Minister Eric Wiebes: ‘Minder werkelozen dankzij Rutte III, daarmee nationale paniek voorkomen!’

Eric Wiebes van Economische Zaken is ervan overtuigd dat het kabinet Rutte III op economisch vlak een heldenrol heeft gespeeld. Als de overheid geen steunpakketten had ‘uitgedeeld’ aan werknemers en werkgevers, die vanwege de coronacrisis in moeilijkheden verkeren, dan waren er nu veel meer werkelozen geweest, aldus Wiebes.

Volgens de minister waren er nu ruim 2 miljoen werkelozen in Nederland te betreuren als de overheid niet had ingegrepen. Wiebes deed zijn gewiekste uitspraken aan de late night-tafel van talkshowhost Beau van Erven Dorens. (Gewiekst in de zin van: We weten alleen hoe de VVD, de partij van Wiebes, er momenteel voorstaat in de peilingen.)

Overigens waren er maar weinig mensen geïnteresseerd in de uitleg van Wiebes. Er keken gisteren ‘slechts’ 613.000 naar de talkshow BEAU met Wiebes aan tafel. Ter vergelijking: Naar concurrent Op1 keken woensdagavond 1.1 miljoen mensen. Dat is ongeveer evenredig aan het aantal dat Thierry Baudet onlangs schatte qua werkeloosheidscijfers die we volgens hem de komende periode zullen gaan zien én voelen.

Maar goed, Wiebes kan nu wel heel hard roepen dat het kabinet Rutte III -met de VVD aan het roer- de economie zo’n beetje heeft gered, dat neemt niet weg dat we alsnog die 2 miljoen werkelozen kunnen gaan halen als we niet heel snel de sportscholen en (alle) horeca weer opengooien. Want in die twee bedrijfstakken gaan keiharde klappen vallen. Misschien wel de hardste van alle branches.

Opmerkelijke conclusie: Boksen ‘tegen de bierkaai’, dat kan Wiebes wel. In een (voorlopig nog) dichte sportschool wel te verstaan. Het is alleen afwachten totdat ook Wiebes eens een keertje de boksbal terug kan verwachten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. NoDoubt

  Zonder de hysterie hadden we helemaal geen extra werklozen. 5700 corona doden t.o. 9400 griepdoden in 2017/18. Nu 110 miljard uitgegeven. Vele bedrijven gaan failliet en raken alsnog werkloos. U gaat dat betalen. Ik voorspel dat de BTW van 9 naar 11% gaat en van 21 naar 23%. Pensioenen gaan 15% omlaag en per jaar niet geindexeerd een verlies per jaar 1,5%, Bijdrage zieketekosten met 1,5% per jaar omhoog(bron RIVM). Het ging dus nergens om, niet anders dan anders. Alleen vanwegen ene Tedros WHO met zijn vele miljoenen doden. De teller staat pas op 300.000 en tijdens de griep 2017/18 670000 doden.

  1. truletwiesje

   Precies ND, het wereldwijde sterftecijfer dat samenhangt met Covid-19 is op weg naar 350.000.
   Dat is de helft van het aantal jaarlijkse malariaslachtoffers.
   Twee jaar geleden stierven er door complicaties veroorzaakt door tuberculose anderhalf miljoen mensen, ofwel vier keer zoveel als Covid-19 tot nu toe.

   Alle podiumkunsten sterven, alle binnensteden, winkels, restaurants, bars, cafés, de hele vakantie- en toerisme-industrie, alles wat met grotere groepen mensen te maken heeft, ofwel met het menselijke theater van het moderne leven, dreigt te creperen.

 2. 56RdK

  Het volk heeft voor dit kabinet gekozen én gaat het weer doen volgens de peilingen.
  Dus kan je dat volk leugens verkopen en voor de gek houden, want ze slikken het massaal!

  1. lotje

   Die peilingen zijn van de staatstelevisie en onbetrouwbaar zoals alles van de staatstelevisie. Volgens de peilingen zou Trump ook niet winnen. Volgens de peilingen zou er geen brexit komen. Er zijn tien miljoen mensen met een laag en midden inkomen die heeft Rutte acht jaar lang belogen en bedrogen en kaal geplukt. En nu komt er dank zij Rutte nog meer werklozen erbij. Mensen zijn niet dom. De FvD is bij de provinciale verkiezingen overal buiten gesloten. Dat vergeten de mensen niet.

 3. Duckday

  Deze man is volledig de weg kwijt Zit waarschijnlijk in een verkeerde planeet.
  Wat hijft hij ook allemaal kapot gemaakt. Straks kan het gewonen volk lekker opdraaien voor de kosten.
  Stem PVV of FvD daarna direct uit de EU

 4. Bullshit16

  Laat die wiebes doodvallen die leugenaar wat denk je van mkb en zzp’ers daar komen de klappen die grootte bedrijven zoals de de klm die worden wel geholpen maak je geen zorgen
  Als mensen nu nog en deze leugens trappen dan vragen ze er ook zelf naar kijk maar naar Groningen veel beloven maar niks doen
  Kijk maar naar de boeren en visserij die ze keihard de nek omdraaien
  Kijk naar het miljo mensen de schuld geven terwijl ze zelf de natuur vernietigen met hun totaal vernietigen van bossen door die biomassacentrales meede mogelijk gemaakt door groen links en cda en vdd en de rest van die landverraders kabinet
  Kan wel doorgaan
  Mensen gebruik je gezond verstand geloof alsjeblieft deze landverraders niet meer ze hebben ons land verkocht aan Brussel en aan die gelukszoekers we moeten een ander weg en slaan
  En die koers is van fvd en pvv die nog wel voor de boeren en visserij en mkb en zzp’ers opkomen
  Mocht de vvd en de rest van die
  Kartel partijen weer winnen dan heb ik geen medelijden meer met de boeren en mkb en zzp’ers dan hebben ze mijn steun verloren en dan moeten ze voorgoed hun muil houden en niet meer demonstreren
  STEM FVD OF PVV UIT DE EU

  1. Bullshit17

   Zekers het zijn alemaal landveraders wand ze kiesen voor linkse raten en uitvretters islammieten en trekken alemaal uitkering stemp fvd pvv en de eu klootzaken

 5. rexm

  Gut,gut, malle Pietje laat ook weer wat van zich horen, pruts maar lekker verder.

 6. Bullshit16

  Ps wat nog te denken aan al die electrise auto’s waar kinderarbeid word toegepast waar je deze landverraders niet over hoord
  Wat denk je van al die zonnepanelen waar bergen moeten worden opgeblazen man man diep triest dank zei vvd cda groen links enz enz word dit mogelijk gemaakt
  Stem fvd of pvv zodat dit zo snel mogelijk stopt wand let wel zonder bomen gaan mensen ook dood
  Stem fvd of PVV uit de eu

  1. Marija

   Het lijkt er op, nee het is wel zeker, dat dit rariteiten kabinet alleen verkeerde beslissingen kan nemen, wat zijn het een stel onbenullen.
   Ik hoop dat de kiezers het volgende keer beter doen en die kliek in de kliko terecht komt.
   Wat een ongelooflijke puinzooi maken ze er van!

   1. Marija

    Kijk eens goed naar dat hoofd van (k)Wiebes, de intelligentie straalt er van af. MNH

 7. lotje

  Hahahaha hahahaha hahahaha. Wat een sukkel. Deze moordenaars zijn schuldig aan de helft van de corona doden. De werkloosheid komt nog wel. Zelf heeft kwiebus overal een puinhoop van gemaakt en komt hij met zulke uitspraken. Hahahaha hahahaha. Wat een stumper.

 8. Paardenmiddel

  Had naar Baudet geluisterd. Hooguit 3 weken lockdown, alles onderzoeken en daarna openen. Maar hrt mkb moet zo nodig gesloopt worden.
  Nooit meer een lockdown? ,nooit meer vvd.

 9. truletwiesje

  Wat even vergeten wordt is dat de economische opsodemieter die Nederland krijgt op het conto van leugenclown Rutte komt, en even ter verduidelijking, het gaat over beroepswerkelozen, de kansparels die Nederland binnen komen gaan gelijk de bijstand in, mkb-ers wordt het vel over de kop getrokken als het gaat om belasting terwijl multinationals als Shell zich kapot lachen…

  1. Mireille

   Denkt u dat het een goud leven is met een bijstandsuitkering? Wat mij betreft mag dit best verhoogd worden. Iedereen een goed leven, dat heb ik ook. De groeten aan iedereen op DDS !

   1. Maurits Dekker

    Kennelijk vinden alle ongenode migranten een leven met een bijstandsuitkering een gouden leven. Anders kwamen ze niet!

   2. truletwiesje

    De bijstandsuitkering is bedoeld als tijdelijke tegemoetkoming, iemand die in de bijstand zit heeft recht op, zorgtoeslag, huurtoeslag, kinderopvangtoeslag, participatiefonds, kwijtschelding van elke gemeentelijke belasting, wmo (wet maatschappelijke ondersteuning), als iemand langer dan 5 jaar in de bijstand zit krijgt deze per jaar een éénmalige uitkering van, voor gehuwden € 485,– alleenstaande ouder € 435,– alleenstande € 340,–.
    Dus hoezo deze moet verhoogd worden!!! mensen moeten aan het werk ipv bijstand trekken…

   3. Bullshit16

    Mirela
    Ja natuurlijk mag dat volgens jij dan mag de hardwerkende burger nog harder werken voor jullie zodat jullie geen 2 keer maar 3 keer op vakantie kunnen gaan terwijl de hardwerkende burger hellemaal niet op vakantie kan

   4. evil knievel

    Alweer zo’n 8erlijk viswijf!🙈

 10. Maurits Dekker

  Wiebes. Hoe kan je zo dom zijn deze nietige muis minister te maken?
  Als hij de grens van Groningen durft te passeren wordt hij opgepakt en ge-vierendeeld.

  1. Lodewijk Raevensburgh

   Maurits geeft zijn analyse.

   🙂

   1. truletwiesje

    lodewijkje aytas wesley bunzing

 11. Kristalix

  Ooh kijk. Wiebes, onze nationale binnenhof broekpoeper reutelt ook wat.

  Het is een teringbende.

 12. JFU

  Deze politieke brokken maker heeft geen benul wat dit beleid heeft aangericht in het bedrijfsleven. de steun maatregelen zijn een doekje voor het bloeden, maar stopt. Dan wordt zichtbaar wat er is vernietigd. Miljoenen werklozen, 20 % bedrijven kapot, en een enorme overheidsschuld dat opgehoest moet worden door de bedrijven die nog over zijn. Enorme lasten verzwaringen voor de burger komen er ook aan. En het virus??? Dat kabbelt lekker door, omdat we door iedereen te beperken in de beweging vrijheid ook gezonde mensen, er onvoldoende inmumiteit is opgebouwd wat nodig is, zoals bij elk virus. Dit gaat op deze manier zeer lang duren, met nog meer bedrijven die kapot gaan en nog meer werklozen. We zijn er nog lang niet.

 13. Ploppert

  Het woord “dankzij” wordt te veel gebruikt in dit Kabinet.
  Dat woord moet zijn “ONDANKS”.
  Dan sluit het gebral van Kwiebus meer aan bij de werkelijkheid.

 14. harte385

  DE grootst economische en vele ontslagen ellende moet nog komen dankzij Rutte III terroristen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.