Trump pakt lockdown-fan Dr. Fauci aan: “Onacceptabel!” Het land moet weer open!

De Amerikaanse president Donald Trump heeft het heft in handen genomen wat betreft de heropening van de Amerikaanse economie. Waar zijn versie van onze eigen Jaap van Dissel, Dr. Anthony Fauci, wil dat het allemaal heel langzaam weer op gang komt (‘want tweede golf!!111!!’), denkt Trump daar heel anders over. “Onacceptabel!”

Tijdens zijn dagelijkse persbriefing in het Witte Huis reageerde Trump gisteren op het advies van Dr. Fauci. Net als onze eigen Jaap van Dissel wil Dr. Fauci het zo rustig mogelijk aan doen. Heel misschien dat dit even open kan, misschien dat dat even kan beginnen, maar dan wel heel beperkt, etc. enzovoort. Een “te snelle” opening van Amerika zou namelijk zomaar kunnen leiden tot een “tweede golf.” En dan gaan we allemaal écht dood. Ofzo.

“Voor mij is het een onacceptabel antwoord,” reageerde Trump woensdag, “en zeker als het op scholen aankomt.” Want ja, Dr. Fauci wil ook dat scholen dichtblijven. Misschien, zei Trump, dat leraren “boven een bepaalde leeftijd” thuis mogen blijven, maar voor de rest moeten ze ASAP aan het werk, en moeten kinderen weer naar school.

Het zal hem wel weer op kritiek komen staan van het mediakartel én het partijkartel — zowel in Amerika áls, vreemd genoeg, in Nederland — maar Trump heeft natuurlijk honderd procent gelijk. Hij is de president. Het is hartstikke leuk voor de Jaap van Dissels van deze wereld dat zij even opperheer hebben mogen spelen, maar daar moet nu per direct een eind aan komen. Niemand heeft op die mensen gestemd, de burger heeft hen precies nul komma nul macht gegeven.

Trump moet de mogelijke gevolgen voor de volksgezondheid én de maatschappelijke en economische impact van maatregelen (of het heropenen van het land) tegen elkaar afwegen. Dat is niet Dr. Fauci’s baan (of die van Van Dissel, trouwens).

Volg mij op Twitter.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

119 reacties

 1. Alfred Bentinck

  Fauci heeft desgevraagd aangegeven dat hij niet meer doet en kan doen dan naar beste weten zijn advies geven. Hij heeft en ambieert niet de bevoegdheid om welke maatregel dan ook af te kondigen, dus het is nogal vreemd hem een dictator te noemen.

  Trump kan afwijken van het advies van Fauci (en dat doet hij ook om de haverklap) maar hij loopt dan wel een politiek en medisch risico. De meeste staatshoofden in de wereld nemen dat risico niet.

  1. Alfred Bentinck

   Excuses, ik nam ten onrechte aan dat Fauci in het artikel een dictator werd genoemd.

   1. Pijnstiller

    Aldus Alfred Chlamydia Juvenalis Bentinck

  2. Pijnstiller

   Aldus Alfred Chlamydia Jevenalis Bentinck

   1. Mickel Bloemkust

    Aldus de echo.

 2. JochemX

  @alfred, je ziet het uitsluitend als een medisch/lichamelijk probleem en dat is het niet. Het aantal zelfmoorden neemt in de VS schrikbarend toe. Trump staat helemaal niet alleen, er zijn veel Amerikanen die niet alles voor zoete koek slikken wat de “deskundigen” beweren.

  1. Pijnstiller

   Best Jochem,
   Ik zou de woorden van Aldus Alfred Chlamydia Juvenalis Bentinck maar niet al te serieus nemen. Ook in Nederland is de grote piek in sterften met name in andere ookzaken dan Corona zelf te zoeken. Sla de CBS gegevens er maar op na. Vermoedelijk is er een hoger sterftecijfer onder niet corona gevallen door niet of niet tijdige behandelen van diverse klachten, juist door de lockdown.

   1. Antihedo

    De zorg heeft niet zozeer in een lockdown gezeten. De zorg heeft het vooral druk gehad met coronapatiënten en minder tijd en ruimte gehad voor andere patiënten. Om ruimte te creëren voor alle patiënten is de lockdown ingesteld.

  2. Alfred Bentinck

   “@alfred, je ziet het uitsluitend als een medisch/lichamelijk probleem en dat is het niet.”

   Nee, je hebt een goed punt dat we niet alleen naar de medische aspecten moeten kijken en ik geloof dat alle regeringen op dit punt ook proberen een balans te vinden.

   Zeker inde V.S., dat op het gebied van sociale voorzieningen welhaast een derde Wereld land is, ligt die balans anders en zijn er, ook op medische gronden, grenzen aan de lockdown.

 3. Bullshit16

  Tuurlijk heeft trump gelijk beter vandaag dan morgen mensen zijn slim genoeg als je je ziek voelt dan blijf je zo wie zo thuis
  Tip negeer die kwal albertje

  1. Canta

   Bullshit16
   als je je ziek voelt dan blijf je zo wie zo thuis.
   Ja dat zouden we hier in Nederland doen want je krijgt gewoon doorbetaald. In de VS is dat echter niet zo, daar is het: niet werken geen geld. Geen geld, geen dokter.
   Jij vergeet kennelijk hoe goed WIJ het hier hebben. In de VS is dat even anders.

   1. Bullshit16

    Canta
    Precies daarom opheffen die loc dow nu

    1. Canta

     Bullshit16
     En dan allemaal maar corona oplopen????

     1. Blitzkrieg

      Canta :
      Quote : “En dan allemaal maar corona oplopen????”
      Ja, inderdaad… wordt het net zoiets als de jaarlijkse griepgolf, twee jaar en je weet niet beter. Trouwens over de griep gesproken, is het niet heel toevallig dat sinds het uitbreken van corona de griep geheel verdwenen is?

     2. Bullshit16

      Cant
      Ach mens je laat je opnaaien door rutte en koozoten en de staatszenders
      Rutte en koozoten en die staatszenders willen je alleen maar bang maken en smetvrees aanpraten
      Vertel mij eens cante waar blijven de cijvers van de echte griepgolf ik durf te wedden dat ze lager zijn dan voorafgaande jaren wand anders hadden ze al bekend gemaakt

    2. Canta

     Bullshit16
     En dan maar allemaal corona oplopen???

 4. lotje

  Pak dan meteen even Bill Gates en zijn wijf aan.

 5. Beukman

  Trump de hobbyviroloog zit klem. De VS heeft amper een sociaal vangnet voor werklozen. Als hij niet zorgt dat die mensen als de bliksem weer aan het werk gaan verliest hij hun stemmen.

  Donald heeft echter ook veel oudere stemmers. In die groep zijn ze juist bezorgd voor de gevolgen als het land weer opengaat, terwijl het virus nog niet is bedwongen. Logisch, want zij maken 5x zoveel kans om aan corona te sterven.

  Basisprobleem is dat de VS een derde wereldland is qua sociale voorzieningen. Als mensen geen werk hebben, dan komen ze zwaar in de problemen. Trump gokt er nu op dat corona over het hoogtepunt is. Als hij juist gegokt heeft, dan wint hij in november de verkiezingen (want daar draait alles om). Zoniet, dan is hij de sigaar.

  Fauci is en blijft echter van de twee de viroloog. Als de expert zegt dat het medisch gezien niet verstandig is om de boel weer open te gooien, dan geloof ik hem eerder dan onze hobbyviroloog.

  1. Pijnstiller

   dhr. Beukman kan het weten, hij heeft overleg gehad met zijn vriend en alter ego Alfredo amico del bambino

   1. Beukman

    Probeer het eens inhoudelijk, @Pijnstiller. Als je kunt.

    1. Pijnstiller

     Dat is op uw briljante bijdragen niet mogelijk. Alles wat u hiet neerpent is zo doordacht en alles overtreffend…..
     Daar is geen zinnige repliek op mogelijk. Het is jammer voor u dat er geen Nobelprijs is voor bullshit

     1. Antihedo

      Geef je hier nu toe dat je te stom bent om inhoudelijk te reageren?

  2. JochemX

   Inderdaad, de sociale voorzieningen zijn daar wat minder, gek dat Oblaba daar in acht jaar geen verbetering in heeft kunnen brengen. Maar maak je niet bezorgd, Trump gaat sowieso de verkiezingen winnen.

   1. Mar

    @JochemX

    Paul Ryan van de Republikeinse Partij zei, nog voor Obama aan de slag ging als president, dat de Republikeinen alle plannen, goed of slecht, zouden blokkeren.

   2. Politiek Profeet

    Zit in de genen van alle oblabla,s,missen het e.e.a…openbaart zich ook in het iq.
    Daarom zal aaprika nooit iets worden, stop eruit trekken en laten afzinken.

   3. Beukman

    Wel eens van Obamacare gehoord, @Jochem? Enig idee welke Americaanse president na Obama dat vangnet weer heeft afgebroken?

    1. Blitzkrieg

     Beukman :
     Quote : “Wel eens van Obamacare gehoord, @Jochem?”
     Nee hoezo? Dat is toch zeker niet net zoiets als #ObamaGate hè?

     1. Beukman

      Zeker @Oorlog. Obama runt een p.e.donetwerk vanuit een parkeergarage in de flat Obamagate in de Bijlmer.

     2. Blitzkrieg

      Beukman : Wat heb jij opeens met kleine kinderen? Gisteren en nu vandaag weer, verlaag jij je werkelijk tot dat niveau? Waarschijnlijk teveel bij Alfred Bentinck en Maks gezeten. Valt me zwaar van je tegen Beukman, maar hè… je moet het zelf weten.

     3. Beukman

      @Oor
      Het p.e.donetwerk van de Clintons is al net zo’n hoax als Obamagate, het Birther-geval en de massamoord door Clinton.
      Valt het kwartje inmiddels?

     4. Blitzkrieg

      Beukman : Nee, het kwartje valt niet Beukman. Van dat zogenaamde netwerk van de Clintons wist ik niks, maar nu je zegt verbaast het me ook niet… misschien iets voor ome Joe; ook al zo’n viespeuk.

      Zeg nu zelf Beukman, zijn dit onzinnige discussie of wat? De stijl van ik-heb-gelijk-en-wat-jij-zegt-is-een-hoax bevalt me voor geen meter. Prima als dit jouw manier van het debat voeren is, maar mij niet gezien; misschien kan je beter met Bentinck gaan spelen, die geeft je vast en zeker gelijk.

     5. Alfred Bentinck

      “Van dat zogenaamde netwerk van de Clintons wist ik niks”

      In dat geval moet ik constateren dat je slecht op de hoogte bent.

     6. Beukman

      Tja @Oorlog, zo gaat dat. Als er een nieuwe complottheorie ten tonele verschijnt, verdwijnt er een oude tussen de coulissen.

      Hier, “Pizzagate”, mede door het Trumpcampagneteam verspreid.

      nl.wikipedia.org/wiki/Pizzagate

      Het is inderdaad een onzinnige discussie waarmee jij bent gestart, met je “Obamagate”.

     7. Blitzkrieg

      Meriadoc Brandebok
      Quote : “In dat geval moet ik constateren dat je slecht op de hoogte bent.”
      Je constateert maar een eind weg.

     8. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Het is inderdaad een onzinnige discussie waarmee jij bent gestart, met je “Obamagate”.”
      Als je er kriegelig van wordt hoeven we het er uiteraard niet over te hebben… tenminste, dat is voor vandaag dan! De komende tijd zullen er steeds meer smeuïge artikelen op DDS verschijnen over deze vieze glibber; ik kan nog wel even wachten, mijn lol komt nog wel.

     9. Pijnstiller

      Dhr. Beukman is inhoudelijk zo sterk…..
      Alleen zo jammer dan zijn feiten slechts voor hemzelf feiten zijn…..
      Hij verwijt anderen niet met valide argumenten te komen, dat terwijl het hem slechts zelden lukt met een feitelijke waarheid te komen.
      Voor wat betreft Obama staat feitelijk alleen vast dat hij de bastardzoon is van een Keniaanse moslim. Waar hij geboren is? Joost mag het weten. De geboorte acte die gepubliceerd is, kwam pas boven water toen hij al geruime tijd president was. Best mogelijk dat hij in de USA geboren is, op zich zelfs aannemelijk waarschijnlijk dat dit zo is echter geen feit

    2. Pijnstiller

     obamacare was onbetaalbaar voor normale burgers.insyappremie $800,- pp per maand. Kinderen tot 18jr meeverzekerd. Hierbij was alleen basiszorg verzekerd.

     Ja dat was een goed systeem, verplichte deelname waardoor sommige huisvaders 2 baantjes hadden om de premie te kunnen betalen.

     Werkelijk Beukman u weet werkelijk niet waarover u het heeft.

     Als ie er komt zal ik u nomineren voor de bullshit nobel prijs…

     Zo inhoudelijk genoeg?

  3. Bullshit16

   Beukman
   Die kwakert en Amerika is net zón lul als van dissel die geene die er wel verstand van hebben worden doodgezwegen

   1. Alfred Bentinck

    Bullshit denkt waarschijnlijk aan deskundigen als de viroloog Jensen.

    1. Blitzkrieg

     Alfred Bentinck :
     Quote : “Bullshit denkt waarschijnlijk aan deskundigen als de viroloog Jensen.”
     En Alfred Bentinck waarschijnlijk aan de corrupte verkoper Bill Gates, die met zijn vacinaties half Afrika heeft uitgemoord.

     1. Beukman

      Nee, jij hebt half Afrika uitgeroeid, @Oorlog.

     2. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Nee, jij hebt half Afrika uitgeroeid, @Oorlog.”
      Het zal best grappig bedoelt zijn maar kan je het me alsjeblieft even uitleggen; ik snap echt niet wat je bedoelt. Of is het wellicht een woordgrapje met het woord “oorlog”, in dat geval complimenten voor je grapje… oorlog, hilarisch man!

     3. Beukman

      @Oorlog
      Jij maakt grapjes over Gates, ik maak hetzelfde grapje, alleen heb ik Gates’ naam omgewisseld met de jouwe. En dan is het opeens niet meer leuk?

     4. Alfred Bentinck

      “En Alfred Bentinck waarschijnlijk aan de corrupte verkoper Bill Gates, die met zijn vacinaties half Afrika heeft uitgemoord.”

      Nee, daar dacht ik niet aan want deze bizarre bewering mist elke feitelijke grond.

      Blitzkrieg is een bedenkelijke fantast.

     5. Blitzkrieg

      Alfred Bentinck :
      Quote : “Nee, daar dacht ik niet aan want deze bizarre bewering mist elke feitelijke grond. Blitzkrieg is een bedenkelijke fantast.”

      Beukman zou zeggen, probeer het eens inhoudelijk; op deze manier laat je je wel heel erg kennen.

     6. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Jij maakt grapjes over Gates, ik maak hetzelfde grapje, alleen heb ik Gates’ naam omgewisseld met de jouwe. En dan is het opeens niet meer leuk?”
      Nou Beukman, je bent vandaag uitermate niet in vorm; volgens mij heb je nogal een rot dag. Ik maakte helemaal geen geintje, maar via DDS heb ik je leren kennen als iemand die altijd de grootste misdadigers van de wereld verdedigd; een paar dagen geleden verdedigde je bijvoorbeeld nog ene Grunberg toen hij viespeukerij met kinderen wilden normaliseren.

   2. Jack Flash

    Café Weltschmertz met Maurice de Hond en Pim van Galen biedt licht in de duisternis.
    Robert Jensen begint steeds meer gelijk te krijgen.

    1. Bullshit16

     Jack
     Dat bedoel ik

    2. Antihedo

     Misschien dat Jensen ook wel een gelijk heeft maar persoonlijk denk ik dat Ruud de Wild en Rob Stenders het meer bij het rechte eind hebben.

   3. Beukman

    Best mogelijk dat Gauci een lul is @Shit, ik ken de man niet.
    Maar hij is ook viroloog, dus hij zal wel verstand hebben van virussen, denk je niet?

    1. LifeBuddy

     beukman, den hondt heeft ook veel verstand [allemaal lomp] van virussen.

     1. Mickel Bloemkust

      Vergeet Jensen niet

    2. Bullshit16

     Beukman
     Ik denk het niet van dissel wist ook niks van medicijn die die arts had
     Die arts moest rivm uitleggen wat het was en nog mocht het niet
     Het zijn beunhazen

    3. Blitzkrieg

     Beukman :
     Quote : “Maar hij is ook viroloog, dus hij zal wel verstand hebben van virussen, denk je niet?”
     Gaat hij toch lekker direct terug naar de WHO, kan hij lekker de hele dag een beetje virologen, kunnen de mensen die verstand hebben van landen besturen ook weer aan de slag.

    4. Pijnstiller

     net als Alfred Chlamydia Juvenalis, die weet alles van virusoverdracht in kleuterklasjes

    5. Beukman

     Vier niet-inhoudelijke reacties. Het lijkt erop dat ik gelijk heb.

     1. Pijnstiller

      U heeft toch altijd gelijk mijnheer Beukman. Geweldig toch. Valt inhoudelijk niets tegenin te brengen. Misschien wordt u ooit nog eens tot man van het jaar uitgeroepen door Time Magazine. Net als Adolf Hitler die u hierin voorging.

     2. Pijnstiller

      U heeft altijd gelijk heer Beukman. Inhoudelijk niets tegenin te brengen

     3. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Vier niet-inhoudelijke reacties. Het lijkt erop dat ik gelijk heb.”
      Gelijk in wat? Dat Fauci viroloog is en dat hij zoals het woord zegt virussen heeft bestudeerd? Applaus, grote jongen… waren we nog niet achter. Geeft hem dat competenties om landen te besturen? Nee… opzouten dus. De info is doorgegeven, de risco’s zijn ingeschat en daarmee heeft hij zijn taak vervuld; dank je wel en tot nooit meer ziens!

   4. Mickel Bloemkust

    Bullshit1916 huilbaby

  4. Alfred Bentinck

   “Trump gokt er nu op dat corona over het hoogtepunt is. Als hij juist gegokt heeft, dan wint hij in november de verkiezingen”

   Vanuit een cynisch perspectief is dit een logische gok; de kans dat het virus deze zomer wat zal terugwijken en de volgende golf pas na november de kop opsteekt is reëel.

   Of het tot herverkiezing leidt is zeer de vraag. De meerderheid van de Amerikaanse bevolking is voorzichtiger dan Trump op dit punt en acht Fauci aanmerkelijk betrouwbaarder dan Trump op dit punt. Overigens zijn de approval-rates al jaren ook niet erg best.

   Er is een gerede kans dat Trump Fauci (en mogelijk ook mw Birx) dezer dagen de laan uitstuurt. Dat lijkt me dan wel een heel erg grote gok.

   1. Beukman

    Er zijn een paar onvoorspelbare factoren in het spel, en dat maakt voorspellingen doen gevaarlijk, @Alfred.

    Veel hangt af van hoe en wanneer het virus zich de komende tijd zal ontwikkelen.
    Verder weten we nog niet wat voor blunders Biden de komende maanden nog gaat maken.
    Tot slot is er Donald zelf. De man heeft de gave om negatieve berichtgeving over hemzelf in zijn voordeel om te buigen door op overtuigende wijze de schuld aan anderen te geven.

    Ik ben er helemaal niet gerust op.

    1. Alfred Bentinck

     Het is inderdaad zeer de vraag of de waardeloze Democratische kandidaat Biden zich door de campagne weet te struikelen. Misschien kan een keuze voor Kamala Harris als vice-president hem nog helpen.

     Het blijft treurig dat de Democraten (die kennelijk net zo dom zijn als de Republikeinen) niet in staat waren een fatsoenlijke kandidaat naar voren te schuiven. Harris, Warren en Booker hadden toch wel veel meer kans gemaakt.

     1. LifeBuddy

      Frettje, tegen Trump maakt niemand kans. Hij is iedereen te slim af. Kijk maar naar obamba ,die hem een hak wil zetten, maar hij pakt hem slim terug met saoedi arabie 9.11. En wie was er toen President …. juist ,obamba.

     2. Antihedo

      Pete Buttigieg was mijn favoriet. Helaas maakt hij met zijn geaardheid weinig kans in de VS. De wijze waarop Trump manipuleert, liegt en bedriegt is genant. Zo jammer dat de democraten niet met een betere kandidaat komen.

  5. Blitzkrieg

   Beukman :
   Quote : “Fauci is en blijft echter van de twee de viroloog. Als de expert zegt dat het medisch gezien niet verstandig is om de boel weer open te gooien, dan geloof ik hem eerder dan onze hobbyviroloog.”
   Als experts tot lobbygroepen gaan behoren moet je uitkijken, dan krijg je grote mondiale schandalen zoals bijvoorbeeld met het klimaat. Na #climategate en #obamagate komt er zeker ook een #coronagate met fauci als één van de hoofdrol spelers.

   1. Beukman

    @Oor
    Ik neem aan dat jij ook een Birther bent, ondanks dat Donald zelf inmiddels heeft toegegeven dat dat verhaal kul was?

    Obamagate is de nieuwste complottheorie die Donald heeft bedacht om de aandacht af te leiden van zijn eigen falen. Enig idee waarom ie er nu opeens mee op de proppen komt?

    @PhilipRucker
    : “What crime exactly are you accusing President OBAMA of committing…?”

    TRUMP: “Obamagate … some terrible things happened … You know what the crime is. The crime is very obvious to everybody. All you have to do is read the newspapers…”

    Ja, doei.

    1. Blitzkrieg

     Beukman :
     Quote : “Enig idee waarom ie er nu opeens mee op de proppen komt?”
     Tot nu toe is hij constant aangevallen door de hele wereld en de democraten, man man man wat hebben ze veel op hem afgevuurd en hij staat nog steeds. Mueller, impeachment noem het allemaal maar op… nu is het zijn beurt om terug te slaan.

     Dus als je me vraagt “waarom nu pas” is mijn antwoord daarop “hij was te druk bezig” met het gevecht tegen de NWO; daarom schuift hij Fauci ook aan de kant, ook al zo’n creepy ventje.

     1. Beukman

      @Oor
      Het komt niet bij jou op dat Donald zelf voortdurend iedereen loopt aan te vallen en te beschuldigen? Dat hij sowieso tijd zat heeft daarvoor, aangezien hij een paar uur per dag voor de buis hangt?

      En misschien hield je al een beetje rekening met de mogelijkheid dat er een patroon is tussen andere door Donalds verzonnen of verspreide complottheorieën, zoals die hierboven genoemd, namelijk dat ze niet waar zijn, en dat het daarom zomaar zou kunnen dat er van Obamagate ook niks waar is?

      Over tijd hebben gesproken: vind jij dat de president van de VS tijdens de grootste crisis die zijn land in tijden getroffen heeft, tijd moet mogen maken om een theorie te verspreiden over zijn voorganger, óf zou hij zijn energie moeten gebruiken om deze crisis te bestrijden?

     2. Blitzkrieg

      Beukman : Wat moet ik nu met deze reactie? Je schrijft gewoon tien keer achter elkaar het is gewoon niet waar, fijne reactie zeg; wat moet ik ermee?

     3. Blitzkrieg

      @Oor
      Het komt niet bij jou op dat Donald zelf voortdurend iedereen loopt aan te vallen en te beschuldigen?
      Nee, het is Trump die al bijna vier jaar aangevallen wordt, maar de democratie zijn nogal gefrustreerd omdat ze maar niks kunnen vinden; jij komt de laatste tijd ook een beetje frustie over. Ach nee, het zal toch niet… Trump 🙂 .

      Quote : “Dat hij sowieso tijd zat heeft daarvoor, aangezien hij een paar uur per dag voor de buis hangt? En misschien hield je al een beetje rekening met de mogelijkheid dat er een patroon is tussen andere door Donalds verzonnen of verspreide complottheorieën, zoals die hierboven genoemd, namelijk dat ze niet waar zijn…”
      Het fijne van het hele verhaal is dat Trump helemaal niks hoeft te doen, Obama heeft de vuiligheid zelf over hem afgeroepen; tijd genoeg voor Trump dus om het land te besturen.

      Quote : “…en dat het daarom zomaar zou kunnen dat er van Obamagate ook niks waar is?”
      Zuiver en alleen Beukiaans wensdenken; “Het zou zomaar kunnen”, wat is dat voor soort redenatie? Ik hoop dat je nooit voor een rechter komt te staan die je op dezelfde grond veroordeelt, al wordt het dan wel lekker rustig op DDS!

      Quote : “Over tijd hebben gesproken: vind jij dat de president van de VS tijdens de grootste crisis die zijn land in tijden getroffen heeft, tijd moet mogen maken om een theorie te verspreiden over zijn voorganger, óf zou hij zijn energie moeten gebruiken om deze crisis te bestrijden?”
      Obama is degene die zichzelf de nesten in gewerkt, Trump hoeft het schouwspel alleen maar van een afstandje te volgen; het beste is als Trump helemaal niks doet, kan hij gewoon helemaal zelf de afgrond in glijden. Trump is ondertussen druk bezig met het runnen van z’n land, Fauci de laan uit… en het hele land kan weer open. Over de Amerikaanse economie maak ik me geen enkele zorgen met Trump aan het stuur, over de Europese wel met mensen als van der leyen, guy verhofstadt, timmermans en rutte wel -=> 1930.

     4. Beukman

      Ach @Oor, ik vergeet er nog eentje: Spytgate. Ook al zo’n samenzweringstheorie die van leugens aan elkaar hing. Zelfs de Republikeinen vonden dat.

      Begin je al een patroon te zien, of wil je dat ik voor de 11e keer expliciet zeg dat Obamagate de zoveelste natte scheet van Donald is?

      en.wikipedia.org/wiki/Spygate_(conspiracy_theory)

     5. Beukman

      Ps @Oor, aangezien je nog nooit van Pizzagate had je gehoord, weet je vermoedelijk ook niet wat de term “Birther conspiracy theory” inhoudt?

     6. Blitzkrieg

      Beukman :
      Quote : “Ps @Oor, aangezien je nog nooit van Pizzagate had je gehoord, weet je vermoedelijk ook niet wat de term “Birther conspiracy theory” inhoudt?”
      Ging dat niet over een of andere keniaan met teveel ambities?

     7. Beukman

      Ging dat niet over een of andere keniaan met teveel ambities?

      Dat ging over een Americaan die zijn geboortebewijs had vervalst om te bewijzen dat hij een Americaan was, en zo in theorie president kon worden.
      Donald hing die theorie ook aan, tot het moment dat hij zichzelf er alleen maar belachelijk mee maakte, waarop hij er alsnog afstand van nam.

    2. FVD

     @Beukman

     “Obamagate is de nieuwste complottheorie die Donald heeft bedacht af te leiden van zijn eigen falen”

     Daar zou ik maar niet te stellig in zijn, want neem maar van mij aan dat er in het verloop van dit jaar veel bagger boven komt drijven, waar de Dems en Obama niet blij mee zullen zijn. De veel bezongen Russiagate hoax krijgen de Democraten als een boemerang terug in hun gezicht, en daar zullen veel Dems functionarissen en Obama nog wel enige nachten van wakker liggen.

     De advocaat John Durham gaat vol op het orgel, in zijn onderzoek naar de oorsprong van de z.g. samenzwering tussen Rusland en Trump bij de verkiezingen van 2016. Minister van Justitie William Barr wordt dagelijks op de hoogte gehouden van de vooruitgang van Durham.

     Beukman, hou er maar rekening mee dat de tentakels van Obamagate veel dieper zitten dan u en ik verwachten.

     1. Beukman

      @FVD
      Donald zal inderdaad alles doen om zijn aandacht af te leiden van zijn eigen falen.

     2. Alfred Bentinck

      Alles kan, FVD, maar tot nu toe kan Trump nog niet eens onder woorden brengen welke vreselijke misdaden Obama op z’n geweten zou hebben.

      Ik verwacht dat het op pizzagate-niveau zal blijven hangen.

     3. Blitzkrieg

      Bunzing :
      Quote : “Ik verwacht dat het op pizzagate-niveau zal blijven hangen.”
      Dat is met alles zo in jouw leven daar kan Trump natuurlijk niks aan doen.

     4. fisufisu

      “Donald zal inderdaad alles doen om zijn aandacht af te leiden van zijn eigen falen.”

      Dat doen jullie met de islam, wegkijkers, kop in het islamitische zanddrukkers

 6. LifeBuddy

  Natuurlijk heeft Trump honderd procent gelijk. De scholen kunnen gewoon open .Ik lees in de krant dat Jaap van Dissels vind dat kinderen GEEN corona overbrengen. Dus ultra sLinkse mondje dicht en Pinokkio niet tegenspreken op DDS.

  1. Politiek Profeet

   Die japio en zijn mondkapjesbende zijn staatsgevaarlijke gekken.
   Meteen oppakken en opruimen….zijn een groot gevaar voor de volksgezondheid.

   1. Mickel Bloemkust

    Mogen de anti-vaccinatie mongolen en de Bill Gates-haters er dan ook bij??

 7. splatoon

  Michael, wat een verademing dat je de laatste tijd weer met gezond verstand schrijft en van de we-gaan-allemaal-dood-aan-corona angst-hype bent afgestapt. Want inderdaad, de hysterie heeft lang genoeg geduurd. Trump heeft gelijk en we moeten zo snel mogelijk van die lockdown af.

  Welkom terug en waak ervoor dat je bij de volgende poging (want die gaat natuurlijk komen…) veel kritischer bent op het nut en de noodzaak van het grootschalig inperken van onze vrijheden.

  Vrijheid is belangrijker dan veiligheid. Daar moeten we allereerst voor staan.

 8. Mar

  “maar Trump heeft natuurlijk honderd procent gelijk. Hij is de president. ”

  Ja, maar het is niet de bedoeling dat Trump zich gaat gedragen als een Erdogan.

  Trouwens, Fauci is directeur van het ­Amerikaanse instituut voor infectieziekten en in die hoedanigheid heeft hij 5 voorgangers van Trump (Ronald Reagan, George H. W. Bush,
  Bill Clinton, George W. Bush, Barack Obama) van advies voorzien.

  Nr. 6 Trump is de enige die denkt het beter te weten dan Fauci. Als je de status van dienst van Fauci bekijkt, vraag je je af hoe Trump in hemelsnaam zoiets kan denken.

 9. Canta

  Bullshit16

  Ik begrijp niet waarom je je antwoord denigrerend begint met: ach mens.
  Jij hebt recht op jouw mening en ik op de mijne. Ik ben geen viroloog en ik neem aan jij ook niet. Dat betekent dat zowel jij als ik er 0,0 verstand van hebben en dus op gevoel af gaan. Jij wil de boel opengooien en ik ben van: better safe than sorry.
  Misschien wordt ooit duidelijk welke de juiste weg is maar misschien ook niet.

  1. Bullshit16

   Canta
   Dat is niet denigrerend het probleem met jullie is dat jullie maar een visie hebben en dat is de staatszenders al het andere wat jensen en Blue tiger studio oorlog reeds verloren café weltschmers zegt dat zijn allemaal complotdenkers terwijl dat dat hellemaal niet zo is dus ik zou zeggen kijk verder dan de npo en word waker en trouwens on en COMMONSENSE tv hoord er ook nog bij ga kijken dat brengt een heel ander kijk op de realiteit

   1. Canta

    Bullshit16
    Wanneer je het hebt over: ach mens, dan is dat wel degelijk denigrerend. Bovendien ben ik niet JULLIE maar IK.
    Verder heb je mijn bericht maar slecht gelezen. Jij trekt conclusies voor mij die ik
    niet heb getrokken. Jij hebt het over complotdenkers niet ik.
    Het enige wat ik zeg is dat jij jouw realiteit hebt en ik de mijne en net zoals jij het recht hebt op die zienswijze heb ik dat op de mijne. Wie hier de wijsheid in pacht heeft laat IK in het midden.

    1. Mickel Bloemkust

     Dat is nou eenmaal Boelshit, Canta.
     Eerst meppen en dan pas eventueel de tekst gaan lezen.
     ’t Is altijd het liedje met die gasten hier op dds.

    2. Piet51

     @Canta
     “Het enige wat ik zeg is dat jij jouw realiteit hebt en ik de mijne en net zoals jij het recht hebt op die zienswijze heb ik dat op de mijne.”

     Je ziet Bullshit16 te positief. Jij hebt jouw realiteit, net als ik de mijne heb. Maar Bullshit16 heeft alleen de “realiteit” van Jensen, Café Weltschmerz, Blue Tiger Studio en Een Oorlog Reeds Verloren, 4 sites met bagger dus. Feiten spelen daar geen enkele rol, niet eens een ondergeschikte.

     1. Rammstein

      Behalve dat jij een opgeblazen windbuil bent Piet51, ben je ook achterlijke idioot die niet weet waarover hij het heeft.

      Over Jensen en Blue Tiger kan ik je enigszins gelijk geven, maar Café Weltschmerz en Een Oorlog Reeds Verloren zijn decente en verstandige podcasts waar alleen een ander geluid te horen is dan jouw rabiate linkse onzin.

      Je laat je hier kennen als een minderwaardig mens zonder integriteit.

     2. Piet51

      @Rammstein
      Hoi Rammstein, goed geslapen vannacht? Niet te laat gemaakt, hoop ik. Het is voor mij wel apart om ’s ochtends verwelkomd te worden met termen als “opgeblazen windbuil”, “achterlijke idioot”, “minderwaardig mens”, en “zonder integriteit”. En dat allemaal in drie zinnen, toch wel erg knap.
      Maar het is toch wat hè, dat mensen met zulke kwalificaties er gewoon mogen zijn? Wel fijn voor je, dat je zoiets kunt opschrijven zonder problemen te krijgen. Soms moet je spanning gewoon even kwijt, begrijp ik best.

      Hebben ze in Duitsland bij jou in de buurt trouwens ook psychotherapeuten? Anders ken ik er wel één, maar die woont in München. Hij is wel erg goed hoor, zeker bij patiënten die elders als hopeloos beoordeeld werden.

      Als je je iets anders had uitgedrukt, had ik je een aantal uitspraken op Café Weltschmerz en Een Oorlog Reeds Verloren kunnen laten zien die mijn oordeel bevestigen, of tenminste verklaren. Maar ik krijg niet de indruk dat je geïnteresseerd bent en ik heb niet de illusie dat zoiets je oordeel zal veranderen.

     3. Rammstein

      Piet51, ik kijk Café Weltschmerz al vanaf het begin en Een Oorlog Reeds Verloren sinds enkele maanden (waarin ik alle oude afleveringen ook heb terug gekeken). Dat weegt ruimschoots op tegen die ‘enkele voorbeelden’ die vanuit jouw vooroordeel bijeen hebt gesprokkeld. Pas als je met vaste regelmatig zou kijken zou je een oordeel mogen hebben, maar dat doe jij niet. Je lult maar een eind uit je nek.

      Het is de smerige methode die vals links er op na houdt om alles op een hoop te vegen – iets wat jullie realistisch rechts altijd zo kwalijk nemen.

      Alles wat niet in jouw gehersenspoelde straatje van pas komt wordt door jou, als links kerklid, vervalst, gedemoniseerd en gekleineerd.

      Je vriendje Alfred Bentinck maakte zich daar vanochtend ook schuldig aan door smerige beschuldigingen te uiten naar een gastredacteur van DDS.

      Amoreel tuig zijn jullie.

     4. Alfred Bentinck

      “Het is voor mij wel apart om ’s ochtends verwelkomd te worden met termen als “opgeblazen windbuil”, “achterlijke idioot”, “minderwaardig mens”, en “zonder integriteit”.”

      Ik herken je verbazing, Piet51. Ik werd vanmorgen relatief mild behandeld dor R*mmstein. Hij beperkte zich tot ‘vieze rat’ maar ik vertrouw er op dat ik vandaag nog voor meer rotte vis zal worden uitgemaakt.

      Je bezorgdheid over zin geestelijk welbevinden is begrijpelijk. Mogelijk zijn er in Duitsland wel voldoende en competente psychiaters maar is zijn Duits ontoereikend om tot een effectief therapeutisch contact te komen. Dat de situatie heel naar en zorgwekkend is lijkt me echter wel duidelijk.

     5. Piet51

      @Rammstein
      * Je lult maar een eind uit je nek.
      * Smerige methode
      * Vals links
      * Jouw gehersenspoelde straatje
      * Links kerklid
      * Smerige beschuldigingen
      * Amoreel tuig

      Rammstein, met zo’n gemoedstoestand moet je niet spotten en heel voorzichtig zijn. Ernstiger ontsporingen loeren voortdurend op kansen. Zal ik die kennis in München voor je bellen en een goed woordje voor je doen? Mag je vast snel komen.

     6. Alfred Bentinck

      “realistisch rechts”

      Sterk frame, links wordt daarmee met een subtiel adjectief buiten de realiteit geplaatst.

     7. Beukman

      Ik zal vandaag eens een stukkie Weltschmerz proberen te kijken, @Ramm. Iets wat je me kan aanraden dat niet te lang is? Die met de linkse De Hond bijvoorbeeld waar iedereen het over heeft?

     8. Rammstein

      Beukman, Cafe Weltschmerz kun je vergelijken met bijvoorbeeld een Volkskrant – daar staan zinnige artikelen in, maar ook onzin. In de podcast Weltschmerz nemen uiteenlopende gasten deel aan een gesprek/interview: de ene keer heel zinnig, de andere keer rubbish. Wat niet wegneemt dat deze podcast over het algemeen de moeite van het kijken waard is.

      Piet51 die er altijd zo prat op gaat dat hij het geweldig vindt om breed geinformeerd te worden, laat zich hier leiden door vooroordelen of afbrekende kritiek van collega-linkse-idioten en veroordeelt iets wat buiten zijn scoop ligt. Natuurlijk kan hij een paar missers vinden – die vind je in de Volkskrant of NRC ook. Maar het blijft een vunzige methode om deze podcast en die van Een Oorlog op 1 lijn te stellen met een Jensen.

     9. Alfred Bentinck

      “In de podcast Weltschmerz nemen uiteenlopende gasten deel aan een gesprek/interview: de ene keer heel zinnig, de andere keer rubbish.”

      Ja, eens, Weltschmertz heeft wel een duidelijk (extreem)rechts karakter en biedt vooral een podium aan politici en opiniemakers uit die hoek, maar het is, al zou het alleen maar zijn om de denkwijzen in dat marginale wereldje te begrijpen, vaak best de moeite van het bekijken waard.

      Een zeer aan te bevelen uitzending was het gesprek met Jan Roos, pijnlijk, onthullend en goed gemaakt:

      ht*ps://www.youtube.com/watch?v=3JgqruqwYMI

     10. Piet51

      @Beukman
      Een heel nuttige actie en laat je zeker adviseren door Rammstein. Maar zoek ook zelf wat afleveringen en je krijgt een indruk onder welke dekmantel Café Weltschmerz haar boodschap probeert te verspreiden.

      Een recent interview was met Marcel Crok; de boodschap laat zich raden. Het interview met Maurice de Hond is weliswaar interessant van een statisticus, maar wel een beetje mosterd na de maaltijd, omdat hij hetzelfde verhaal veel eerder, ik geloof vorige week, al in Op1 liet horen. Hij keurt veel anti-coronamaatregelen af. En ook in het gesprek met de arts Rob Elens over het geneesmiddel Hydroxychloroquine is interessant, maar blijft erg aan de oppervlakte door de weinig kritische opstelling van de interviewer. Inmiddels wordt het middel door steeds meer medici afgekeurd als betrouwbaar geneesmiddel tegen corona, net als al langer in Nederland.
      Café Weltschmerz onderscheidt zich door een fatsoenlijker manier van werken, maar niet door hun objectiviteit. Dat hoeft van mij ook niet, want dat doen Trouw en Telegraaf en alle anderen ook niet. Maar ervan uitgaan dat je met Café Weltschmerz voldoende breed op de hoogte blijft is onzin. Als je alleen de rechtse geluiden wilt horen, zoals velen hier, moet je je beperken tot Café Weltschmerz en een paar andere.
      Maar ik volg liever Trouw, Nu.nl, Telegraaf, NOS.nl, aangevuld met sites als DDS voor het boeiende tegengeluid.

      Nog leuk van Wikipedia: “… Bij Café Weltschmerz zijn regelmatig interviewers en gasten in gesprek die complottheorieën over o.a. het neerhalen van MH17 en de aanslagen van 11 september 2001 aanhangen. Ook wordt Café Weltschmerz regelmatig beschuldigd van antisemitisme. …”

     11. Alfred Bentinck

      “Ook wordt Café Weltschmerz regelmatig beschuldigd van antisemitisme. …””

      Dat is onvermijdelijk. Weltschmerz schurkt dicht tegen het FvD aan.

     12. Blitzkrieg

      Bunzing :
      Quote : “Dat is onvermijdelijk. Weltschmerz schurkt dicht tegen het FvD aan.”
      En waar heb je deze onzin precies opgegraven?

     13. Canta

      Piet51
      Ja, ik ben een optimist en hoop dat het duidelijk wordt dat je ook met respect met elkaar kunt discussiëren, ook al ben je het niet met elkaar eens.

     14. Piet51

      @Blitzkrieg
      Café Weltschmerz en anti-semitisme: zie NRC 20 december 2019.

     15. Piet51

      @Canta
      Ik ben ook een optimist. Dat is juist één van de eigenschappen die me hier vaak wordt verweten, naast het voortdurende zoeken naar de nuance.

      Maar ik ben niet optimistisch over de bereidheid hier om te discussiëren. Een rake tegenwerping wordt heel vaak, veel te vaak, beantwoord met een scheldpartij, zoals hierboven in een fraai voorbeeld werd gegeven. Ik beschouw inmiddels zo’n scheldpartij als een bevestiging van wat ik schreef, dan komt het minder aan. Je wordt er trouwens ook snel immuun voor.
      Schelden is meestal een signaal, dat de ander even niets anders kan bedenken en die lol gun ik de opponent, en mijzelf ;-), graag.

      Ik blijf hier toch komen, om te volgen hoe een klein deel van rechts Nederland over bepaalde thema’s denkt. Dat verbreedt mijn blik en maakt weerbaar. Dat schelden en tieren moet dan maar.

     16. Piet51

      @Alfred Bentinck
      “… maar ik vertrouw er op dat ik vandaag nog voor meer rotte vis zal worden uitgemaakt.”

      Ik weet het niet. Hij is al uren onzichtbaar, zoals vaker gebeurt als het moeilijk wordt. Misschien moet je je erop voorbereiden, dat je vandaag geen aandacht meer krijgt. Maar dan vast morgen wel weer en dan wordt het zeker ingehaald.
      Ik heb soms ook wel met hem te doen. Ga je gepensioneerd op het Duitse platteland wonen en nemen vervolgens allerlei landgenoten je voortdurend in de maling.

      Met die psychotherapeutische hulp zou ik hem echt kunnen helpen, maar dat moet hij dan wel eerst netjes vragen. Alleen moet hij dan wel met de billen bloot, maar dat vind hij misschien niet erg.

     17. Beukman

      @Piet pietert:
      Ik ben ook een optimist. Dat is juist één van de eigenschappen die me hier vaak wordt verweten, naast het voortdurende zoeken naar de nuance.

      Optimisme is hier inderdaad niet gewenst. Het is 5 voor 12, je wordt geacht grimmig achter je toetsenbordje te zitten en alle ellende van je af te tikken in de wetenschap dat je helemaal doorhebt hoe het zit met de MSM, het Kartèl, de Eurofielen en de Lange Mars door de Instituties. Hoe kan je dan nog optimistisch zijn? Aan wiens kant sta jij eigenlijk?

     18. Sleipnir

      Ik verheug mij al op het verbale pak slaag die malle Piet51 van Rammstein gaat krijgen, ik durf er wel wat onder te verwedden dat hij dat gezwets van hem adequaat gaat pareren…..

     19. Blitzkrieg

      Piet51 : Ik heb het geprobeerd op te zoeken maar het is betaalde rotzooi, “Café Weltschmerz en anti-semitisme: zie NRC 20 december 2019.” gaat hem dus niet worden.

     20. Piet51

      @Beukman

      Dat optimisme van mij is het ultieme middel om rechts populisme te ontwijken. Polulisten (de rechtse vind ik net iets erger dan de linkse) kruipen altijd in de slachtofferrol. De ander, kartel, msm, EU, migranten, het kapitaal, de groene lobby, links of wie dan ook is altijd de schuld van welke ellende dan ook. De populist zelf is er nooit schuldig aan en kan er daarom dus ook vrij weinig aan doen. Vandaar steeds die slachtofferrol: “de anderen doen heel naar tegen me en willen niet naar me luisteren en daarom gaat alles fout”. Optimisten, zoals ik, en jij wekt ook die indruk, zien altijd mogelijkheden om aan ongewenste situaties een positieve draai te geven.

      Dat is dus wat anders dan blijven hopen op betere tijden. Dat is wel dingen aanpakken, omdat je ervan uitgaat dat je zaken naar jouw hand kunt zetten, kunt verbeteren.
      Ik mag nog een hele tijd meedoen, maar tot nu heb ik alleen maar positieve ervaringen met deze houding. Iedereen aan te raden.

     21. Beukman

      @Piet
      Ja, die levensinstelling heb ik ook. We gaan vroeg of laat echt wel allemaal naar de kloten maar hé, mijn ouders hebben de oorlog overleefd en daarna een gezin gesticht, die zaten echt niet bij de pakken neer.
      Moet ik dan gaan lopen somberen over de islam en de EU en de Lange Mars? Schouders eronder, het is weliswaar 5 voor 12, maar die klok staat al jaren stil.

 10. FVD

  @ Alfred Bentinck

  U komt terug op de vraag van de journalist Philip Rucker, neem ik aan?
  “Van welke misdaad beschuldigd u president Obama precies?”

  Dat Trump niet inhoudelijk op deze vraag ingaat is niet zo moeilijk te begrijpen, daar hij natuurlijk niet door het onderzoek van de advocaat Durham en de minister van Justitie William Barr heen gaat fietsen.

  You mark my words, na dit onderzoek gaan er nog onverwachte koppen rollen.

  1. Alfred Bentinck

   Als je iemand beschuldigt van vreselijke misdaden lijkt het me wel redelijk om tenminste aan te geven waar die over gaan.

   Ik denk dat het nergens over gaat en dat Trump dat ook weet. Hij heeft een verschrikkelijke bende gemaakt van het crisismanagement van de pandemie en zoekt wanhopig naar manieren om de aandacht daarvan af te leiden

   1. Meriadoc Brandebok

    Zo deden de Na*i’s dat ook: zij gebruikten de Joden als zondebok. En denk ook aan de Dolkstootlegende. Trump kopieert die tactiek om de totale rampspoed van zijn eigen beleid te verhullen.

 11. Canta

  Piet 51
  Ik blijf hier toch komen, om te volgen hoe een klein deel van rechts Nederland over bepaalde thema’s denkt. Dat verbreedt mijn blik en maakt weerbaar. Dat schelden en tieren moet dan maar.

  Daar kan ik het helemaal mee eens zijn. Ik ben hier nog niet zo lang bij en kan me toch nog wel verbazen over de (on)logica van sommigen. Dat schelden en tieren begrijp ik helemaal niet maar ik voel me daardoor niet echt aangesproken.

  1. Piet51

   @Canta
   Ik heb lang geleden al het nut van een nickname ontdekt. Ik vermoed dat jij ook geen Canta heet; overigens Italiaans voor “Hij/zij zingt”, maar dat wist je misschien al.
   Ik bedoel te zeggen, dat met een goed gekozen nickname een scheld- of tierpartij niet voelt als iets wat direct op jou betrekking heeft. Afstand nemen, niet reageren is dan gemakkelijk. Ik denk, dat de meesten hier die afstandelijkheid zo ervaren.

   Ik dacht eerst dat het vooral om anonimiteit ging. En misschien werkt het bij anderen juist wel vanwege die anonimiteit. Want dan kun je schelden en tieren zoals je onder eigen naam of in levende lijve nooit zou doen, enkele uitzonderingen daargelaten. Er zijn hier zelfs mensen die geen enkele bijdrage doen zonder de aangesprokene even een krachtterm mee te geven.

   Mijn kinderen zijn de puberleeftijd ontgroeid. Dat is best een beetje jammer, want die spanning was soms leuk. Maar hier kun je daar nog iets van meebeleven in het schelden en tekeer gaan van sommige deelnemers. Ik laat soms, als het niet te erg is, huisgenoten meelezen, ter lering ende vermaak.

   Waarom iemand zich dan Blitzkrieg (dat was toch die mislukte snelle aanval van Duitsland op Engeland?), Bullshit16 of gekkehenkie noemt, is mij helemaal niet duidelijk. Dat zegt misschien meer over het zelfbeeld van de betrokkene.

   1. Canta

    Piet51
    Fijn om te ervaren dat, ondanks het gevloek en getier, een normaal gesprek wel degelijk mogelijk is.

   2. Blitzkrieg

    Piet51 :
    Quote : “Waarom iemand zich dan Blitzkrieg (dat was toch die mislukte snelle aanval van Duitsland op Engeland?), Bullshit16 of gekkehenkie noemt, is mij helemaal niet duidelijk.”
    Mij zal het nooit duidelijk worden waarom iemand zich Piet51 noemt, soms is het fijn elkaar niet te begrijpen.

    1. Piet51

     @Blitzkrieg
     “Mij zal het nooit duidelijk worden waarom iemand zich Piet51 noemt, soms is het fijn elkaar niet te begrijpen.”

     Mee eens, maar hier op DDS overdrijft men dat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.