Kees Verhoeven (D66) huilt om boekhandels AKO en Bruna die ‘complottijdschrift’ verkopen

De reguliere boekhandels AKO en Bruna zijn overgegaan tot de verkoop van een blad dat door de NRC al direct wordt afgedaan als ‘complottijdschrift‘. D66-Kamerlid Kees Verhoeven gelooft, zonder ook maar een letter te hebben gelezen, dat de inhoud van dit blad één en al desinformatie bevat en dus uit de schappen zou moeten worden gehaald.

Kees gelooft heilig in de capaciteit van techreuzen, zoals Facebook en Google, om feit van fictie en waarheid van leugen te kunnen onderscheiden. De gemiddelde burger, die juist door hun algoritmes in een bubbel terechtkomt, is wat hem betreft kennelijk te achterlijk om zelf keuzes te maken als hij wél andere informatiebronnen voorgeschoteld krijgt, zoals in een boekhandel.

Het gaat om het blad Gezond Verstand, waarin allerlei onderwerpen worden besproken die vaak met complottheorieën te maken hebben. Zo komen 9/11 en het coronavirus aan bod. Máár er worden wel degelijk bronnen aangeleverd voor de beweringen die er in het blad gedaan worden, zo lees ik in het NRC-artikel. Als die bronnen betrouwbaar zijn (en dat kan iedereen voor zichzelf uitzoeken en lekker over discussiëren), dan is er volgens mij vrij weinig aan de hand, toch?

De kans bestaat natuurlijk altijd dat er onzin wordt verkocht. Maar waar ik mij meer aan stoor is dat Kees denkt de waarheid in pacht te hebben en liever Mark Zuckerberg op z’n blauwe ogen wil geloven, dan eerst eens kijken wát er precies in dat ‘complottijdschrift’ staat en of het inderdaad allemaal onzin is of niet.

Voor iemand als Kees is vrijheid van meningsuiting namelijk iets dat streng gecontroleerd moet worden door allerlei partijen, via het beroep op ‘maatschappelijke verantwoordelijkheid’. Want iedere keer dat er ergens één of andere randdebiel iets mogelijk verkeerd zou kúnnen interpreteren, dan is niet hij maar degene die het bericht niet goed genoeg heeft ingekapseld de verantwoordelijke. En zo snoer je langzaam iedereen de mond, want aan gekkies (die nooit kritisch hebben leren lezen en redeneren) hebben we geen tekort in dit land.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. gustav

  “kennelijk te achterlijk om zelf keuzes te maken”
  De gemiddelde burger?
  Eh ja, dat is voor 100% juist!

 2. Cor Grijpstra

  Gezond Verstand stelt de dodelijkheid van het coronavirus gelijk aan die van influenza en noemt de stijging van het aantal positieve tests „vooral het gevolg” van veel testen. Covid-19 zou slechts een griep zijn die door buitenlandse machthebbers wordt misbruikt om hun macht over Nederlanders uit te breiden.

  Ook op andere terreinen heeft het ‘objectief en waarheidsgetrouw’ informeren door Gezond Verstand een opmerkelijke uitkomst. Zo wordt gesuggereerd dat de Amerikanen zelf de Twin Towers in New York hebben neergehaald, dat van een klimaatcrisis geen sprake is en dat er geen bewijs is voor verkiezingsfraude in Wit-Rusland.

  Ach moet kunnen, ook de Telegraaf is een krant met gezond verstand…

  1. vandaag

   QUOTE stelt de dodelijkheid van het coronavirus gelijk aan die van influenza END

   correct corretje, cijfers gepresenteerd door RIVM en andere Europese clubjes.

   ze lopen hand in hand zo rond de 0,2 . De overstrerfte is na genoeg gelijk

   Wil de ware wappie opstaan

   1. Cor Grijpstra

    @vandaag

    Veel mensen met onderliggende ziekten overleven de griep, maar corona niet!!

    1. vandaag

     wederom gel*l zonder enige feitelijke onderbouwing

     12.000 influenza doden 2018 , merkwaardig in 2020 , 0 nagenoeg geen kanker patiënten overleden , nagenoeg geen patienten met andere ziekten overleden. Ze overlijden allemaal aan corona

     De zorg is geweldig vooruit gegaan , we kunnen enkel dood aan corona

     je bent een fantast corretje

     1. Cor Grijpstra

      Over feitelijke onderbouwing gesproken 🙂 🙂 🙂

     2. vandaag

      aaaahhhh corretje kent de cijfers niet of weigert ze te erkennen ! De feitelijke onderbouwing blijft een feit met die cijfers corretje

     3. Piet51

      Wat een onzin. Ik schaam me bijna hierop te reageren. Nu kan iedereen de nonsens die @vraagbaak voortdurend publiceert zelf lezen.
      In 2018 waren er 9500 influenza-doden, een absoluut record en overal te verifiëren. In 2020 zijn in de eerste maanden ruim 400 griepdoden gemeld en dat is geen uitzonderlijk getal, want zo’n laag aantal kwam de afgelopen 10 jaar vaker voor. De cijfers over kanker-doden in 2020 zijn er nog niet, maar er worden door medici 50.000 doden verwacht. Dat is iets meer dan de plm. nul van @vandaag. Doden a.g.v. andere ziekten, idem dito. Aantal vrijwel ongewijzigd en zeker niet vervangen door corona. Dat kan natuurlijk ook helemaal niet, omdat het aantal corona-doden daarvoor veel te laag is, Dat zijn er tot nu ruim 6500 directe doden en dan nog 4.000 à 5.000 indirect of ongetest. Samen zijn ze de oversterfte.
      @vandaag kan met deze reactie inhoudelijk worden afgeserveerd, lijkt me.

     4. vandaag

      blabla bladieblabla

    2. J.C.

     @Cor Grijpstra

     “Veel mensen met onderliggende ziekten overleven de griep, maar corona niet!!”

     Bijna goed, maar nog niet helemaal…………..

   2. Bolland

    vandaag Precies moet direct van de A lijst af

 3. pasco

  Pragmatische onafhankelijke politicologie,als specifiek vak mbt politieke waarheidsvinding moet een verplicht onderdeel worden in het vak maatschappijleer, en wel op álle vervolgonderwijs!
  Maar het actuele probleem is nu juist dat zulke waarheidsgetrouwe ‘rechtse’ docenten worden geweerd en/of meteen op non-actief worden gesteld!

  1. sonny

   pasco@
   +++++
   Hartgrondig mee eens!

  2. Cor Grijpstra

   @p

   ”waarheidsgetrouwe ‘rechtse’ docenten worden geweerd en/of meteen op non-actief worden gesteld!”

   Lachen met @pasco.

   1. vandaag

    vindt er niets te lachen aan

    de linkse indoctrinatie op scholen is veel te overheersend. Dat jij er om kan lachen zegt weer voldoende over je fascistische inslag

    1. Cor Grijpstra

     @vandaag

     ”waarheidsgetrouwe ‘rechtse’ docenten worden geweerd en/of meteen op non-actief worden gesteld!”

     Daar ben jij ”Wim’ het mee eens?

    2. Cor Grijpstra

     Je zal ff moeten wachten op mijn antwoord, DDS wil het eerst zien.

     1. vandaag

      Wordt je aperte onzin eindelijk doorgelicht fantast.

 4. Ernest Stern

  Het betreft wellicht gevaarlijke waanzin maar de vrijheid van meningsuiting staat ook het verspreiden van onzin toe.

  Kees Verhoeven suggereert dat deze uitgevers dit niet hadden moeten uitgeven. Dat lijkt me in strijd met de Grondwet.

  1. Tom Bombadil

   Ja ernest diezelfde wet zorgt er ook voor dat jij je nog niet hoeft te melden voor het verspreiden van leugens, laster, haat en desinformatie.

 5. Cor Grijpstra

  Leuk blad voor Blonde HendrikJan, kan hij uitdelen aan de jongens op de deel.

 6. Tom Bombadil

  Hmmmm eerder werd iedereen die niet bukte voor ie genomen werd een wappie en gekkie genoemd en nu noemen jullie iedereen die wel bukt ook een wappie… Logica regeert.

 7. Blitzkrieg

  Het eerste deel van gezond verstand is voor iedereen gratis te lezen. Veel plezier met dit fantastische weekblad.

  Mensen, abboneer je op dit geweldige initiatief van Karel van Wolferen.

  h**ps://irp-cdn.multiscreensite.com/c242f00b/files/uploaded/Gezond_Verstand_1.pdf

 8. LifeBuddy

  Kees Verhoeven (D66)[misdaad tegen de mensheid] moet eerst eens vertellen, waar die 10.000 vermiste kinderen zijn gebleven. en dan pas verder zeuren en roeptoeteren!!!

 9. Appelstroop

  gepiep, je had hiervoor ook al jaren een ander complot tijdschrift, ben de naam alleen even kwijt. Ooit eens een paar gelezen. Pyramides die eigenlijk power plants zijn, sterreportalen in Irak, etc. prachtig!
  Je hebt al decennia complot sites. Het item is nu alleen even hot, dus doet D66 even een duit in het zakje.

  Er is nu eenmaal een markt en 99,9% die dit soort dingen leest weet dat je het met een korreltje zout moet nemen. De overige 0,1% gelooft het wel en 1% daarvan staat in Den Haag te demonstreren, gaat naar UFO bijeenkomsten, Flat Earth lezingen etc.

  Je hebt het er maar mee te doen D66.

 10. Augustus

  “Met hetzelfde slappe argument: “we gaan niet over de inhoud”.”

  Heel eng D66 mannetje, die Kees.

 11. PG

  Deze man is wat mij betreft wat een zwakke schakel binnen de D66. Heb je hem wel eens een debat zien voeren over een onderwerp dat hem niet welgevallig is? Ik dacht eerst dat ik iemand van DENK aan het woord zag….man man man…wat een talent is dit….

 12. Rene van der Grijp

  Aan dat blote billen gezicht van die Verhoeven zie je meteen dat hij vroeger op school veel gepest is.

 13. Bolland

  Kees moet zich niet zo aanstellen, persvrijheid heet dat

 14. de ziender

  Kees Verhoeven van Dictators 66 zou nog veel van dit blad kunnen leren. Trouwens: ook de Dagelijkse Standaard! Uitstekende inhoud van Karel van Wolferen, een oude rot in het vak. Ook het artikel “Voor God spelen in Davos shiet er uit. Veel goede geleerden komen aan bod en verspreiden datgene waar steeds meer burgers oog voor krijgen. Het zou de DDS sieren om daar eens wat gefundeerder in te duiken dan alleen maar ongefundeerd te spreken van wappies en zo. Dat is gewoon uitermate storend.

 15. josveraart

  Kees Verhoeven direct weg BONJOUREN Z.S.M

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.