Maurice de Hond schoffelt ‘anderhalve meter-samenleving’ onderuit – Onderzoek wijst op virusbesmetting via lucht

Maurice de Hond maakt in zijn blog een overtuigend argument voor de mogelijkheid van besmetting door het coronavirus via de lucht. Hij is echter pessimistisch over de ontvankelijkheid van het RIVM en het kabinet wat betreft zijn bevindingen. De implicaties zijn namelijk enorm!

Maurice de Hond doet zijn uiterste best om met zijn blog niet in het ‘aluhoedje Jensenkamp’ terecht te komen. En ik moet zeggen: als je z’n verhaal en daarna z’n bronnen leest, dan komt het zeer overtuigend over!

Het is hem opgevallen dat slachthuizen overal ter wereld een grote kans hebben om een coronahaard te worden. Hij ging uitzoeken hoe dat kon en is, na veel te hebben uitgesloten, tot de conclusie gekomen dat de ‘snijzaal’ de enige gemene deler is van al die getroffen slachthuizen.

Volgens mij kun je niet eens echt meer om de conclusies heen. Maar toch is De Hond pessimistisch, want hij laat tegelijkertijd ook zien waarom hij het idee heeft dat het kabinet en het RIVM niet zullen willen luisteren.

Het RIVM heeft zich vanaf het begin namelijk gebaseerd op wetenschappelijke informatie van de WHO. Die blijven volhouden dat er geen bewijs is voor luchtverspreiding van het coronavirus, door zogeheten aerosolen. Driemaal raden waarom er ‘geen bewijs’ is voor luchtverspreiding? Precies, omdat daar niet naar gekeken werd door de Chinezen:

Van de (inmiddels) 82.992 officieel bevestigde besmettingen in China, werd er bij 75.465 niets gezegd over de mogelijkheid van besmetting via de lucht. Maar daarmee wil het natuurlijk niet zeggen dat het ook daadwerkelijk niet tot de mogelijkheden behoort. Men zegt er niets over (“not reported”), dat is wat anders.

De WHO laat ook ruimte voor de mogelijkheid dat ‘in zeer specifieke gevallen’ besmetting via aerosolen wél mogelijk zou kunnen zijn en noemt deze op:

De WHO doet alsof zulke kleine virusdeeltjes vrijwel alleen rond het gezicht rond dwarrelen en pas op die afstand een risico vormen. Terwijl het er toch sterk op lijkt dat slechte ventilatie binnenshuis ervoor zorgt dat aerosolen veel verder door de ruimte(s) kunnen zweven (en daardoor gevaarlijk blijven).

Het lullige hieraan is dat men bij de WHO met die redenering meent een onderzoek onderuit te kunnen halen dat aan lijkt te tonen dat aerosolen wel degelijk de boosdoeners zijn. Het gaat namelijk weer over het New England Journal-onderzoek, waar men met de gebruikte middelen niet exact de hoest van een mens zouden hebben nagebootst, waardoor men er eigenlijk niet meer naar wilde luisteren. Want men doet bij de WHO nu net alsof die aerosolen niet rond zouden blijven dwarrelen (en worden rondgepompt via airconditioning) als er in dat onderzoek minder hard zou worden ‘geniest’.

Dit zijn hele slappe trucjes en vrij makkelijk te doorprikken, want de WHO zou desnoods zelf ook snel een onderzoek kunnen (laten) opzetten. Met een realistische setting en kijken of men het effect kan reproduceren. Doen ze niet! Dus doen het RIVM en het kabinet dat ook niet. Dat zien we toch ook bij hoe zij schoorvoetend hebben moeten toegeven dat mondkapjes wellicht zouden kúnnen werken (en dat de rest van de wereld misschien toch niet helemaal gek is)?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Jack Flash

  Overheden zijn panisch voor samenscholing.
  Ins & outs zijn te vinden op internet.

  1. JFU

   Daarom worden de BOA’S bewapend. Kunnen ze hun macht botvieren op de bevolking. Democratie moet verdwijnen.

 2. Neutral

  Laat voor de grap eens een paar uur een petrischaaltje voor bacteriekweek open staan in een slachterij. Volgens mij gaan er dan wat mensen wit wegtrekken als ze het resultaat zien.

  Eet smakelijk!

  (overal waar met eten gewerkt wordt is het een gore bende, oppervlakkig is het schoon maar als je serviceluiken open gaat maken is het altijd schrikken)

  1. toetssteen

   @Neutral
   Dan zou ik niet graag in uw keuken willen kijken. Geluk dat onze keuken schoner is dan een OK.

  2. Racerfirst

   Ik denk dat het de vele corona gevallen in slachthuizen te maken heeft het vlees/bloed!
   Virus komt van vleermuizen! Anti-Malaria (muggen!) medicijnen werken goed tegen virus en nu zijn veel slachterijen besmet???
   Ik weet en zie dat in veel andere bedrijven dat de 1,5 meter niet altijd gehandhaafd (KAN) worden! Nergens zijn daar massale besmettingen!!!

 3. stoppen

  Het is net als met de energietransitie, Een klein groepje bepaald wat er gebeurd en men spreekt dan over afspraken. Ik heb geen afspraak gemaakt met niemand .

 4. Bolland

  Laat perfect zien waar de schoen wringt, er is geen sterke leiding, een sterk leider verifieert nieuwe informatie en indien nuttig gebruikt hij deze voor nieuwe benadering van probleem.
  Voortschrijdend inzicht heet zoiets.

  Jammer gemiste kans, en wat het extra zuur maakt is dat dit halsstarrig volgen van incompetente RIVM onnodig extra levens gaat kosten

  1. Racerfirst

   Maar toch lekker op dat leuke lachende ventje stemmen????

 5. Racerfirst

  I told you so!
  Jawel 1e bewijs dat die fantastische rutte en rivm er hopeloos naast zitten over de rug van bedrijven en burgers!
  Hopelijk kost dit weer wat van de krankzinnig veel zetels voor de steeds linkser wordende VVD in peilingen!!!
  Maar domme volk hier is alle ellende, leugens en slechte extreem links en groene plannen vergeten!? Meeste kunnen niet rijden maar mogen via “iedereen moet rijbewijs hebben” matige CBR op de weg en vinden 100km. al veel!? Nou ik erger me dood na een paar uur in Duitsland minimaal 200km gereden te hebben!!! Blijf lekker thuis!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.