Maurice de Hond krijgt gelijk: 35 procent stijging in zowel testafname als nieuwe besmettingen

Maurice de Hond relativeerde het RIVM-bericht alvast, vlak voor het bekend werd gemaakt. Afgelopen week zijn er 1329 nieuwe besmettingen geconstateerd, 342 meer dan de week ervoor. En de hoeveelheid tests die werden afgenomen is ook gestegen met 35 procent (23.000) naar ongeveer 110.000.

Nog steeds ligt het percentage van het aantal positief geteste mensen per aantal uitgevoerde tests op 1 procent. Wel zijn er flink meer uitbraken geconstateerd: 133 waar dat er vorige week nog 96 waren.

In werkelijkheid ligt het aantal besmettingen natuurlijk hoger, want lang niet iedereen laat zich testen. Qua ziekenhuis- en intensive care-opnamen lijkt er nog niet veel aan de hand te zijn. Misschien komt dat nog, of helpt het juist dat mensen die positief getest worden zichzelf isoleren (vast niet allemaal)?

Landelijk lijkt er dus nog niet al te veel reden tot zorgen, maar lokaal is dat wel anders. Er worden steeds meer haardjes zichtbaar en burgemeesters merken dat ze er niet echt wat aan kunnen doen. Wellicht kan dat als argument gebruikt worden om lokale lockdowns en verplichte quarantaines in te voeren. Dat schaadt de economie veel minder én smoort het virus sneller in de kiem.

Hoe het ook zij, het virus is nog wel steeds onder ons en we zijn er nog lang niet vanaf. Vooralsnog ziet het er volgens mij wel goed uit, maar we weten allemaal dat het ook zo weer op kan laaien.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. JSArie

  Burgemeesters gaan zich steeds belangrijker vinden. Vooral die van Nijmegen, die voelt zich ver verheven boven ons allen.

 2. Bullshit10

  Na laten we dan maar hopen dat de hond met zijn peilingen er wel goed naast zit
  Stem fvd of PVV ……uit de eu

  1. M. Brandenburg

   Toch wel een wereld van verschil, voorspellen op uitspraken van mensen die vaak de boelbedonderen of je baseren op keihard gemeten feiten, een wereld van verschil en niet met elkaar te vergelijken.

 3. Adriaen van Bergen

  Alleen gaat er haast niemand meer aan dood of komt in het ziekenhuis.
  Tevens blijkt steeds meer dat hydroxychloroquine i.c.m. zink en zon (vitamine D) uitstekend helpt en dat er helemaal geen vaccin nodig is.

  1. Bullshit10

   Adriaan
   Dat is al maanden bekend maar de RIVM houd dat tegen 3 keer raden waarom

   1. Fortiori

    Stemmen @Bully, help dat tegen Corona ?

    1. M. Brandenburg

     Het helpt de sympotomen te onderdrukken, en dus ziekenhuis opnames te voorkomen en dus veel minder doden.

     Opvallend in landen waar men het middel veelvuldig gebruikt tegen malaria zijn tevens de landen waar het wijdverspreide Cornoavirus ook zo goed als geen levens eist.

  2. DubbelZout

   Waaruit blijkt dat ?

  3. Beukman

   Je loopt achter.

   10 juni 2020
   Onderzoekers van het Radboudumc hebben een nog onbekend effect van hydroxychloroquine ontdekt. Het middel remt de werking van een bepaald type witte bloedcellen, dat belangrijk is bij de bestrijding van infecties. Op basis van dit onderzoek is het onwaarschijnlijk dat hydroxychloroquine een gunstig effect heeft bij corona-infecties, schrijven ze in een preprint op MedArxiv

   radboudumc.nl/nieuws/2020/nieuw-inzicht-in-werking-hydroxychloroquine-ondergraaft-het-gebruik-ervan-bij-corona

   1. Bullshit10

    Klopt beukman wat nexit zegt zegt en de ziekenhuizen zijn patiënten vergiftigd waardoor mensen zijn gestorven
    Je moet ook die namen van die medicijnen niet door elkaar halen ze lijken op elkaar maar de ene is met zink en de andere zonder zink zelfs de rivm wist dat niet eens je moet dus die medicijnen met zink hebben
    Rob ellens heeft er 10 patiënten meegeholpen de 11 patiënt mocht hij niet meer helpen hij heeft hem doorgestuurd naar het ziekenhuis en daar is i overleden
    Dus geef gewoon die medicijnen vrij dan us het probleem opgelost

    1. Beukman

     Rob Elens heeft welgeteld 10 patiënten in zijn praktijk gehad aan wie hij dit gegeven heeft. Dat is zo weinig dat het hele effect dat hij meent te zien aan toeval kan liggen. Dit soort onderzoeken moet aanzienlijk grootschaliger worden aangepakt wil je er iets zinnigs over kunnen zeggen. Daarbij moet ook getoetst worden of het effect ook daadwerkelijk aan de medicatie ligt, en niet aan iets anders dat toevallig ook invloed heeft. Daarom worden medische onderzoeken als het even kan ook dubbelblind uitgevoerd: de ene groep patiënten krijgt de echte behandeling, de andere groep een placebo. Om te voorkomen dat artsen die weten hoe het zit de resultaten bewust of onbewust beïnvloeden weten die zelf niet tot welke groep een patiënt behoort, vandaar de term dubbelblind.
     Dat is geen onzin, men heeft een goede reden om zo te werken. De medische wetenschap heeft door schade en schande geleerd dat men vreselijk de plank mis kan slaan, met vaak erg onaangename gevolgen, als men dit niet heel zorgvuldig goed doet. Zoek maar eens op afbeeldingen bij “softenon” voor iets dat ook in Nederland heeft gespeeld. Als we als een kip zonder kop aan gaan rennen achter alle berichten die als eerste indruk goed lijken zonder die zorgvuldigheid te eisen dan zetten we de deuren wagenwijd open voor grote missers, en ook voor kwakzalvers en charlatans die niet te beroerd zijn om er een slaatje uit te slaan.

     https://www.security.nl/posting/658365/Covid-19+zin+en+onzin_

    2. Beukman

     Rob Elens heeft welgeteld 10 patiënten in zijn praktijk gehad aan wie hij dit gegeven heeft. Dat is zo weinig dat het hele effect dat hij meent te zien aan toeval kan liggen. Dit soort onderzoeken moet aanzienlijk grootschaliger worden aangepakt wil je er iets zinnigs over kunnen zeggen. Daarbij moet ook getoetst worden of het effect ook daadwerkelijk aan de medicatie ligt, en niet aan iets anders dat toevallig ook invloed heeft. Daarom worden medische onderzoeken als het even kan ook dubbelblind uitgevoerd: de ene groep patiënten krijgt de echte behandeling, de andere groep een placebo. Om te voorkomen dat artsen die weten hoe het zit de resultaten bewust of onbewust beïnvloeden weten die zelf niet tot welke groep een patiënt behoort, vandaar de term dubbelblind.
     Dat is geen onzin, men heeft een goede reden om zo te werken. De medische wetenschap heeft door schade en schande geleerd dat men vreselijk de plank mis kan slaan, met vaak erg onaangename gevolgen, als men dit niet heel zorgvuldig goed doet. Zoek maar eens op afbeeldingen bij “softenon” voor iets dat ook in Nederland heeft gespeeld. Als we als een kip zonder kop aan gaan rennen achter alle berichten die als eerste indruk goed lijken zonder die zorgvuldigheid te eisen dan zetten we de deuren wagenwijd open voor grote missers, en ook voor kwakzalvers en charlatans die niet te beroerd zijn om er een slaatje uit te slaan.

     security.nl/posting/658365/Covid-19+zin+en+onzin_

     1. Bullshit10

      Beukman
      Het is werkelijk niet te geloven
      Nee joh je hebt gelijk haal jij die spuit nou maar en ga lekker met een muilkorf lopen en blijf 1.5 meter UIT elkaar dat is wat jullie graag willen succes er mee

     2. Bloemkust

      Niet te geloven inderdaad dat bullshit dit soort achtergrondinformatie niet gewoon serieus neemt. Die gast is onverbeterlijk in zijn koppigheid.

     3. NEXIT.

      zegt de grafkist

  4. Aborifa

   Kwakzalverij! Klopt niks van.

  5. NEXIT.

   Het is al aangetoond net zoals het onderzoek gefrustreerd is. Men heeft inmiddels mensen 4 x de maximaal aanvaardbare hoeveelheid hydroxychloroquine gegeven waarbij de mensen uiteraard zijn overleden.

   hydroxychloroquine heeft aantoonbaar gewerkt en huisartsen die nauw betrokken waren bij patienten met een normaal voorgeschreven dosis zijn geholpen tijdens hun ziekteverloop.

   Waarom is men er zo op belust hydroxychloroquine in een kwaad daglicht te zetten terwijl aantoonbaar zeer goede resultaten zijn geboekt ?

   Overigens , kan het nog 100.000 zeggen maar we willen het niet horen. Virussen muteren , er komt dus geen vaccin tegen corona net zo min als tegen influenza.

   1. Gerda2

    Nexit
    Waarschijnlijk muteert het virus veel sneller dan het griepvirus.
    Volgens sommigen is dit corona virus al verschillende keren gemuteerd.
    Ik heb het ook wel gehad elke keer te reageren.
    Ga voorlopig maar in de ruststand.

 4. combat le pelicule

  Hoeveel aantal doden zouden er dagelijks zijn door roken, verkeersongelukken, hartstilstanden, herseninfarcten, griep, etc etc, daar hoor je niets over en dat is raar terwijl we echt helemaal overhoop worden benieuwsd over het corona, die overigens net als de griep rondgaat en op z’n retour is.

  Afgelopen week 23 ziekenhuisopnames in Nederland dat is 0.0001299435% van de bevolking dus laten we wel even normaal blijven doen hè.

  Het percentage aantal doden komt op 0.00005084745% dus waar gaat het over…

  1. Rood

   Ken je het draaiorgel? Die draait!

   🙂

 5. NationalSniper

  1%. Dat is onder de foutmarge van 4% false positives van de PCR test.

  De test zoekt naar een stukje RNA maar test niet of het nog ‘leeft’. Dat stukje RNA kan tot 3 maanden na besmetting in de lijf zitten. Terwijl het al lang ‘do od’ is.

  Kijk ook naar de cijfers van Nivel van de huisartsen tests. Daar 0% SARS-CoV-2. Wel Rhino.
  Zoek naar: Nivel Actuele weekcijfers aandoeningen, waaronder griep – Surveillance

  Er is geen Corona, dit zijn allemaal foute uitslagen van de onbetrouwbare PCR test.

  Maar stel je voor dat het linkse kabinet dat toe moet geven, dan vallen alle maatregelen om. En de 1,5m samenleving is een doel op zich geworden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.