Coronapatiënt wordt boos, doet mondkapje af en besmet vier verpleegkundigen

Lekker dan! Vier verpleegkundigen zijn besmet geraakt met het coronavirus omdat een coronapatiënt, die op bezoek was bij een familielid (tevens patiënt) in het ziekenhuis, zijn mondkapje af heeft gedaan. De aanleiding zou de slechte behandeling van het familielid/ de patiënt zijn. Opmerkelijker is hoe snel de patiënt anderen aan heeft weten te steken.
Er ligt dus een patiënt in het ziekenhuis waarvan een familielid op bezoek wil komen. Dat familielid heeft corona, maar mocht onder strikte voorwaarden (verplicht dragen van beschermingsmiddelen) toch op bezoek komen. Toen ontstond er ruzie met het personeel over de behandeling van de patiënt en deed het bezoekende familielid zijn bescherming af.

Vier zorgmedewerkers zijn nu positief getest op het coronavirus, dus de kans zit er vrij dik in dat dit door de ruzie met de bezoeker is gekomen. Dat hóéft niet zo te zijn, overigens. Maar het ziekenhuis gebruikt het wel als basis om aangifte tegen de man te doen, dus zij gaan daar vooralsnog wel vanuit. Als blijkt dat het niet door de patiënt komt, is er mogelijk nog iets veel ergers aan de hand, dus het is wel een vrij cruciaal detail.

Maar als blijkt dat het wél door het boze familielid komt, dan moet ook duidelijk worden gemaakt hoe dit exact heeft kunnen gebeuren. Komt dit dan namelijk alleen door het afdoen van de beschermingsmiddelen? Of is er ook fysiek contact geweest? Een woordvoerder zegt tegenover NU.nl namelijk dat medewerkers “doelbewust zijn blootgesteld aan het besmettingsgevaar, door ter plekke beschermingsmiddelen af en uit te doen”.

Als er geen (bijna) fysiek contact is geweest, dan maken die beschermingsmiddelen dus ontzettend veel uit. En dat schoffelt het argument van het RIVM over de effectiviteit van beschermende middelen onderuit. Want uit dit citaat: “De mondkapjes zorgen ervoor dat de medewerkers zelf niet besmet raken.” zou je dan moeten concluderen dat de zorgmedewerkers zélf geen beschermende middelen hebben gedragen. Waarschijnlijk deden ze dat echter wél, want men wíst dat de bezoeker coronapatiënt is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Charles Bingley

  Interessanter is het nieuws dat Bolsonaro besmet is door het Corona virus en behoorlijk ziek is.

  Soms is leedvermaak moeilijk te onderdrukken.

  1. gedacht

   tja , hopelijk verplaatst het snel je kant op.

   Soms is leedvermaak moeilijk te onderdrukken.

  2. Gerdien

   Laten we hopen dat hij er wat van leert. Hij heeft het gevaar van Corona altijd ontkend met duizenden doden tot gevolg.

   1. gedacht

    ben je hier nog steeds muts ? je hebt al twee keer beloofd nooit meer terug te komen.
    Niet in je eerste leugentje gestikt dus je reacties moeten we daar maar aan spiegelen.

    1. Vanzelf gedacht

     Natuurlijk uiteraard.

     1. gedacht

      enz

     2. Ernest Spiegel

      enz

     3. combat le pelicule

      ja daar is de andere nick ernst quispel weer

    2. Gerdien

     Sorry, gedacht, ik vind het hier nog even iets te amusant. Gelukkig kan ik vertrekken wanneer ik wil.

     1. gedacht

      ja hoor leugenaar , gooi nog maar wat van je fabeltjes neer w-impie

   2. combat le pelicule

    0.00001525423% van de Nederlandse bevolking is afgelopen week overleden aan corona, stelletje paniekzaaiers

    1. gedacht

     17.000.000 mensen
     nog geen 6.000 doden

     0,035 % overleden en een volledige wereld economie vernietigd.
     Werkelijk cijfers om trots op te zijn. Wanneer komen de andere 194.000 beloofde doden van rutte ?

     een normale influenza epedemie levert overigens 0,07 % doden op en dan doen we niets. Jaarlijks sterven 650,000 mensen aan influenze en 450.000 mensen aan malaria.

     We zijn volledig krankzinnig geworden net zoals met de mexicaanse griep of sars uitbraak.

     1. combat le pelicule

      Precies, je snapt het exact…

   3. Willem Bever

    een soort Flutte enzo …wil je dat zeggen Gerdien

    1. Gerdien

     Nee.

  3. Henk van Doorn

   Bolsonar heeft het probleem, net als Trump trouwens, altijd ontkend en daarmee de volksgezondheid ernstig in gevaar gebracht.
   Uiteraard hoop ik dat deze achterlijke populist dit overleeft maar ook dat hij zich een paar dagen zeer beroerd voelt.

   Een besmetting van Trump met het virus zou de Amerikanen ook zeer helpen: wie niet luisteren wil moet maar voelen.

   1. gedacht

    De cijfers van Amerika lopen gewoon in de pas met de rest van de wereld henkie. Wat wil je nu beweren dat rutte ook heeft zitten klootzakken ?

    1. Henk van Doorn

     In de V.S. stierven per miljoen inwoners 403 mensen aan Corona, in Nederland 356.
     Daarbij moet aangetekend worden dat in Nederland de pandemie onder contr*le is en in de V.S. het aantal besmettingen nog elke dat stijgt.

     Je bewering klopt dus niet.

     ht*ps://www.worldometers.info/coronavirus/

     1. Maurits Dekker

      In Nederland stierven volgens het CBS minstens 13.000 mensen aan het virus.
      Volgens de officiële cijfers waren het ruim 6.000 maar omdat in de verzorgingshuizen niet getest mocht worden zijn de cijfers niet juist en moeten deze met minstens een factor 2 worden vermenigvuldigd, aldus het CBS.

      Als je de cijfers vergelijkt met die in de VS heeft Nederland het dus veel slechter gedaan.

     2. gedacht

      de bewering klopt naadloos , ga eerst je huiswerk maar eens doen , tip van de week , iets met risico factoren

     3. Henk van Doorn

      Het werkelijke aantal Corona-doden in Nederland zal inderdaad hoger liggen dan de formeel gemelde aantallen maar dat effect treedt in nog veel sterkere mate op in de V.S. Daar beweren sommige deskundigen dat het aantal doden meer dan het het dubbele is van de formeel geregistreerden.
      Belangrijk is ook dat de pandemie in de V.S. nog volop woedt en het aantal besmettingen dagelijks oploopt. In Nederland is dat voorlopig niet meer het geval.

     4. gedacht

      de pandemie of wel het verkoudheidsvirus woedt ook nog hier gekke henkie of zijn alle noodmaatregelen toch een wassen neus ?

   2. M. Brandenburg

    Nee hij heeft het probleem nooit ontkent, ook hier in Brazilië zijn maatregelen genomen, maar net als.overal is ook hier geen verschil met de landen die geen lockdown hebben. Bolsonaro net als Trunp staat open tot meer dan een visie, en laat zich niet in de linkse tunnelvisie opsluiten. Een tunnelvisie die langzaam richting aërosolen begint te verschuiven. Zoals men ook.bewust worden van het feit dat er.medicijnen zijn die de symptomen (en ik verdenk ze ervan dit verschrikkelijk te vinden gezien hun gevecht tegen daadwerkelijke oplossingen) inderdaad Vernk deren en verzwakken waardoor Meer mensen overleven. Bolsonaro stond altikd open voor die benadering en is niet blind voor het feit dat 95% geen tot bijna geen symptonen heeft en 4% aanzienlijke stopten heeft en maar 1% extreme levensbedreigende symptomen. Hij word aangevallen op zijn mening, maar feit is dat de meerderheid van de Brazilianen geen donder geeft om de maatregelen en iedereen nog overal op bezoek gaat, en lockdowns worden gebruikt om de familie in het uitgestrekte land te bezoeken. Bijna al mijn kennissen hier reizen zich suf. En werken zogenaamd vanaf huis terwijl geen hond daar te vinden is. Waar ik woon geld vanaf morgen een avondklok die gaat om 20:00 in omdat niemand hoeft te werken gaat iedereen gezellig uit, we hebben zo een.avondklok eerder gehad en creert enkel maar meer problemen omdat men normaal in de buitenlucht zit en nu iedereen bij elkaar opgefokt gaat zitten, maar samenkomen doen ze nog steeds.

  4. Maurits Dekker

   Interessanter is het nieuws dat Bolsonaro besmet is door het Corona virus en behoorlijk ziek is.

   Dat is voor normale mensen in het geheel niet interessant.

   1. Charles Bingley

    Het is toch wel opmerkelijk nieuws, Maurits?

    1. gedacht

     nee

     enz

     1. Vanzelf gedacht

      Maar natuurlijk uiteraard.

     2. combat le pelicule

      vanzelf gedacht charles?

     3. Enz-etc

      Uiteraard etcetera.

  5. Henk van Doorn

   Is het niet opmerkelijk, Charles, dat de twee landen met verreweg de meeste Corona-doden worden geleid door populisten die de ernst van de pandemie ontkennen?

  6. M. Brandenburg

   Ach het lijkt erop dat hij net s de andere 95% absoluut geen symptomen geeft, dit zal enkel maar om zijn straatje spelen met het feit dat het virus wereldwijd nu niet meer is dan een stevige griep. Het probleem met de linkse Gutmensch is dat zij niet kunnen regeren en niet inzien dat wanneer hij zo gezond blijft als nu, hij alleen maar sterker staat. Oh en even tussendoor ondanks de absolutw aantallen doet Brazilië met een superslechte infrastructuur en gebrek aan materieel het nog steeds beter dan Nederland met bijna honderd doden per miljoen minder dan Nederland, laat dat even op je inwerken.

 2. gedacht

  quote Opmerkelijker is hoe snel de patiënt anderen aan heeft weten te steken. end

  Dus over een paar dagen komen we met een rectificatie dat er een andere oorzaak was ?
  Mogelijk de zeer slechte ventilatie ofzo ?

 3. combat le pelicule

  Ja als de kipjes erbij natuurlijk om te vertellen hoe ernstig het allemaal is, er is zware paniek gaande..

 4. Heras

  Ik vind dit maar een raar verhaal. Er zweven in een ziekenhuis miljarden virussen. En dit virus zorgde voor besmetting???
  En hoe is het afgelopen met de verpleegkundigen??? overleden? of alleen besmet en ziek thuis?

  1. combat le pelicule

   Paniekaanval ipv virusaanval

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.