkelde vragen stellen!

     1. AlBundy

      Sorry, ik ben nieuw… Ik zal er voortaan rekening mee houden…;)

   2. AlBundy

    En het is onvermijdelijk dat er ontslagen vallen door deze crisis. Daarom heet het een crisis.

  3. Lugor

   Heel slim telt Kreetje de staten met nauwelijks slachtoffers hard mee en laat de Europese landen met weinig slachtoffers achterwege.
   Kijken we alleen naar de staat New York: 1500 doden per miljoen inwoners(absolute hoogste aantal ter wereld)
   Daaaag cijfertjesmanipulator.

   1. Kretoloog

    Klopt. En de gouverneur van de staat New York is een Democraat.

    Maar het artikel van Kenneth ging over de USA, niet over de staat New York. Dus wie is hier nu de echte manipulator, kokkie?

    1. Lugor

     Kreetje roept: Maar het artikel van Kenneth ging over de USA

     Kreetje roept:Dat is meer inwoners dan België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk bij elkaar. En telt het aantal doden van die landen eens op? Juist ja… Het overstijgt dat van de USA dik.

     Bye bye, zwaai zwaai.

     1. Volume

      Roggel?

     2. Bolland

      Lugor USA 298 doden per 1 miljoen , Spanje 613,Italie 541,Uk 541,Frankrijk 434,Duitsland 100,Belgie 797,Nederland 339,Zweden 396,Zwitserland 220,Portugal 128,Ierland 325,Polen 27 (vandaar 7 miljard noodsteun EU)Hongarije 50 ( 5miljard noodsteun EU)

      USA zou bij de beteren horen niks geen manipulatie

     3. Massa

      @ Volume, maakt u reclame of zo?

   2. Rosasolis

    Lugor. Eerder vandaag werd op de radio nieuws bekend gemaakt dat gisteren de
    dodental in Amerika 100,000 werd. Natuurlijk zullen Trump supporters zeggen,
    dat Amerika een groot land is met miljoenen inwoners. Maar Trump heeft een zeer
    nalatig nationale beleid tegen de Corona uitgevoerd, zo dat Amerika nu het grootste aantal corona ziekten van de hele wereld heeft.

  4. Bolland

   kretoloog gelijk heb je

 3. henk43

  “Donald Trump lijkt niet echt onder indruk van de daling van het aantal coronadoden in zijn land. Op Twitter is de president vooral bezig met het meest recente politiek schandaal in zijn land”
  THE LIAR TWEETS TO NIGHT

  1. AlBundy

   De democraten maken zich ook wel erg belachelijk…. Een perverse opa die voor zwarte mensen gaat bepalen wanneer ze “echt zwart” zijn. Dat mag wel even breed uitgemeten worden….

 4. Rogul

  De V.S. zullen dit weekend het getal 100.000 doden gaan passeren.

  Trump viert het met een weekendje golf.

  1. Kretoloog

   We zullen maar denken dat Rogul een weekje gaat vasten, als rouwverwerking van al de Corona-doden in de USA.

  2. AlBundy

   De vraag die je nu moet stellen is: Hoeveel sterven er normaal in dit tijdsbestek? Mensen sterven nu eenmaal en zwakke mensen gaan als eerste. Ik denk dat als je de cijfers naast elkaar legt, je niet veel schokkende verschillen zult zien.

   Het sterftecijfer is gemiddeld 8,2 per 1000 inwoners in de USA. Op 320 miljoen inwoners is dat 2.624.000 doden per jaar. Per maand is dat 218666 doden. Het Corona virus is dus helemaal niet zo dodelijk, dus de paniek is op zijn minst lachwekkend te noemen. Natuurlijk is voorzichtigheid wel de juiste weg.

   1. Pauline Kummer

    Waarom voorzichtigheid als het niet dodelijk is?

    1. AlBundy

     Omdat we nog weinig weten. Op dit moment tonen de cijfers alleen aan dat het allemaal meevalt. Dat wil niet zeggen dat je niet alert moet blijven. Dat bedoel ik.

     1. Massa

      Nou, meevallen? Ik zag toch aardig wat lijken in lakens op straat liggen. De ondernemers konden het niet aan. Het lijkt mij niet dat dit gefaked is.

  3. feitelijk

   even kijken 320.000.000 Amerikanen , 17.000.000 nederlanders , 5822 sterfgevallen in Nederland ,

   Dan kunnen de Amerikanen nog even vooruit om op gelijke voet te komen.

   1. Rosasolis

    feitelijk. Het gaat alleen over cijfers, he? Maar nooit over MENSEN! Ten minste doet onze regering alles mogelijk om de verspreiding van de Corona tegen te gaan.
    Terwijl Trump geen enkele nationale beleid heeft gehad, en geen interesse heeft
    laten zien, wat meeleven en sympathie met zijn zeer zwaar getroffen land betreft.

    1. JochemX

     Ja het gaat over mensen, maar mensen hebben één zwakte, vroeg of laat gaan ze dood. En statistisch valt het nogal mee met het aantal corona-doden. Groot gelijk dat Trump even lekker gaat golfen met al dat gezeik dat hij dagelijks over zich heen krijgt.

  4. Rosasolis

   Rogul De V.S. is al de 100.000 corona doden gepasseerd. Duizenden liggen in de IC
   over het hele land. Trump heeft behalve de enorme corona crisis in eigen land, andere belangen, maar heeft altijd tijd om mensen via Twitter aan te vallen met domme kritiek.

 5. Lodewijk Raevensburgh

  Trump heeft als stabiel genie de crisis natuurlijk perfect gemanaged.

  twitter.com/biden_brigade/status/1264280058144972800?s=21

  1. Volume

   Lodewijk Brenda Raevensburgh?

   1. Massa

    Waarom zo’n vraag?

 6. JochemX

  Kennet, is Annet je zusje, of ben je zelf Annet? Iedere keer als ik een opmerking plaats bij Annet wordt dat geblokkeerd.

 7. feitelijk

  Al eens nagedacht over de opgehokte risico groep in bejaarden verzorgingshuizen in Nederland ? rutte is een moordenaar met zijn gijzeling programma.

  Probeer je ouders er maar eens uit te halen. rutte is naar school geweest in korea

  1. JochemX

   Ze kunnen je ouders ook in een kamp stoppen. “Voor hun eigen veiligheid”. Noodverordening! Ook de Nazi’s hielden zich doorgaans aan de wet, aangevuld met noodverordeningen.

   1. feitelijk

    en een leger handhaving wat zich presenteerde als nsb

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.