EU komt streng Europese klimaatactieplan: Frans Timmermans gaat dicteren hoe we moeten leven

De Europese Commissie heeft een klimaatactieplan gemaakt, deze week wordt het actieplan gepresenteerd maar de ijzeren hand van Frans Timmermans is nu al goed zichtbaar. Méér biomassa, en minder autoplezier. De EU gaat beginnen met de eerste grote stappen richting klimaatneutraliteit in 2050. Maar wie gaat de rekening betalen? 


Klimaatpaus Frans Timmermans heeft het ‘weergaloze’ idee om de uitstoot van broeikasgassen met minimaal 55% te verminderen in 2030. Of dit plan realistisch of haalbaar is is een tweede vraag. De infrastructuur in Oost-Europa is belabberd, en zal honderden miljarden kosten om die enigszins ‘klimaatneutraal’ te krijgen.

Toch blijft het opmerkelijk dat Timmermans, na alle ontstane kritiek, zo’n grote voorstander blijft van biomassa. Timmermans geeft aan meer te willen doen met biomassa, alleen benadrukt hij dat het ditmaal wel echt van restafval moet komen.

“Er moeten geen bomen speciaal voor worden gekapt.”

Er blijft echter een groot probleem ontstaan binnen het plan van Timmermans. En dat is de klasse van lage inkomens. Binnen de EU wonen zij vaak in slecht geïsoleerde huizen, en een groot deel van hun vaste lasten gaat al uit naar de energierekening. Zij kunnen dus niet zelf een zonnepaneelinstallatie bekostigen. Volgens Timmermans zouden we hier dus geldinjecties voor nodig hebben.

De plannen van Timmermans laten nogmaals zien dat het een gigantisch kostbaar project gaat worden. Het zal niet gaan om luttele miljarden, maar honderden, zo niet duizenden miljarden euro’s – oftewel biljoenen euro’s .

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

84 reacties

 1. M.Dikker

  NEXIT!!!

  1. Louise

   Daar trekt de klimaatverandering zich niets van aan. Zonder of met Frans, Thierry, Geert of wie dan ook. Het gaat ons allen aan. Wij moeten verantwoording afleggen tegen de komende generaties.

   1. M.Dikker

    Daar trekt de klimaatverandering zich ook niks van aan! We moeten zuinig zijn op ons milieu, maar veranderen kunnen we het klimaat niet. Die hele klimaatakkoorden zijn een verdienmodel, niks meer en niks minder. Daarom NEXIT!

   2. Augustus

    Dat de EU voorop gaat lopen heeft ook geen nut als India, Indonesië en China gewoon ruwe olie en kolen blijft stoken.

    Deze oplossing is erg kortzichtig, alsof de wereld draait om Europa. De enige manier waarop wij landen als India gaan overhalen om minder uit te stoten is door technologie te ontwikkelen die goedkoop beschikking geeft tot grote hoeveelheden energie. Daarom moeten juist westerse landen de economie een boost geven en niet op deze manier laten saboteren. Kernenergie en uiteindelijk kernfusie zijn de enige oplossing op lange termijn.

    Juist door nu in te zetten op verouderde technologie zoals wind en gas en de economie onnodig schade toe te brengen, stel je die belangrijke technologieën uit waardoor uiteindelijk de globale schade aan milieu vele malen groter worden omdat de vervuilende landen langer zullen blijven doorgaan op hun rampkoers.

   3. hans-e-pans

    De wereld, dus de natuur heeft juist meer CO2 nodig om te vergroenen, dus minder CO2 zal betekenen dat de aarde minder groen zal worden, cq er meer en grotere vewoestijning zal komen.

  2. hans-e-pans

   Persoonlijk denk ik dan dat de EU eerst zelf maar enige tijd het goede voorbeeld moet geven. Tenslotte doet goed voorbeeld goed volgen.

  3. RvdBe

   Timmermans kijkt het liefst weg van de echte oorzaak: overbevolking.
   Maakt niet uit, als je je egotripperij maar kan uiten.

 2. Henk Albarda

  Vrij duidelijk waarom Timmerfrans nu met dit volkomen krankzinnige verhaal komt.

  Hij is inmiddels in 2020 vrijwel niet in het nieuws geweest, is zich kapot geschrokken van alle negatieve nieuws over zijn plannen. Alle EU ‘commissarissen’ willen hun dik betaalde banen houden en zijn dus met Timmerfrans aan het werk gegaan wat voor krankzinnigs ze nu weer uit konden denken.

  De huidige zittende ‘regeringen’ zijn in 2030 vertrokken, dus de plannen moeten nu met spoed in werking worden gezet, of Timmerfrans verdwijnt in acute vergetelheid. Daar kan hij niet tegen, hij met EN Eur 500.000,– belastinggeld per jaar binnen graaien EN bekend staan Europa te hebben gered van de Klimaat Ondergang…

  Conclusie: Wanhoops poging die over 5 tot 6 jaar tenkoste van Beukmans en Brandeboks belastinggeld en populariteit 100 % zal stranden.

  1. Ernest Stern

   “De huidige zittende ‘regeringen’ zijn in 2030 vertrokken, dus de plannen moeten nu met spoed in werking worden gezet, of Timmerfrans verdwijnt in acute vergetelheid.”

   Dat lijkt me ook, Timmermans zal noodzakelijk succes moeten boeken in dit ambitieuze klimaatplan. Ik acht het er toe in staat.

   1. Ernest Stern

    het = hem

    1. evil knievel

     Hem = het!😁

   2. werikke

    volgens mij zou jij achter elke volksmenner aanlopen. armpje ophoog en niet nadenken echt iets voor jou

    1. Ernest Stern

     Gelukkig is Timmermans geen populistische volksmenner.

 3. RPML

  Ik schreef het al 2 jaar geleden, nadat ‘klimaatneutraliteit’ inmiddels op de lachspieren van eenieder werkt omdat de gekozen middelen volstrekte onzin zijn, is het volgende mantra ‘klimaatrechtvaardigheid’; kortom, herverdeling. Want tja, een Porsche Taycan wekt jalousie op als je met een stalen gezicht hun mantra herhaalt dat het goed is voor het milieu, want 100% elektrisch….

  1. Ernest Stern

   “Ik schreef het al 2 jaar geleden, nadat ‘klimaatneutraliteit’ inmiddels op de lachspieren van eenieder werkt”

   Gelukkig geldt dat voor een overgrote meerderheid van bestuurders, wetenschappers en kiezers.

   1. Ernest Stern

    Moet zijn: “Gelukkig geldt dat niet voor een overgrote meerderheid van bestuurders, wetenschappers en kiezers.”

 4. rexm

  Men is steeds bezig Rusland te betichten van allerlei onzin, in de EU staat de ene na andere dictator op om ons een loer te draaien.

  1. M.Dikker

   Precies. Dit zijn allerlei afleidingsmanoevres. Nederland, let op Uw saeck!

   1. Blondie

    M.Dikker.

    Die saeck, is vanaf het begin van deze nieuwe eeuw, al een verloren saeck.

    Timmermans is in combinatie met Rutte, een groot gevaar voor de Nederlandse bevolking.

    Noot: Die 100 gelukszoekers uit Griekenland worden er hoogstwaarschijnlijk ca 5000 voor Nederland.

 5. Bunky01

  Beste Frans, begin eerst met die nodeloze verhuizingen van jullie af te schaffen van Brussel naar Straatsburg vice versa. De winst zit in de gelden die hier mee gemoeid zijn en in de overbodige uitstoot. Voor de rest zou het voor beide voordelen heel veel schelen als je daarna alle overbodigen permanent naar huis stuurt. ik schat dat dit ongeveer 60% van alle mensen is, weer voordeel in uitstoot en gelden. Vervolgens ga je is in zetten op schone kernenergie, zoals je weet is bio-stook zeer vervuilend.

  1. Adriaen van Bergen

   Helemaal mee eens.
   Ik zit ook te wachten op het goede voorbeeld uit Brussel.
   Net als het goede voorbeeld van assielzoekers in huis nemen, van de ondertekenaars.
   Net als het goede voorbeeld van het minder vliegen door GroenLinksers en D’66 ers.
   Ik vrees dat ik nog jaren kan wachten.

 6. Blondie

  Inderdaad,

  Stop met Schengen.
  NEXIT.
  Timmerup.
  Ruttup.

 7. Cootje

  Als je last hebt van diabetici kan het je hersencellen aantasten , maar gelukkig hebben we de gele hesjes in Frankrijk . Die zijn in staat om de boel te keren. Kan Timmermans naar de dokter en zich laten onderzoeken

 8. Pauline Kummer

  Aanpakken nu! Niet verschuilen achter de buren, “zij doen niets” Deze week hebben wij het nog kunnen zien op TV, dode bossen. Het klimaat verandert, ijswinters van vroeger, onze jeugd kent het van plaatjes, zien wij niet meer. Tuinplanten kunnen de hete dagen niet aan, bladstructuur verandert. Jammer dat DDS er zo smalend over doet. Ik zou meer verwacht hebben.

  1. Ernest Stern

   Ik denk dat we meer natuurrampen nodig hebben om guurrechtse klimaatontkenners tot bezinning te brengen.
   Wie niet horen wil zal moeten voelen.

   1. Cootje

    Ga bij je vriendin kaag liggen , wel met het licht uit

    1. M.Dikker

     Waarom het licht uit? Laat ze allebei maar schrikken 😉

   2. Loelap

    Die “guurrechtse” mensen ontkennen de klimaatverandering niet maar hebben kritiek op de megalomane peperdure plannen van de EU om dit tegen te gaan. Het is ook maar de vraag in hoeverre deze plannen daadwerkelijk effect zullen hebben.
    Het is ook onlogisch en oliedom om aan de ene kan miljarden aan het klimaat te spenderen maar aan de andere kant miljoenen Afrikanen en Arabieren binnen te harken. Dat zal niet echt bijdragen aan hun klimaat doelstelling.

  2. Cootje

   Wie het langste leeft heeft alles, en je kan arme mensen in Brazilië en Indonesië niet verbieden om voor ons geen bos om te kappen voor hun eerste levend behoefte , de natuur red zich uitstekend met branden overstromingen en virus uitbraken , de zee een meter hoger brengt een natuurlijke afscheiding .

  3. M.Dikker

   Het is een illusie en naïef om te denken dat je het klimaat kunt veranderen. De ijstijd kon ook niemand tegenhouden en toen waren er nog geen auto’s! Ja, we moeten zuinig zijn op ons milieu door minder plastic te gebruiken bijvoorbeeld, maar nee, het klimaat veranderen kunnen we niet. Dit is, net als de asielindustrie, een verdienmodel. En jij trapt erin.

   1. Jack Flash

    Geweldig deze warme nazomer. Doet een beetje aan mijn jeugd denken.
    Maar goed dat de natuur alles zelf regelt.
    Laat klimaatwappies maar moord en brand schreeuwen, de simpele zielen.

   2. Jimmy

    Er zijn duizenden dieren en planten uitgestorven lang voor de mens hier rondliep. En dat gaat door. Er komen ook door de evolutie duizenden soorten bij. De ijsbeer zal misschien verdwijnen die heeft zich verkeerd geëvolueerd. Niet de mens is voor al deze ellende verantwoordelijk. Als je dat denkt is dat een soort van hoogmoed. De verantwoordelijkheid van de mens is geen zeeën vervuilen met plastic geen bossen opstoken en dat dan “Bio” noemen. Geen fokpremie uitkeren voor het reproduceren van de mens om zo uit geloof of politieke overtuiging de meerderheid te kunnen handhaven dus ook de macht. De aarde is gebaat bij een biologisch evenwicht. Alle populaties in de natuur die de overhand krijgen roeien zichzelf uit. Dat is het wonder van de natuur. Het zelfreinigend vermogen van ons universum.

    1. Grasmaaier

     Natuurlijk is de mens wel verantwoordelijk voor de door jou genoemde rotzooi, ellende en uitroeiing op aarde.

     Lees Yuval Harari’s ‘Sapiens, een klein geschiedenis van de mensheid’ en je krijgt alle antwoorden in een flitsend college van 443 pagina’s.

     1. Beukman

      Trump is momenteel in Californië om zijn stelling te verdedigen dat ze de bosbranden aan zichzelf te danken hebben, omdat ze de blaadjes niet goed hebben geharkt.

     2. Ernest Stern

      Inderdaad, schitterend boek.

  4. PG

   Op zich is het prima om wat met het klimaatprobleem te doen. De aanpak is alleen stuitend.
   Biomassa is op papier leuk idee maar in de praktijk heeft het toch echt nare uitwerkingen. Waarom al die bossen kappen? Ook al zijn het productie bossen – not done! Wat mij betreft planten ze bossen en laten ze die met rust. Dat lijkt mij NOG beter voor het CO2 probleem.

   Elk land doet weer andere aanpassingen – regelmatig staan deze ook nog eens haaks op elkaar – Duitsland op het gas…Nederland van het gas – Dat is echt niet goed uit te leggen en een goed voorbeeld van het vreemde EU beleid.
   Verder lijkt het allemaal zo voorbij te gaan aan de gemiddelde EU burger. Die willen best wat doen – maar velen zijn niet in staat de kosten ervan te dragen. Veel van deze aanpassingen zijn voor de gemiddelde burger ook nog eens kosten-inefficiënt. Niet aantrekkelijk als je toch al moeite hebt om de fondsen vrij te maken.

   Het meest bezwaarlijke vind ik dat de EU en alle politici daar niet zitten ivm hun geweldige kennis maar om hun politieke kleur. Het is al jaren geleden aantoont dat het apparaat niet bepaald efficiënt is en constant achter de feiten aanloopt.
   Om dan aan te komen met dit soort ‘agressieve’ regelgeving? Ik heb er weinig vertrouwen in – en velen met mij.

  5. Banne de Booyer

   Nederland is alleen bezig om te laten zien dat al die mooie plannen een voor een mislukken. Buitenland lacht zich een deuk en schenkt nrderland als pleister op de wonde een gigantische naheffing en 50.000 gelukszoekers. We moeten wel blijven deugen!

 9. Cootje

  Verleden jaar hadden ze in Nederland zo mooi propaganda filmpje van die dikke Timmermans , die kunnen ze weer te voorschijn halen

 10. Timber

  Beste redactie,
  Houtvezel “resten” die goed genoeg zijn voor pellets, zijn goed genoeg om MDF, HDF, OSB panelen te persen.

  Er is een volledige recycling handel in oud hout, om weer panelen en zelf nieuwe kozijnen en deuren te maken. De houtvezels die dan overblijven zijn vaak van lage kwaliteit, die beter gecomposteerd kunnen worden.

  Kijk dan ook even naar FSC pellets. Dit garandeert volgens mij niet, dat de pellets gemaakt zijn van resthout!!!

 11. Pieter48

  Denkt Timmermans dat hij met zijn dictaten het klimaat nog kan redden? Zie hoeveel permafrost er aan het ontdooien is. Als er wereld wijd aan klimaat redding gedaan zou worden is het klimaat misschien nog te redden. Timmermans wereld eindigt zeker bij de grenzen van Europa.Ook ons super goed bestuurde landje zijn we heel goed bezig.Open haarden en vuurkorven zijn bijna verboden. Maar met oud en nieuw pompen we tonnen troep de lucht in met vuurwerk . Durven onze bestuurders zich nog te bemoeien met de wereld wijde ontbossing.Ik hoop van niet .Als je in noord Amerika en in de Baltische staten bossen laat slopen om hier de co2 uitstoot terug te dringen ben je dom bezig. Inmiddels 11 miljard euro door het toilet gespoeld door onze door milieu waanzin aangestuurde bestuurders .Meestal met verwarde denkbeelden.

  1. Ernest Stern

   “Als er wereld wijd aan klimaat redding gedaan zou worden is het klimaat misschien nog te redden. Timmermans wereld eindigt zeker bij de grenzen van Europa.”

   Dit is juist maar het is wel een noodzakelijk begin. Europa zal de toon moeten zetten in de klimaattransitie.
   Mijn hoop, en verwachting, is dat in de V.S. na de verkiezing van Biden men ook wakker wordt. Er zijn daar genoeg bosbranden en orkanen die ze zouden kunnen herinneren aan de klimaatverandering en de noodzaak er iets aan te doen.

  2. Vliegenvanger

   Dictator Timmerfrans heeft een paar klappen van een windmolen gehad.
   Daardoor komen er van die oerdomme plannen van hem op tafel. En het mooie is, hij gelooft er zelf in. Toch nog ergens goed voor die horizon vervuilende windmolens en zonnepanelen.

 12. Vrijedenkert

  Biomassa? Bomenstook vergroot de uitstoot van CO2 en alleen al daarom kun je Brussel en volgevreten Timmerschrans niet serieus nemen…
  Isolatie en duurzaam is prima maar Nederland is veel te klein wat betreft oppervlakte voor al die zonnepanelen en windmolens, ook is stimulatie vanuit overheden totaal onnozel en weggegooid geld want als de ontwikkeling van energie uit andere bronnen dan fossiel goedkoper wordt dan stappen bedrijven, instellingen en consumenten vanzelf over en wordt fossiel vanzelf verminderd.
  De komende 30 tot 50 jaar helemaal zonder fossiel geloof ik helemaal niks van als er geen bruikbare vorm van massaopslag voor energie uit henieuwebare bronnen wordt ontwikkeld!
  Ook het vliegverkeer is zeker nog tientallen jaren verwijderd van fossielvrij.

  1. Ernest Stern

   “Biomassa? Bomenstook vergroot de uitstoot van CO2”

   In beginsel niet. De CO2 in bomen komt vroeger of later in de atmosfeer.

   1. Vrijedenkert

    Waar is mijn reactie gebleven?

 13. Smek

  NEXIT !!!

 14. Smek

  Laten de andere landen eerst maar voor gaan.

 15. macsjang

  De blaadjes beginnen weer stilaan te vallen. Dan worden labiele mensen, zoals die klimaatkneus nog labieler. Nexit

 16. Jan de Haas

  Frans Timmermans, een geboren politicus die nog nooit een serieuze functie in het bedrijfsleven heeft gehad, krijgt de beschikking over vele miljarden om de normale marktwerking volkomen overhoop te gooien. Dit kan alleen maar een succes worden…………….

  1. Ernest Stern

   Baudet en Wilders hadden ook nooit een serieuze functie in het bedrijfsleven, dus dat zegt niet zoveel.

   Timmermans heeft wel een indrukwekkende bestuurlijke ervaring als staatsecretaris, minister en lid Europese Commissie, daar kunnen Baudet en Wilders dan weer niet op bogen.

   1. Beukman

    Solidariteit bestaat wel degelijk: EU-landen keren zich eensgezind tegen de dwaze strapatsen van Boris Johnson.

    1. Cootje

     We zullen zien waar Nederland Duitsland België Denemarken zwaden Finland staan of ze hun bedrijfsleven die zaken doen met de Engelse kunnen overtuigen om met de corrupte Oekraïners zaken te doen , die hebben de garantie van Rutte met een bijvel , levert geen economischs gewin op. Solidariteit bij de EU is niet het zelfde als bij het bedrijfsleven

    2. Banne de Booyer

     EU slaat geen deuk in het pakje boter tegen de UK! UK heeft europa al 2 keer gered.

    3. Brenda Welsh

     Mijn familie in Wales hebben er dagelijks mee te maken. Voor mij is het dalend pond een uitkomst voor mijn vakantie budget. Dat is de keerzijde. Om die reden zie ik ze minder vaak aan deze kant.
     Vroeger was dat anders.

   2. M.Dikker

    Hahahaha…. Het enige wat Timmermans kan is dat hij meerdere talen spreekt. Verder kan hij niks. Dus hou op met die engnek op te hemelen. Die gaat alleen maar voor eigen gewin.

   3. Jan de Haas

    Ik heb het niet over Baudet of Wilders, zoals wij van je gewent zijn is inhoudelijk reageren niet je sterkste kant.

 17. Ernest Stern

  “EU komt strenge Europese klimaatactieplan”

  De Nederlandse taal blijft op DDS een probleem.

  1. evil knievel

   Bij u,de Nederlandsche cultuur, tradities & de ECHTE Nederlander!🤫
   Gaarne in de spiegel kijken,alvorens andere de maat te nemen,betweter!😁

 18. harte385

  Wat een Mongool NEXIT NEXIT

 19. Peter Loosduinen

  Afschieten !!
  Voor de goede orde : die plannen !!!

 20. Pieter48

  Mijnheer Stern weet u nog wie de grootste voorstanders waren om kern energie bij het grofvuil te zetten. Verder denkt u dat Amerika gered gaat worden door de Democraten .Deze regeerders hebben behoorlijk veel boter op hun hoofd. Zoals het laatste dingetje van Obama.Roepen naar Assad dat hij zijn eigen volk niet moest vermoorden .Dan dreigen dat hij in zal grijpen en vervolgens niets doen. Veel sterkte met uw geloof in de democraten.

  1. Ernest Stern

   Het zal Pieter mogelijk interesseren dat ik een voorstander ben van kernenergie.

   1. Cootje

    De enige gekleurde president die ze gehad hebben, was een gekleurde filosoof die geloofde in sprookjes

  2. Ernest Stern

   De Democraten erkennen de klimaatproblematiek en het staat vast dat Biden direct de V.S. weer zal binden aan de internationale klimaatafspraken.

   1. Mogguh

    De kans dat Biden President van de VS wordt is net zo groot als dat er een Boeing 747 op een biljart kan landen en bovendien is Biden zo dement als wat!

    1. Ernest Stern

     Als ik jou was zou ik er maar geen weddenschappen op afsluiten.

     1. Mogguh

      Met jou zeker niet want je betaald nooit uit, moet je niet Twitteren Ernst Quispel met Mischa Kat? Geinig hoor die onzin van je te lezen die je altijd uit.

     2. Ernest Stern

      Je vergist je, maar het is niet zo vreemd dat meer mensen de nickname Ernst Quispel kiezen.

     3. Mogguh

      Dan is het zeker je tweelingbroer die dezelfde onzin twittert als jij in precies dezelfde bewoordingen, wie denk jij nu in de maling te kunnen nemen gek? Misschien gaat Micha Kat nog wel eens aan je deur verschijnen, je weet maar nooit toch?

     4. Ernest Stern

      Je spoort niet lekker, Mogguh.Veel sterkte toegewenst.

     5. Mogguh

      Geweldig Stern, die DM mogelijkheid op Twitter, had je dit over het hoofd gezien? ….Lol…..

     6. Factor

      In gesprek met de psychopaat en levensgevaarlijke ‘kindervriend’, je moet maar om vermaak verlegen zitten.

    2. Piet51

     @Mogguh
     Als dat biljard groot genoeg is, kan het best. 😉
     En Biden dement? Ik hoop, ik schreef het eerder ook al, dat ik net zo dement word als Joe Biden, als het dan toch moet gebeuren. Hij durfde kortgeleden terecht te beweren, dat niet Edison de uitvinder van de gloeilamp was. Dat waren een stel anderen, waaronder een zwarte uitvinder, Lewis Latimer. Maar deze uitspraak van Biden werd hier wel aangedragen als bewijs van zijn dementie.

     Kijk voor peilingen, dagelijks, op projects.fivethirtyeight.com/2020-election-forecast/

     1. Mogguh

      Ik durf hier wel te verklaren dat Trump met twee vingers in zijn neus herkozen gaat worden en die seniele idioot Biden geen schijn van kans maakt, de vorige keer heb ik ook voorspeld dat Trump zou winnen en moet nog glimlachen om die deugkneuzen die dachten dat Hillary het zou worden.

     2. Grasmaaier

      Om die reden heb ik ook nog een kistje wijn van Ernest Stern tegoed.

      In november gaat hij er weer met boter en suiker in. De man heeft simpelweg geen enkele feeling voor onderliggende feiten en sentimenten. Dat is gewoon te subtiel voor hem.

     3. Piet51

      @Mogguh
      Ik twijfel er niet aan, dat jij de vorige keer de uitslag goed voorspeld hebt. Moeilijk is voorspellen niet, want het gaat tenslotte altijd om een gok. Hij wordt het of hij wordt het niet. 50% kans dus, net als bij de Staatsloterij, toch? Je wint of je wint niet, 50% dus.

      Morgen komt het boek van Woodward uit, waar Trump verrassend stil over is en ook de Trump-aanhangers hier op DDS negeren het tot nu. Toch bevat het springstof voor de zwevenden onder de kiezers. Ik ben benieuwd hoe de peilingen de komende dagen zullen zijn. Voorlopig ziet het er uitstekend uit voor Biden, veel beter dan 4 jaar geleden voor Clinton. Alle signalen, zonder ook maar één uitzondering, staan nu ruim op groen, of blauw eigenlijk.

     4. Ernest Stern

      In theorie is alles denkbaar en kan niet worden uitgesloten dat Trump wordt herkozen. Het verkiezingssysteem zit in de V.S. behoorlijk bizar in elkaar. Hij werd in 2016 gekozen terwijl Clinton drie miljoen (!!) meer stemmen kreeg. Ook deze keer is dat in theorie niet uitgesloten.
      Het plaatje ziet er deze keer voor Trump wel slechter uit, zowel in de electoral vote als nationaal. Geen enkele peiling geeft hem een voorsprong. Er kan nog van alles gebeuren maar de voorkeuren liggen volgens de peilingen al maandenlang behoorlijk vast.

      Trump hoopt Biden in de debatten te kunnen verslaan maar ik betwijfel of hem dat gaat lukken. Hij schildert Biden af als een demente man die niet in staat zou zijn zelfstandig een zin uit te spreken maar hij zou zich op dat punt wel eens lelijk kunnen vergissen. Tot nu toe komt Biden sterker over en beter uit zijn woorden dan Trump.

     5. Grasmaaier

      Hoeveel boeken zijn er in de laatste vier jaar niet verschenen die Trump definitief de das zouden omdoen, Piet51?

      Zijn het er zes, zeven of acht? Ik ben de tel kwijt.

      Trump wordt er alleen maar onaantastbaarder door: als je alle stront over je heen hebt gehad en overeind blijft, is er weinig meer dat je kan deren.

      Het is te hopen dat het breekbare oude mannetje Biden überhaupt 2 november haalt.

     6. Piet51

      @Grasmaaier
      Het boek van Woodward beschrijft hoe Trump zelf, en heel bewust, het Amerikaanse volk onder meer voorliegt over corona. Hij gaf gewoon foute informatie. Anderen hebben al laten zien, dat deze houding heel veel schade heeft aangericht, aan het Amerikaanse volk zelf dus. En alles staat opgenomen op de harde schijf. Er kan dus niet ontkend worden iets gezegd te hebben. Alleen een verklaring zou kunnen helpen. Maar tot nu blijft het stil, heel stil en dat vind ik veelzeggend. Ik ben echt benieuwd.

 21. Karel Broere

  Timmermans wil graag iets aan het klimaat doen, nou dat gaat echt niet lukken, zolang de hele wereld niet meewerkt. Oplossing 1, geen vrouw meer als 2 kinderen (doet Timmermans al niet aan mee, met 4 kinderen), zou echt helpen, want dan neemt het aantal mensen op aarde vanzelf af, want er zijn ook vrouwen die geen kinderen krijgen.
  Oplossing 2, bouw kerncentrales, het liefst inherent veilige met voldoende brandstof, dus Thorium reactoren, geen stikstof probleem en wel genoeg altijd aanwezige energie. En klimaatverandering zal er altijd zijn, kijk naar de geschiedenis, leer er maar mee leven.

 22. Michael M

  Frans Timmermans is niet met een klimaat actieplan bezig, nee, hij is bezig om miljoenen Europeanen als kippen aan het infuus te leggen en ze eindeloos te laten betalen. Dat het duizenden miljarden gaat kosten waar de rijken, daar hoort onze Timmermans ook bij daardoor alleen maar rijker worden en de armer armer. Oke, dan heb je de EU klimaat neutraal? Zodat de rest van de wereld de aarde kan blijven opstoken? China 1200 nieuwe kolencentrales, Polen 775 nieuwe kolencentrales, Brazilië dat alle oerwouden en amazones weghakt waardoor de planeet nog tientallen keren flink opwarmt. Voel hoe koel de bossen zijn waar je doorheen wandelt en voel hoe heet de verstedelijking is tussen al het steen, beton en asfalt. Bomen maken zuurstof, mensen slopen de wereld. De mens komt om in zijn eigen gulzigheid. Weg natuur, alleen maar plaats voor bebouwing. Draait allemaal om vastgoed, geld, huur, iedereen verdiend eraan zonder te denken aan moeder aarde. Wie is nu betrouwbaar op deze planeet? Timmermans zeer zeker niet. Is net als de rest in Brussel. NEXIT.

 23. Kees

  Hij is en blijft een populistische volksmenner.

 24. Yoyo

  Aanbieding:

  De beste Green Deal ooit.
  Frenske T. mag in de groenbak, i.p.v. bij het restafval.

  Man, man,man, wat een volidioot!
  Opzouten, Frans!!

 25. tegendraad

  Kennen jullie Paulus de Boskabouter nog? De kabouter met de witte baard?…
  Ziehier, dit is ‘m.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.