Sinterklaas in coronatijd: ‘De Sint geeft geen hand, er is geen strooigoed en alleen kinderen mogen zingen’

Wat zijn we in vredesnaam aan het doen met zijn allen? Oké. Er waart een nieuw Chinees coronavirus rond in de wereld. En ja, dat is zorgwekkend. Maar moeten we nou werkelijk zo ongelooflijk overdreven reageren? Moeten we werkelijk alles afschaffen zolang er mensen zijn die last hebben van dit virus?

Hier moet je toch bijna om janken?

Toch laten veel scholen wel een Sint langskomen. “Scholen waarborgen de coronaregels en in samenspraak met hen kunnen we veilig op bezoek. Sinterklaas geeft bijvoorbeeld kinderen geen hand, er wordt geen strooigoed uitgedeeld en alleen gelovige kinderen mogen zingen, hun ouders niet.”

Doe eens normaal zeg. Het gaat goddomme niet om ebola of iets dergelijks! We hebben het over een coronavirus — waarvan er nogal wat zijn — met een waarschijnlijk sterftecijfer van 0,25% of daaromtrent. En het wordt pas écht dodelijk voor ouderen van 70-plus — en dan ook nog eens veelal voor ouderen die al aan iets anders lijden.

Belachelijk. Maar wacht, het wordt nog erger. Want ‘experts’ hebben ook wat ideeën voor ‘Sinterklaasspelletjes.’ Lees even mee:

Als Sinterklaas wel komt en kinderen mogen niet op schoot, dan kun je ze de staf, afgeplakt op 1,5 meter, laten ontsmetten. Van Herpen: “Zo weten ze welke afstand ze moeten houden en hang je er via spel meteen een actueel thema aan.”

Dit kan toch niet echt zijn? Dit móét satire zijn.

Volg mij op Twitter en op Parler.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Maurits Dekker

  Als Sinterklaas wel komt en kinderen mogen niet op schoot, dan kun je ze de staf, afgeplakt op 1,5 meter, laten ontsmetten. Van Herpen: “Zo weten ze welke afstand ze moeten houden en hang je er via spel meteen een actueel thema aan.”

  Een paar weken geleden stond er in de krant dat het covid-19 virus ook de hersenen kan aantasten.
  Ik denk nu dat dit bericht juist was.

 2. Dirk Jansen

  Juist Mike. Na het gebazel van Tim ben je heerlijk verhelderend. Een topper!

 3. Ernest Stern

  Uit het artikel van van Galien blijkt in elk geval dat Zwarte Piet geen discussiepunt meer is. Dat is pure winst.

  1. ikweetwatikwil

   Jij denkt maar wat je wilt. Ben je vrij in. Ik ben zo vrij om toch maar voor Zwarte Piet te spelen.

  2. Dirk Jansen

   Het gaat om Sinterklaas quispel. Zwarte Piet blijft zwart. Mijn zwarte schmink ligt klaar naast het sierlijke pak. Het wordt ook dit jaar een groot feest voor iedereen die het wil vieren zoals het hoort. Ook zwarte kindjes zijn welkom, inclusief, divers, en tolerant zoals echte Nederlanders zijn. Uiteraard zijn linkse, rascistische, activistische en dictatoriale nephollanders niet welkom.

   1. Brenda Welsh

    Die kindjes moeten ook geschminkt zijn. Echt zwart kan natuurlijk niet. Het is een echt Hollands feest. Niet voor autochtonen.

    1. Dirk Jansen

     Jazeker Brenda, mogen zwarte kindjes zich wit schminken als ze graag als Sinterklaas verkleed willen zijn. Heerlijk toch dat zoiets kan in Nederland. Een vrije samenleving voor iedereen. Ook voor Brenda.

     Ps, Sinterklaas is een Nederlands feest (Holland ligt in het westen), een feest voor iedereen!

  3. Blitzkrieg

   Ernest Stern : Gewoon je kinderen ziek melden op 5 december vanwege de scheurende corona tyfus. Maak je er thuis en met de buurt – tegen alle corona regels in – een geweldig feest van, inclusief zwarte pieten en alle andere die ook de scheurende corona tyfus hadden.

 4. vandaag

  En zo blijven we nog tijdenlang – mogelijk jaren – gevangen in de greep van de politiek onder de noemer van corona.

  Muterende virussen zijn niet te voorzien van een vaccinatie. Misschien kan zwarte piet het corona virus in de zak stoppen naast de stront vlek. 2 vliegen in 1 klap.

  1. ikweetwatikwil

   Vandaag Ik zal mijn best doen.

   1. vandaag

    👍👍

    Als je tie-raps nodig hebt hoor ik het graag

    1. EvertB

     Je verwart tie wrap met jouw enkelband.

 5. Linksbuster

  Het gaat goed met zwarte piet..de Lidl heeft zelfs een sinterklaas commercial met 3 kleine en één grote zwarte piet…hulde!

 6. Winfrida

  En deel van Nederland is knettergek geworden en dat komt allemaal door Donald Trump. Wij mogen door de media Zwarte Piet eigenlijk niet meer benoemen. Weer wordt het door hen bepaald.

 7. Telex

  Nou, nou heb ik altijd al twijfels gehad over die bisschoppen, zéker als het over kleine kinderen gaat. Dan is er ook nog geen echte zwarte Piet meer te vinden en moeten we het met “ echte surrogaat” doen. Vervolgens wordt er ook nog even luchthartig gedaan over 70+ zeker niet vers genoeg? Het oude mag dus eerst op. De bisschop uit Mira heeft zijn tijd gehad. Bovendien is het niet erg vriendelijk om je snoepgoed van de vloer te moeten halen, in een zak gestopt te worden, of bedreigd met de roede. En is er haast geen buurman meer te vinden die in de kou op je deur komt bonsen. Makkers staaakt uw wild geraas!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.