Forum voor Democratie zakt naar drie zetels in de peilingen

Maurice de Hond hield een peiling onder ruim 3.000 mensen om te kijken hoe Nederland op dit moment zou stemmen. Forum voor Democratie, dat zichzelf compleet aan het opblazen is, zakt nu van acht naar drie virtuele zetels.

De Hond heeft voor het gemak een overzichtje gemaakt waarin de peilingen van vorige week en die van april 2019, het hoogtepunt voor FvD, ook in mee zijn genomen:

Hier valt duidelijk te zien dat de Forum-stemmers op dit moment liever naar de PVV overstappen en mogelijk het CDA. Maar vooral die eerste was natuurlijk te verwachten.

Interessanter is de haast totale splijting die hier is te zien tussen links en rechts. Het midden lijkt namelijk totaal weg te zijn gevallen en partijen als VVD, CDA en D66 schuiven alleen maar verder op naar links. Wie nu nog rechts wil stemmen kan dus eigenlijk alleen maar terecht bij de PVV, één van de twee confessionele partijen of bij Code Oranje. En van die laatste is er geloof ik niet zo’n sprake van echt een ideologische overtuiging maar meer een praktische houding. Wat niet verkeerd hoeft te zijn overigens.

Mocht Forum er nou voor de verkiezingen nog uitkomen dan wordt het nog een hele klus om niet alsnog om te vallen door toekomstig gestuntel. Een flink aantal capabele mensen is al vertrokken en er zullen er waarschijnlijk nog wel meer het zinkende schip verlaten. Maar als Baudet nu nog mensen aan wil trekken die de partij weer uit de penarie moeten halen, dan kun je ervan op aan dat er weer geen goede achtergrondcheck zal worden gedaan. En dan komt hij de Kamer in met een zetel of vijf en zal het nooit lang duren voor de pleuris weer opnieuw uitbreekt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. vandaag

  go Wilders go

  stem sociaal , stem PVV

 2. Dolph Thans

  Ik verwacht veel stemmen voor Omtzigt.

  1. vandaag

   hahahahahahaha , denk van de christenen ! Als je zondagrust en kinderbijslag wil een goede keus.

   stem sociaal , stem PVV

   1. Thant dolph

    Heb je nog iets inhoudelijk te melden, strandvlok? Of blijft het bij geschijt in de ruimte

    ENZ!

    1. vandaag

     Nogmaals de herhaling , hahahahahahaha , denk van de christenen ! Als je zondagrust en kinderbijslag wil een goede keus.

     stem sociaal , stem PVV

     vanonder de steen van adolf, terug naar de studio

     1. Thant dolph

      “Nogmaals de herhaling” ??

      Zelfs goed Nederlands is er niet meer bij…..

      ENZ!

     2. vandaag

      heb ik van jou geleerd of is je geheugen tekort strónt vlé®kje II

     3. Thant dolph

      Mooi, blij dat je dat je toch nog in staat bent om iets aan te leren. Ook al is het dan fout aangeleerd.

     4. vandaag

      alles wat je meegeeft is fout stróntvlé®kje II

     5. Thant dolph

      Aldus de dyslecticus…

      Enz!

 3. SubTec

  Jaja, in een paar uur weten ze dat al….

  1. Cor Grijpstra

   Tja er is buiten een 28.8 modem nog een andere digi wereld.

   1. vandaag

    weet je zeker dat je 28.8 hebt corretje ? je meningen lijken eerder op een 14.4 waardering

    1. Cor Grijpstra

     🙂

   2. Fascal

    Nee hoor, je liegt en bent een leugenaar!

   3. Willem Bever

    Ja Cor en dat is nou pesies die digiwereld die je niet moet willen hebben, face recognition vacinatie app en andere 5g bs…je begrijpt echt nix

 4. Kleurloze Politiek

  @vandaag

  Heee manneke hoe is ie, Ik begrijp dat je hardcore bent van Baudet.
  Maar dit overleeft geen enkele partij.
  Dit was echt een Hiroshima van bom.
  En de schade binnen FvD is zo groot dat alles nog wankelt.
  De wonden zijn nog zo vers en zo diep dit heelt echt nooit voor de komende verkiezingen.

  Dat eettentje waarin Baudet zich zelf liet laten gaan door dergelijke uitspraken over antisemitisme en complottheorieën te doen.
  Dat was voor veel leden de druppel.

  Dus laat dit even tot je bezinken.

  1. vandaag

   Kleurloos , je leest nog steeds erg slecht vrind

   Ik sluit af met ,

   stem sociaal , stem PVV. Wat heb ik met baudet dan ?

   Ik heb dus niets met Baudet maar ik concludeer dat de staatsgreep om Eerdmans als het mannetje te plaatsen schromelijk mislukt is. Deze trial by media en staatsgreep is mislukt vrind. Wel ten kostte van de partij en beschadiging van het eigen ego. Ik had Naninga heel hoog zitten maar nu zit ze vervelend aan de zool van me schoen. Lees je de app berichten nog even in de juiste volgorde vrind ?

   suc6

 5. Rene van der Grijp

  Na deze aderlating valt ook een massale krimp in het ledenaantal te verwachten. De implosie zet zich voort.

  Na alle gebeurtenissen van de afgelopen dagen en na het zien van het geploeter van degenen die nog steeds achter Baudet blijven staan de volgende vraag: wat was nu, logisch nadenkend, het motief van de zogenaamde coupplegers?

  Wat hadden Pouw Verweij en Eva Vlaardingerbroek (om maar twee namen te noemen) er in godsnaam bij te winnen? Ze stonden al hoog op de lijst en zouden vrijwel zeker in de Kamer zijn gekomen. Wat had Nanninga er bij te winnen? Wou ze partijleider worden? Sorry, maar dat geloof ik niet. Daar heeft ze ook helemaal de capaciteiten niet voor.

  Alle zogenaamde coupplegers hadden veel meer te verliezen dan te winnen. Ik kan dan ook niet anders dan concluderen dat ze gehandeld hebben uit eerbare motieven: ze wilden niet verbonden blijven aan een partijleider die:

  a) keer op keer heeft geweigerd om korte metten te maken met de bruine vleugel van het FvD en op wie allengs meer verdenking kwam te rusten dat hij zelf ook bruin is.

  b) de partij beschouwt als zijn persoonlijk eigendom (“ik ben de partij”) en de anderen als een soort van ondergeschikten beschouwt die zijn hielen mogen likken maar vooral niet te kritisch mogen zijn (de angstcultuur waar Nanninga het over had).

  Narcisten als Baudet zijn in staat om anderen te enthousiasmeren en met zich mee te krijgen maar vroeger of later knappen de volgelingen vrijwel allemaal op een dergelijke megalomane persoonlijkheid af. En dat is wat er is gebeurd. Het klinkt hard, maar het is zijn verdiende loon. Hopelijk leert hij ervan.

  1. Ernest Stern

   Zouden er nog stemmers op rechts-populistische partijen zijn die op grond van deze zwakzinnige capriolen tot de conclusie komen dat je beter op fatsoenlijke professionele partijen kunt stemmen?

   1. JochemX

    Fatsoenlijke professionele partij?😂

    1. halo1

     Als fatsoenlijk=links zijn we natuurlijk gauw uitgepraat. Politiek=het leven.. en dat vereist soms ook “onfatsoenlijk” handelen.. Dat gescherm met “fatsoenlijk”‘is ook zo!n links frame.. vroeger was het verachtelijk “”burgermansfatsoen”‘!!

   2. Meriadoc Brandebok

    Ik begrijp wel waarom ze erop stemmen. De VVD heeft op rechts een groot gat laten vallen. Dit gat omvat miljoenen kiezers. FvD is daar aanvankelijk ingesprongen. Zo’n 70% was teleurgestelde VVD-ers en zo’n 30% bestond uit een mengeling van cultisten en andersoorts extreemrechts gespuis. Inmiddels is Baudet rijp voor de GGZ en dat werd de 70% oud-VVD-ers te gortig.

    De 70% loopt nu weg en Baudet blijft zitten met de 30% van de cultisten die hem adoreren. Cultisten had hij dan ook liever dan gezonde critici.

   3. Augustus

    >professionele partijen

    Oftewel mensen die enkel in de politiek zitten om geld te verdienen?

    Freudiaanse verspreking meneer Ernest?

   4. Logica

    Fatsoenlijk professionele partij? Je maakt me nieuwsgierig. Vertel welke partij dan.

 6. halo1

  3 zetels valt me nog mee..hopelijk gaat ook de Nanninga-groep zich oprichten want we kunnen niet genoeg rechtse clubs en clubjes en partijen hebben…. immers NL is al links genoeg.. zo niet veel te links: peperdure onderkant van de samenleving, semi-anarchie, verloedering, kostenexplosies. En als we dan 100 of 1000 van die clubjes hebben.. zal het toch eens moeten lukken…..ofschoon rechts(er) beleid blijft een moeilijke zaak..

 7. Lex

  Echt niet te geloven ongelooflijk.

  Te bizar voor woorden

  een coup een machtsgreep binnen een partij.

  Tierie Baudet royeren en de partij uitzetten zonder dat de leden hierover hebben kunnen stemmen. Dit zijn praktijken die voorkomen in een bananenrepubliek en niet in Nederland.

  Tijd dat de leden in opstand komen,
  Tijd dat Tierie Baudet een goede advocaat neemt.

  Echt hij is in een nachtmerrie terecht gekomen.

  1. Thant dolph

   De leden zijn (eindelijk) in opstand gekomen. Zie je dat niet?

   Of anders, lees het stukje van van der Grijp hierboven maar even rustig. Beter kan het niet verwoord worden!

  2. Dolph Thans

   Een advocaat nemen? Thierry is niet in staat gebleken om zijn partij voor te zitten. Dat is klip en klaar. Hij kon de zaak niet aan. En uitgerekend moet hij ons land managen in de optiek van een artiest wat hij is als MP? Hij maakte er zelf een janboel van. Een advocaat moet hem bijstaan, daar was mr Hiddema toch voor? Maar die zag de bui al hangen. Wat een nar!

   1. Lex

    Er is gewoon puur misbruik gemaakt van het goed vertrouwen van Tierie Baudet die alles in goed vertrouwen over liet aan het bestuur.

    Tja Tierie Baudet is een beginnend politicus, maar wat heeft die man in korte tijd samen met zijn team veel bereikt.

    Ik kon het niet volgen vanmiddag had hij weer toegang tot zijn kantoor en enkele uren geleden is hij uitgeschreven bij de KVK waar alle bestuurders inclusief Tierie Baudet een handtekening voor moeten zetten en waar tevens de leden voor geraadpleegd moeten worden.

    Ik heb zelf een vereniging bestuurd dit kan zo 123 maar niet. Nogmaals Tierie Baudet moet er een advocaat opzetten, die gasten zijn strafrechtelijk bezig.

    Een bestuurder partijleider kan uit de partij worden gezet als een meerderheid van de leden hiermee instemt.

    Dit kan gewoon niet zo. 1

    1. Thant dolph

     “”Tierie Baudet die alles in goed vertrouwen over liet aan het bestuur. “”

     Ik begin steeds meer de indruk te krijgen dat de werkelijkheid anders bij jou binnenkomt dan bij andere mensen…. heb je de laatste ontwikkelingen eigenlijk wel nauwkeurig gevolgd?
     Het grote probleem van Tierriy is nu juist dat hij geen enkele tegenspraak wenst en dus zéker niet ‘alles aan het bestuur overliet’. Had hij maar beter naar andere mensen geluisterd…

     1. Magalaan

      Vind je?

      Elke nationalistische leider wordt in de media afgeschilderd als een megalomane gek. Alleen maar zwartwit stereotypen worden er op los gelaten.

      Maar wie een paar minuten naar Thierry luistert hoort een erudiete, goed ontwikkelde nette man. Het klopt totaal niet met het beeld dat de media schetsen.

      Het jammer dat (sommige) opportunisten uit de gevestigde partijen daar in mee gaan, want daarmee schaden ze het aanzien van de hele politiek. Ook zij laten zich door de media misleiden of worden gedwongen om de partijlijn uit te dragen. Want ook binnen die partijen worden dissidenten keihard en op vuile wijze getackeld. De laatste CDA verkiezing was ook weer zo een hoogstandje.

      Thierry duldt geen tegenspraak? Thierry heeft te veel vertrouwen gesteld in mooipraters die achteraf carrière politici blijken die de zaak niet toegedaan zijn. Niet Thierry maar zij zijn het die de partij (the common good) schaden. Grappig hoe jij de zaak draait en het voor de mes-in-de-rug-stekers opneemt. Mensen waarvan het geweten na jaren pas begint te spreken?

      Dat ze al langdurig samenwerken met Thierry maakt het alleen maar schunniger. Als Thierry lang geleden iets gezegd had dat hun morele geweten zo belastte dat ze er nu de hele partij opblazen, hadden ze dat toen moeten opstappen, dan waren ze geloofwaardig geweest.

      Wat ik voor mogelijk houdt, weten doe je het niet, is dat Rutte hen benaderd heeft, hij heeft geen meerderheid in de senaat en is best bereid daar een aantrekkelijke koehandel voor op te zetten. Hij is een meester daar in.

      Vervolgens moesten ze daarvoor een breuk in scene zetten waarbij ze de zwarte piet bij op Thierry neerlegden. Misschien kregen ze wel een bonus als ze FvD een kopje kleiner zouden maken. Want dat is wel wat ze op alle mogelijke manieren nastreven. En de voortdurende haatpropaganda maakt duidelijk hoeveel de neoliberalen daar aan gelegen is.

 8. Kleurloze Politiek

  @vandaag

  Hoi makker ik was nog wakker dus ik dacht laat ik eens even de spanning er in houden.

  Nu even trugkomend op jou reacties.
  Uiteraard is het mij bekend dat jij voor de PVV gaat.
  Maar omdat jij behoorlijk aangeslagen doet over het hele gebeuren omtrent FvD en duidelijk een kant kiest van Baudet.

  Voelde ik mij geroepen om jou even tot bewust wording te roepen.
  Kijk niemand van ons weet wat er echt gaande is en op welke toon er dingen over en weer zijn geroepen.
  Behalve dat gene wat er via de media is gecommuniceerd.

  Kijk Annabel Nanninga is geen onbekende van Baudet en Joost ook niet wat dus wil zeggen dat het flink uit de hand is gelopen.

  1. Lex

   Hij is niet de enige die aangeslagen is en ongelooflijk woedend over de bananenrepubliek praktijken en ik ben geen eens lid van die club.

   Kun je nagaan hoe FVD leden zich moeten voelen. Ik bind er geen doekjes omheen ik ben een PVV stemmer vanaf het begin en hoopte dat beide partijen samen een coalitie gingen vormen met aanvulde partij(en).

   Onaanvaardbare praktijken daar binnen die tent.

   De leden en alleen de leden kunnen een bestuurslid naar huis sturen. Dus zijn ze strafrechtelijk bezig, ook wijzigingen bij de kamer van koophandel daar moet Tierie Baudet bij aanwezig zijn en zijn handtekening zetten.

   Ik heb 15 jaar in het bestuur gezeten van een computer vereniging en heb ook al het een en ander meegemaakt. Ook mij wilde ze als voorzitter wippen, De meerderheid van leden gingen hier niet mee akkoord dus konden ze mij er niet eruit zetten.

   Dit heeft de vereniging toen leden gekost. De oproerkraaiers zijn geroyeerd en de club draaide nog jaren in goede saamhorigheid verder tot 2016.

   FVD het zou mij niets verbazen als dit een vooropgezet spel is en dat mogelijk ook politiek Den haag hier iets mee te maken heeft want die willen maar wat graag van Tierie Baudet af.

   Hij was gewoon te lastig stelde vervelende vragen, bracht dingen aan het licht. O.K. hij is een minder goede partij bestuurder maar als politicus kam hij steeds beter uit de verf.

   In de huidige tijd kan bijna niets meer verborgen blijven, vroeg of laat komt alles boven water.

   Ik vrees dat het over en uit is voor FVD de leden zijn nu aan zet en zij bepalen wat er verder gaat gebeuren. Zij hebben weinig tijd want het nieuwe kalenderjaar komt er aan, de tijd dat verenigingen contributie gaan innen.

   Het enige wat we kunnen doen is afwachten.

 9. gargamel

  ” Wat De Hond ook beweert, in welke hoedanigheid ook, hij is voor mij eeuwig de man die voorspelde dat wereld ten onder zou gaan, op 1 januari 2000″ .

 10. de ziender

  Joost Eerdmans kwam, zag en overwon. Dé man die de partij FVD in mum van tijd wist op te blazen. Welke krachten daar achter schuilen laat zich raden.
  Eigenlijk weerzinwekkend. Het zou mij een lief ding waard zijn indien ook de DDS daar eens gedegen onderzoek naar doet.

  1. Vanduinen

   Stel je niet aan @ Ziender. DDS moet een onderzoek daar naar doen. Met hoeveel man?
   Een onderzoek naar het kook gebruik van Thierry levert meer op. Thierry heeft het FvD opgeblazen. “Wat heb je in je neus gestopt Thierry vroeg Youp in de talkshow van Beau.
   Nee, daar moet u het bizarre gedrag van Thierry zoeken.

 11. Drollevanger

  Als ik dan op de verloofde van Baudet google, ene Davide Heymans, kom ik op de schrijver A Heymans uit, de Joodse auteur van “Jood zonder ster”
  Daarom neem ik het zogenaamde “anti Semitisme” van Baudet met een flinke korrel zout. Ik denk niet dat trouwen met een Jodin tot een “anti Semmitische” daad kan worden gerekend.
  Toch knap van de dissidenten tegen het FVD, dat ze een bloeiende partij onder false vlag zo snel om zeep hebben geholpen.
  Ik denk dat Groenlinks met hun moslimbroederschap dame, nu diep dankbaar allah loopt te loven.
  Netjes de volkswoede in andere banen gestuurd.
  We hebben nu inhet verleden boer Koekoek netjes om zeep geholpen, JanMaat,s vrouw belandde in een rolstoel, Pim Fortuin werd vermoord, Wilders wordt door tientallen agenten beveiligd, en Baudet is via onze onafhankelijke media de grond ingeboord.
  Je mag blijkbaar in Nederland niet naast de paadjes lopen. Dat is hier erg ongezond.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.