AD columniste Angela de Jong: ‘Ik kan Geert Wilders geen ongelijk geven als hij rept over NPO66’

Kijk dit is nog eens leuk voor Geert Wilders en Martin Bosma: steun uit onverwachte hoek. Want, jawel, Algemeen Dagblad-columniste Angela de Jong laat in haar nieuwste columpie voor haar werkgever weten dat ze bij de PVV eigenlijk gewoon gelijk hebben als ze spreken over “NPO66.”

“Ze leren het nooit. Dat was mijn eerste gedachte toen ik las dat de NPO begin januari – in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen – een documentaire uitzendt over Sigrid Kaag, onze nationale ‘Minister van Hoop’,” aldus De Jong in haar artikel.

Vervolgens stelt ze vast dat er heel duidelijke lijntjes van de top van de NPO naar D66 lopen. Ja, echt waar. Dat wisten u en ik natuurlijk al lang, maar dat dit afgedrukt wordt in een grote Nederlandse kartelkrant is ronduit schokkend.

“Regisseur Shuchen Tan heeft misschien geen banden met D66, maar de directeur van de VPRO, Lennart van der Meulen, wél. Die is oud-campagneleider en ghostwriter van de partij,” legt De Jong uit. “De partner van minister Ollongren is succesvol producent van onder meer Zondag met Lubach en M. NPO-bazin Shula Rijxman vertelt openlijk dat ze D66 stemt. ” En daar komt dan nog eens bij dat de NPO talkshows steevast deze of gene D66’er uitnodigen. Van Rob Jetten tot Sigrid Kaag tot Alexander Pechtold… steeds weer zit er een zogenaamde ‘Democraat’ aan tafel.

En nee, dat zeg ik niet. Dat zegt Angela de Jong.

Haar conclusie is dan ook dat ze Geert Wilders “geen ongelijk kan geven als hij rept van NPO66. ”

Wow.

Je kunt je er iets bij voorstellen dat ze dit bij het AD toch niet zo heel fijn vonden van Angela. Want kritiek op D66 is ook daar niet welkom. Het mediakartel en het partijkartel trekken al járen samen op, en D66 is een echte topfavoriet van álle karteldieren.

Nou ja, hartstikke mooi natuurlijk, dit soort kritiek. De kans dat het effect heeft is nihil maar toch.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Cootje

  Maar als juffertje Kaag optreed in die documentaire mag deze wel ondertiteld worden want een uur het ge l,ul van een aardappel in je keel aanhoren kan je het electoraat niet aandoen , D66 noem ik altijd de partij van het licht uit en op de lucht af , zij hebben vele prominenten die daar aan voldoen

  1. Nostradamus

   Ach, waarom. Ik verwacht niet dat er buiten de leden veel naar die ‘uitzending van Politieke Partijen’ gaat kijken. Ondertitelen kost weer belastingcenten en dat vind ik het echt niet waard.

 2. Forlan

  Tja, alle bijdrages van Bosma gezien over dit onderwerp en het is daadwerkelijk stuitend hoeveel invloed D666 heeft op ons publieke stelsel. Maar zolang we blijven aanmodderen met deze partijen zal er niks aan gebeuren. Kwestie van teveel macht en gratis geld dat moet blijven rondcirkelen in hetzelfde clubje.
  Als straks ON de 50k haalt dan wens ik ze nog heel veel succes met de linkse programmaraad, die nadat iedereen heeft beslist alsnog eigenhandig een concept de nek kan omdraaien als het niet politiek correct en divers genoeg is. Zal een flinke dobber worden. Kijk maar wat POW tegenwoordig met haar schamele zendtijd doet. Ze moeten naar bepaalde pijpen dansen anders hebben ze geen schein van kans.

  1. LifeBuddy

   For, het Volk zou geen schijn van kans hebben. Maar als je als arische sLinkse meer dan 10.000 kinderen naar hier haalt en ze zijn daarna vermist, dan lijkt het mij, dat het Volk geen misdaad tegen de mensheid gaat tolereren en dat de vvd & Co helemaal leegloopt met haar leden.? Dan komen er Rechtse kansen genoeg.
   h*tps://www.ad.nl/buitenland/10-000-gevluchte-kinderen-na-aankomst-in-europa-vermist~aa041476/

 3. HD

  Propaganda van tweede orde, de eerste verzorgde Paul Joseph Goebbels, en hij zou er nu nog veel van kunnen leren.

 4. Yoyo

  Alleen het feit dat het meer mensen duidelijk wordt, dat er kartel-achtige dingen gebeuren in media, die op z’n zachtst gezegd eenzijdig zijn, is een pluspunt.

 5. Jannes-46

  Wat is er dan nieuw in dezen? Bij “Goedemorgen Nederland” van WNL zie je de laatste weken vrijwel alleen maar VVD’ers hun opwachting maken om stoere taal uit te slaan in de aanloop naar de verkiezingen in maart 2021.

  1. Nostradamus

   De linkse partij VVD van liegen en bedriegen?
   Binnenkort naamsverandering: VVD66

   1. Eppo123

    goed gevonden

 6. Duckday

  Volkomen juist NPO maakt gratis reclame voor deze partij d66 Vriendjes helpen vriendjes aan gratis zend tijd en reclame .Waarom grijpen de media leiding niet in WAAR BLIJFT DE MINISTER dit is gewoon schande de politiek meet wederom met diverse maten.

  1. Oepsie

   Zoek de achtergronden, van de leiding van de NPO maar eens op. Allemaal klitkluivers, die ”ons kent ons gedrag vertonen.”

   1. Jack Flash

    Allemaal D66 Oepsie.

 7. EvertB

  De uitzending vindt plaats in januari? Niks aan het handje. De kiezer heeft een kortstondig geheugen. Kaag zal dan hooguit stemmen trekken van de VVD en GroenLinks. En een beetje van PvdA en CDA. En er is niemand van de PVV en Forum die zin heeft om op D66 te stemmen. Dat laatste zou neerkomen op het vrijwillig doorslikken van een watermeloen.

  1. Linksbuster

   Onderschat de invloed van de media niet Evert , kaag zal daar onder bepaalde groepen zeker garen bij spinnen…
   N.a.v zijn optreden bij L.de Mol is bij sommige domme vrouwtjes rutte ook zeer in de smaak gevallen..( over zijn liefde voor mannen is zeker gezwegen)..
   Alleen masochisten en dombo’s stemmen nog rutte..en aan dombo’s is er in nl geen gebrek.

 8. gustav

  Natuurlijk komt er steeds méér weerstand tegen dit eenzijdig promoten van extreem linkse partijen, op kosten van de verplicht betalende burgers, welke zonder meer, recht hebben op onbetwistbare neutraliteit!
  Zoiets past in een dictatuur!

 9. Linksbuster

  Oh..zie net dat kaag ook bij L.de Mol mag optreden..das sbs 6!

 10. bandini

  Tja, wat kun je van de Nederlandse Propaganda Omroep ook anders verwachten!

 11. Boemboem

  En wat dacht je van Linda? Eerst die Rutte op bezoek en nu die juffertje Kaag. Wie komt er volgende keer? Jette? Klavertje? Wanneer laat die Linda de Mol ook eens de heer Geert Wilders openhartig zijn in zijn omstandigheden bv hoe leeft hij de laatste 15 jaren met Kerst Nieuwjaar vakanties enz.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.