Duitsland alwéér beter bezig dan wij in coronacrisis: worden al 60 (!) vaccinatiecentra uit de grond gestampt

Terwijl Nederland nog alle zeilen moet bijzetten om de tweede golf (die eerder een tsunami is) te bedwingen, heeft Duitsland de handen vrij om alvast richting de volgende fase te kijken: het vaccineren van de gehele bevolking. De bouwplannen worden nu voorbereid, op maar liefst zestig plekken in het land.

Wie het coronabeleid van de regeringen van Duitsland en Nederland naast elkaar legt, en dan ook nog eens het verschil in besmettingen ziet, moet concluderen: Nederland lijkt wel een parodie op zijn oosterburen. Terwijl te laat, te licht en te willekeurig ingrijpen hier de orde van de dag is, is Duitsland al maanden één van de meest coronavrije landen van Europa. De zorg draait er zelfs zó goed, dat er plek is voor coronapatiënten uit andere landen, zoals… Nederland. Schaamrood op de kaken graag, Haagse politici en zorgbestuurders.

Maar er is meer. Want terwijl Nederland overuren draait om iets te doen tegen 9.000 nieuwe coronabesmettingen per dag, heeft Duitsland de handen goeddeels vrij om zich alvast voor te bereiden op de volgende fasie in de coronapandemie: het grote vaccineren. Terwijl vaccinmakers zich langzaam gereed maken voor het uitrollen van de antistoffen, is een gigantische infrastructuur nodig om dat in goede banen te leiden. Het is niet niks, tientallen miljoenen mensen inenten. Daarom wordt die gigantische operatie nu alvast voorbereid:

“The German government is already making plans for Covid-19 vaccinations to take place, a German newspaper reported on Friday. German daily Bild said the federal Health Ministry has asked the country’s 16 state governments to provide the addresses of potential vaccination centres by November 10th.

According to the report, a total of 60 centres are to be established nationwide. The vaccination centres are necessary to guarantee the effectiveness of the vaccine, the reports says. The vaccine will have to be kept cool at minus 78C, but many medical practices lack the necessary efficient cooling devices.”

Kijk, zo houdt Duitsland haar burgers gezond en voorbereid. En in Nederland? Hmpf. Daar vangen we elkaar nog altijd vliegen af of er een hele of halve lockdown moet komen terwijl het aantal besmettingen explodeert. Nog nooit heb ik zó graag willen roepen: ich bin ein Berliner!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. JochemX

  Jammer dat het vaccin er nog niet is en misschien ook nooit komt.

 2. Meriadoc Brandebok

  Als je zegt: hou afstand, dan vraagt de Duitser “hoeveel” en de Nederlander “waarom”. Volgens mij is dat het echte probleem in de onderhavige crisis.

  1. CLoVis

   @Maria
    
   Dat ‘Befehl ist Befehl’
   ligt jou en je nazi-vriendjes wel,

   of niet soms?

   1. Kretoloog

    Brandebok dankt de Heer op zijn blote knietjes, als de bezetter binnenvalt. Zoals zijn grote voorbeeld ds. G.H.Kersten, politiek leider in Wereldoorlog 2.

   2. Meriadoc Brandebok

    Ik ben geen voorstander van een befehl-cultuur, maar als over de hele wereld vrijwel dexelfde maaregelen worden geadviseerd, door vrijwelk elk gerennomeerd instituut (WHO, CDC, ECDC, RKI, RIVM), dan moet de eigenwijsheid om je er niet aan te houden ook afgelopen zijn.

    1. Robin Hoed

     Dat heet gezond verstand en zelf nadenken, in plaats van te luisteren naar corrupte instituten.

  2. Blondie

   De spertijd komt er aan dus gewoon ff wachten.

   1. Brenda Welsh

    Dan kunt u laten zien dat u een durfal bent en daarmee oneindige roemt kunt vergaren.

    1. vandaag

     dat gaat niet met linkse fascisten , die voorkomen op alle mogelijke manieren oneindige roem bij tegenstanders

 3. gargamel

  Duitsland heeft 80 miljoen inwoners, momenteel worden er 1045 mensen in het ziekenhuis opgenomen vanwege covid.

  1. vandaag

   bij influenza lagen de ziekenhuis opnames hoger maar door je niemand over

 4. FreeThinker

  Tim is ook van het padje af. Een tunnelvisie op het aantal besmettingen terwijl dat vrij weinig zegt zonder context over hoeveel er getest wordt. Maar het is ook logisch, de bevolking is niet bang te maken met 20 corona doden per dag. 9000 besmettingen klinkt veel enger. En we moeten ook ophouden met dat fabeltje van de zorg. Het kabinet heeft 6 maanden lang de tijd gehad om de zorgcapaciteit uit te breiden, China deed het in twee weken. Als het nu nog niet duidelijk is dat het kabinet de “crisis” wil aanhouden in plaats van oplossen weet ik niet wat er moet gebeuren om dat wel duidelijk te maken.

 5. Adriaen van Bergen

  Ik las net de cijfers over sterfte in Nederland.
  Er is dit jaar, door het jaar gezien, geen oversterfte.
  Laat iedereen dus even normaal doen.
  Verder, Bil Gates , met zijn vaccins, vertrouw ik voor geen meter.

  1. Bunky01

   Geheel eens. Vertrouw de vaccinatie voor geen millimeter.

 6. Banne de Booyer

  Duitsers zijn in de meeste zaken ons de baas. De efficiency is zakelijk en taakgericht. Geen plek voor medelijden en empatische stoorzenders. Hier maken hysterische bn’rs en import afrikanen met support en accoord van den haag de dienst uit.

  1. Robin Hoed

   In Duitsland deed je vroeger wat je gezegd werd, ook al wist je dat het verkeerd was.
   Als het niet om je eigen leven gaat is dat geen probleem.
   Het probleem is dat degenen die de beslissingen in de politiek maken een enkele negatieve gevolgen ervaren zoals wij dat wel doen als gevolg van hun beleid.
   Baan kwijt als gevolg van de economische achteruitgang door lockdowns?
   Geloof maar niet dat ambtenaren ook maar 1% salaris inleveren.

   Ik kom overigens iedere dag in Duitsland voor mijn werk, en hun mentaliteit is niet echt anders dan hier.

 7. kattekop

  Duitsland heeft zo’n 30.000 ic-bedden.
  Als je dat vertaald naar Nederland met 5 keer minder inwoners dan hadden we
  eigenlijk 6000 ic-bedden moeten hebben om hetzelfde niveau te halen als Duitsland.
  Dus dan was er helemaal geen crisis geweest, geen lockdown nodig geweest en hadden er niet zoveel mensen onnodig hoeven sterven.
  Het is dus de regering die hier de afgelopen 10-15 jaar de zorg heeft uitgekleed en dit dus heeft veroorzaakt.
  Er heerst hier een regerings- en mediavirus.

 8. Pescador

  kunnen jullie hier nu echt niks beters op de website zetten?? tegen een virus kun e niet vaccineren kijk maar naar de griep spuit , die heeft meer mensen ziek gemaakt als beter want het kan eenvoudig niet. in de griepspuit zit al jaren het covid virus dat wordt ons dus gewoon ingespoten als we zo stom zijn om die spuit te nemen. en het zou mij niks verbazen als er heel bewust teveel covid in de griepspuit van 2019 heeft gezeten vandaar de naam covid -19 die pas in 2020 tevoorschijn kwam en waar al maanden van te voren over gesproken werd. wordt wakker mensen

 9. SubTec

  Vaccinatie voor een gewoon griepje…. ?
  Wat bedoel je met “Alweer beter bezig..”, Fakenews opstelschrijver.

 10. SubTec

  Ach ja, dat bevrijdende vaccin voor een normaal griepje.

  h**ps://www.youtube.com/watch?v=Crn8RM2gwcY

 11. vandaag

  Wat een totale bull shit

 12. JFU

  Een 28 jarige kern gezonde arts en medewerker van een coronateam is gestorven na een vaccinatie tegen corona. Volgens de fabrikant heeft het niets te maken met de vaccinatie, omdat hij een placebo had gekregen.
  Verdere info wordt niet gegeven. Stil zwijgen. Toch wel vreemd allemaal.Is na te lezen in the New York Post.

 13. saddy

  Iedereen die een vaccin laat injecteren wat niet volgens de regels getest is moet uitgesloten worden van de reguliere geneeskundige hulp.

  Als je zo graag kanker wilt krijgen, veel plezier er mee, maar ga later niet klagen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.