Mister Obamacare: ‘Trumps aanpak coronacrisis is een CHAOTISCHE RAMP!’

Het is lang geleden dat we iets hebben gehoord van de voormalige Amerikaanse president Barack Obama (2009-2017). Maar of het nu verkiezingstijd in de Verenigde Staten is of niet: Barack Obama is terug. Hij trapt ‘zijn campagne’ af met een veeg uit de pan richting de zittende president Donald Trump.

Mondkapjes kopen? €0,99 per stuk!

Volgens de NOS haalde Obama ‘achter gesloten deuren’ hard uit naar het coronabeleid van de zittende president Donald Trump. Dat laatste lijkt echter onwaarschijnlijk omdat de Amerikaanse verkiezingscampagne inmiddels in alle hevigheid is losgebarsten en Obama weet zelf ook als geen ander dat elk woordje dan uitlekt naar de media.

Enfin, volgens Obama heeft Trump de coronacrisis helemaal verkeerd ingeschat. Daar valt wellicht iets voor te zeggen, maar Obama gaat zelfs nog een stapje verder. “Een totaal chaotische ramp”, noemt de voormalige president het optreden van Trump met betrekking tot de coronacrisis.

Obama refereerde er ook nog even aan dat “egoïsme, groepsbelang, verdeeldheid en vijandigheid belangrijke drijfveren zijn geworden in de nationale en internationale politiek”. Juist om die redenen zou Trump de coronacrisis “zo lusteloos en gebrekkig” hebben bestreden, aldus Obama.

Obama geeft wel toe dat het coronavirus “onder de beste regeringen hard zou hebben toegeslagen”. Maar, zegt hij daarna:

“Onder onze regering die ‘hoe kan ik ervan profiteren’ en ‘naar de hel met alle anderen’ tot uitgangspunt heeft gemaakt, is het een totaal chaotische ramp geworden.”

Harde woorden van Obama, maar we moeten natuurlijk niet vergeten dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen inmiddels in alle hevigheid zijn losgebarsten. Het komt zelden voor dat een ex-president zich uitlaat over zijn opvolger, in dit geval de zittende president Donald Trump.

Echter, nu Joe Biden, de opponent van Trump, verwikkeld is geraakt in een groot #MeToo-schandaal, lijken de harde woorden van Obama nog een van de weinige troeven die de Democratische Partij in handen heeft. Dus wat doe je dan? Lekker op z’n Amerikaans de aanval openen! Pak de popcorn er maar vast bij. Dit gaat misschien wel de meest ‘dirty’ verkiezingscampagne worden in de Amerikaanse geschiedenis.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Kretoloog

  Dom, heel dom, om je te bemoeien met het beleid van je opvolger. Want Obama was als president al een ramp, dus het verbaast niet.

  Grote kans dat hij door de Democraten wordt ingezet. Als wanhopige laatste troef. En als bliksemafleider voor Biden, die zwaar in de problemen zit. Omdat Joe met zijn grijpgrage klauwtjes niet van de vrouwen (lees: hun borsten) af kon blijven.

  1. Blitzkrieg

   Kretoloog : Die Biden is inderdaad een engnek… Misschien moesten ze Grunberg laten overvliegen voor hun campagne, wie weet helpt het.

   1. Antihedo

    Echt ongelofelijk dat Obama dit doet.

    Het is echt not done voor een president om zoveel commentaar te leveren op zijn voorganger en die van alles de schuld te geven. Gelukkig is Trump een dementerende übernarcist en heeft hij daar zelf geen last van.

  2. ReneR

   Obama, Nep Amerikaan. Oplichter. Stem van de elite, die de nobel prijs van de vrede won, maar in zijn termijn wel 7 oorlogen startte.
   Nee, deze man heeft wat zinnigs te zeggen. Pfffffff. Dat hij Michael Obama maar weer ff pijpt.

  3. Dippaz

   Gelukkig had trumppie daar geen last van😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😂

 2. Vraagtekentje

  Obama moet even kijken waarom deze besluiten zijn genomen, iets met Fauci?

  1. Blitzkrieg

   Vraagtekentje : Nou, nu je het zegt… daar staat me inderdaad vaag iets van bij.

   Cafe Weltschmerz
   Pandemie | Wie wist wat op welk moment? | Karel van Wolferen en Ramon Bril
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=WYdZ8yefwAg

 3. Peetjoh

  Obama de wolf in schaapskleren. De zwarte gemeenschap is nog nooit zo hard achteruit gegaan als onder het beleid van de eerste zwarte president. En wat zijn mening is doet er niet toe. Hij was een marionet. Z’n vrouw heeft een boek geschreven over hoe zij de top bereikte haha. Door gewoon getrouwd te zijn trut je hebt niks bereikt. En je zal ook nooit wat bereiken. Net als je vent die zijn kleurgenoten de ter. ng liet krijgen.

  1. Blitzkrieg

   Peetjoh
   Quote : “De zwarte gemeenschap is nog nooit zo hard achteruit gegaan als onder het beleid van de eerste zwarte president.”
   Nou, daar zeg je een waar woord. Onder president Trump zijn de interraciale verhoudingen sterk verbeterd; dus hoe verschillende mensen met elkaar omgaan. Dat is natuurlijk ook niet zo gek; identiteitspolitiek is immers het pete kindje van de Democraten.

 4. Sleipnir

  B&B (Bunzing en Beukman) kunnen vandaag hun hart weer ophalen op dit onderwerp, verstandige mensen besteden geen aandacht aan die clown Odrama!

  1. Lugor

   Betreffende de verstandelijke vermogens van de hierboven wel reagerende mensen, zou u best wel eens gelijk kunnen hebben.

   1. weer woord

    Vent ga wieberen, als het op licht aabkomt dan ben je niet meer dan een natte kaars in het donker.

    Ook nog wat inhoudelijks te melden of ben je al weer afgepeigerd van dit hoogstandje van je?

    1. weer woord

     Aabkomt = aankomt

  2. T.Troubadour

   Zo mee eens want we zillen nog van hem horen vanwege de Russian Hoax de deep state het schandalige optreden tegen generaal Flynn etc.etc.Alle dokumenten komen boven water Shitty Schiff kan dat niet tegen houden.De waarheid overwint altijd

 5. Bolland

  Obama : 24 april 2009 :, “This is obviously a cause for concern … but it is not a cause for alarm”.

  On October 24, President Obama declared the 2009 H1N1 swine flu a national emergency

  Maw man heeft boter op z n hoofd, hij zou zich beter druk maken om dementerende Biden, die z n handen niet thuis kan houden en de totale neergang van de Democraten.

  1. Lugor

   Quote sleipnir: verstandige mensen besteden geen aandacht aan die clown Odrama!

 6. LifeBuddy

  Google maar ”Waarom u wakker moet liggen van het gigantische gaslek in Californië” en u ziet dat obama een misdaad tegen de mensheid heeft begaan. Die foute maatschappijen heeft obama de hand boven het hoofd gehouden. Ik heb hier op het malieveld Geen protesten gezien van de kinderen van de toekomst. greenpeace of milieubewegingen. Waarom geven ze nu de boeren hier de schuld van. Geniet maar lekker van de zomer, met 43 graden

 7. lotje

  Hahahahahahaha. Obama was zelf de grootste ramp voor Amerika.

 8. inert

  De man die zelf vreselijk faalde en als de meest machteloze President te boek gaat, doet zijn hypocriete klep open!
  Het gezegde`De beste stuurlui staan aan wal’ is hier uiterst treffend!

 9. Reinoud van Gelre

  Klopt, Obama was, ondanks dat hij twee termijnen heeft vol gemaakt, slecht.
  Máár wat daarna kwam had niemand kunnen voorspellen…
  En nu kunnen de murikahns zichzelf wel voor hun koppen slaan!😁

  1. Original NL

   Q….En nu kunnen de murikahns zichzelf wel voor hun koppen slaan!😁…….
   De verkiezings uitslag in de US staat dus vast..Trump krijgt geen enkele stem volgens reintje…we zullen zien.

   1. Reinoud van Gelre

    Dat zeg ik niet Origineeltje.
    Ik weet zeker dat Trump nog stemmen krijgt. Maar hij maakt het zijn concurrenten wel erg gemakkelijk, gezien zijn ‘reign’ de afgelopen periode!

 10. Kristalix

  Ach, makkelijk roepen van de zijlijn.
  Dat is 1. Iets anders is dat hij volledig gelijk heeft.

  Trunp is een idioot.

  1. weer woord

   Dat is nog altijd president TRUMP

   Idioot!

  2. Blitzkrieg

   Kristalix :
   Quote : “Trunp is een idioot.”
   Trump tells U.N.: “The future does not belong to globalists”
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=7wJ8tdxDVgI

   Trump is helemaal geen idioot, hij komt op voor zijn eigen land en tradities. Hij weigert zijn land uit te leveren aan supranationale instellingen zoals het IPCC en de WHO. Jaap van Dissel (RIVM) heeft nauwe banden met de WHO, daar worden wij op dit moment door geregeerd… Na dit schandaal worden we wederom geregeerd door de IPCC… wie is hier nu de idioot, volgens mij is niet Trump dat maar ben jij dat.

   Rutte maakt keer op keer duidelijk wij er aan het roer zit, op dit moment is dat dus de WHO met als aller grootste sponsor Bill Gates.

   1. Antihedo

    Trump is de übernarcist die alleen maar campagne voert en vergeet te regeren. Als je tijdens een persconferentie over Corona een campagnefilmpje van jezelf toont ben je de grootste narcist die er bestaat.

 11. Rvkcosta

  Altijd al een stromannetje geweest, niets zeggend “droplulletje”.

 12. Ben-NIET-Groen-L

  Interessant:

  h**ps://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=zm2XKptxwvQ&feature=emb_logo

  1. Blitzkrieg

   Ben-Niet_Groen-L : Net bekeken, goede video… Misschien is deze video een goede eerste stap voor mensen om de eigen denkmachine te laten draaien. De manipulatie en de belangen rondom het corona virus zijn mogelijk nog groter of van dezelfde omvang als die rondom de klimaat hysterie.

 13. Alfred Bentinck

  Obama heeft gelijk. De aanpak van de regering Trump van de Corona-crisis is een totale ramp.

  Het aantal doden in de V.S. is inmiddels opgelopen tot meer dan 80.000, meer dan in welk ander land ook en meer dan Italië en Spanje samen. Dat is mede het gevolg van de inconsistente aanpak en de door Trump gezaaide verwarring.

  1. Kretoloog

   Italië en Spanje hebben samen ca. 100 miljoen inwoners. De VS telt er 3x zo veel, ruim 300 miljoen. Per miljoen inwoners hebben de West-Europese landen veel meer doden dan de VS.

   En verder is de gezondheidszorg in de VS een verantwoordelijkheid van de (50) Staten. Niet van de federale regering. De Staten waar Corona het hardst toesloeg, kennen (toevallig?) een Democratische gouverneur.

   1. josemoonen@70

    Precies Kretoloog , Jij weet waarover je praat .👍 Sommige mensen die hier altijd commentaar denken te moeten geven , kletsen maar wat uit hun nek . .Een Minister Barr , kennen ze niet in de USA , wel een Attorney General . Het hoofd van de United States Department of Justice .. Dat zegt genoeg .. .

  2. Blitzkrieg

   Bunzing : Je lult zoals altijd weer eens uit je nek, hier de sterfte cijfers met betrekking tot corona. In de VS doen ze het een heel stuk beter dan in Nederland, Nederland heeft een sterfte van 0.03% en de VS één van 0.0002%.

   Italie
   Inwoners: 60.360.000
   Doden: 29.958
   Sterfte in %: 0.049%

   Spanje
   Inwoners: 46.940.000
   Doden: 26.070
   Sterfte in %: 0.055%

   Frankrijk
   Inwoners: 67.000.000
   Doden: 25.987
   Sterfte in %: 0.038%

   Duitsland
   Inwoners: 83.020.000
   Doden: 7.392
   Sterfte in %: 0.008%

   Verenigd Konninkrijk
   Inwoners: 66.650.000
   Doden: 30.615
   Sterfte in %: 0.045%

   Belgie
   Inwoners: 11.460.000
   Doden: 8.521
   Sterfte in %: 0.074%

   Verenigde Staten
   Inwoners: 328.200.000
   Doden: 76.942
   Sterfte in %: 0.0002%

   Brazilie (Geen lockdown)
   Inwoners: 209.500.000
   Doden: 9.190
   Sterfte in %: 0.004%

   India
   Inwoners: 1.353.000.000
   Doden: 1.895
   Sterfte in %: 0.0001%

   Zweden (Geen lockdown)
   Inwoners: 10.230.000
   Doden: 3.040
   Sterfte in %: 0.029%

   Nederland
   Inwoners: 17.200.000
   Doden: 5.288
   Sterfte in %: 0.03%

   Wereldbevolking
   Inwoners: 7.800.000.000
   Doden: 271.095
   Sterfte in %: 0.003%

   1. Alfred Bentinck

    Je bevestigt mijn betoog, Blitz.

    Overigens staan veel staten in de V.S. nog in het begin van de pandemie, terwijl de pandemie in Europa op z’n retour is.

    Er wordt in de VS. serieus rekening gehouden met dodentallen tegen de 200.000, mede door het verzet tegen de lockdown dat door Trump godbetert wordt aangemoedigd.

    1. Blitzkrieg

     Bunzing :
     Quote : “Er wordt in de VS. serieus rekening gehouden met dodentallen tegen de 200.000, mede door het verzet tegen de lockdown dat door Trump godbetert wordt aangemoedigd.”
     Dat is nog helemaal niks, dan praten we over een sterfte cijfer van 0.0609%. Geen enkele reden om een land van 328 miljoen mensen helemaal plat te leggen.

     Maak je geen zorgen, de voorspellingen van de modellen zijn echter nog nooit uitgekomen; en zijn er alleen maar voor om je bang te maken. Waarom denk je dat er nooit eninge vorm van context gegeven wordt bij cijfers en wat ze eigenlijk betekenen.

     Ik heb geprobeerd de jaarlijkse sterfte in America op te zoeken, maar krijg alleen maar covid en niet de algemene doden per jaar. Een goede demonstratie van de constante manipulatie waar ik over spreek.

     Eigenlijk onnodig, want ik boven mijn punt al gemaakt
     Daling in dagelijkse aantal coronadoden VS
     h**ps://www.telegraaf.nl/nieuws/202116844/daling-in-dagelijkse-aantal-coronadoden-vs

     Scherpe daling aantal dagelijkse coronadoden VS
     h**ps://www.nd.nl/nieuws/varia/968401/scherpe-daling-aantal-dagelijkse-coronadoden-vs

     Dagelijks aantal coronadoden in de VS daalt wederom
     h**ps://www.lc.nl/buitenland/Dagelijks-aantal-coronadoden-in-de-VS-daalt-wederom-25628527.html

     1. Alfred Bentinck

      Het dagelijkse aantal Coronadoden ligt al twee weken tussen de 1000 en 2600. Van een dalende trend is nog niets waar te nemen.
      Een uitgelekt Witte Huis-memo zegt voor de komende maande rekening te houden met een dagelijks sterfte rond 3000 doden.
      Veel is afhankelijk van de effecten van de versoepelde lockdown waar veel Staten, onder aanmoediging van Trump, te vroeg toe besloten.

 14. fusilier

  Hij is bijna wekelijks in Berlijn om zijn bankrekening te spekken ,bij zijn vriendin merkel, om te zien hoe zij de president van Amerika een hak kunnen zetten, die huichelaar en verrader. De lange arm van voormalig nazi Duitsland bestaat nog steeds.

 15. Alfred Bentinck

  Amerika mist een president van het kaliber Obama.

  1. Rosasolis

   Alfred Bentinck. Ik was teleurgesteld toen Elizabeth Warren uit te race stapte, en het overliet aan B. Sanders en J. Biden. Waar Sanders en Biden nogal saai zijn, is Warren een briljant speaker en een aantal van haar vooruitstrevende ideeen had zij al verklaard gedurende haar hele maandenlange campagne. Maar ongeacht het feit dat ze professor aan Harvard Universitit is, is Warren is een vrouw. En helaas is er nog steeds vrouwen discriminatie in Amerika…Wat de man – vrouw maatschappij betreft, ik denk Nederland het beter doet. Omdat de ”wonders niet de wereld uit zijn” misschien zullen vele Democraat leden vragen Warren terug te komen; als het mag. Hoewel het een teleurstelling voor Biden en Sanders zou zijn, tenminste zou Warren een kans kunnen krijgen om Trump te overwinnen… Want zowel Biden als Sanders zijn te saai!
   Warren was /is de enige echt talent dat de Democraten hebben. Als zij Biden willen
   blijven steunen, dan kunnen ze beter nu al uit de race stappen, en laat de rampzalige
   beleid van Trump gewoon doorgaan.

   1. Antihedo

    Pete Buttigieg was mijn favoriet. Maar die is homo en dan maak je in de VS toch minder kans.

   2. Alfred Bentinck

    Ik ben het met u eens, mevrouw Rosasolis, Warren was een sterke kandidaat met goede ideeën die werkelijk het verschil hadden kunnen maken.
    Laten we hopen dat Biden haar als vice-president kiest, hoewel ik een keuze voor Kamala Harris ook een goed idee zou vinden.

    Overigens vind ik het triest dat de democratische partij geen betere kandidaat naar voren kon schuiven dan Biden. Die kandidaat is te oud en te weinig overtuigend. Ik denk wel dat hij van Trump kan winnen.

 16. George Knight

  Kenneth Steffers bouwt zijn stuk merkwaardig op. Hij gaat uit van het frame dat president Obama kritiek heeft op de bestrijding van het coronavirus door de huidige regering Trump.

  Er bestaat ruime overeenstemming over dat president Trump de crisis slecht aanpakt. Hij gaat voor de wetenschappers staan en geeft China dan weer complimenten en dan weer kritiek. Trump zigzagt door de crisis met het oog op zijn populariteitscijfers en zijn media-aandacht. Met rampzalige gevolgen. De VS hebben nu met 80.000 de meeste geregistreerde doden ten gevolge van COVID-19. Nog afgelopen week legden de kritische Republikeinen van het Lincoln Project in een video de leugens, de wispelturigheid en het gebrek aan doelmatigheid van Trumps aanpak vast.

  In het privégesprek van president Obama met voormalige medewerkers werd nog een actuele situatie besproken. Namelijk het intrekken van de aanklacht tegen generaal Flynn door het ministerie van Justitie en minster Barr ondanks het feit dat Flynn meermalen schuld heeft bekend. Dat is een politiek besluit van Barr dat de onafhankelijk positie van zijn ministerie en de rechtsstaat in gevaar brengen om Trump te behagen.

  Steffers komt in de slotalinea met zijn aanname dat de Democraten in de komende presidentsverkiezingen weinig troeven in handen hebben. Dat is in strijd met de ontwikkelingen van de laatste maanden. De peilingen geven vice-president Biden in de belangrijke swingstates een voorsprong op president Trump. De steun voor Trump bij vrouwen en ouderen is gekelderd. Biden wordt eensgezind gesteund door bijna de hele Democratische partij, door onafhankelijken en door gematigde Republikeinen.

  De waarheid is dat Trump weinig troeven in handen heeft. Hij heeft er eigenlijk maar twee. Namelijk de steun van zijn trouwe achterban van rond de 43%. Omdat Trump zijn basis niet heeft weten te verbreden is dat echter te weinig om te winnen. En er is de knop aan de staatsmacht en de meerderheid in het Supreme Court. Dat stelt hem in staat om samen met de Republikeinse Senaat en Republikeinse gouverneurs om tegen de grondwet, de rechtsstaat en de politieke gebruiken in om de macht naar zich toe te trekken ook als een meerderheid in het land én het Electoral College in november 2020 voor Biden kiest.

  Dit dreigen inderdaad de meest vuile presidentsverkiezingen ooit te worden. Dat betreft de interpretatie van de uitslag. Niet vanwege de inmenging van het Kremlin zoals in 2016, maar vanwege de manipulatie van de staatsmacht door president Trump, minister Barr, Senaatsvoorzitter McConnell en de voorzitter van het Supreme Court Roberts. Middenin een coronacrisis die de regering-Trump slecht heeft aangepakt dreigt een constitutionele crisis als Trump zijn verlies niet wil nemen en met alle onwettige middelen aan de macht vasthoudt. Landen als China en de Russische Federatie lachen in hun vuistje en zien dan hun kans schoon om de chaos die Trump creëert verder te vergroten.

  1. Beukman

   @George
   Glashelder betoog.

   Gezien Donalds gedrag van de afgelopen jaren én zijn fenomenale talent om kritiek op zijn persoon om te buigen in zijn voordeel, ga ik er vooralsnog van uit dat hij ook de komende verkiezingen zal weten te winnen.

   Wee de VS, wee de wereld.

   1. Rosasolis

    @Beukman. De wonderen zijn nog niet de wereld uit!

 17. Lefty

  Laten we maar aannemen dat het Corona Virus volgens de meeste hardcore DDS-ers van links komt.

 18. Rosasolis

  Hoewel Obama gelijk heeft over het bijzonder incompetent beleid van Trump tegen de
  corona crisis, waarom nu kritiek en niet weken geleden? Amerika is nu het zwaars getroffen land van de hele wereld. Duidelijk is het dat deze land steeds meer achteruit gaan onder het beleid van dictator Trump. Wat het Me Too klacht tegen J. Biden betreft…Trump heeft vorige jaar samen met 3 vrienden een aantal miljoenen moeten betalen aan een jonge vrouw, die door hen verkracht werd, toen als minderjarig tiener.
  Jammer dat Elizabeth Warren eruit gestapt is , voor de democraten…Zij is de enige met hersens in dit steeds erger geworden pres. verkiezing race.

  1. josemoonen@70

   hahahaha!!!!!!!!!!!!

 19. josemoonen@70

  Obama , is de slechtste President wat de Democraten ooit voort gebracht hebben , maar door de Deep State ,de extreem Linkse en de Main stream Media werd hij zo opgehemeld. En natuurlijk werd dat hier in Europa allemaal voor zoete kloek geslikt , want hij kwam toch zo charmant over .. die goeie man .! Dat zal binnenkort wel overgaan , want als er gerechtigheid gaat geschieden zou Obama wel eens voor een lange tijd achter de tralies verdwijnen . Er is een onderzoek gestart naar de handelingen van de Deep State waarin Obama zelfs de meeste invloed had om Trump alsnog af te zetten .De democraten hebben nooit kunnen accepteren dat een Republikeinse zakenman ,President werd en beloofde eens af te rekenen met de corruptie in het land .. Obama is een aanfluiting , en de nieuwe Democratische kandidaat is zelfs nog veel erger . een smerig ,vies, seniel mannetje die zijn handen nooit heeft kunnen afhouden van vrouwen en jonge meisjes . De aantal aanklagen die hij over zich heen krijgt zijn niet niks . ..De waarheid komt ooit aan het ligt ..

 20. Heras

  Hoe is wonen in een villa van miljoenen aan het water, Obama?
  Het geld zou naar de armen gaan, en het water zou gaan stijgen zodat de mensen verdrinken; want zeespiegelstijging enzo.
  Hoe doe je dat toch, alleen maar je uiterlijk in de strijd gooien, zodat iedereen erin trapt. Vervolgens wat oorlogen ontketent met een lach.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.