Video! Het blijft knallen bij clusterbom FvD: partij kan door blokkade bestuur niet meedoen aan verkiezingen

Door een knallende ruzie in het hoofdbestuur voor Forum voor Democratie kan de partij waarschijnlijk niet meedoen aan de verkiezingen. Er is namelijk sprake van een patstelling omdat het hoofdbestuur is verdeeld in twee kampen. De clusterbom genaamd FvD blijft maar knallen!

Het is Baudet en penningmeester Ephraïm tegen Van der Linden en Rooken. Het vijfde bestuurslid, Astrid de Groot, is namelijk óók opgestapt. En om het allemaal nog gekker te maken roept kamp Van Der Linden/Rooken ook nog eens dat Baudet als bestuurslid zou zijn uitgeschreven bij het KvK-register. Baudet beweert echter dat zij dat hebben gedaan en dat dit volgens de statuten niet mogelijk is, illegaal dus. Thierry en zijn partij worden dus volledig in de houdgreep gehouden terwijl ze hem eruit willen werken.

Het is ook één en al gestuntel daar. De zogenaamde ‘coupplegers’ plegen geen coup meer, wat die zijn opgestapt, en laten de bestuursleden nu zitten met de schone taak om Baudet eruit te wippen. Volgens mij begrijpt niemand ook meer precies wat hier nou aan de hand is en wat er waar is of niet.

Maar het is vooral Team Thierry die blijven hameren op het idee dat het hier om een coup gaat (of ging). Ik ben er meer van overtuigd dat ze dit deden omdat ze geen andere manier meer konden verzinnen om het Baudet duidelijk te maken dat zijn JFvD-bestuur en kompaan Freek Jansen van geen kant deugen. Dáár begon het namelijk allemaal mee. Baudet bleef ze de hand boven het hoofd houden en wilde het onderzoek afwachten (dat er al bleek te liggen), maar deed kennelijk ook geen enkele poging om het bewijs op GeenStijl zélf eens te gaan bekijken.

Dat de klokkenluiders en de coupplegers voor een deel werden vergezeld door opportunisten is overduidelijk. Maar laten we niet vergeten dat er wel zat boven water was gekomen om ‘de klokken over te luiden’, laten we maar zeggen. Iedereen die nu pro-Baudet is lijkt dat voor het gemak te zijn vergeten. En het ging echt niet meer om wat boude uitspraken die grappig of ironisch zijn bedoeld.

Ik snap dat FvD Baudets’ kindje is en dat er onderhandse tactieken zijn gebruikt. Allemaal heel sneu, maar besef wel even wat Baudet en de JFvD’ers in kwestie al die tijd voor gedachtegoed blijken te hebben aangehangen. Daarom ben ik er zelf ook bij weggegaan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Ernest Stern

  Misschien kunnen ze Henk Otten inhuren om orde op zaken te stellen.

  🙂

  1. Lex

   Ja hoor dan gaat hij er meteen met de kas vandoor die hufter.

   1. werikke

    daarom snapt die poepvlek hem zo goed aangezien hij ook een hufter is

  2. vandaag

   Lachen toch met die strónt vlé®k. De simpele ziel heeft niet zoveel in zijn mars

  3. Meriadoc Brandebok

   😂😂

 2. Kees

  Ik vind het allemaal prima, alle rotte appels er uit en met een schone lei en onder een andere naam aan de verkiezingen mee doen, succes verzekerd.

  1. henkie

   Vind ik ook prima,

   Nanninga, Eerdmans en anderen kunnen gerust een nieuwe partij oprichten, hun visie is op belangrijke thema’s geschoeid op de leest van FvD.

   Zij kunnen dan ongehinderd groeien zonder de smet van rascisme/fascisme, totdat het establishment en MSM bang worden. Dan komt het gebruikelijke theater weer om de hoek en is Eerdmans afgebeeld met Hitlersnorretje en begint het allemaal weer van voor aan af.

 3. henkie

  Een advies aan Baudet en alle oprechte FvD aanhangers.
  Als een stem op FvD geen stem meer is op FvD, of als ze niet eens aan de verkiezingen mogen deelnemen.

  Stem wijs, stem eerlijk; stem PVV

  1. werikke

   ik stem al jaren PVV maar buiten PVV en FVD is er geen partij die ik mijn stem gun. mischien sp maar na marijnisse (de oude ) is men voor binnenhalen van al die gelukszoekers dus geen optie meer voor mij. Hoop ook dat men de kant van PVV opgaat ipv de VVD aangezien je door deze partij wordt gemangeld en Nederland wordt verkwanseld.

   1. lucinde

    Een SP-sympathisant die FvD of PVV stemt en een terechte hekel heeft aan de VVD.

    Volg je de stemmingen in de 2e kamer wel?
    9 op 10 keer stemmen beide stijf met VVD mee.

    Je laat je bedonderen waar je bijstaat.

    1. werikke

     er zit niet zoveel verschil tussen SP en PVV alleen vwb import buitenlanders . Daarom PVV

 4. vandaag

  stem sociaal , stem PVV

  1. werikke

   PVV is inderdaad sociaal en waarbij de autochtone Nederlander voorop staat zoals het hoort . Zoveel geld uit Nederland voor landen en groepen die leven van onze belasting opbrengste ipv onze eigen ouderen en inwoners . uitverkoop aan Brussel gebeurt nog steeds . hoop dat PVV groter wordt en die pinokkio van Rutte die zei dat die de PVV zou vermorzelen naar huis stuurt.Nu zal het partijkartel blijven groenlinks zetel minder pvda 1 zetel erbij etc dan zal er niets veranderen.

   1. Jack Flash

    “Clusterbom FVD”
    😂

    1. Thant dolph

     Nou ja, als de grote lijn der ontwikkelingen zich op dezelfde voet voortzet wordt dit stijlbeeld steeds realistischer…

 5. Yoyo

  Zal Geert leuk vinden!

  1. Thant dolph

   En jij natuurlijk! 😉

 6. Meriadoc Brandebok

  In de digitale kanalen van de FvD-jugend (de club van oberst Ruben Hermse en Gauleiter Freek Jansen) wordt er inmiddels druk gespeculeerd over het doodschieten van Rooken, volgens Führer Baudet de “couppleger”, zie het twitter-account van oud-DDS-bons Paul van der Bas.

  Dit gaat maar door jongens.

 7. Beukman

  Komisch aan de situatie is dit: normaal gesproken zouden er Bestuursverkiezingen kunnen worden uitgeschreven, waarbij de leden een nieuw Bestuur kiezen.
  Statuair is bij het FvD de invloed van de leden op de samenstelling van het Bestuur echter op nul gesteld: het Bestuur kiest zichzelf. Nogal een blamage voor een partij die het woord Democratie in de naam heeft.

  Vandaar dat Baudet het nu op deze merkwaardige manier doet: niet gewoon privé aan de betreffende Bestuursleden vragen om op te stappen, maar dit openbaar doen, en wel op twitter.
  Diplomatiek tamelijk onhandig. Zulks in het openbaar doen werkt doorgaans averechts. Maar weet Baudet veel.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.