Verlaat ‘cadeautje’ aan ex-Bouterses Suriname: ‘Nederland schenkt extra coronahulp’

Het loopt momenteel niet helemaal soepel in het gespleten land Suriname, waar ook nog eens het coronavirus rondspookt. Om die reden heeft de Nederlandse overheid besloten om onze Zuid-Amerikaanse bondgenoten bij te springen.

Suriname is nog nauwelijks bekomen van het electorale verlies van de excentrieke ex-president Desi Bouterse, maar is ondertussen alweer verwikkelt in een andere strijd: Het coronavirus. Gelukkig schiet Nederland -bij monde van minister Stef Blok- nu te hulp.

De Surinaamse collega van Blok, Albert Ramdin, had gevraagd om meer ondersteuning voor Suriname vanuit Nederland. In het Zuid-Amerikaanse land zijn de financiële problemen niet mis. Daarnaast heeft het land de coronacrisis niet onder controle en roept nu dus de hulp in van Nederland.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Xander XXL

  Natuurlijk de geldkraan staat hier toch open dus tappen maar. Wel netjes in rijen aansluiten met 1.5 meter afstand.

  1. hans-e-pans

   Nu de geldkraan open staat krijgen ze voorlopig niet meer dicht.

 2. werikke

  tuurlijk Nederlandse burgers betalen toch wel. Ook zonder extra eisen want blijft kolonie verleden dus racisme als wij niet betalen. ipv AOW op 65 te houden wat ong 1.5 miljard kost en in verhouding peanuts is geven wij al het geld weg aan welk land ook maar geld wil hebben. De burger werkt wel langer door die wordt al jaren voor de gek gehouden want paar honderd euro meer dan een uitkering zorgt voor tweedeling van de maatschappij. Extra uitkering voor werkenden wordt belast met 52% belasting en als je dan ziet wie dan allemaal gratis geld krijgen is gewoon triest.

  1. Logica

   Ja Werikke, dat zeg je heel goed. 3 kabinetten Rutte met alleen maar linkse partijen en ook alle linkse kabinetten hiervoor investeren geen 1,5 miljard om de AOW leeftijd op 65 te houden. Jarenlange discussies over onze pensioenen die aan de AOW zijn gekoppeld. Maar zodra ze in het buitenland om geld bedelen staan onze kartelpartijen klaar. Dat geeft precies aan dat links zelf heel andere prioriteiten heeft dan 50 jaar geleden.

 3. Roelof Rechts

  Niks kunnen ze…. niks, die zwarten!………………….zonder ons BLANKEN.

  1. Adriaen

   Ik ken geen door zwarten bestuurd land dat een beetje behoorlijk functioneert.
   Rhodesië was onder blanke leiding de graanschuur van heel Afrika en werd na de machtsovername door Mugabe binnen 25 jaar een corrupt en straatarm ontwikkelingsland. Zuid-Afrika volgt dezelfde weg.
   De blanke boeren worden vermoord en de zwarten denken dat het gewas vanzelf groeit. Het is echt om te janken.
   Maar je mag er niets van zeggen, want: racisme!
   Ik vraag mij werkelijk af wanneer we wakker worden.

   1. Pierre Tombale

    Het is echt opmerkelijk hoe politiek correct Nederland zich buiten de realiteit weet te manoeuvreren.
    Ziende blind en horende doof omdat de werkelijkheid zich niet naar hun naïeve zelfbegoocheling laat boetseren.
    Die naïviteit zou ons wel eens duur komen te staan.

 4. Original NL

  Ja..als het om de centen draait is de blanke goed genoeg…zodra de poen is overgemaakt zijn we weer racistische slavendrijvers.
  Hypocriete zwartjes.

 5. LifeBuddy

  Ik lees net het discriminerende nieuws dat ze beginnen in Suriname om de Olie uit de grond gaan halen. Iedere surinamer is daar Nu miljonair, want er leven maar een handvol mensen. Maar ik heb verleden week wel een dikke bijdragen geleverd, met het ophalen van geld voor de arme surinamers. wanneer krijg ik mijn geld terug, want we leven toch in een [eerlijke] bruinwitte wereld !

  1. Start

   Iedere surinamer is daar Nu miljonair.”

   Ja ja, het zal wel weer

 6. Logica

  Kan de EU niet bijspringen? Ze geven toch ook geld aan Marokko?
  Waarom moet altijd Nederland bijspringen? Een tv actie is prima maar waarom geld geven aan een onafhankelijk land?

 7. 56RdK

  Ja, altijd zelfstandig willen zijn, net als de rest van de door zwarten gedomineerde en bevolkte werelddelen, maar toch altijd weer moeten terugvallen op het blanke, oh zo racistische landje aan de Noordzee dat zich n o g Nederland mag noemen.

  Ja, sinds 1975 zelfstandig maar nog geen steek verder. Ondanks de miljarden die het oh zo racistische landje aan de Noordzee, nota bene ook nog voor die tijd, al heeft geschonken.

  Dus kijkend naar het blanke, oh zo racistische volkje van dat landje aan de Noordzee, dat ondanks vele zware tegenslagen telkens weer overeind komt, rijst toch wederom de vraag: Is er dan toch iets structureel loos met de genen en/of het IQ van zwarten?

 8. Lefty

  Waarom zit Bouterse nog niet vast?

  1. Logica

   Nou Legt u, ik zal je het antwoord geven. Eh…..

   1. Logica

    @ Lefty