Genuanceerde Jort Kelder krijgt stank voor dank… Boze BLM-activisten: ´Jort sympathiseert met het FVD!´

Black Lives Matter-activisten zijn woedend op (de bretels van) Jort Kelder. De reden voor al die woede? Kelder had het in zijn hoofd gehaald om op zondag een programma te willen maken over racisme. Daarbij zouden zowel voorstanders maar ook critici- aan het woord komen. Volgens de activisten is Kelder een bevooroordeelde FVD´er (?!) dus zou hij hier geen programma over mogen maken.

Hoewel dit alles neigt naar ontzettende censuur, voelden antiracisme-activisten zich genoodzaakt om een brandbrief te sturen aan bestuursvoorzitter Shula Rijxman van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).

De boze activisten stellen dat de NPO met de ¨absurde keuze van Kelder als gespreksleider het onderwerp niet serieus neemt.¨ Tamelijk bizar, want het hele programma is nog niet eens op TV geweest, maar nu al proberen de extreme activisten de NPO te dwingen tot censuur. Een kwalijk iets in een vrij land als Nederland.

Maar het kan nog sterker: Volgens de demonstranten sympathiseert VVD´er Kelder met het Forum voor Democratie. Waar dat op is gebaseerd is een raadsel, maar de activisten zijn altijd welkom om een feitenpakketje daarover te mailen naar onze redactie.

Activiste en kunstenares Patricia Kaersenhout heeft de brief aan Rijxman op Facebook gepubliceerd en laat in een reactie aan de media weten dat onder meer Kick Out Zwarte Piet zich bij het protest tegen Kelder heeft aangesloten.

De ondertekenaars van het manifest tegen Kelder stellen in hun brief aan de NPO:

¨Een debat is een discussievorm waarbij het de bedoeling is een stelling te verdedigen of juist te bestrijden. Wij vinden dat racisme geen stelling is om te verdedigen of te bestrijden. Racisme is geen mening maar een moorddadig systeem dat al eeuwenlang stelselmatig zwarte mensen uitbuit, uitsluit, onderdrukt en generaties lang trauma’s heeft veroorzaakt. Door Jort Kelder het debat te laten leiden zijn wij van mening dat er dus kennelijk iets verdedigd moet worden bij witte mensen om zich racistisch te mogen uiten.¨

De NPO is niet van plan om het debatprogramma over racisme -waarbij Kelder zondag de gespreksleider zal zijn- te schrappen. In een korte reactie stelt de overkoepelende organisatie van de Nederlandse omroepen dat ze Kelder een kundige debatleider vinden. ¨Juist nu moeten we het gesprek met elkaar aangaan¨, aldus de NPO.

Het debatprogramma De Stelling met Jort Kelder zal zondag gewoon worden uitgezonden vanaf 20.30 vanuit Rotterdam.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. Bullshit10

  Zijn ze nou helemaal gek geworden gvd

  1. Gerda2

   Bullshit@
   Zo te lezen zou je wel zeggen dat ze gek zijn geworden.
   Het zijn net een stelletje verwende kinderen.
   Geef je ze een vinger, dan willen ze de hele hand.
   Te hopen dat Shula Rijxman gelegenheid geeft tot een goed debat en niet alleen de linkse kliek aan het woord laat. Hopelijk kan ze de boel op de staatsomroep een beetje sturing geven, want dat zou wel eens mogen van ons aller belastinggeld.

   Uit het artikel hierboven:
   Racisme is geen mening maar een moorddadig systeem dat al eeuwenlang stelselmatig zwarte mensen uitbuit, uitsluit, onderdrukt en generaties lang trauma’s heeft veroorzaakt.

   Kan je met mensen in discussie die zo praten?

   1. Maurits Dekker

    Gerda2: “Kan je met mensen in discussie die zo praten?”

    Met deze mensen valt niet te praten omdat zij niet voor rede vatbaar zijn.
    Een discussie-programma met hen ontaardt in totale chaos.

  2. Maurits Dekker

   “Zijn ze nou helemaal gek geworden gvd”

   Ze zijn al lang totaal de weg kwijt.
   Hoewel ik geloof niet dat dit tuig ooit tot de verstandige mensen behoord heeft.

 2. Vrijedenkert

  Oproep boycot en wigering om te komen zegt genoeg over de partijen die niet aan tafel willen zitten!
  Men wil alleen maar hun mening en standpunten uitgedragen en bevestigd zien worden in dit soort progamma’s of talkshow’s en dulden als linkse, activistische en anarchistische organisaties geen tegenspraak of andere of afwijkende meningen op hun punten…
  Mijn wil dus eigenlijk niet discussieren en alleen maar eisen en hun mening itdragen en het liefst opleggen.

  1. Vrijedenkert

   Excuses en correctie:
   wigering=weigering
   itdragen=uitdragen

 3. Adriaen van Bergen

  Zijn die malloten BLMers dan uitgenodigd?
  Het is een zeer kleine minderheid.

 4. Rene van der Grijp

  “Racisme is geen mening maar een moorddadig systeem dat al eeuwenlang stelselmatig zwarte mensen uitbuit, uitsluit, onderdrukt en generaties lang trauma’s heeft veroorzaakt.”

  Niet alleen zwarte mensen zijn het slachtoffer van racisme. Door net te doen alsof dat wel zo is wordt het debat al bij voorbaat vergiftigd.

  1. Charles Bingley

   Toch zijn zwarte mensen wel meestal het slachtoffer van racisme.

   Dat zal René lastig kunnen ontkennen.

   1. Original NL

    Gelul enz enz.

   2. Rene van der Grijp

    In alle culturen komt racisme veelvuldig voor. Er is echter buiten het westen geen enkele cultuur die sedert de dekolonisatie zo open heeft gestaan voor de immigratie van andersgekleurden en die mensen ook alle kansen heeft gegeven. Zelfs Sylvana Simons heeft haar kansen weten te grijpen.

    Dat zal Charles lastig kunnen ontkennen.

    1. Charles Bingley

     Het Westen stond altijd zeer open voor de import van andersgekleurde en het motief was altijd economisch, goedkope arbeidskrachten door slavernij of anderszins.
     De feiten tonen Tot op de dag van vandaag een enorme sociaaaleconomische achterstand van andersgekleurde burgers, een schrijnend onrecht waarin het racisme zich keihard toont.

     1. Charles Bingley

      Voor René zijn de feiten in deze link mogelijk verhelderend.

      ht*ps://edition.cnn.com/2020/07/05/politics/inequality-black-americans-civil-rights-economic-progress/index.html

     2. Rene van der Grijp

      Vóór de dekolonisatie waren er nauwelijks andersgekleurden in Europa, daarna gingen de poorten wagenwijd open voor mensen uit de koloniën die naar Europa wilden komen, bijvoorbeeld Surinamers naar Nederland, Algerijnen naar Frankrijk en Indiërs, Pakistani en Afrikanen naar Engeland. Dat had geen enkel economisch motief, want deze mensen kwamen veelal in de sociale opvang terecht.

      De gastarbeid had in het begin wel een economisch motief maar lang heeft dat niet geduurd. Al tijdens en na de eerste oliecrisis was er geen behoefte meer aan gastarbeiders. Ze bleven echter maar al te graag hier en begonnen hun hand op te houden en hun gezinnen over te laten komen. Dat heeft gigantisch veel geld gekost en kost het nog steeds. En dan heb ik het nog niet eens over de asielindustrie. Dat gaat voornamelijk om economische “vluchtelingen”, of beter gezegd: om parasieten en profiteurs.

      Nee tro*llemans, de enigen die financieëel aan het langste eind trekken zijn de (veelal gekleurde) immigranten. Het westen laat zich onder invloed van deuglinks gewillig leegzuigen.

     3. werikke

      je hebt gelijk ik merk aan mijzelf dat ik al die gasten die hier in Nederland asiel zoeken als nep vluchteling steeds meer een hekel aan krijg . Als het ze niet bevalkt flikker dan op rot op of pas je aan en als je dat niet wilt ga dan weg. Als werkende moet je wel de helft van je salaris afgeven en die zelfde zeikerds. en ja ze maken het ernaar dat ik racistischer wordt als ze mijn land en mijn cultuur willen afbreken. Voor de rest hou ik mij maar in anders wordt niet geplaatst. Weet zeker dat ik niet de enige ben.

     4. Starnakel

      Wat een taalfouten, Werikke. Bent u zelf een allochtoon?

     5. Starnakel

      Klopt wel, van der Gijp, we hadden die gastarbeiders toen er niets meer aan te verdienen was gewoon moeten terugschoppen naar de rimboe waar ze vandaan kwamen. De grote fout is geweest dat we dachten dat het mensen waren met hetzelfde beschavingsniveau en met dezelfde rechten als Europeanen. Dat is een grote vergissing want nu denken de negers en de Arabieren dat ze gelijkwaardig zijn en ze dezelfde rechten hebben als wij.
      De oplossing is niet makkelijk als we niet bereid zijn deze mensen een aparte status te geven, anders nemen ze, zoals je zegt, de macht over. Hun grootste wapen is de baarmoeder waarmee ze in twee generaties regelen dat ze een meerderheid vormen. Zeg dan maar dag tegen de Europese beschaving.

     6. Beukman

      Hun grootste wapen is de baarmoeder waarmee ze in twee generaties regelen dat ze een meerderheid vormen. Zeg dan maar dag tegen de Europese beschaving.

      Dat lezen we hier al jaren. Het wil maar niet opschieten he? Inmiddels planten Turken en Marokkanen zich ongeveer hetzelfde voort als kaaskoppen.

      Wat die Europese beschaving betreft: ook daar valt wel het een en ander op aan te merken, dacht je niet?

     7. Rene van der Grijp

      Heeft Beukman niet door dat Starnakel de nieuwste sokpop van de draaideurtr*ol is?

     8. Beukman

      Voor mijn part is het Hans Wiegel. Het blijft onzin.

     9. gedacht

      je hebt inderdaad nog nooit iets zinnigs mede gedeeld verneukmannetje

     10. Rene van der Grijp

      “Voor mijn part is het Hans Wiegel. Het blijft onzin.”

      Het is zeker onzin. Hij probeerde van mijn tekst een karikatuur te maken met een sokpop die weer snel in de vergetelheid zal raken.

     11. Charles Bingley

      Ik geloof niet dat Hans Wiegel tot dit soort onzin in staat is, Beukman. Beetje beledigend dus.

     12. combat le pelicule

      charles natte scheet bungeldik

   3. Oepsie

    Blablabla! Dat zijn onze kleintjes van jou!

   4. Janna47

    @Charles……………
    De vraag is….wat is precies rascisme?????….laten we dat nu eerst eens uitzoeken…
    de gekleurde mens roept dit te pas en meestal te onpas….ze zijn oh zo zielig…
    terwijl ze het er vaak zelf naar maken dat er onderscheid gemaakt wordt…
    maar dit bent u beslist niet met mij eens…

   5. combat le pelicule

    charles is een leugenaar

   6. gedacht

    blanke mensen zijn het slachtoffer van discriminatie

    Allochtonen genieten immers de voorkeur

 5. palko

  Activisten bestaan al lang niet meer. Tegenwoordig zijn het namelijk actifascisten. Een andere naam verdient dit schorremorrie (= schorem) niet.

  1. Maurits Dekker

   fascisten noemen zich tegenwoordig anti-fascisten
   racisten noemen zich tegenwoordig anti-racisten

   Zelf heb ik voor beide groepen slechts één woord: TUIG

 6. Charles Bingley

  Kennelijk heeft Kelder het schip in het midden weten te houden anders waren Wilders en Baudet wel ontploft.

  1. combat le pelicule

   charles is een leugenaar..

 7. RPML

  De discussie willen aangaan met deugdenkers is zo ongeveer het ergste wat een deugdenker kan overkomen, dus alles moet in het werk gesteld worden om de discussie te saboteren. Deugdenkers hebben namelijk geen onderbouwde kritiek maar bedienen zich van een geveinsde morele superioriteit waarbij iedereen die andersdenkend is niet wordt bekogeld met argumenten maar met slechts enkele woorden: niet waar, racist en discriminatie.

  1. Charles Bingley

   Mensen die afgeven op ‘deugmensen’ blijken bij nadere beschouwing altijd te worstelen met hun eigen besef van moraliteit. Het is, psychologisch gesproken, meestal een projectie van het onderdrukt besef op dit punt tekort te schieten.

   1. Aardvark blues

    Heb je dit van Wikipedia geplukt of verzin je dit ter plekke Bingley of hoe je je dan nu ook weer noemt, het lijkt mij dat je dit parmantig uit je duim zuigt?

    1. Charles Bingley

     Hoe verklaart Aardvark de hysterische opwinding jegens mensen die zich op normen en waarden wensen te richten?

     1. Aardvark blues

      Heeft je na de oorlog kaal geschoren moeder je niet geleerd dat je een vraag nooit moet beantwoorden met een wedervraag?

     2. Rene van der Grijp

      De clou van dit alles is dat Charles Bingley zelf geen enkele moraal heeft.

      Alleen op papier probeert hij te “deugen”. Voor de rest staat hij lager dan een bunzing.

     3. Charles Bingley

      “ Alleen op papier probeert hij te “deugen”. Voor de rest staat hij lager dan een bunzing.”

      Bij mijn weten kent René me alleen van uitingen op papier. Ik herinner me niet hem ooit persoonlijk te hebben ontmoet en acht hem ook niet in staat een moreel oordeel te vellen over mijn doen en laten.

   2. A-BBa

    Wat een wazige verzameling woorden zonder inhoud.

    1. Charles Bingewatch

     Doe jij even wat aan je Avatar. Komt wat oneerbiedig over.

     1. Hardline

      QED

   3. combat le pelicule

    charles laat een geweldig zelfbeeld zien, projecterend op anderen..

   4. Sabreur

    Net zoals de mensen, die inclusiviteit prediken, maar andersdenkenden op voorhand uitsluiten van het debat. Of de zwarten die het racisme zo zat zijn dat blanken voor hen moeten knielen en achteraan moeten zitten bij bijeenkomsten.

    1. combat le pelicule

     I have a dream!!

   5. gedacht

    enz

    1. combat le pelicule

     Oh nee i had a dream

 8. A-BBa

  Natuurlijk zijn ze kwaad. Ze willen geen presentator die niet 100 procent alleen maar achter hen staat.

 9. Hardline

  Vanzelfsprekend komt het van wiki, dat is de vertrouwde bron.

  Als deze niet levert zijn er 3 opties. Beledigen, verdwijnen of links plaatsen die totaal off topic zijn.

 10. RvdBe

  Het zal niet veranderen totdat de zwarten de dikke van Dale openen en zoeken naar het woord zelfreflectie.
  Dat volk snapt simpelweg niet dat je zelf verantwoording voor je leven moet nemen.
  In feite zit die slavenmentaliteit er nog gewoon in: geen verantwoording nemen, alles van de ander laten afhangen, de goeie daar gelaten, is het maar een trieste club.

 11. Adriaen Beyer

  Te treurig voor woorden.
  Onze zwarte vrienden menen zich werkelijk alles te kunnen veroorloven.
  De beschaafde mensheid staat erbij en kijkt ernaar.
  Zij subsidieert gretig haar eigen ondergang.
  En telt haar multiculturele zegeningen.

 12. Adriaen

  “Jort sympathiseert met het FvD”.
  Verstand komt met de jaren.
  Dus waarom niet bij Jort?

 13. palko

  Laten we dit boze schorremorrie (oftewel schorem) voortaan liever bij de juiste naam noemen. Oftewel ‘Black Lives Matter-actifascisten’. Ere wie ere toe komt! Toch?

 14. Original NL

  Q…BLM Toronto leader believes white people are sub-human, calls them ‘genetic defects…
  Leuke meid.

 15. ET007

  Nu allemaal die achterlijke zool negeren. Die achterlijke BN-ers denken alleen aan hunzelf, maar ook hun komen aan de beurt. En dan gaan de zwarten elkaar aanvallen.
  Mensen die vaak zeiken, zijn gewoon zeikerds en zoiets verander je niet. Voor hun is het nooit goed.

 16. evil knievel

  Het debatprogramma De Stelling met Jort Kelder zal zondag gewoon worden uitgezonden vanaf 20.30 vanuit Rotterdam.

  Ben benieuwd!?😏
  Zal wel,met veel dreigementen n zp in t gezicht kikkende Akwezels,rap afgelast worden!🤣
  Vooral in n stad met n mossel aan t roer!🙈

 17. gedacht

  Wanneer wordt de criminele organisatie BLM opgepakt ?

 18. RvdBe

  Ze willen dus geen debat, slechts een podium om hun haat verder te verspreiden.
  Zijn niet gewend om hun stellingen te verdedigen in een debat, is wat anders dan rellen,plunderen en op een pleintje op roepen tot haat.

 19. Bes Tolen

  Het valt niet te begrijpen waarom lieden, die hier niet thuis horen, mogen blijven. Het valt nog minder te begrijpen, dat ze klaarblijkelijk door groepen dubieuze Nederlanders gebruikt worden om hier de doorsnee Nederlanders te belasteren. De politiek schiet tekort door illegaal hier binnen gekomen lieden niet dadelijk naar het land van herkomst terug te sturen. Uiteraard met flinke aantekening in een hun speciaal strafdossier. En ze moeten de kosten betalen. Anders houden ze hier een schuld en die mag niet zo maar weglopen. Heel Europa zou hier één in moeten zijn om ze bij elke latere binnenkomst in de kraag te grijpen. Ook het Vaticaan, dat nodig opgerold moet worden door Italië.

 20. harte385

  Deze terroristen doen er alles aan om de terreur die ze plegen dus negatief nieuws over hen te voorkomen, in mijn ogen zijn zij de grootste racisten die er rond lopen en willen iedereen op hun knieën dwingen met hun achterlijke ideeën. Want wat zij doen is goed en ieder ander is een racist. nou zo lust ik er nog wel een paar. Mafkezen

 21. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Ik heb niets met Jort Kelder maar in deze hoop ik dat hij zijn bretels strak houdt. De hele discriminatie discussie is trouwens een non discussie van mensen die hun kleur en afkomst misgebruiken als excuus voor hun falen…

  1. Caesar Lion Cachet

   Misgebruiken=misbruiken

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.