Anti-Kaag D66-kandidaat Ton Visser pakt eigen partij aan: ‘Onhebbelijke eigenschap met morele oogkleppen te kijken!’

D66 moet flink veranderen, vindt Ton Visser – die Sigrid Kaag uitdaagt voor het lijsttrekkerschap van zijn partij. Het huidige partijkader kijkt teveel met “morele oogkleppen” en “heeft gemakkelijk praten”. De partij moet zichzelf heruivinden, vindt de sympathieke taxichauffeur: “van A tot Z.”

Gaat D66 eindelijk de onder Alexander Pechtold ingezette koers van corporale betweterij verlaten, en wordt de partij er weer één van, voor en door democratische kleine luiden? Who knows. Maar als het aan lijsttrekkerskandidaat Ton Visser ligt, ligt dat wél in het verschiet voor zijn partij. De torenhoge favoriet voor de eindzege – Sigrid Kaag – staat voor meer van hetzelfde: arrogantie, behaktheid, meer bezig met het buitenland dan de noden van Nederlanders, en bovenal een soort bestuurlijke arrogantie.

Ton Visser gaat met die cultuur in zijn partij afrekenen, zo vertelt hij in een video die hij maakte voor de lijsttrekkersstrijd.

Onder Pechtold, Jetten – en straks wellicht – Kaag is zijn partij niet “de A t/m Z van D66” die het zou kunnen zijn, legt Visser uit terwijl hij langs Chinese trekpleisters wandelt. Het is nodig dat de partij zichzelf ‘uitdaagt’ en zelfs ‘opnieuw uitvindt’. Als ambtenaren delen D66-politici momenteel alles in bij een “-isme”, klaagt de kandidaat de huidige partijcultuur aan. Dat is een “hokjesgeest”, waar D66 eindelijk eens aan voorbij moet durven denken.

Ook klaagt hij de gemakzucht aan waarmee D66’ers de problemen van velen in de samenleving wegwuiven. “Wij hebben gemakkelijk praten,” zegt Visser terwijl hij een hoge trap beklimt: “De meesten van ons redden zich tóch wel,” door ‘blij en optimistisch’ te blijven. Maar D66’ers vergeten wel eens dat niet heel Nederland zo’n instelling kan opbrengen: “Het zou ons sieren als we wat minder vanzelfsprekend vanuit onze eigen natuurlijke blik naar de wereld kijken. Dat we wat meer rekening houden met de blik van ándere mensen,” aldus Visser die zo de neiging van D66’ers aan de orde stelt om de hele dag met het vingertje te wapperen. Mensen die “met eigen morele oogkleppen” onmiddellijk overal een waardeoordeel over hebben. Die cultuur afschaffen, dat is uiteindelijk zijn “droom,” zo besluit hij zijn campagnevideo.

Nogal een visie. Wie eerlijk is, zal moeten toegeven dat het allemaal veel interessanter klinkt dan de obligate diplomatendooddoeners van zijn medekandidaat Kaag.

Maar ja, maakt Visser desalniettemin een kans? Wellicht. Gisteren werd bekend dat een hoop in het oog springende mensen de tot dusver nog onbekende Visser steunen in zijn ambitie om lijsttrekker te worden. Vandaag voegdem ook voormalig Elsevier-redacteur Syp Wynia (“erg leuke kandidaat-lijsttrekker,” “beschikt over analytische vaardigheden die zijn partij goed kan gebruiken”) en Volkskrant-columniste Elma Drayer (“beschikt over de zelfspot die bij zijn politieke geestverwanten dikwijls ontbreekt. Hij heeft ook nog eens een visie op de partij die je gerust verfrissend mag noemen”) zich bij die groep.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Blondie

  D’66 is niets meer of minder als onderdeel van de Linkse Afbraak Cultuur.

  Links maakt meer kapot dan je lief is.

  1. Che

   @Blondie
   Krijg jij het ook zo koud, denkende aan die liberaal conservatieve beweging, genaamd FvD.

   Begin 2019 noemde het zich nog mede één van de grootste partijen, nu is het gelukkig een partij kleiner dan D66 (virtueel zetels)

   Daardoor krijg ik het wel een beetje warme.

   1. Maurits Dekker

    Che

    Uw reacties bewijzen keer op keer dat u niets meer bent dan een:
    Domme Treiter TR0L

    1. NEXIT.

     domme treiter tr0l met teveel accounten en teveel vrije tijd om hier te hangen.

     Kan beter in zijn eigen trapgat gaan hangen

   2. combat le pelicule

    che dé anti-Nederlander pur sang en kindervrind

 2. Peter Loosduinen

  Het is en wordt nooit mijn partij, maar dit gezegd hebbende ……….. Wat een zegen zou deze man zijn om zijn partij te hervormen en mevrouw Kaag aan de kant te zetten !!!

  1. AS210854

   👍👍👍👍👍👍

 3. Henk Albarda

  Dan komt nu dus het bewijs dat D66 een ondemocratische partij is, die een bewezen supporter van wereldwijd terrorisme als partijleider schijnt te willen.

  Overigens terrorist Che, zoals u weet zijn vrijwel alle peilingen in Nederland gericht op het zo groot mogelijk opblazen van links, waar d66 bij hoort. De meeste panels zitten vol met pvda, groen links, d66 en SP leden en uw weet dat, maakt u bang.

  De eerstvolgende TK zouden zomaar een andere beeld kunnen geven.

  1. Che

   @A
   U heeft humor, D66 ondemocratisch noemen.

   PVV en het FvD zijn ondemocratische partijen.

   Dat riedeltje van – wacht maar op de TK verkiezingen, allse wordt anders- hoor ik al tig jaren.

   1. NEXIT.

    was het maar humor , het dictaat van d666 heeft in hoge mate bijgedragen aan de achterlijke ” van het aardgas af ” mentaliteit. Een dictaat voor behoud van een kabinet.

    d666 is een elite club waar geen enkele ruimte is voor inspraak door de gewone man. Overigens bepaald de stembus wat de kiezer democratisch vindt en niet ene meneer w.i.m

   2. Stanly2000

    Sarko, de SP is pas democratisch. Marijnissen gekozen door de leden? Nee, door Partijraad!

    1. Che

     De partijraad bestaat uit de gekozen voorzitters van alle afdelingen..

 4. Maurits Dekker

  Misschien is Ton Visser wel de nieuwe Van Mierlo.
  Voor D66 zou hij dan de redding zijn.
  Want onder Kaag zal men full speed richting afgrond gaan.

 5. NEXIT.

  1 persoon uit de arbeidsklasse gaat niet de hele elite van d666 hervormen !

 6. Beukman

  Ton Visser rijgt in zijn filmpje de ene na de andere vrijblijvende dooddoener aan elkaar. Geen duidelijke visie, het is vlees noch vis. Hij lijkt me inderdaad geknipt als partijleider van D66.

  1. NEXIT.

   enz

 7. Yoyo

  Ton Visser is wel een heel doorzichtige zet van D66 om zieltjes te winnen.
  Wel slim, maar de gemiddelde kiezer laat zich niet zomaar belazeren.
  Ton Visser is kansloos bij DDR66 uiteraard verder.

 8. Pierre Tombale

  Ton Visser hoort, gezien zijn gezonde opvattingen, niet thuis bij D66.
  Die club grossiert toch voornamelijk in zieke, zielige en nooddruftige figuren.

 9. Bolland

  Verfrissend, Go Ton !!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.