#FAAL! Obsessief HP de Tijd komt met vervolgstuk, schiet zichzelf én Henk Otten in de voet

Bij HP de Tijd hebben ze heel erg hun best gedaan om nóg iets — wat dan ook! — te vinden over de antisemitische appjes van jonge leden van JFVD, de jongerenbeweging van Forum voor Democratie. Helaas voor de linkse fopjournalisten faalt die actie op epische wijze.

Een week geleden kwamen ze met de ‘openbaring’ dat er antisemitische opmerkingen gemaakt waren.  Soms betrof het verkeerde grappen, maar in een enkel geval was degene die de opmerking maakte echt een vieze racist. FVD nam actie en royeerde drie van de participanten. Tegelijkertijd liet FVD weten dat het a) geen officiële FVD app-groepen waren en b) dat het bestuur niet op de hoogte was van de gedane uitlatingen.

Nicki Pouw-Verweij

Voor HP was dat reden om nog maar eens te gaan graven. Alles werd doorspit, er werd met anoniempjes gesproken en uiteindelijk werd er een FVD-senator, de zeer gerespecteerde Nicki Pouw-Verweij, gevonden die best on the record wilde gaan. Zij was namelijk lid geweest van de groep en had de berichtjes inderdaad gezien.

Oh, oh. Nu komt het, denk je dan. Ze keert zich tegen de leiding van haar partij, ze gaat enorme vieze geheimen lekken, ze gaat vertellen dat iedereen hier heel blij aan mee deed, en dat FVD een door en door antisemitische partij is! HET ZIJN TOCH ALLEMAAL KLEINE HITLERS!

Uh nee. Nicki legde kalmpjes uit dat ze dat soort berichten inderdaad had gezien en ze walgelijk vond. Vervolgens sprak ze de personen daar direct op aan, en liet ze zelfs weten aan de oprichter van de groep dat dit soort opmerkingen absoluut niet door de beugel konden. HP moet toegeven dat uit het bewijs blijkt dat Nicki de waarheid vertelt:

Huh? Dus je ‘bewijs’ dat FVD’ers die nu belangrijk zijn op de hoogte waren van de apps is deels dat… Nicki ze gezien had en de verantwoordelijke personen én de groepsbeheerder erop aangesproken had?

Dafuq?

Jaren geleden

En de faalactie is nog niet voorbij. HP citeert hoofdbestuurslid Lennart van der Linden als volgt:

“Die appgroep is inderdaad ooit opgericht door een bestuurslid van JFVD na een eerste borrel-event in 2017. Deze appgroep was altijd officieus. En bestuursleden zijn er al jaren geleden uitgestapt. Vanwege een aantal redenen: de grote hoeveelheid en variëteit aan berichten (honderden per dag) was niet bij te benen / bij te lezen en ging alle kanten op. Door uit de appgroep te stappen gaven de JFVD-bestuursleden aan: deze appgroep valt niet onder onze verantwoordelijkheid.”

Maar dat klopt niet, aldus HP. Want, stelt het magazine, “[b]estuurslid Robin de Keijzer, oprichtster van de appgroep, verliet de groep echter pas op 6 december 2018.”

Hallo HP, het is nu 2020. Als mevrouw in 2018 uit de groep stapte is dat inderdaad letterlijk “jaren” geleden.

Jeetje, wat een kneuzen zeg.

Henk Otten

En dan zijn we er nóg niet. Want wat blijkt? Van der Linden legt uit;

Met Nicki Verweij is dat destijds zo gegaan. Ze sprak dergelijke uitingen actief tegen en heeft ook opgeschaald, destijds met Henk Otten en Jeroen de Vries. De actie die in overleg met hen is ondernomen is: verlaat die appgroep, want die heeft überhaupt niets meer met FVD van doen.

Wat? Dus Henk Otten, die juist zo hard riep dat de apps bewezen dat Thierry Baudet heel slecht en verkeerd is, was hier min of meer van op de hoogte?

Oh. My. God.

Otten beweert in het artikel dat het advies van De Vries een “algemeen” advies was om “uit niet relevante appgroepen” te stappen, maar dat is toch een beetje vreemd. Waarom zou De Vries dat advies geven als er geen enkele aanleiding is om te denken dat daarin dingen zijn gezegd die het daglicht niet kunnen verdragen, en dat ze er mogelijk last van krijgen?

Juist.

En zo blijkt het tweede artikel van HP de Tijd over deze materie een faalactie van historische proporties te zijn. Er is niets gevonden… en het enige dat nog iets van relevant is impliceert dat Otten en De Vries (deels?) op de hoogte waren van deze problematiek terwijl ze een week of wat geleden nog riepen dat het toch ongelooflijk was en dat het zo allemaal niet kon.

Hilarisch.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Pijnstiller

  Die ap-goep was wel een beetje in de stijl van Alfred, aka Dopper

 2. Bertus bumperding

  En nu maar wachten op alfredje en zijn gevolg .

  1. weer woord

   Nachtclub “het gretige zweepje” is bijna gesloten, moe maar voldaan kunnen de vunzige deugkneuzen daarna weer achter hun toetsenbord klimmen om weer lekker te gaan dwarsliggen om het dwarsliggen…

 3. Stopperspil

  Durf er een mooie fles boven te zetten dat uit verder onderzoek zal blijken dat Otten (samen met De Vries) HP/de Tijd op het spoor van dit app-verhaaltje heeft gezet. Net zoals hij Zembla heeft gevoed met berichtjes die voor Baudet weleens nadelig zouden kunnen zijn. Ook daar faalde hij met z’n waarschijnlijk jarenlang behoedzaam verzamelde app-berichtjes. En dat zit dan in de Nederlandse Senaat! Hij is niet alleen ziekelijk rancuneus, maar ook nog dom. En die De Vries lijkt me ook geen licht.

 4. AnnetKlaver

  Haha ga net als Mike op herhaling…
  Waar rook is ook vuur.
  Wout gaf volgens Mike een brevet van onvermogen af…………….
  Dus nu komt Mike..
  ……………………………
  De leider van het FvD roept het op zichzelf af.
  Contacten met nazi’s, holocaust ontkenners en rechts extremisten.
  Tja, daar komen rare gasten op af.

 5. Response

  Ach ja, als je ook maar een iets andere mening verkondigd dan de mainstream dan moet je kop eraf of moet op z’n minst je kop geraakt worden. FVD verkondigd nou eenmaal zo’n andere mening en dan zijn er altijd veelal links georienteerde clubjes die al dan niet onderbouwd met feiten en op basis van hoor en wederhoor die kop willen raken. Ontbreken de feiten en/of komt hoor en wederhoor niet tot het gewenste resultaat dan pas je dat gewoon niet toe of je laat de feiten achterwege of je verdraaid ze gewoon of je creëert een andere waarheid in de hoop dat je die kop een keer raakt. Veelal gaan ze daarbij volledig onderuit zoals ook nu weer blijkt.

  1. AnnetKlaver

   Haha verklaar Baudet maar heilig.

  2. Bullshit16

   Response
   Klopt helemaal kwik kwek en kwak 3 jonge mutsen willen op dezelfde manier jensen de mond snoeren die linkse ratten gaan maar door met iedereen die een andere mening en vaak een betere mening heeft die moet monddood gemaakt worden kan het niet goed schiks dan maar kwaadschiks dat links tuig zijn levensgevaarlijk stem ze weg laat fvd en pvv ons land maar weer opbouwen alleen dat zal nog een hele klus worden
   Kijk jensen.nl op YouTube dan zal je weer zien waar die linkse ratten toe en staat zijn

   1. Antihedo

    Jensen is een humorloze galbak. Maar als je het leuk vind om daar naar te kijken, dan moet je dat vooral maar doen. Veel plezier er mee!

 6. AnnetKlaver

  Poeh, de virtuele kiezer geeft alvast een schot voor de boeg.

  Baudet is een waardeloze politiekeleider, zet er iemand op die beter communiceert, geen contacten heeft met gespuis, zonder Latijnse woorden en je krijgt meer kiezers.

  1. Bullshit16

   Annetje
   Ja en jij bent een waardeloos kut wijf huilbaby

   1. weer woord

    Het arme schaap vind Latijn te hoog gegrepen, de laatste keer dat ze het woord ‘boreaal’ probeerde uit te spreken schoot haar kaak op slot.

   2. Rosasolis

    Shit. U en uw shit- taal zouden moeten verboden zijn op deze nieuws site.
    Blijkbaar heeft u niets beters met uw tijd te doen dan dagelijks DDS abonnees te pesten met uw domme, ordinaire taal.

 7. Meriadoc Brandebok

  FvD staat natuurlijk weer tot de nek in de stront.

  1. AnnetKlaver

   DDS ruikt alleen maar parfum…eh en geld

 8. Alfred Bentinck

  Het bewijst dat het Bestuur van het FvD niet wenste in te grijpen op deze antisemitische en andere smerige racistische uitingen van FvD-leden en pas in actie kwam toen HP/DeTijd er over berichtte.

  Kwalijk.

  1. Willem Bever

   De fails van deuglinks volgen elkaar nu wel heel snel op 🙂

   1. weer woord

    Het is makkelijk op elkaar inspelen als je weinig om handen hebt

  2. Bullshit16

   Bertus
   Inderdaad daarom geef ik die linkse ratten ook geen aandacht meer ik lees het al niet meer ik schrol gewoon door zouden er meer moete doen dan haken ze van zelf wel af

 9. Ploppert

  GO Henk Otten GO !
  Ofwel in goed Nederlands, opzouten Henk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.