Spetter, Pieter, Pater: Eerste hittegolf van 2020 is een feit!

Nederland heeft de eerste hittegolf van het jaar te pakken. In De Bilt werd kort na 10.00 ’s Morgens een temperatuur van 25 graden gemeten. Daarmee is deze zonovergoten zondag de vijfde zomerse dag op rij.

Omdat het de afgelopen drie dagen (sinds donderdag) meer dan 30 graden werd in Nederland is er nu officieel sprake van een hittegolf. Dat hoeft niet erg te zijn, zolang de testosteronbommetjes maar in de kast blijven en we het gebruik van de waterkraan minimaliseren.

Bijna een jaar geleden had Nederland ook al te maken met een hittegolf, met zwetende NOS-medewerkers als gevolg. Maar we zijn nog niet op het record uit 2018 toen de langste hittegolf in Nederland ooit werd gemeten.

De recente hittegolf zal nog wel even aanhouden. Tot donderdag aanstaande worden in De Bilt temperaturen van boven de 25 graden verwacht. Regionaal gezien kan dit zelfs nog langer aanhouden, vooral in de provincies Noord-Brabant en Limburg.

Vandaag valt er ook genoeg te zweten, de temperaturen in Nederland kunnen namelijk oplopen tot 36 graden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. DubbelZout

  Hittegolf na hittegolf de laatste jaren, daar moet iets groters achter zitten
  Weer een manier om het volk te onderdrukken met hittemaatregelen
  Ik zeg Willem Engel kom d”r maar in !

 2. Appelstroop

  Een paar hete zomerdagen, tis me wat.

 3. Ab Infinitum

  Aan het einde van de eeuw is het tropisch. Palmen in duinen. Het is hier fantastisch. Afrika wordt onleefbaar, de grote trek neemt een aanvang.

 4. NEXIT.

  lang gewacht toch gekomen , laat de paniek verhalen over smeltende ijsbergen en stijgende zeespiegels maar weer voorbij komen.

  Het seizoen is geopend

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.