TOT ZIENS ZUCK, EN DE GROETJES AAN PRISCILLA! Onze Facebookpagina is definitief verwijderd

Omstreeks half drie vanmiddag was het einde van een tijdperk: de stekker werd uit de Facebookpagina van DDS getrokken. Zoals reeds eerder aangekondigd en later nog eens bevestigd, willen we weg van dit medium vanwege het progressieve censuurbeleid dat op dit sociale medium anno 2020 heerst. Vanaf nu is het internet dus weer onze brave new world!

Wat er verder verandert? Niet veel. Voor ons betekent het dat redacteuren niet meer ieder stuk handmatig op Zuckerbook hoeven plaatsen, want Facebook bestrafte het gebruik van RSS-feeds of andere automatische tools. Daar zult u niets aan hebben, maar voor ons betekent het een kleine tijdwinst.

Voor u zullen er echter ook weinig dingen anders worden. Blijf ons dus lezen: wij zijn namelijk niet veranderd – Facebook is veranderd, en daarom willen wij geen deel meer uitmaken van het imperium van deze censurerende techgigant. Zie dit maar als onze onafhankelijkheidsverklaring: wij gaan het nu op eigen kracht doen. Als u zelf niet bereid bent van Facebook te vertrekken (en dat is uw goed recht), dan kunt u onze artikelen nog altijd delen op dat medium. Wij zullen alleen geen eigen pagina meer onderhouden op dit steeds verder naar links trekkende miljardenverslindende project van Silicon Valley.

Dat er vanaf nu veel minder bezoek via Facebook komt is een klap die we met onze opgebouwde financiële positie kunnen veroorloven. Maar deze principiële zet was niet gratis: op de korte termijn zullen we het zeker merken in onze bezoekcijfers (en daarmee ook inkomsten). Wilt u ons blijven volgen en steunen, dan zijn wij daar ook buitengewoon blij mee. We hebben een aantal manieren waarop u ons kan blijven volgen en ons – waar nodig – ondersteunen in onze taak om wat rechts tegenwicht te bieden in het linkse journalistieke landschap van Nederland.

U kunt ons op de volgende manieren helpen:

 • BackMe. Wij kunnen uw financiële bijdrage op onze donatiepagina altijd goed gebruiken! Een maandelijkse donatie stelt ons in staat om meer redacteuren in te huren, de site te professionaliseren en – hopelijk – binnenkort ook onze werkzaamheden uit te breiden naar het ontwikkelen van onze eigen video’s.
 • Webshop. Mocht u ons willen helpen, dan kan u dat ook doen door tegelijkertijd uzelf te helpen. Het coronavirus vraagt een hoop van ons allemaal in de zin van mondkapjes, handgel en handschoenen – wij hebben het allemaal in onze winkel.
 • Nieuwsbrief. Wilt u gewoon dagelijks op de hoogte worden gehouden van onze nieuwste artikelen? Dat kan! Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Eenmaal per dag krijgt u dan een e-mail met alle artikelen van de afgelopen dag. Handig!
 • Twitter. We keren Facebook dan wel de rug toe, maar op Twitter blijven we voorlopig nog gewoon actief. Volg ons account dus op ’s werelds bekendste microbloggingsite, waar artikelen direct na publicatie verschijnen. Niet alleen handig, ook nog eens snel!

Bedankt voor uw aandacht – wij gaan gewoon weer aan het werk: alsof er verder niets veranderd is. En wat ons betreft is dat het ook niet. Tot ziens!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. lucinde

  Wat is het verschil tussen een progressief en conservatief censuurbeleid?

 2. magikook

  Goed gedaan, ik zoek persoonlijk ook een manier om te ontsnappen aan FB, maar dan verlies ik ook de connectie met verre vrienden….. dilemma.

 3. lucinde

  DDS is meer onder de indruk van deze actie, dan Zuck vermoed ik

 4. Gebande3

  h**ps://www.facebook.com/ddsnieuwsopinie lost in space
  h**ps://www.facebook.com/michael.vandergalien up and running
  h**ps://www.facebook.com/tim.engelbart/ up and running
  h**ps://www.facebook.com/KennethSteffers/ up and running
  h**ps://www.facebook.com/bartreijmerink up and running
  h**ps://www.facebook.com/wout.willemsen up and running

  1. Oepsie

   Spaans Cockie, je toilet is smerig, ga eens gauw schoonmaken!

   1. Gebande3

    Wat een keiharde mentale mokerslag deelt Poepsie weer uit.
    Ik ben volledig uitgeteld.

 5. M.Dikker

  Ik ben trots op jullie dat jullie je rug recht houden! Top! Zelf heb ik een ban op fb van 30 dagen vanwege de Iraanse “zwarte piet” profielfoto. Fb is een dictatoraal medium die bepaalt wat wij mogen zeggen of aan foto’s plaatsen. Weg ermee!

 6. Piet51

  Dank voor de info. Ik dacht vanmiddag al, dat er iets bijzonders stond te gebeuren. Het licht werd anders, dimde een beetje, een zachte zwoele wind door de bomen, het buitengeluid verdween naar de achtergrond, een soort heilsmuziek klonk over de wijk. Ik had geen idee, hoe dit te interpreteren, maar dat er iets spectaculairs stond te gebeuren stond voor mij vast. En ja hoor, de Hoofdredactie spreekt het uit: DDS is definitief van Facebook vertrokken. Wie had dat kunnen denken, zoiets verzin je toch niet? Zou dat echt goed gaan? Ik ben geen Facebook-gebruiker en heb dus geen idee wat daar anders te lezen was dan hier. Maar anderen zullen wel een traantje wegpinken. Houd jullie taai, mede-deelnemers aan DDS. Dit is even een kleine catastrofe, je wereld lijkt te vergaan, maar het aardige van catastrofes is, dat ze ook ooit voorbij gaan. Ik schat deze ramp op een duur van 2 minuten.

 7. Peet64

  Ik stuurde een link van een bericht nb uit de Washington Post over een professor die gearresteerd was voor het stiekem aannemen van $ 50.000.- per maand vanuit Wuhan University naar een vriendin met als gevolg blauwe lijntjes er omheen en “in strijd met ons regelement”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.