Rutte straft corona-wegwuivend Nederland: pretparken + horeca kunnen 14 dagen dicht, geen introweken voor studenten

Het opvolgen van de coronaregels in Nederland verslapt steeds meer, zo constateerde premier Rutte vandaag in zijn eerste corona-persconferentie in maanden tijd. En hij kondigde ook meteen maatregelen aan: studentenverenigingen kunnen alleen online aan werving doen, ontgroeningen worden verboden en pretparken kunnen twee weken gesloten worden als er coronagevallen worden geconstateerd. Ook in de horeca worden de teugels aangehaald.

Premier Rutte en minister De Jonge hebben op hun eerste corona-persconferentie in maanden tijd het Nederlandse volk nog eens gemaand zich te houden aan alle voorzorgsmaatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Terwijl De Jonge vooral heeft gerateld over z’n app-project, waren de concrete maatregelen voor Rutte.

Die noemde de situatie “zorgwekkend, maar nog geen tweede golf.” Hij kondigde aan dat universiteiten studentenverenigingen hun introductie-activiteiten voornamelijk online moeten houden. Alleen informatieve bijeenkomsten over wat het aankomende studiejaar zal brengen mogen in persoon plaatsvinden. Tot groot verdriet van corporale ballenclubjes zullen ook de ontgroeningen dit jaar niet kunnen plaatsvinden. Sneu hoor.

Maar omdat ook de niet-studerende Nederlanders zich niet aan de regels houden, worden versoepelingen voor de horeca deels teruggenomen. Iedereen moet weer zitten, contactgegevens worden afgegeven bij de deur en reserveringen worden weer verplicht.

Op Schiphol zal grootschalig getest worden bij inreizigers. En voor pretparken en andere grote gelegenheden kan de GGD besluiten de hele toko twee weken op slot te gooien als er teveel besmettingen hebben plaatsgevonden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Rood

  Ja de staatscontrõle was wat slap, nu de touwen weer aantrekken, straks schreeuwt iedereen om de spuit want daar gaat het namelijk om.

  1. Brenda Welsh

   Ik denk dat u vooraan staat. Maar toch maar even testen vooraf.

   1. Rood

    Etc

    1. Bloemkust

     Etc

  2. yellow thread street

   Meld je maar aan als proefpersoon.
   Wat van rotzooi zit er in, wat zijn de bijwerkingen en wat zijn de gevolgen op termijn voor je lichaam.
   Misschien gaan ze wel bewust je DNA veranderen, vraag het maar aan Gates, hij wil met een vaccin de wereldpopulatie reguleren.

   1. GvdGvd

    Waarom niet eerste op Hugo zelf testen toch, als het werkt bij Hugo dan op de rest van die familie voor alle zekerheid, te beginnen met zijn broertje. Als na een half jaar of zo die neus van hem er nog altijd zo eng uitziet, en zijn voeten niet zijn gekrompen in die van slangen print voorziene platschoenen van hem, dan zien we daarna wel verder.

   2. GvdGvd

    Mark en Hugo, veel geblaat maar weinig wol !

   3. Blitzkrieg

    yellow thread street :
    Quote : “Misschien gaan ze wel bewust je DNA veranderen, vraag het maar aan Gates, hij wil met een vaccin de wereldpopulatie reguleren.”

    Gaan we het hem zelf even vragen!

    Bill Gates caught on video admitting vaccine will CHANGE our DNA FOREVER.
    h**ps://www.youtube.com/watch?v=ksEVaO806Oo

    URGENT INFORMATION ON COVID VACCINE
    h**ps://www.bitchute.com/video/LFvWQuBTYnle/

  3. Robin Hoed

   En je kunt niemand aansprakelijk stellen voor nare bijwerkingen.
   Daar hebben ze al voor gezorgd.

 2. Lesley Bowen

  Ik denk dat er ook nu nog enkelen zijn die tot het uiterste willen gaan in hun ontkenning van het gevaar wat het virus inhoudt.

  1. NEXIT.

   enz

 3. Kretoloog

  Lange Frans wil Mark Rutte doodschieten. Dat gaat te ver. Maar dat deze premier een ongelooflijke lulhannes is, dat staat buiten kijf. Om over zijn sidekick Hugo de Jonge nog maar te zwijgen. Een grotere clown is er op deze aardkloot niet te vinden.

  1. GvdGvd

   Tjseus neemr u alles zo serieus, Frans is helemaal tof, eindelijk iemand die het beestje bij naam durft te noemen. Oké niet alles was oké, maar waar wel dan, hier toch ook niet, heb laatste dagen alleen meegelezen, maar man man, hier vermoorden ze elkaar ook zowat. Ware slachtpartijen hier zo. Hebben die gasten ooit Rosenmöller aangepakt dan met zijn misselijkmakende reacties naar Pim toen. En waar blijven die reacties op al die doodsbedreigingen naar Wilders toe. Bij het Ad blijft het heel stil daarover.

  2. johanjha

   Kan je mij laten zien in welk stukje van de video , Lange Frans zegt dat hij Rutte wil dood schieten . Ik heb het namelijk wel gezien en hij zegt dit niet . En ja er worden dingen uit hun context getrokken die geen stand houden bij een eventuele vervolging.
   Ik vind eigenlijk dat mensen die maar wat roep toeteren vervolgt dienen te worden.

 4. Rood

  En dan nu even de kern:

  Minister De Jonge vertelde tempo te willen maken met een vaccin. Daarom dat er in Europees verband onderhandeld over ’kandidaat vaccins’. „Het zou geweldig zijn als we in het begin van volgend jaar een vaccin hebben.”

  1. combat le pelicule

   En de registratie van mensen naast het coronaappje natuurlijk…

  2. combat le pelicule

   +++++

   1. combat le pelicule

    dus cörönääppje is ook een woord dat word gecensureerd

 5. Jack Flash

  Mark & Hugo radicaliseren. Ze hebben wat te veel gesnoven afgelopen periode.
  Betaald van uw belastinggeld.

 6. RPML

  De macht komt nu te liggen bij BOA’s, burgemeesters en GGD’ers; het wordt met de dag hilarischer

  1. Rood

   @RPML: Maar hoe lachwekkend het ook is, het is wel zeer ernstig!

   1. RPML

    Het is zeker zeer ernstig! Mislukte agenten, pennenlikkende risico-mijders en medici die altijd voor 100% zekerheid gaan, die gaan bepalen of jouw toko aangepakt gaat worden of niet; dat is vragen om ellende.

    Aan de vollopende stranden vanmorgen zie je dat de gemiddelde Nederlander er echt geen r++t meer om geeft, dit clowneske theater. Maar zoals met zoveel zaken in Nederland is het een minderheid die bepaald wat de meerderheid wel of niet te doen of laten heeft.

 7. NoDoubt

  Wat een schertsvertoning. Het zijn ouderen van boven de 70 80 die kwetsbaar zijn en waaruit 90 % doden zijn gevallen. En hoeveel doden? Nog geen 7000. Kosten 100 miljard. 2 jaar geleden 9400. Toen deden we ook niet hysterisch. Met de mexicaanse griep 14.000 doden toen deden we ook niet hysterisch. Nu moet de jeugd gehersenspoeld worden. Die waren niet kwetsbaar, maar nu opeens wel. Er liggen er maar 22 op de intensive care. De testen zijn voor 50 tot 85% onbetrouwbaar. Ondertussen wachten jullie op de vaccin waarvan jullie niet weten wat er in zit. EU doet niet onder voor de duitse jaren 30 of China nu. Al uw vrijheid en democratie kwijt alleen maar door angst te zaaien 24 uur per dag. Halsema tijdens de demonstratie geen mondkapje en 14000 mensen op de dam en geen corona. Wat een klucht en u denkt dat er wat aan de hand is omdat er steeds gezegd wordt dat er weer een besmetting is. Bij een gewone griep was er ook geen dagelijkse update van een besmetting. En we kijken allemaal naar de kleren van de keizer. Keep on dreaming. Hoeveel doden heeft u in uw omgeving??? Ik geen een.

 8. plakband

  Ook de 2e kamer mag niet meer bijeen komen.
  Rutte neemt alle besluiten zelf.
  Het stemvee heeft hun blanco stembriefjes al bij hem ingeleverd.

  1. NationalSniper

   Sterker nog. Zelfs toen de kamer wel weer bij elkaar kwam zijn deze maatregelen niet door 2e en 1e kamer gegaan. Dat zou dan ook nog met 2/3 meerderheid moeten omdat het gaat om het inperken van rechten uit de grondwet.

   Niet gebeurd. Ik erken de maatregelen daarom niet omdat ze dictatoriaal en niet democratisch tot stand zijn gekomen.

   OK in het begin misschien nog een beetje verdedigbaar omdat het parlement niet bijeenkwam maar dat kwam daarna wel weer bij elkaar (nu even niet door reces) en deze regeltjes zijn toen nooit door het parlement gegaan.
   Die kans heeft het de facto f^scistische / communistische kabinet wel gehad.

   Het kabinet had de noodverordening in moeten dienen bij parlement met automatische afloop na een maand waarbij alleen het parlement deze mag verlengen (kun je doen met achter elkaar spoedzitting 2e en 1e kamer).

   Intussen lopen noodverordeningen langer door dan waarvoor ze ooit zijn bedoelt. Dit staatsrechtelijk toch echt illegaal te noemen.

   Het kabinet komt zelfs met een noodwet die de bewindspersonen vergaande bevoegdheden geven die me doet denken aan een het geven van noodbevoegdheden aan een kanselier in een buurland in de jaren 30 dat parlement buiten spel zet.

   Waarom zou ik me moeten houden aan illegale zogenaamde noodregels die niet door het Nederlands parlement zijn gegaan en niet na korte periode (bijv. maand) enkel door parlement mogen worden verlengt?

   Ik hou mij aan de grondwet en de democratisch tot stand gekomen wetten. Niet aan een illegale noodverordening.
   Totdat deze regels met 2/3 door zowel 2e als 1e kamer zijn gegaan erken ik deze niet als legaal en doe ik niet mee aan deze onzin die het land kapot maakt. En ik stel voor dat iedereen hetzelfde doet.

   Zijn we een democratie of dictatuur?
   Wie zich wel aan de niet democratisch tot stand gekomen regeltjes houdt steunt dus dictatuur en is tegen democratie.

  2. NationalSniper

   De maatregelen zijn schijnveiligheid en onzin.
   1,5m buiten is totaal onzin omdat alles vervliegt. Binnen in slecht geventileerde ruimtes is het schijnveiligheid omdat de aerosolen uren in die ruimte blijven hangen en door de hele ruimte zeven.
   Niet medische mondkapjes is hetzelfde als een vergiet tegen de regen. Of een broek tegen een gelaten wind. Daar gaat alles gewoon doorheen.
   Beiden zijn ook nog eens enorm slecht voor de gezondheid. SOcial distancing: verlaagde weerstand, stress, depressie, eenzaamheid, angst. Mondkapjes zaaien angst, te weinig zuurstof, ophoping CO2.
   Overheid geeft zelf toe dat mondkapjes niet helpen maar dat het puur om het psychologisch effect gaat.

   Wat wel helpt:
   – Zoveel mogelijk activiteiten naar buiten (want daar wordt je niet besmet).
   – Goed ventileren.
   – Ventilatiesystemen aanpassen: veel lucht van buiten en/of goede filters.
   – Airco’s in openbare gebouwen uit (of goede filters).
   – Ionisatieapparaten.
   – Luchtbevochtigers.
   – HCQ+Zink in de eerste lijn.
   – Medische mondmaskers toestaan voor kwetsbare groepen.

   Allemaal maatregelen die in tegenstelling tot het huidige beleid niet in strijd zijn met grondrechten, grondwet, burgerrechten, rechtsstaat, democratie, mensenrechten, vrijheden waar zovelen voor vielen, integriteit lichaam en zelfbeschikkingsrecht.
   Daarmee is Rutte niets beter dan Erdogan.

   Maar zolang het bovenstaande wordt genegeerd door de overheid zijn ze besmettingen en een tweede golf aan het uitlokken. Intussen doen Coronagekkies braaf de onzin als mondkapjes en 1,5m voor Jan met de korte achternaam.

   Voor een virus met IFV van maar 0,26% wordt het hele land kapot gemaakt door Rutte en co.

   1. combat le pelicule

    Lekker scherp, het ontmanteld..

 9. Meriadoc Brandebok

  De burgemeesters kondigen eigenstandig maatregelen af; de GGD lekt naar De Hond, het coronavirus is bezig aan de opmars en het land heerst in verwarring.

  Gelukkig zijn Rutte en De Jonge terug om de rotzooi op te ruimen.

  1. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok :
   Quote : “De burgemeesters kondigen eigenstandig maatregelen af; de GGD lekt naar De Hond, het coronavirus is bezig aan de opmars en het land heerst in verwarring.”
   Er zijn de laatste tijd nul corona doden, NUL. De besmettingen gaan inderdaad omhoog, dat komt omdat meer mensen zich laten testen. Er is echter wel een probleem, er is geen test voor covid19!

   NOGMAALS: ER IS GEEN TEST VOOR COVID19!
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=g8Z7tsQw3gA?t=111

   Je haalt twee essentiële dingen door elkaar, corona virus en covid19. De familie van coronavirussen behoort tot de grootste der aarde. De normale verkoudheid is ook een corona virus. De meeste mensen hebben corona in hun DNA, ook als ze niet ziek zijn. Hoeveel mensen covid19 hebben weten we niet, we hebben er namelijk geen test voor.

 10. NationalSniper

  Veel mensen, mogelijk tot zo’n 20% van de bevolking, hebben een nieuwe psychiatrische aandoening te pakken, namelijk “coronafobie”. Deze aandoening is een aan een psychose grenzende angststoornis die enig redelijk denken onmogelijk maakt. Hij wordt gekenmerkt door o.a. een enorme overschatting (tot mogelijk wel 400x onder angstige jongeren) van de werkelijke mate van dodelijkheid van het corona virus (COVID-19) voor de eigen persoon. Het lijkt daarmee voornamelijk een doodsangst te zijn.

  Daarnaast leidt deze aandoening tot het accepteren van elke vorm van beleid die de belofte in zich heeft om het individu dat aan deze stoornis leidt te “redden”. Het idee dat lockdowns zouden helpen om verspreiding van het corona virus te voorkomen is daar een duidelijk voorbeeld van. Het is mogelijk zo dat juist regeringsleiders, zoals Rutte, hier ook aan lijden. De Noorse premier heeft inmiddels zelfs al op de Noorse tv toegegeven in paniek te hebben gehandeld.

  Mensen met (ernstige) coronafobie hebben nog een tweede probleem: een neiging om elke vorm van nieuwe informatie per definitie te ontkennen en af te doen als zonder enige basis. De patiënt die leidt aan coronafobie heeft namelijk al vroeg in de huidige epidemie besloten dat het corona virus voor extreme schade (sterfte) zou gaan zorgen. Nu dat duidelijk is uitgebleven, moet het uitblijven van de rampspoed wel te danken zijn aan het anti-corona beleid. Het idee dat het virus een bepaalde eigen dynamiek heeft, voornamelijk los van hoe mensen ermee omgaan (zoals het idee van een lockdown), mag voor deze groep eenvoudig niet waar zijn.

  Een illustratie van hoe absurd deze laatste gedachte is, is dit verhaal: Elk jaar wordt er een maagd verbrand buiten het dorp. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat een grote draak langskomt die iedereen zal uitroeien. Omdat de draak nog altijd is weggebleven, blijft men elk jaar een maagd verbranden. Het is voor de dorpsbewoners namelijk duidelijk dat dit werkt tegen de komst van de draak, als ze ermee ophouden zal de draak alsnog zeker weten komen. Het is een vorm van magisch-realistisch denken, het magische (ik moet actief/bewust tegen dit virus vechten, anders ga ik dood) wordt realistisch (omdat ik iets doe/ondersteun, heb ik het virus tegengehouden).

  Het ontkennen van nieuwe informatie is terug te zien in de propagandaposts van Tim Engelbart en dit moet zonder enige nadere duiding worden afgewezen. Als namelijk de sceptici m.b.t. het corona-beleid gelijk zouden hebben, dan zou dat betekenen dat mensen zoals Tim Engelbart de afgelopen 4 maanden zonder enige basis in angst hebben geleefd.

  Nu zou je medelijden kunnen hebben met mensen zoals Tim Engelbart, het leven moet voor die groep mensen de afgelopen 4 maanden bepaald onaangenaam zijn geweest. (Ik heb meerdere mensen in mijn omgeving gezien die panisch waren en dat was niet leuk om te zien.) Maar dat betekent nog niet dat we ze gelijk moeten geven in hun psychose. Het bevestigen van hun angstbeeld, uit een vorm van medeleven, is zeer schadelijk. Het is hetzelfde als tegen een schizofreen die meent Napoleon te zijn te zeggen: “Inderdaad, u bent Napoleon.” Het aanmoedigen van deze mensen is ernstig te ontraden!

  Tot slot voor de mensen onder ons die geen last hebben van coronafobie een opbeurend weetje: op basis van o.a. bloedonderzoek van Sanguin wordt geschat dat tot 8% van de Nederlandse bevolking dit virus al heeft gehad. Aangezien 1% van de Nederlanders 175.000 mensen is, is 8% dus 1,4 miljoen. Volgens het RIVM hebben we (bijna) 6100 corona doden in Nederland. Oftewel: maximaal 0,43% van de mensen met corona komt te overlijden. (Waarom maximaal? Omdat naarmate het percentage besmettingen hoger komt te liggen, het overlijdenspercentage steeds lager blijkt te zijn, dat laatste cijfer blijkt in de praktijk niet evenredig op te lopen met het besmettingspercentage.) Dat is trouwens een relatief hoog cijfer, want de CDC in de VS gaat inmiddels uit van lager dan 0,3%, en mogelijk wordt het uiteindelijk zelfs 0,1% – 0,2%. Dus waar eerder nog werd gesproken over 3% tot 5% zijn we nu terug op (bijna) griep niveau.

  En dat is goed nieuws voor ons allen! Nu alleen nog de coronafobie patiënten dit goede nieuws ook laten voelen. Dat zal helaas niet makkelijk blijken te zijn nadat de overheid, sommige artsengroepen (zoals de IC artsen) en de pers hen eerst maandenlang een angstpsychose heeft aangepraat, maar het is héél belangrijk voor de (psychische) gezondheid van onze medemens!

 11. NationalSniper

  De maatregelen zijn schijnveiligheid en onzin.
  1,5m buiten is totaal onzin omdat alles vervliegt. Binnen in slecht geventileerde ruimtes is het schijnveiligheid omdat de aerosolen uren in die ruimte blijven hangen en door de hele ruimte zeven.
  Niet medische mondkapjes is hetzelfde als een vergiet tegen de regen. Of een broek tegen een gelaten wind. Daar gaat alles gewoon doorheen.
  Beiden zijn ook nog eens enorm slecht voor de gezondheid. SOcial distancing: verlaagde weerstand, stress, depressie, eenzaamheid, angst. Mondkapjes zaaien angst, te weinig zuurstof, ophoping CO2.
  Overheid geeft zelf toe dat mondkapjes niet helpen maar dat het puur om het psychologisch effect gaat.

  Wat wel helpt:
  – Zoveel mogelijk activiteiten naar buiten (want daar wordt je niet besmet).
  – Goed ventileren.
  – Ventilatiesystemen aanpassen: veel lucht van buiten en/of goede filters.
  – Airco’s in openbare gebouwen uit (of goede filters).
  – Ionisatieapparaten.
  – Luchtbevochtigers.
  – HCQ+Zink in de eerste lijn.
  – Medische mondmaskers toestaan voor kwetsbare groepen.

  Allemaal maatregelen die in tegenstelling tot het huidige beleid niet in strijd zijn met grondrechten, grondwet, burgerrechten, rechtsstaat, democratie, mensenrechten, vrijheden waar zovelen voor vielen, integriteit lichaam en zelfbeschikkingsrecht.
  Daarmee is Rutte niets beter dan Erdogan.

  Maar zolang het bovenstaande wordt genegeerd door de overheid zijn ze besmettingen en een tweede golf aan het uitlokken. Intussen doen Coronagekkies braaf de onzin als mondkapjes en 1,5m voor Jan met de korte achternaam.

  Voor een virus met IFV van maar 0,26% wordt het hele land kapot gemaakt door Rutte en co.

  1. Ernest Stern

   “– HCQ+Zink in de eerste lijn.”

   Toen wist ik wel genoeg.

   1. Rood

    enz

   2. NEXIT.

    nee

  2. Lesley Bowen

   U neemt het wel serieus toch ?

   1. NEXIT.

    usw

   2. Rood

    etc

  3. Blitzkrieg

   NationalSniper : Fantastisch betoog, alleen ga je er nog steeds van uit dat covid19 een ernstige ziekte is waar iets aan gedaan moet worden. Door te schrijven wat je allemaal zou, moeten, kunnen en willen aan het virus voed je het narratief dat we iets zouden moeten doen aan covid19. Ik deel die mening niet! Laat Maurice de Hond maar uitzoeken hoeveel dodelijker covid19 is dan de griep, ik wens hem succes want we hebben geen covid19 test; tenminste niet eentje die covid19 detecteert! Toch best belangrijk als je iets wil doen aan een covid19 uitbraak, toch?

   covid19 = corona virus
   corona virus ≠ covid19

   Het westen wankelt | #2.23
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=g8Z7tsQw3gA?t=111

 12. NEXIT.

  .

 13. NEXIT.

  ?

 14. NEXIT.

  De totalitaire staat is nabij
  De schapen wachten geduldig op de slacht.
  Wat een ontzettend dom naïef volk.
  Maar net zoals met andere contr0les , roepen de schapen ” wij hebben niets te verbergen “.

  stem sociaal stem PVV

  1. Bloemkust

   enz

  2. Bloemkust

   Noord-korea

   etc enz usw

 15. 56RdK

  Maatregelen die onze “oh zo grote” crisismanager al begin januari had moeten nemen.
  Gelijk dan met het verbieden van het vieren van carnaval en het uitreizen naar toen al bekende brandhaarden in de vakantiegebieden.

  Had ja, maar Rutte c.s. luisterden liever naar die lul Van Dissel met zijn fake-adviezen en dito instituut. Met meer dan tienduizend doden en andere ellende tot gevolg!
  En nu ook weer: er wordt er niet naar Maurice de Hond geluisterd! Neen, zo’n fake-app heeft prioriteit. Maar ja, d a t is verbonden aan aanzien …

  Om dit maar niet te vergeten!!

  1. Blitzkrieg

   56RdK : Weet je wat ze hadden moeten doen? Helemaal niks! Opzouten met dat overhypte griepje!

   We hebben niet eens een test voor covid19!

   Het westen wankelt | #2.23
   h**ps://www.youtube.com/watch?v=g8Z7tsQw3gA?t=111

 16. johanjha

  Binnen kort alles failliet.
  Café,s , Bars , Koffie tentjes , Restaurants , Dancings , Allemaal uit het straat beeld .
  En voor wat , besmettingen. Ja hoe meer je test hoe meer besmettingen. Gewoon niet meer laten testen . Probleem op gelost.
  Meer besmettingen zo bouw je dus weerstand op.
  En het frappante is geen meer ic opnamen en ook geen meer zieken of doden, En hier voor moet het land weer op slot.
  Het lijkt wel of een stelletje debielen dit juist willen .
  Demonstraties worden steeds groter en groter meer en meer groepen gaan samen.
  Volgens DDS waren er op het malieveld enkele honderden demonstranten. Maar de drone beelden van de politie laten wat anders zien , dat het er bijna 6000 waren. En wat dacht je van Berlijn volgens de NOS, NPO en RTL waren er maar 70.000 demonstranten . Maar de werkelijkheid liegt niet het waren er 1.300.000. Constant het liegen en bedriegen en ja ik betrap ook DDS op leugens . Kijk eerst naar de feiten en neem niet klakkeloos zomaar iets over al helemaal niet van de MSM.

 17. rexm

  Er moet een goed tribunaal worden opgericht, om dat corona zootje voor de rechter te krijgen.
  Baudet wilden al in januari dat er mondkapjes moesten worden gedragen, dozen vol werden er naar China gestuurd, bijna de gehele wereld draagt kapjes.
  Het lijkt erop dat het voorstel voor het te dragen gewoon wordt geweigerd, omdat het van Baudet af komt, met als resultaat honderden doden.
  Het is niet bewezen dat het helpt.
  Het is niet bewezen dat het niet helpt.
  In jagers latijn noemt men zoiets: niet geschoten is altijd mis.
  Het corona forum onder leiding van Rutte is een volledig fiasco.

 18. P.Sisterons

  Rutte in optima forma. Hij wil het janhagel dwingen zijn dwangneurose serieus te nemen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.