EINDELIJK het doortastende coronabeleid van Rutte/De Jonge: einde aan koopavonden! Dat zal zoden aan de dijk zetten!

Nou, in hun eeuwige wijsheid hebben Rutte en De Jonge dan éíndelijk de achilleshiel van het coronavirus gevonden: koopavonden! Die moeten worden geslacht, en dan komt het met het virus ook vanzelf weer goed. Ahem.

Misschien moet ik wat woorden terugnemen. Ik schreef de afgelopen dagen dat een nieuwe lockdown boven de markt zweeft: met zo’n 6000 besmettingen per dag (en dat is vermoedelijk nog niet eens alles) achtte ik het zo goed als onafwendbaar dat het kabinet zal moeten besluiten om hard in te grijpen in het openbare leven om het coronavirus te bestrijden.

Ik maakte daarbij één klassieke fout: ik ging uit van competent bestuur. Dat Mark Rutte en Hugo de Jonge precíés weten waar ze mee bezig zijn, en dat ze zich laten leiden door de situatie zoals die zich ontwikkelt in plaats van door wensdenkende doelredenaties. Wat een domme fout was dat van mij, natuurlijk, want als zich één ding duidelijk heeft gemaakt de afgelopen maanden: Rutte en De Jonge zijn niet competent. Ze doen maar wat.

En dus krijg je dit soort halve gare nepmaatregelen om het coronavirus aan te pakken. Wel de mkb’ers en tienduizenden banen op de tocht zetten, maar niet de noodzakelijke doortastendheid om de verspreiding van COVID-19 nu écht in te dammen. Want willen de heren? Nou, een verbod op koopavonden. Zucht:

“Morgen praat het kabinet al over strengere maatregelen. Die moeten er vooral voor zorgen dat het ’s avonds stiller wordt op straat, dus dan gaat het om het schrappen van koopavonden en het eerder sluiten van de horeca.”

Ook wordt nagedacht over het schrappen van koopzondagen om het rustiger te krijgen als de meeste mensen vrij zijn.”

Nee, zo krijgen we dat virus (nogmaals 6.000 besmettingen per dag) wel een kopje kleiner! Goed gedaan, hoor.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. saddy

  Nee, ze doen niet zomaar wat. Ze proberen te rekken. Er moet toch een noodwet komen, de volkomen onnodige vaccins moeten er toch in?

  De zaken waar de echt grote jongens als Rotschild en Gates flink aan kunnen verdienen, ID 2020, vaccins, 1,5 meter afstand voor face-recognition apparatuur, staan al lang vast en wijzigen ook niet.

  Zaken waar de grote jongens niets aan kunnen verdienen (mondkapjes etc) laten ze aan de kleine jongens als Hugo en Mark over en ja, dan krijg je non-beleid.

 2. RPML

  Ik zag gisteren een alleszins redelijk lid van het OMT aan tafel bij OP1 die zich niet meer liet overschreeuwen door een paniekerige Volkskrant-scribent/moeder die moord en brand schreeuwde over de zoveelste uitzondering. Wensdenkende doelredenaties ontstaan zodra je feiten gaat ontkennen, dat leek dit OMT-lid in ieder geval niet te doen, hij bleef bij de feiten

  1. NoDoubt

   Geweldig einde was het. Angela de Jong die emotie niet van feiten weet te onderscheiden. Eindelijk echte ruimte door aan te geven dat de mortaliteit 0,24% ipv 3,4%. Robin Fransman heeft gelijk dat de besmettingen die nu geconstateerd worden (knipperlichteffect) volgend jaar weer zijn en dus weer lockdown. Maar dat is niet reëel. We hebben het over een gewone synthetische virus. Maar dat werd als complotdenken weggezet.

 3. Blondie

  Nederland wordt opgeofferd, om de wil van de Miljardairs in te willigen.
  Rutte is gewoon de loopjongen van het geld.
  Niets is hem te veel of er nu 1 Miljoen werklozen zijn of 2 Miljoen werklozen.

  En de dooie Nederlanders volgen vanzelf, alle reguliere zorg gaat op hold.

 4. RPML

  Ook de Duitse media raakt doordrongen van hun eigen geschreeuw en onzinnigheid, nu DDS nog…

  h++ps://youtu.be/pn8zQ7qY_fY

 5. vandaag

  even de arrogantie van malle pietje gebruiken , ik schreef al eerder dat het allemaal onzin is. De meeste besmettingen vinden volgens zeggen van het RIVM thuis plaats. Je kan dus de horeca op slot gooien , de woning boulevards sluiten enz maar het brengt niets. Vervolgens kun je de avond openingen van winkels beperken waardoor mensen allemaal eerder naar de winkel moeten en het dus druk wordt zodat het ook niets brengt.

  Accepteer nu eerst eens dat corona een dood normale griep is en ga van hieruit verder. Stop met die onzin verhalen over volle ziekenhuizen want dat is een leugen volgens hun eigen zeggen. Stop met geouweh03r over mogelijk, indien , als , hoogst waarschijnlijk enz En het aller belangrijkste is om te stoppen met het angst aanjagen en de maatschappij delen tussen voor en tegenstanders.

  Corona is een ordinaire griep gelijk aan influenza. Dat corona voor sommige mensen zwaardere klachten brengt en een mogelijke longinfectie eerder laat plaats vinden is een eigenschap van de griep. Bij influenza zijn de meeste sterfgevallen ook gerelateerd aan longontsteking. De verschillen zijn marginaal en zeker niet zo groot om de paniek over de hele wereld te rechtvaardigen.

  Even terug naar af. Niemand die iets zegt over de start want toen wist niemand wat ging komen. Stel bij nu we weten wat het is en stop met die achterlijke testen

  1. Blondie

   Het is gewoon een verdien model, voor de Rijken der aarde.

   1. vandaag

    Dat is zeker , een nieuwe economie voor de happy view die bij de genodigden horen

    1. Machteld

     @Blondie & vandaag, dat is zeker waar. Baudet zag het als eerste. ‘Daar valt waf te halen’ En vervolgens alle modemerken.

  2. Robin Hoed

   Ik zou zeggen, gooi die winkels en horeca zoveel mogelijk open. Ook ’s nachts.
   Dan zijn mensen minder daar waar de besmettingen plaatsvinden.

 6. Bolland

  Schandalig en onnodig, hoop dat rekening in maart gepresenteerd gaat worden

  1. R. Echts

   Vrees van niet, dit kabinet is zelfs instaat om met de verkiezingen te frauderen, het doel heiligt de middelen en de plannen van Gates en Sorros en hun kornuiten mieten erdoor gedrukt worden.

   1. Robin Hoed

    Kapotschieten moesten ze ze.
    Om miljoenen andere levens te redden.

 7. RvdBe

  Test test, ben ik geband?

 8. RvdBe

  Toch niet

 9. Buzz68

  Als de winkels en horeca op Schiphol maar open blijven ’s avonds, anders begrijp ik het niet meer hoor.
  Net even een ticketje Londen geboekt Ad €11,00 bij tjeeptickets.

 10. vandaag

  de eerste rat verlaat het zinkende schip al.

 11. Robin Hoed

  Als we allemaal tegelijk onze boodschappen gaan doen in de korte tijd dat de winkels open zijn, dat gaat helpen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.