Maurice de Hond en FVD zijn er klaar mee: weg met de anderhalvemeter-samenleving!

Maurice de Hond kwam vrijdag (virtueel) langs bij het FVD Journaal. Hij legde uit waarom de anderhalvemeter-samenleving flauwekul is, en hoe er beter omgegaan kan worden met de dreiging van het nieuwe coronavirus. Thierry Baudet was het helemaal met hem eens en concludeerde: weg met de anderhalve meter!

De Hond legde uit dat er heel veel onderzoek gedaan wordt in het buitenland; onderzoek waaruit keer op keer blijkt dat de maatregelen van het RIVM weinig tot geen positieve impact hebben op de bestrijding van het virus. Zo wordt Nederlanders verteld dat ze anderhalve meter afstand moeten bewaren van elkaar, ook buiten in het park. Onzin, aldus De Hond. Uit al die onderzoeken blijkt dat er buiten vrijwel niemand besmet raakt. De enige plek waar er besmettingsgevaar is, is tussen vier muren — binnen dus. En dan is het ook nog afhankelijk van een gebrek aan ventilatie én een lage luchtvochtigheid. Met andere woorden, in het openbaar vervoer is er een risico.

Baudet nam het vervolgens van De Hond over en vroeg aan hem: dit betekent dus dat je buiten kunt sporten, dat de terrassen open kunnen, en dat mensen naar het strand kunnen?

Ja, inderdaad.

Maar hoe komen het kabinet en het RIVM dan bij die anderhalve meter van ze? Het kan toch niet zo zijn dat ze daar stug aan vast blijven houden terwijl uit onderzoek steeds blijkt dat het onzin is om afstand te houden, zeker in de buitenlucht?

Nou, helaas, dat kan wél zo zijn. Het RIVM baseert zich namelijk gewoon op het standpunt van de WHO — een standpunt dat gebaseerd is op… influenza. Oftewel van de griep. En die strategie van anderhalve meter is óók niet gebaseerd op voldoende wetenschappelijk onderzoek, aldus De Hond, maar eigenlijk vooral op een gebrek aan kennis. Het is hópen dat het werkt — want hoe het virus precies verspreid wordt weet men niet.

En dat is het mooie van dit coronavirus, ging De Hond verder. Omdat het zo nieuw is kunnen we nu veel makkelijker onderzoeken hoe het zich verspreidt. En dan blijkt dat het vooral besmettelijk is door de luchtdeeltjes — aerosols. Buiten adem je die sowieso niet in, en binnen wordt de kans dat je die inademt ontzettend verkleind door een goede ventilatie en een hoge luchtvochtigheid. De deeltjes vallen dan namelijk gewoon naar beneden omdat ze te zwaar worden.

Met andere woorden, anderhalve meter, anderhalve meter, anderhalve meter is niet nodig. En, voegde De Hond daar aan toe, de obsessie met anderhalve meter zorgt er ook nog eens voor dat je het échte gevaar niet ziet. Het is dus the worst of both worlds.

Baudet zei daarop dat het nu ook duidelijk is dat áls je het virus krijgt, de kans is ontzettend klein is dat je eraan onderdoor gaat. De mensen die er echt aan lijden hebben al een onderliggend probleem. Maar het overgrote deel van de samenleving zit niet in de risicogroep.

Dat klopt, beaamde De Hond. Als je tussen de 15 en 35 jaar bent en het virus krijgt is de kans dat je eraan overlijdt 1 op 25.000-30.000.

Ja, dat lees je goed: als 30.000 15-35 jarigen besmet raken met het virus overlijdt er slechts eentje.

De kans dat diezelfde leeftijdsgroep omkomt bij een verkeersongeluk? 1 op 12.500.

Kortom, het moet maar eens afgelopen zijn met deze gekte. Er was aan het begin van de crisis een korte lockdown nodig om het aantal IC-bedden op te schroeven en voldoende beschermingsmiddelen te kopen, maar nu moet de boel écht opengegooid worden. Een dág langer doorgaan met de lockdown is onverantwoord — en die anderhalve meter opleggen aan de samenleving is volstrekt onzinnig.

Stop de lockdown, weg met de anderhalvemeter-samenleving!

Volg mij op Twitter.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

84 reacties

 1. lotje

  Aan die 1,5 meter daar doen we sowieso niet aan. Rutte kan de pot op met zijn nieuwe normaal. Wat een zieke sukkel.

 2. Kretoloog

  Ik denk ook dat een 1,5 meter samenleving onhaalbaar is. Maar ook onwenselijk.

  Dit idee komt uit de koker van de medici. Die kijken echter beperkt.

  1. Lugor

   Wie kijkt niet vanuit zijn vakgebied, buiten de DDS-virologen, de DDS-economen en de DDS-ministers?

   1. Kretoloog

    Zeker. Maar in het OMT – waar Rutte en het kabinet blind op vaart – zitten uitsluitend medici, een stuk of 40. Dat is een potje groepsdenken in een hele enge tunnel.

 3. Lugor

  Als je tussen de 15 en 35 jaar bent en het virus krijgt is de kans dat je eraan overlijdt 1 op 25.000-30.000.
  Als je tussen de 15 en 35 jaar bent en het virus krijgt is de kans dat je een ziekenhuisbed vindt dan ook 1 op 250-300.

  1. JochemX

   Wat is je punt? Moeten er veel meer ziekenhuisbedden komen?

   1. Blitzkrieg

    JochemX :
    Quote : “Wat is je punt? Moeten er veel meer ziekenhuisbedden komen?”
    Lugor z’n punt is zoveel mogelijk onzin schrijven, krijgt hij een kick van.

 4. Appelstroop

  Nou, koop een stop de lockdown t-shirt zou ik zeggen.

  1. Blitzkrieg

   Appelstroop : We moeten het samen doen, Rutte haalt ons hier anders niet uit.

   1. Steven Opti

    Blitzkrieg.. Rutte maakt de economie kapot en luistert in gesloten kring alleen naar het rivm. Die naar het who en die luistert weer naar Gates. Ik vind het onvoorstelbaar dat er nog steeds mensen zijn die dit kabinet, het ergste ooit, nog geloven. Je bent zeker vergeten wat ons allemaal beloofd is. Onder Rutte is de koopkracht gedaald, de belastingvoet gestegen, de migratie geëxplodeerd en nu ook nog de klimaat waanzin. En dan is hij ook nog een eurofiel. En door deze schijncrisis zou hij weer 23 zetels gestegen zijn terwijl voor de Covid19 onzin hij aan het dak en was. Wat zijn mensen toch ontzettend hypocriet en kort van geheugen.

    1. Blitzkrieg

     Steven Opti : Je hebt helemaal gelijk maar wil je wel meegeven dat de opleving van Rutte een wetmatigheid is, met elke andere leidere premier zou exact hetzelfde zijn gebeurd.

     In tijden van crisis neemt de populairiteit van de zittende bestuurder toe.

     Gelukkig is het omgekeerde ook waar, uiteindelijk zal de crash van de economie alleen Rutte worden verweten. Voorlopig heeft de trieste realiteit nog zich nog niet helemaal geconcretiseerd en is voor vele hoofd-in-het-zanders nog niet helemaal duidelijk. Wacht maar totdat de helft van de families zonder werk komen te zitten, ze hun huis moeten verkopen en de sociale voorzieningen zo mager zijn dat zelfs een bijafra kind nog niet met ze willen ruilen;dat is namelijk wat er staat te gebeuren. Ik denk niet dat Rutte jouw analyse deelt, hij weet donders goed dat hij degene is die zal worden afgerekent. Na crisis volgt altijd verandering, dat is zo’n zelfde soort wetmatigheid die Rutte nu een tijdelijk boost bezorgd; de winst van vandaag is het verlies van morgen.

     1. Alfred Bentinck

      Dat is alleen het geval wanneer Rutte ook de schuld zal krijgen van de de onvermijdelijke crisis. Dat verhaal is lastig te verkopen.

   2. Appelstroop

    Ik weet het Blitzkrieg, ik sta volledig achter Baudet en Maurice de Hond in dit opzicht. Was meer een sneer naar DDS die na wekenlange corona clickbait paniek opeens een ander geluid laat horen. Als de bevolking begint met grote protesten, doe ik daar actief aan mee. Dit gaat namelijk helemaal mis, ik vertrouw Rutte voor geen meter, maar gelukkig dat Baudet een beetje in begint te zien wat een waanzin deze situatie is, en hem kennende zal hij dat niet onder stoelen of banken schuiven.
    Zie rijkhalzend uit naar het komende corona debat, en de zure gezichten.

    1. Alfred Bentinck

     Rutte heeft de Corona-crisis bijzonder goed gemanaged. Nu is voor hem de uitdaging ook het economisch herstel goed te managen. Als hem lukt voor de gekozen aanpak een brede steun in het Parlement te krijgen zit hij goed. Van groot belang daarbij is dat PVV en FvD hem met modder blijven bestoken, dan zit hij ook goed.

     1. Appelstroop

      ok

 5. RPML

  Wat zou de r-factor zijn bij bedrijven die omvallen? Trekken ze 1,2,3 of meer bedrijven mee in hun val?

  Ik ga in ieder geval met wat vrienden op stap vandaag, gewoon omdat ik niet zonder kan, en geen witte jas uit Bilthoven of vrijgezel uit Den Haag die mij dat verbied.

 6. perry

  De anderhalve meterregel mag van mij persoonlijk blijven bestaan, geen last meer van andermans slechte adem, lichaamsgeur en speeksel bestuiving!
  Bovendien staan/stonden de tafels/stoeltjes in restaurants, op terrassen en vele andere openbare gelegenheden te dicht op elkaar, om de omzet te maximaliseren,zonder aandacht voor de klant!
  Kwantiteit inruilen voor kwaliteit moet de standaard worden en blijven, de uitbater kan inplaats van een Hummer ook een Renault rijden, (beeldspraak)!

  1. inert

   perry/
   Als de winstmarge niet tevredenstellend is, kan de uitbater altijd nog stratemaker, dakdekker of iets dergelijks worden!
   Dan moet ie harder werken voor minder geld, weet hij dat ook eens!
   Tegenwoordig bestaan er in één winkelstraatje, 4 Griekse, 3 Italiaanse, 2 Nederlandse, 2 Chinees/Indische restauranten, daarenboven, 2 friture’s, 2 shoarma hokken!
   Een idiote wildgroei!

  2. JochemX

   @Perry, alleen het leidt meestal tot absurde situaties en hoge boetes, uitgeschreven door BOA’s. Dus zo snel mogelijk opheffen die onzin. Maar jijzelf mag je er van mij natuurlijk wel aan houden.

  3. Bullshit16

   Pery
   Kruip en een kast en kom er niet meer uit dan weet je zeker dat je nergens meer last van hebt

  4. kees cup

   Ik ben het deels met de Hond eens.
   Vooral als het om familie of goede bekenden gaat.
   Ook wel zo fijn bij een terras- of restaurant tafeltje als je met meerdere personen bent.

   Maar perry heeft ook een punt.
   Er zijn types die mogen van mij wel op 1,5 KILOMETER afstand blijven, niet afhankelijk van kleurtje of geurtje.

   Ik wordt liever niet op straat, geheel onvrijwillig, door allerlei sportbeoefenaars in mijn nek gehijgd en getuft als ze me op een halve meter of minder voorbij rennen of fietsen.
   En in winkels en op trottoirs wordt ik ook liever niet door de stoeren bijna omvergelopen omdat ze de hele breedte nodig denken te hebben.
   Dat vind ik ook als er helemaal geen corona crisis zou zijn.

  5. gustav

   perry@
   Als je een leuke dame ontmoet, er erotische opwinding ontstaat, vervolgens bereidheid tot copuleren de kop op steekt!
   Hoe gaat het verder?
   Ik neem aan dat je ‘wapen” géén anderhalve meter lengte heeft!

   1. inert

    gustav/
    “géén anderhalve meter lengte heeft”
    Wel even inbrenglengte in de berekening opnemen!
    Dat is dus anderhalve meter + diepte =?

 7. Bullshit16

  Zo ist al eerder gezegt de hond kan zich beter houden aan onderzoek van de corona dan aan die peilingen
  De hond heeft gelijk stop de loc dow kijk de fvd journaal
  Stem fvd of PVV uit de eu

 8. Meriadoc Brandebok

  “Als je tussen de 15 en 35 jaar bent en het virus krijgt is de kans dat je eraan overlijdt 1 op 25.000-30.000.”

  Dit is natuurlijk een dooddoener. Voor een brede minderheid is het virus levensgevaarlijk. Ook voor mensen in die levenscategorie. Zij ervaren dagelijks een enorme spanning als zij de deur uitgaan. Boodschappen doen of gewoon naar het werk gaan kan hen al fataal zijn.

  1. RPML

   “Dit is natuurlijk een dooddoener’; nee, dat is een feit.

   “brede minderheid”; wat is dat? Net zoiets als een smalle meerderheid?

   “levenscategorie”; wat is dat? Bakkers, slagers, zwart/blank?

   “Zij ervaren dagelijks een enorme spanning als zij de deur uitgaan”; dan wordt het tijd voor een psychiater, diagnose ‘smetvrees’

   1. Steven Opti

    Brandebok.. je probeert de text te upgraden met mooie woorden maar ik ben toch echt benieuwd naar jou EQ. Wat een onzin schrijf jij op zeg.

   2. Meriadoc Brandebok

    “dan wordt het tijd voor een psychiater, diagnose ‘smetvrees’”

    Je bent en blijft een smerige rat, RMPL.

    Wat een ranzige, laag-bij-de-grondse opmerking

    1. Rammstein

     Ha, Meria is boos! De keurige AIVD-refo valt uit zijn rol en scheldt en tiert als een.. als een..als een Rammstein. Een klasseopmerking als ‘tijd voor de psychiater’ doet pijn bij Brandegeit. Een ieder weet dus waar zijn zwakke plek zit.

     Maeriadoc, jij smerige rat, het is hoog tijd voor de psychiater!

     1. Kretoloog

      Ja, RMPL heeft een gevoelige snaar geraakt bij Brandebok (of wat minder diplomatiek: RMPL heeft Brandebok keihard in zijn noten getrapt).

      En Alfred B. maar slijmen: “Ik waardeer Guus omdat hij altijd zo beschaafd reageert”. Mwuhahaha!

     2. Meriadoc Brandebok

      @Rammstein

      Ik schreef: “Voor een brede minderheid is het virus levensgevaarlijk. (…) Zij ervaren dagelijks een enorme spanning als zij de deur uitgaan.”

      Niemand hoeft hier empathie te tonen. Maar het minste wat je kunt doen is andermans zorgen serieus nemen in plaats van die te ridiculiseren. We zeggen niet dat de ondernemer die zijn bedrijf in moeilijkheden ziet komen zich moet melden bij de psychiater omdat het toch nergens over gaat. Evenmin zeggen we dat de ongevaccineerde kwetsbare, voor wie het oplopen van het coronavirus fataal kan zijn, zich moet melden bij de psychiater. Dat is gewoon ranzig.

      Ik ken een gezin met vier kinderen. Moeder en vader in de risicogroep (want: lichamelijke aandoening), twee van de vier kinderen eveneens. Vader mag niet met een mondkapje op komen dagen bij zijn beroep. Als de vader en moeder beiden besmet raken staan die kinderen er alleen voor. Dan hebben ze niemand meer. Zoiets simpels doen als boodschappen brengt bij hen altijd spanning met zich mee. En zo zijn er meer schrijnende gevallen.

      Het getuigt van een enorme laag-bij-de-grondsheid, of een gebrek aan inlevingsvermogen, om zulke mensen een bezoek aan de pyschiater aan te raden.

    2. RPML

     ANGST is het toverwoord waarmee je een volk kunt onderdrukken, ANGST voor klimaatverandering, ANGST voor Joden, ANGST voor Marokkanen, ANGST voor het kapitalisme. Heb je de macht over de media dan kun je ANGST zaaien als overheid. En exact dat is wat op dit moment aan de hand is. Ik bagatelliseer niet de angst van iemand die onderliggend lijden heeft, zijn of haar angst is mogelijk terecht. Maar de cijfers spreken boekdelen, er is slechts een kleine groep die (terecht) bang kan zijn getroffen te worden door het virus. Maar kindertjes van 8 verplicht 10x per dag de handen te laten wassen, mensen ontwijken voor een praatje, elkaar ontlopen als melaatsen in een supermarkt, dat is pas ranzig. Enig idee hoeveel operaties uitgesteld zijn en hoeveel mensen daar aan zijn overleden? Enig idee hoeveel mensen inmiddels in psychische problemen zitten? Enige idee hoeveel mensen inmiddels aan de financiële afgrond zitten? Enig idee hoeveel mensen een trauma hebben opgelopen omdat ze niet bij hun naasten mochten zijn die aan het sterven waren, of geen fatsoenlijk afscheid hebben kunnen nemen? Dat is pas ranzig. Een begrafenisondernemer die iemand op de schouder tikt die troost zoekt bij een ander maar de anderhalve meter niet meer aanhoudt en wordt verzocht los te laten (voorbeeld uit mijn directe omgeving). En dat allemaal om 5 of 10.000 mensen die we allemaal in leven willen houden, en waarvan de meesten slechts enkele weken of maanden voordat Darwin de stekker eruit trekt. En natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar om dat als argument aan te halen om alle andere zaken goed te praten? Er zijn ook 100-jarigen die het overleefd hebben, dus het is niet nodig is dan net zo goed een arguement. Van die kerk ben ik niet, ik houd me liever bij de feiten en de cijfers.

    3. RPML

     En als je het allemaal maar gelul vind, neem dan de tijd eens om te horen wat een klinisch ethicus ervan vindt:

     h++ps://www.youtube.com/watch?v=rlnfnsFz6c8&feature=youtu.be

     Een ERG GOEDE analyse dat het huidige caronabeleid inhumaan is en zo snel mogelijk dient gestopt te worden

   3. Antihedo

    De Hond en Baudet stoppen weer net iets te snel met denken. Als de capaciteit van de zorg overschreden wordt en niet iedereen kan geholpen worden, veranderd dat getal wat nu als feit wordt betiteld. Het systeem is veel dynamischer dan hier op deze site geschetst wordt.

  2. Rammstein

   “…levensgevaarlijk, ….enorme spanning, …. fataal”: voor gezagsgetrouwe burgermans, doemdenker en lijkkistensjouwer Meriadoc Brandebok is Corona een godsgeschenk – al zijn calvinistische ondergangsideeen kan hij er in kwijt. En reken maar niet dat hij zich dat zomaar laat afpakken… met een beetje mazzel duurt het nog jaren!

 9. Pescador

  Rutte is gewoon niet goed wijs, en hij is ook stom want hij denkt niet na in deze hij luisterd naar die idioot van de rivm die weer luistert naar de who waarvan Bill Gates voor 80 % eigenaar is, deze lockdown is al in het verledn afgesproken tussen rutte en soros de rijken der aarde zijn bij alle regeringsleiders langs geweest om dit op touw te zetten. Het wordt tijd dat nederland eens gaat inzien dat rutte het slechste is wat ons kon overkomen, hij is geen held maar een landverrader en naar mijn mening is hij ook verantwoordelijk voor nde zieke en overleden verplegers/verpleegsters , dus hij zou zich voor een rechter moeten verantwoorden.

 10. Steven Opti

  Blij dat Thierry het ook inziet. Maar het kabinet én vooral de msm gaat maar door met bangmakerij en leugens. Ik hoop echt van harte dat ik eens zo’n filmploeg van die … msm ergens tegenkom.

 11. ikweetwatikwil

  Kwam gisteren even weer in mijn oude vertrouwde winkelcentrum . Altijd gezellig boodschappen doen. Het was een paar maand geleden dat ik daar was.
  Het was schrikken. Voor je de winkels in kon botste je tegen een tafeltje en je moest je handen ontsmetten en dan de pijlen en borden volgen . En dat alles op anderhalve meter afstand.
  We spraken met een winkeldame die hoopte dat dit het nieuwe normaal zou blijven want zo ontliep je allerlei ziekten. Wel erg ongezellig zei ik. Och de mensen wennen daar wel aan.
  Ik niet en kom hier niet terug. Het was er trouwens niet druk. De mensen worden bang gemaakt . Is dat de bedoeling?

 12. Doperwtje

  Mooi dat er in de politiek EINDELIJK een partij is die met deze onzin wil stoppen. Helaas is het de FVD, want dan weet je zeker dat dit weer gedwarsboomd zal gaan worden door het partij kartel en de msm. Zij zouden voor alle economische schade aansprakelijk moeten worden gesteld, maar uiteindelijk zal de peperdure rekening zoals gewoonlijk bij Jan Modaal neergelegd worden.

 13. Vit

  Ik begrijp het niet helemaal want een paar weken geleden pleitte Thierry samen met Geert nog voor een totale lockdown wat ik hem nog niet vergeven heb, wat is er dan erg aan afstand houden.

  1. Alfred Bentinck

   Dat is de oppostiestrategie van deze populisten: je kijkt op de televisie waar mensen last van hebben en je geeft op hoge toon de regering de schuld van deze ellende.
   Die boodschap kan zonder probleem van week tot week verschillen, je volgt eenvoudig het onbehagen van de dag.

   1. Alfred Bentinck

    oppositiestrategie

   2. Vit

    Gelukkig mogen we wel ons verstand gebruiken om het gevaar in te zien, van de week was er een schokkend filmpje van de Japanse TV in het AD hoe snel een virus jou kan besmetten.

    1. Alfred Bentinck

     Klopt, social distancing is de eenvoudigste en effectiefste maatregel om de verspreiding van het virus te beperken. Mondkapjes zijn niet helemaal onzin maar dragen zeer beperkt bij.

     1. Vit

      Ik krijg het al benauwd bij het idee zo’n ding te dragen, bij het schuren heb ik wel zo’n ding gebruikt en al gauw afgedaan.

     2. Blitzkrieg

      Bunzing :
      Vraag : Wat is de overeenkomst tussen Bunzing en een mondkapje?
      Antwoord : Ze zijn niet helemaal onzin maar dragen maar zeer beperkt bij.

     3. Alfred Bentinck

      Vuistregel: debaters die hun opponent met een scheldwoord aanspreken hebben het debat al verloren.

     4. Blitzkrieg

      Bunzing :
      Quote : “Vuistregel: debaters die hun opponent met een scheldwoord aanspreken hebben het debat al verloren.”
      Bunzing is geen scheldwoord maar een compliment, als ik ga schelden noem ik je wel Alfred Bentinck of zoiets.

  2. Kretoloog

   Vit: Dat was strategisch dom van het FvD (en ook van de PVV trouwens), om te pleiten voor nog strengere maatregelen.

   De beste strategie was: eerst even je eigen stilhouden (in het felst van de strijd moet je geen insubordinatie plegen tegen de leiding) en toen het wat afzwakte, direct pleiten voor verder versoepeling. Dat had goodwill gekweekt in de samenleving, die wel klaar is met de lockdown.

   Op gebied van strategisch denken en handelen moet Baudet nog een hoop leren. Rutte en zijn VVD zijn wat dat betreft gewoon een stuk verder.

   1. leukeditter

    hahahaha een stuk verder in het kapot maken van bijna alle zaken in nederland

  3. Bullshit16

   Vit
   Als je wat zegt zeg dan wel de waarheid in zit niet zo dom te lullen het is alweer 5 maanden geleden dat fvd dit wilde en dan wilden ze het maar voor een tijd van 2 tot 3 weken maar dat wilde die landverrader toen niet had die leugenaar dat gedaan dan waren we er nu afgeweest
   Dus vit denk eerst na voor je fvd weer rit af te zeiken

   1. Vit

    Ik zal je reply geven als je normaal kunt converseren, ik heb niet met jou op school gezeten.

    1. Bullshit16

     Vit
     Ik heb nu eenmaal een hekel aan mensen die liegen en fvd en pvv
     Constant loopt te framen
     Dat doe jij en rutte doet dat ook en er zijn er meer hier op deze platform om deze partijen slecht te maken

     1. Vit

      Thierry was voorheen mijn held en Rutte is nog steeds mijn vriend niet.

     2. Blitzkrieg

      Vit : Je hebt gelijk, ze hebben zeker een fout gemaak… een zeer grote fout zelfs. Ze zijn beide veel te naïef geweest, wat er nu aan de hand is hadden ze van tevoren MOETEN weten.

      Bullshit16 heeft ook wel een gelijk, aan het begin heeft het FvD er namelijk wel alles aan gedaan om een lockdown te voorkomen en het kabinet geen reet gedaan. Grenzen niet gesloten, geen mondkapjes, geen testen geen voorbereiding op de IC’s… niks nada noppes. Het kabinet heeft een beetje apathisch voor zich uit zitten staren.

      Daarna wilde Baudet een totale lockdown, maar ook hier voor max. 2 tot 3 weken; Baudet heeft dus wel een hele duidelijk einddatum gegeven. De lockdown die hij bepleitte was ter voorbereiding, zodat na afloop het land weer open zou kunnen, ook met corona. Ook hier weer heeft het kabinet niet alleen helemaal niks gedaan, maar actief tegengewerkt. Na ruim een maand was er nog helemaal niks gebeurd, zelfs geen mondkapje oid.

      Toch heeft hij zoals boven gezegd een enorme fout gemaakt, hij had moeten weten dat ons kabinet doet wat het doet om een machtsgreep op de bevolking te plegen… HIJ HAD HET MOETEN WETEN. Bij de FvD beseffen ze dat nu – daar ben ik blij om – maar wel laat, te laat wat mij betreft. We vechten tegen het systeem, niet tegen corona.

      Toch had ik – in een ideale wereld – vrede kunnen hebben met de lockdown zoals door Baudet voorgesteld, in zo’n wereld leven we echter niet.

     3. Vit

      @Blitzkrieg
      Heel goed verwoord, ik had alleen het plaatje van een totale lockdown voor me wat zelfs na een week rampzalig was geweest, nog afgezien van de organisatie.

   2. JFU

    En zo is het…een korte volledige lockdown….was het voorstel van Baudet. En dan weer stapsgewijs terug naar normaal.
    Niet zoals het nu gaat. Alles gaat kapot, wat niet nodig was geweest.

    1. Vit

     Een volledige lockdown was een volledige instorting geweest, zie je het voor je niet meer buitenkomen en een briefje vragen als je naar de supermarkt wil, ohh wacht die werd niet meer bevoorraad.
     Personeel die voedsel bewerken en inpakken moesten dan ook thuis blijven btw.

     1. Vit

      Ik ben niet pessimistisch maar realistisch.

     2. Bullshit16

      Vit
      Waarom is baudet nu geen hekd meer hij en geerd wilders zijn de enigen nog die minder gelukszoekers willen ze zijn de enige die nog strijden voor onze normen en waarden ze zijn de enige die nog voor onze bossen opkomen ze zijn de enige die voor onze boeren en vissers opkomen ze zijn de enige die opkomen voor het mkb en zzp’ers kan nog wel even doorgaan
      STEM FVD OF PVV UIT DE EU

     3. Vit

      @ Bullshit

      Om die reden was Thierry ook mijn held, maar door zo’n ondoordachte eis van een totale lockdown viel hij bij mij van zijn voetstuk en heb ik zo mijn twijfels over de voorgenoemde uitvoering daarvan.

     4. Vit

      Ps, dat opkomen bedoel ik.

     5. Bullshit16

      Vit
      Fvd wilde voor maar 2 a 3 weken een loc down en daarna weer het land weer open ik heb gelijk gezegt prima als dat gebeurt dan neem ik en januari 3 weken vakantie en niet en juni of juli het is niet anders nu zitten we dank zij die dictators partijen er nog steeds en
      Trouwens hadden we niet allemaal zo iets van wat gebeurd hier .van jensen had ik en het begin ook van meneertje jensen je begeeft op glad ijs maar nu als je hem van af begin gevolgd had kunnen zien dat hij gelijk had en jensen heeft nog gelijk
      Maar het is een feit alles wat fvd en pvv zegt word tegengewerkt door die dictators partijen

  4. leukeditter

   nou VIT ook niet goed geluisterd naar Baudet!! hij pleitte voor een korte lock down maximaal 2 weken en dat eerder dan dat rutte dat wilde want die geloofde baudet niet toen hij zei dat het virus ook nederland zou bereiken. dus baudet had weer gelijk en rutte was te laat wat misschien doden heeft gekost.

 14. Piet Klein

  Als je jong bent is risico dat je er aan overlijdt klein, maar je kunt wel bijdragen in de overdracht van het virus. Vooral ouderen hebben een groter risico, en dat loopt op naarmate je ouder bent. Vanaf een bepaalde leeftijd wordt het risico hoog in de orde van 7 tot 15% nadat je besmet bent en omdat het fataal is wordt het een Russische roulette. De anderhalf meter samenleving draagt bij om deze ouderen te beschermen. Maar het is onwerkelijk gedrag, voelt tegendraads aan. Zit je op een terras ander halve meter uit elkaar is al vreemd en het feit dat je of afstand begroet of afscheid neemt voelt vreemd. Laten we de ander halve meter maatschappij vallen dan zullen ouderen vooral nog moeilijker zich kunnen bewegen. Anderhalve meter samenleving tijdens het werk, het voelt gekunsteld aan en je maakt makkelijk missers. Geen anderhalve meter maatschappij in het verzorgingshuis of de thuiszorg is versterkt de kans op besmetting. En voor wie zich wel in de samenleving wil bewegen en ouder is, is het geen strak plan als je de 7 a 15% kans om het loodje te leggen wil vermijden. Concreet betreffen de voorstellen van Baudet den de Hond een tweedeling waarbij het voor ouderen nog moeilijker wordt om te gaan wandelen etc. Zij worden in een strenger lock down geduwd. De overmatige angst op de economie, natuurlijk we gaan een dip in, maar de Tweede wereld oorlog wisten we heel snel te herstellen. Waarom zouden we dat na en periode van een jaar tot anderhalf jaar niet kunnen? Het is lastig om het zo lang vol te houden tenzij je weet dat je de ander meer ruimte geeft.

 15. Vit

  We gaan allemaal dood en dat is natuurlijk, maar het gaat om de weg daar naar toe.

 16. Piet51

  Stel, dat het virus zich nauwelijks buiten verspreidt, en vindt besmetting vooral binnen plaats. Dan zouden we wel de mensen moeten verbieden bij elkaar op bezoek te gaan, café’s, restaurants, winkels, openbare gebouwen en veel andere moeten sluiten of die 1,5 meter in acht moeten blijven nemen? Alleen op straat zou die 1,5 meter een veel kleinere rol mogen spelen. Terrassen zijn dan al dubieus, omdat mensen toch bijv. ook een toilet willen bezoeken. De lock down blijft dan toch bijna zoals die nu ook al is?

  Van onderzoeken die de 1,5 meter in het algemeen ter diuscussie stellen, heb ik nog niet eerder gehoord. De Europese epidemie begon in Italië, waarschijnlijk na een voetbalwedstrijd, buiten dus, waar mensen dicht op elkaar gepakt uitademden. Toen

  1. Bullshit16

   Piet51
   Ja dat zal die landverraders kabinet wel goed uitkomen geen demonstraties meer ze kunnen er zonder problemen alle wetjes er door heen jassen

 17. Rosasolis

  Terugkeer naar het normale leven kan alleen in stappen plaats vinden, als wij de corona willen bestrijden. Rutte en andere regeringsleden hebben gelijk in hun opvatting van:
  voorzichtig met het virus omgaan, dan achteraf grote spijt hebben. Tot nu toe heeft
  de 1.5 meter afstand goed gewerkt. Het heeft prima gewerkt in de supermarkten. Op die manier gaan de meeste winkels alweer open. De meeste mondkapjes bieden
  alleen 10% bescherming. Gisteren was er een triest bericht vanuit Zuid-Korea: Omdat alles in een keer weer normaal werd, is er nu ineens enorme nieuwe golf van Corona patienten, door het hele land. Duidelijk is het dat ons regering zo’n ramp wil voorkomen.

  1. Pjotter

   Rozefossiel, De anderhalve meter is kul, besmette mensen die corona virus in d besloten ruimtes brengen daar houd het virus zich niet aan de anderhalve meter, de lucht circuleert en ja de door U genoemde 10% beveiliging middels mondkapjes (lees AD bericht van zojuist) komt omdat 1 de regering te laat maatregelen nam en 2 uiteindelijk dan miljoenen ondeugdelijke mondkapjes inkocht.

   1. Rosasolis

    Pjotter. De anderhalve meter afstand heeft gewerkt voor de kop van Noord-Holland.
    En nog steeds werkt deze maatwerking in onze noord -kap van Noord-Holland. Wij hebben hier in de Noord-kop van Nederland geen nieuwe corona patienten!
    Maar wij zijn in gemeente Hollands Kroon nog steeds zeer voorzichtig.

    1. Pjotter

     Rozeknopje, Met Corona voorzichtig zijn is sowieso een goede zaak, daar heb je een punt, ere wie ere toekomt, maar een vraagje, ben je ook al bevoegd psychiater.?

 18. Jetske

  Thierry denkt als ik Maurice gelijk geef, schroeft hij de zetels voor mij wel omhoog.
  Baudet verandert nogal eens van mening.
  Wil met een zak geld illegaal in een privé jet handel voor het Virus gaan kopen, dan weer een miljoenen handel mondkapjes vlakbij huis, goede kennis van hem. Normaal loopt hij met moties van wantrouwen te zwaaien, maar bij Bijleveld die al 3 moties achter haar kiezen had, laat hij het afweten en mag ze blijven zitten. Omdat het CDA in Brabant met ze in zee is gegaan. Stem fijn allemaal FvD, dan krijgen jullie de VVD en het CDA erbij cadeau. Het PARTIJKARTEL dus
  Fijne dag verder!!!

  1. Bullshit16

   Jetske
   Wat een bullshit hij zwaait niet met motie van wantrouwen en ja hij heeft gezegd dat er genoeg mond kapjes te krijgen zijn maar die landverraders wilden er niet aan die gaven ze liever aan het buitenland en ja zo als baudet zegt en elke oorlog komen er burgers om het leven dus wil je geen vvd cda pvda enz enz stem dan fvd of pvv dan zijn die dictators partijen niet meer nodig dan kan fvd en pvv laten zien wat ze werkelijk waard zijn
   Stem fvd of PVV uit de eu

 19. Lex

  Alleen in de supermarkt en andere winkels let ik op anders interesseert het mij ook geen fluit. Met het openbaar vervoer ga ik nu al helemaal niet meer dat is juiste de plek waar het virus zich makkelijk kan verspreiden.

  Verders ben ik het eens dat deze Lock down nu snel moet worden beëindigt voordat de hele boel failliet gaat.

 20. Bolland

  wat een ommekeer opeens.

  maar goed “beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald”

 21. Arbeider65

  Wat een zeurzak, die lavendel boy. eerst moet het land dicht en nu weer open en geen 1.5mtr.

  Vraag: wat wil hij eigenlijk?

  1. Bullshit16

   Arbeider
   Als je fvd volgt dan weet je wat ze willen maar jij volgd fvd niet dus dan kan je ook niet weten wat ze willen
   Tip volg het fvd journaal dan weet je wat ze willen dan hoef je nu niet zo dom te lullen

   1. Arbeider65

    Nee hoor. Hij blijft een lavelboy. Gelukkig zit zijn partij in een dalende lijn.

 22. Alfred Bentinck

  “Hij legde uit waarom de anderhalvemeter-samenleving flauwekul is”

  Baudet bepleitte eerst een totale lockdown, gooide het vervolgens op mondkapjes die iedereen moest dragen om vervolgens te vinden dat de social distancing nergens op slaat.

  Hoe kwam zo’n warhoofd in de Kamer terecht?

  1. Bullshit16

   Alfredje
   Nog een keer dan lul

   1. ervi

    @Bull, ik lig voor in de DIGIbokaal -competitie.
    Ik heb die potloodventer al enige uren genegeerd.

    1. Bullshit16

     Evil
     Sorry kon het even niet laten

 23. Yami

  Chapeau Baudet, dat jij jezelf opoffert om onder gehoest en gesnottert te worden. Ikzelf wil het niet nodeloos riskeren wanneer niet nodig.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.