Jesse Klaver (GroenLinks) valt Rutte aan: ‘Hij moet sorry zeggen voor slavernij!’

Met de verkiezingen in aantocht heeft GroenLinks-leider Jesse Klaver de frontale aanval op zijn opponent Mark Rutte (VVD +47 zetels in de peilingen) geopend. Rutte moet namelijk, volgens Klaver, zijn excuses aanbieden voor het slavernijverleden van Nederland.

Klaver begint met een complimentje. Daarin zegt geeft hij een “groot compliment” aan minister-president Mark Rutte: “Mark Rutte erkent eindelijk dat er sprake is van institutioneel racisme, al wil hij het niet zo noemen”, aldus Klaver.

Volgens Klaver moet Rutte nu doorpakken en zijn woorden omzetten in daden. En wel per 1 juli. Op die dag wordt namelijk de afschaffing van de slavernij herdacht.

Jesse Klaver is stellig:

“In deze maand van Keti Koti kan hij, als premier van alle Nederlanders, deze woorden betekenis geven door namens Nederland excuses te maken voor het slavernijverleden. Want een sorry voor toen, is zoveel meer dan een excuus.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

82 reacties

 1. Dirk Derksen

  Marokkanen moeten sorry zeggen tegen Dhr Wilders en het Nederlandse volk!

  1. denktenk

   Jesse Klaver ? Is dat niet die VMBO econoom?
   Mag alleen uitbraken, wat Duyvendak hem influistert.

 2. Original NL

  Yasser moet gewoon zijn grote bek houden..en voor de zoveelste keer: als het je hier niet bevalt opdonderen! Doei…..

  1. RvdBe

   Rutte gaat wel excuses aan bieden voor iets waar hij niets aan kan doen, hij heeft Klaver nodig voor een meerderheid in de 1e kamer.
   Voor wat hoort wat……nl politiek ten top.
   Geef mij Trump maar.

   1. josemoonen@70

    👍👍👍👍👍👍

  2. Nexit218

   En dan is rechtse politiek populisme……ja ja dussssss

  3. Shadow1100

   Yasser Fares/Jesse Klaver is Marokkaan:
   De Barbarijse (Noord Afrikaanse) piraten vielen Europese kustdorpen in Zuid en West Europa aan (tot en met IJsland), plunderden deze en voerden vaak de hele bevolking weg in slavernij.
   Ons woord “razzia” heeft hier zijn oorsprong.
   Naar schatting zijn ruim 1 miljoen Europeanen
   hiervan het slachtoffer geworden.
   Dus WIE moet WIE hier excuses aanbieden?

 3. Neutral

  Volgens mij heeft Balkenende dat al gedaan.

  Je hoeft geen dingen te blijven herhalen.

 4. Toverkol

  Wat is hij zelf…. ook een slavendrijver die mensen opjut en daardoor inzet voor zijn eigen belang.
  Hoe kunnen ze zo dom zijn om daar in te trappen, wat er overblijft een gepolariseerde samenleving….
  Wanneer wordt er excuus gemaakt tegenover de witte man die over het algemeen de uitkeringen moet verdienen ?

  1. Start

   “Wat is hij zelf…”

   Een communistische linksfascist.

   1. NoDoubt

    En een Marokkaan

  2. John F...

   Ik geloof dat ik maar is een bezoek moet gaan brengen in Den Haag want ik word er zo verdrietig van…….niet te beschrijven, waar is onze overheid the F*ck mee bezig?

 5. ikweetwatikwil

  Rutte mag namens mij GEEN sorry zeggen.

  1. Start

   Sorry waarvoor?

   Er is hun niets aangedaan en wij deden het niet.

   #opflikkeren

   1. Sleipnir

    Die zwartjes moeten blij zijn dat zij destijds door hun soortgenoten uit de rimboe zijn getrokken en men hen heeft vervoerd richting de westerse wereld, anders hadden zij nu nog steeds al pombe zuipend onder een baobap boom hun dikke wijf zitten verdobbelen met een zwerm vliegen rond hun zoeloelippen.

    1. Start

     En als het niet goed genoeg is stel ik voor dat ze een enkeltje rimboe nemen, weer een (getint) probleem minder.

    2. trutje

     Of ze zaten nu in een bootje richting Nederland. Dan moeten ook Jeffrey Afriyie en die rapper met zijn miljoenen op de bank Akwasi namens hun Ghanese stam die slaven verkochten ook excuses aanbieden. Volgens mij moet de hele wereld naar elkaar excuses aanbieden. Nogmaals 9% van de wereldbevolking is blank en er wonen in de wereld 14 miljoen joden. Blanken en joden zijn de minderheid maar ze krijgen wel overal de schuld van. Of komt het omdat ze zo goed zijn ….. oeps.

     1. Dirk Derksen

      “Of komt het omdat ze zo goed zijn ….. oeps”

      Helaas of gelukkig zijn blanken niet beter dan kleurlingen. Ik noem het meer geëvolueerd.

     2. Rammstein

      Jazeker: gemiddeld genomen zijn blanken beter dan kleurlingen. Betere werklust, betere moraal, meer innovatiedrang en inderdaad, verder geevolueerd.

     3. Dirk Derksen

      Rammstein,

      Dat ben ik met je eens. Maar in de zin van goed of slecht vind ik wel dat er onderscheid gemaakt moet worden tussen ontwikkeling en goed of slecht handelen. Daarom vind ik goed niet toereikend genoeg. Blanken zijn beter ontwikkeld, maar dat maakt hen in de regel geen beter mens.

     4. Rammstein

      Dat ben ik met je eens Dirk. Ik dacht dat je ‘beter’ bedoelde in de zin van betere kwaliteiten/skills – ik dacht niet direct aan goed of slecht en dom of intelligent. In deze opzichten zijn er geen natuurlijk bepaalde verschillen naar mijn idee.

     5. Pijnstiller

      daar staat tegenover dat zwarte medemensen beter zijn in profiteren van de welvaart die door een ander is opgebouwd

     6. Shadow1100

      Als ik me schaam word ik ROOD;
      als ik het koud heb word ik BLAUW;
      als ik in de zon lig word ik ORANJE;
      als ik te lang in de zon lig word ik ROOD;
      als ik terugkom van vakantie ben ik BRUIN;
      als ik zeeziek ben word ik GROEN;
      als ik hepatitis heb word ik GEEL;
      als ik benauwd ben word ik PAARS;
      als ik dood ben word ik GRAUW;
      als ik langer dood ben word ik ZWART.
      En ik word WITTE man genoemd?

      Als jij je schaamt blijf je zwart;
      als jij het koud hebt blijf je zwart;
      als jij in de zon ligt blijf je zwart;
      als jij te lang in de zon ligt blijf je zwart;
      als jij terugkomt van vakantie ben je zwart;
      als jij zeeziek bent blijf je zwart;
      als jij hepatitis hebt blijf je zwart;
      als jij benauwd bent blijf je zwart;
      als jij dood bent blijf je zwart.
      En jij wordt kleurling genoemd?

 6. Stopperspil

  Zie het al voor me Rutte op z’n knieën voor het Keti Koti-monument. Met de Groenlinks-kamerleden dansend om hem heen. We zijn compleet gek geworden. Las vandaag een hele mooie uitspraak van een Amerikaanse hoogleraar economie en sociologie: we hebben het ultieme stadium van absurditeit bereikt waarin sommige mensen verantwoordelijk worden gehouden voor dingen die voor hun geboorte hebben plaatsgevonden, terwijl anderen mensen niet verantwoordelijk worden gehouden voor wat ze vandaag zelf doen. Deze Thomas Sowell (89 jaar) is zwart.

  voor wat ze nu doen. De hoogleraar

 7. AnnetKlaver

  Sorry is niet nodig , kun je wel aan de gang blijven.
  Beetje flauwekul Klaver.

  Laat DDS eens excuus aanbieden voor al die racistische, homo hatende en geweld oproepende rechts extremistische reaguurders.

  Eh, wordt DDS Stormfront 2.0

  1. Original NL

   Dacht het niet..ik haat alleen nederland verkwanselende linkse deugfacisten..die de waarheid gemakshalve maar onder het tapijt keren… en anders denkenden voor nazi, tokkie, racist en/of islamofob uitmaken.
   Kortom iemand als annet klaver, of multitròl.

  2. LifeBuddy

   nannettje,,”Laat DDS eens excuus aanbieden voor al die racistische, homo hatende en geweld oproepende rechts extremistische reaguurders.” Hoe is het met nannettje d’r Knotsknieen, hoeveel Keer ben jij al voor jouw ultra sLinkse BLM maffia door de knotsknieen gegaan.

  3. Henk Albarda

   AnnetKlaver, ik wacht al sinds uw aantreden bij DDS op uw excuses dat u een bewezen racitische en anti-semitische partij als groen links aanhangt.

  4. evil knievel

   Grapjas!🤣

 8. ervi

  Dat voorstel is te dom om serieus op te reageren, dus:

  Grappig fotootje boven het artikel. Als U naar Yasser body language kijkt is te zien dat hij de gewenste lengte voor anale penetratie doorgeeft.

  1. Toverkol

   Hij kijkt ook een beetje zuur, zou de penetratie moeizaam gaan ?

   1. ervi

    @Heksje, hij weet dat zo’n formaat (in Groen insecten kringen een enorme knuppel ) niet kan worden gevonden bij die manifestatie.
    Hij moet het me

    1. ervi

     Hij moet het met nog minder doen Er is daar slechts Testosteron arm volk, zonder ballen.

 9. Original NL

  En yasser moet sorry zeggen voor zijn onaangepaste marokkaanse landgenoten!!!

 10. Kretoloog

  Laat Jesse Klaver eerst maar eens sorry zeggen voor de moord op Pim Fortuyn. Want het was toevallig wel een GroenLinkser die de trekker overhaalde.

  1. Original NL

   Volgens mij was volkert geen lid van groen links..maar was/is wel groen en gestoord.
   De werkelijke smeerlap…,en die was wel van groen links, was paul rosenmöller..welke het juiste klimaat schiep voor droplullen als van der graaf.

   1. Marija

    Ja een eersteklas griezel die vent Rosenmöller.

 11. jhak

  Hij kan beter die twee Ghanese schreeuwlelijkerds vragen om excuses te maken aan hun landgenoten die hun eigen volk verkochten aan de blanken en vervolgens de huidige president van Ghana excuses te laten maken voor hun voorouders, dan heb je ballen gl’se mocr×zak.

 12. Duckday

  Deze lampelul is volledig de weg kwijt in het land der dwazen. Wat voor een troep zit er in de NEDERLANDSE POLITIEk Wat weten die zakken vullers nu van de Nederlandse geschiedenis af. Breek het kartel
  STEM PVV of FvD daarna uit de EU en EURO

 13. Pijnstiller

  Laat ik het zo zeggen.
  Dhr Klaver is een kruising tussen iemand met Indisch bloed en een Marokkaan. Vanuit zijn etnische achtergrond zou hij excuses mogen maken aan verschillende nationaliteiten voor wat zijn voorvaderen hebben aangericht

  1. Original NL

   Q…voor wat zijn voorvaderen hebben aangericht……..
   Oh..en hoe zit het met het huidige marokkaanse tuig?

   1. Pijnstiller

    Dat zijn volgens Klaver en zijn groenlinkse geteisem juist een verrijking voor de natie

  2. ervi

   Mag ik vragen wat Indischen hebben aangericht? Half Nederlands / Indonesisch, hun leven in Indonesië bedreigd, bij hun komst in Nederland zwaar gediscrimineerd. Kun je even fact -checken, desnoods Wiki?

   1. Pijnstiller

    pffff
    Merkte ik iets aan op Indische mensen?
    Zijn moeder was een fout figuur dat zich door een Mocro zwanger liets schoppen. Ze creeerde Jesse/Jasser en daarvoor is door de familie excuses gepast

 14. Original NL

  Het journaal bracht weer een ‘prachtige’ foto in beeld van een verwarde grijs bebaarde blanke man met een bordje in zijn handjes met daarop geschreven…vergeef mij…
  Het wordt hoe langer hoe hilarischer…….

 15. palko

  Daar hebben we onze nationale landverrader en oproerkraaier Jesse Klaver weer. Hopelijk krijgt Klaver binnenkort last van vergeetachtigheid. En vergeet hij ook, om maar iets te noemen, wakker te worden. Wat een dropl.l is dat!

 16. trutje

  Is het geen goed idee om 1 Juli internationale excuus dag te maken. Kunnen landen tegen wie ze fout waren de hele dag SORRY zeggen.

  1. Original NL

   Neen!

 17. Kristalix

  Sprak Yasser Feras, stuur dit lulletje rap terug het rifgebergte in. Lapzwans.

 18. George D

  rutte zou kunnen zeggen, maar dan ook rutte alleen, op privé titel. Sorry dan jesse, voor alles wat jij maar nodig vind, waar ik sorry voor zou moeten zeggen. En nu jij je zin hebt, kan je met een gerust geweten ons mooie land verlaten en je heil zoeken in een heel ver land. Neem meteen je politieke geloofsgenoten mee. Zeker mw halsema niet vergeten. Dan zijn we ook af van de communistische gedachte van een basis inkomen voor iedereen. En je niet aan de (nood)wet houden. Elke dag komt deze drol en zijn partijgenoten met één of ander voorstel wat kant nog wal raakt.

 19. PG

  Die is wat men populisme noemt…
  Het is, zoals in dit mooie voorbeeld, niet alleen voorbehouden aan “rechts”.

 20. Morgan4321

  Tja, die slavenhandel, daar is inderdaad niks goeds uit gekomen. Dankzij die handel zit het westen nu opgescheept met grote hoeveelheden negers. En hoewel die vroeger voor blanken moesten werken moeten blanken nu werken om hun uitkeringen te betalen.

  1. Maris Copoolse

   “opgescheept met grote hoeveelheden negers”

   Racisme is een groot probleem op DDS.

   1. evil knievel

    Duw je racisme maar lekker in je 8erwerk,zielige!

 21. Lucky Luke

  Marokkanen moeten ophoepelen naar hun eigen land of zich voor 120% aanpassen aan de Nederlandse cultuur, bovendien is dit sujet te laf om zijn echte naam te gebruiken, opzouten dus.

 22. Paardenmiddel

  Ach, klavertje: is het verkiezingstijd??

  En rutte hoeft mijn familie niet te verontschuldigen bij die terroristische groepering. Onze familieleden hebben intelligente mensen voortgebracht.

  Voorts vind ik een goed leider iemand die hier een einde aan maakt, door dit soort onzin openlijk te verbieden…..o wacht, verkiezingstijd

 23. Piet51

  Als deze opmerking al een aanval op Rutte is, dan kan Rutte in de verkiezingstijd nog veel verwachten. Ik vind het een heel fraai voorbeeld van framen door Kenneth Steffers.
  Klaver begint namelijk met een groot compliment te maken aan Rutte: “Ik vind het een groot compliment waard dat Mark Rutte eindelijk erkent dat er sprake is van institutioneel racisme, al wil hij het niet zo noemen.”
  En vervolgens roept hij Rutte op om die erkenning om te zetten in daden, en wel op 1 juli (Keti Koti, de herdenkingsdag voor de afschaffing van de slavernij): “In deze maand van Keti Koti kan hij, als premier van alle Nederlanders, deze woorden betekenis geven door namens Nederland excuses te maken voor het slavernijverleden. Want een sorry voor toen, is zoveel meer dan een excuus.”
  Ik kan dit met evenveel recht, nee, veel meer recht, lezen als een heel serieus advies of verzoek, om een “echt” gebaar te maken. Zelfs met de meeste fantasie kan ik er geen aanval in zien. Het is algemeen bekend, dat Rutte en Klaver veel waardering hebben voor elkaar als mens en politicus en deze opmerking is daar een heel mooi voorbeeld van. Ik sluit zeker een toekomstige samenwerking in een coalitie niet uit. Het is nu één keer geprobeerd, een tweede poging maakt zeker weer een kans.

  1. RPML

   Het zou nog veel mooier zijn als Rutte uit zichzelf excuses aanbiedt, zonder daartoe aangezet te zijn door Klaver, de media of weet ik veel wie. Pas dan is het oprecht.

   Binnenkort wil ik een actie op poten gaan zetten om de nazaten van Den Uyl en de regering excuses aan te laten bieden voor de sluiting van de mijnen in Limburg; buiten het feit dat witte mannen verplicht zwart werden gemaakt, heeft de sluiting ernstige gevolgen gehad voor vele families, het was toch een vorm van slavernij. Als ik 20 mensen bij elkaar krijg die de media gaan beïnvloeden, aanschuiven bij de NPO zullen de excuses wel komen. Ik verwacht ergens medio 2025 een schadeclaim te kunnen indienen bij de overheid, waarna ik dat uiteraard eerlijk ga delen onder de lotgenoten. De stichting RPML is in oprichting met het doel zo veel mogelijk excuusgeld te innen…

   1. Lugor

    zoekt u de publiciteit of start u ondergronds?

    1. RPML

     Ik ga ondergronds zodra het bovengronds niet lukt 😉

   2. Beukman

    Ja, de Mijnen moeten weer open! Het was hard maar ook eerlijk werken, daar beneden. Oog in oog met de natuur. Kameraadschap. En dan de humor.
    En na een werkdag met zijn allen onder de douche. Alleen mijnwerkers wisten wat douchen was! Hoe minutenlang zwart water de lichamen van de gespierde kameraden verliet. Ook hoe je eindeloos je tanden kon poetsen en gorgelen, pikzwarte drab verliet je mond. Maar lachen!

    En dan ’s avonds een lekkere Gulpen drinken in café Het Dorstige Werkpaard. Hoe het koele bier de kelen smeerde, dat waren overgetelijke momenten. Vriendschappen voor het leven werden er gesloten, daar in onze Mijnen. Je stervende makker in het ziekenhuis bezoeken. Daar lag ie dan, aan de beademing, het gezicht verborgen door het masker met ontelbare slangetjes eraan.
    Maar dan toch nog kunnen lachen met je collega’s die achterbleven.

    Dat alles heeft die rooie Den Uyl ons afgepakt. Mooie tijden, voorgoed verdwenen. Ik juich de Stichting RPML van harte toe, en velen in het dorp met mij!

   3. Piet51

    @RPML
    Dat lijkt me en fantastisch idee. Maar dan sluiten we ook DSM, het compensatiemiddel voor sluiting van de mijnen. Dan halen we ook allerlei overheidsdiensten daar weg, want die zijn immers direct gekoppeld aan de sluiting van de mijnen. Voorbeelden zijn het CBS, ABP, Nedcar (opvolger van DAF) en bovendien allerlei bedrijven die voor een verhuizing naar de mijnstreek forse subsidies opstreken. Dan gaan we gewoon terug naar vroeger, toen de mijnen nog functioneerden.

    1. RPML

     @Piet51

     DSM zou ik niet willen sluiten 😉
     DAF was een ramp, de voormalige mijnwerkers waren er binnen 3 maanden weg, ‘De Koel’ is toch wat anders dan een auto met jarretel-aandrijving in elkaar schroeven
     ABP trok alleen maar ‘Hollenders’, daar zijn weinig ex-mijnwerkers terecht gekomen
     CBS ietsje minder

     Het gaat mij niet om het aangedane leed, maar om de centen. Daarvoor moet ik eerst zendtijd op primetime bij alle praatprogramma’s op de NPO krijgen, vervolgens excuses krijgen van de overheid om vervolgens claims te kunnen verzilveren voor de lotgenoten van mijn opa en mijzelf uiteraard. Ik lijd nog dagelijks… een opmerking over mijn zachte g vind ik al een bewijs van de discriminatie die dagelijks en overal in Nederland heerst, laat staan de opmerking ‘reserve-Belg’ te zijn

     1. Piet51

      @RPML
      Ik kan je wel helpen bij de praat- en nieuwsprogramma’s binnen te komen op elke tijd die je maar wilt. Ik ken bijna alle gespreksleiders, tenminste bij NPO. Maar ……… die zachte g is wel een handicap. Mij kan het niet zo heel veel schelen, maar anderen tellen er zwaar aan en dat kan ik niet zomaar wegpraten. Waarom dacht je dat we Wilders nooit in die programna’s zien? Precies, die verschrikkelijke g van hem. Zijn ideeën zijn het probleem niet. Ze zijn weliswaar verwerpelijk, maar ook dat willen we op TV zien.

     2. RPML

      @Piet51

      Gelukkig onderken je de enorme dagelijkse discriminatie van mensen met een zachte ‘g’; zou het op prijs stellen als jij, ook al vind je dat zelf geen probleem, tóch excuses zou willen aanbieden voor al het leed dat mensen met een zachte ‘g wordt aangedaan.

      Dus eigenlijk zou ik iemand moeten vinden met een harde ‘g’ die toch wil opkomen voor het leed van mensen met een zachte ‘g’; iemand die het leed zelf niet ervaart, maar wel bereid is namens de mensen met de zachte ‘g’ te willen pleiten voor excuses? De grote vraag is natuurlijk of mensen met een zachte ‘g’ het net zo ervaren als ikzelf, maar eigenlijk doet dat niet terzake. Op zich zou die persoon zich behoorlijk in de schijnwerpers kunnen werken, en dat zal hem zeker een goed gevoel geven toch?

 24. Henk Albarda

  Punt 1 is klaver er voor 5 – 7 % van de Nederlanders, dus hij hoort zijn grote racistisch-anti-semitische bek te houden.
  Punt 2 is rutte er voor 1 Nederlander, zijnde ego-maniacale hemzelf. Vraag het de VVD kiezer en een groot deel daarvan geeft stilletjes toe dar rutte niet voor hem staat. Uitsluitend vanwege de constante demonisering van FvD (en in mindere mate PVV) twijfelen honderdduizenden VVD kiezers nu nog of ze misschien toch een andere partij keuze moeten maken. Toen ik nog VVD lid was, wilde ik lid zijn van de grootste partij van Nederland, met het landverraderlijke bedrog van Rutte is dat over.
  Klaver, Rosenmoller, Jetten, Kaag, Asscher, Rutte en nog enkelen zijn de grootste racisten van Nederland.
  Ze weten dat de slavernij is uitgevonden door Afrikaanse en MO stammen, die mindere stammen tot slaaf maakten, incl vrouwen en kinderen.

  1. Lugor

   Punt 1
   Punt 2
   Punt ?
   Jammer Hilarische Henk.
   Alleen artikelen met minimaal 5 punten zijn rechtsgeldig.
   Kom op, je kunt het!

   1. combat le pelicule

    zweinhund lugor

 25. plakband

  Na WO2 stonden alle landen van de wereld op nul.
  De bevolking van heel veel landen heeft er de schoiders onder gezet.
  Niet lullen maar poetsen was het parool.
  Welvaart was het gevolg van deze inzet.
  Een aantal landen, vooral in Afrika is door blijven luieren.
  Ze werden toch wel bediend door blanke hulpverleners.
  Nu proberen hun verre nazaten de blanken die geen hulpverleners zijn te dwingen tot slavernij.
  Stapsgewijze indoctrinatie, gesteund door landverraders.

 26. Response

  Extreem GL wil gratis meeliften op deze tijdelijke hype. Laat ‘m maar even stoer doen, gaat wel weer over.

 27. evil knievel

  Mark pRutte moet net nix,lelijke st!nk Marokkaan!
  Zal t ntlk wel weer doen deze ruggengraatloze bediel want zeggen dat dit 8erlijke volk beter kan vertrekken als ze t hier niet zint,is uit den boze uiteraard!😏

 28. Ralnov

  Eng manneke die Jesse Klaver , wie is hij dat hij denkt dat hij een ander iets kan laten zeggen. Als die knuppel zich zo graag schuldig voelt dan doet hij maar , je kan alleen maar vooruit als je het verleden los kan laten maar dat zullen ze wel nooit kunnen.

 29. Ploppert

  Ja Jesse de Marokkaan laat de MP knielen en excuses maken.
  Wil je het op de manier zoals op de foto’s en in het verhaal van Tubantia?
  https://www.tubantia.nl/buitenland/is-laat-gevangenen-knielen-boven-ingegraven-bommen~a3c5ede4/

 30. combat le pelicule

  Jesse moet op de knieën en excuus aanbieden aan het Nederlandse volk, waarvoor weet ik nog niet maar daar passen we wel een mouw aan, even een voorzet, voor alle Marokkanen die zich niet wensen aan te passen..

 31. harte385

  Je moet nooit sorry zeggen of je excuses voor iets wat vele jaren geleden is gebeurt, men moet hier lering uit trekken. Maar in plaats hiervan trappen ze liever de boel kort en klein deze zgn anti racisten om misselijk van te worden, zij strijden tegen racisme maar slopen vervolgens alles en lopen ook nog eens te plunderen dit zijn voor mij geen anti racisten maar pure gestoorde terroristen.

  1. combat le pelicule

   Je bedoeld “eeuwen geleden” en waar we nu nog de “welvaart” van plukken…

 32. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Een flapdrol als Jesse heeft helemaal niets te eisen. Los van zijn afkomst is het gewoon een hypocriete politicus net zoals alle andere politici. Slavernij is van alle tijden. Ook daar zal niets aan veranderen zolang de mensheid bestaat. De een laat zich tot slaaf maken de andere niet en de volgende heeft alleen maar een grote bek. Dat laatste geldt voor alle partijen !

 33. 1000

  Slaven en de koning van marokko zijn ook geen ideale combinatie !

  yasser moet even dichter bij huis kijken de hypocriet

 34. Bassie

  Op een dag schiep god de mens maar het resultaat was bedroevend. Toen nam de evolutie het over en ontstond de blanke mens.Tsja……

 35. Bes Tolen

  Veruit de meeste zwarten op het westelijk halfrond zijn afstammelingen van lieden, die in een paar voor vorige eeuwen daar heen zijn gebracht. Dat betekent dat de huidige zwarten daar hun leven te danken hebben aan dat transport. Als dat transport er niet was geweest dan ja, in Afrika zouden ze niet zijn geboren die huidige zwarten. Ze zouden er immers helemaal niet zijn geweest. Dat is hun belang. Niet dat van de Nederlanders.

 36. Bes Tolen

  Mijn laatste zinnen zijn voor meerder uitleg vatbaar. Fout. Met excuses.

 37. Jopie

  Heeft ie nou 1; 2 of 3 paspoorten.
  Nederlands en/of Indonesisch en/of Marokkaans?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.