Peilingen: meerderheid kiezers wil dat er koppen gaan rollen voor verantwoordelijken toeslagenaffaire

Vanwege het heftige nieuws rondom de kindertoeslagenaffaire besloot Maurice de hond zijn respondenten een negental stellingen voor te leggen. Hoe kijken Nederlanders naar deze kwestie? Een meerderheid is van mening dat de betrokken topambtenaren zo snel mogelijk moeten vertrekken, ook zijn er genoeg respondenten die vinden dat een van de bewindslieden zijn functie moet neerleggen. Meer dan 60% van de respondenten is van mening dat een of meer bewindslieden moeten vertrekken. Opmerkelijk genoeg is bijna 40% van de respondenten van mening dat het kabinet in zijn geheel moet opstappen. De vraag is echter of dit nog veel uitmaakt, de verkiezingen gaan niet vervroegd worden en we zitten nog steeds midden in een crisis.

Het sentiment dat het kabinet of Rutte moet vertrekken zie je vooral terug bij de anti-establishmentpartijen. Kiezers van Forum voor Democratie, de SP en de PVV zien het liefst Rutte niet meer terugkeren als premier door de toeslagenaffaire. Ook zien zij het liefst dat het kabinet demissionair wordt.

VVD’ers blijven nog het meest achter het kabinet staan, toch is er nog bijna een derde die van mening is dat er misschien enkele bewindslieden moeten opstappen.

De toeslagenaffaire werd van de week redelijk ondergesneeuwd door andere nieuwsactualiteiten, toch is de prangende vraag of de regeringspartijen worden afgestraft door de bevindingen van de commissie.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. unlocked

  De politiek die verantwoording neemt voor zijn daden ? 🤣😂🤣😂
  Stupide wijzen naar elkaar binnen het partijkartel.
  Motie van wantrouwen wegwuiven en gewoon doorgaan.

  stem sociaal, stem PVV

  1. Oepsie

   Ik stel voor, een gezellig oud Engels gebruik, voor het straffen van landverraders! Wel met plaats bespreken en zitplaatsen! Misschien iets voor Talpa?

   1. jennifer

    +++++++++++++++++++++++++++++

  2. Perseus

   Stel Rutte treed af?
   Hoe lang duurt het voor hij weer een ander dik verdienend bestuursbaantje baantje heeft via zijn kartel maatjes.
   Strafrechterlijk vervolgen en een bestuursverbod dat helpt

 2. halo1

  Het kernprobleem zit m.i. eerder in wereldvreemde (“de mens-is-goed”) en naieve (belasting)wetgeving + multiculturele chaotisering die dit soort problemen aanwakkeren..je kan wel een regering verwisselen maar een mentaliteit veranderen.. is een andere zaak.

 3. ropart

  dat enorme hoofd van rutte en dat muizenkoppie van van huffelen, en niet eens gefotoshopt

  1. Oepsie

   Ik dacht, toen ik haar voor het eerst zag, dat ze uit attractie van de Efteling was gehaald.

   1. Linksbuster

    Is net zo’n dwerg als het burgerlachertje van utrecht dijksma.

    1. Nico Sibelijn

     In Utrecht zijn ze blij met deze zeer competente burgemeester.

     1. Stanly2000

      Ernst,
      Ja, er is massaal op haar gestemd

     2. Linksbuster

      Ach..kunt u een voorbeeld van haar competentie geven vlek?
      Tis meer een gevalletje 12 ambachten 13 ongelukken.

     3. unlocked

      HAHAHAHAHA strónt vlé®k zit er weer helemaal naast.

      Ze heeft alweer direct geblunderd met en over de Utrechtse tradities. Die incompetente heks is gelukkig weg uit Amsterdam , 3 x hóera

 4. Nico Sibelijn

  In dit geval is de blamage voor de Overheid lastig te herleiden tot een of meer bewindspersonen, bovendien zijn de meesten niet meer in functie.
  Het aftreden van het voltallige Kabinet licht het meest voor de hand en dat verwacht ik ook.

  1. unlocked

   hahahahaha , de strónt vlé®k verwacht dat kim jung rutte verantwoordelijkheid neemt ! Ik weet dat je niet kan rekenen maar reken er niet op strónt vlé®k .

   De verklaring van kim jung rutte zal worden dat het land in deze moeilijke periode niet gebaat is bij directe verkiezingen en dat hij het land zal lijven besturen tot maart 2021.

   de strónt vlé®k zal er weer naast te blijken zitten.

   1. Edjan

    @Unl. Correct, Rutte zal het land blijven dienen in deze moeilijke periode. (Ahum)

   2. Nico Sibelijn

    Ik zie dat de incontinente bejaarde Poepman het niet met me eens is.

    Is me dat even schrikken.

    😂

  2. LifeBuddy

   HaHaHaHa, ”Het aftreden van het voltallige sLinkse Kabinet” dan blijven er alleen de Eerlijke Rechtse over. Heeft lang geduurd, maar eindelijk heb je het door.!!!

   1. Nico Sibelijn

    Na het aftreden van dit Kabinet volgen verkiezingen en over de samenstelling van het nieuwe Kabinet geven de peilingen duidelijke aanwijzingen.

  3. Linksbuster

   Ligt.

   1. Stanly2000

    Nico Quispel blijkt ook maar een mens te zijn.

    1. unlocked

     absoluut niet , de hufter in een menselijke verschijning

     1. Linksbuster

      Tis toch een bruine vlek?

 5. gustav

  Koppenrollen?
  De héle toeslagenaffaire heeft enkel zijn bestaansgrond, vanwege de onthutsende onkunde en onmacht, mbt het niet bij elkaar kunnen krijgen van de fraude bewijslast, inzake de toeslagen-misbruikers!
  De wetten mbt privacy, zijn zó handenbindend dat de overheid tengevolge hiervan, nu zijn hoofd moet buigen, richting misbruikers!
  Mia culpa!
  Ik zou zeggen, “overheid” er moeten dringend wetswijzigingen gaan plaatsvinden!
  Probeer met de huidige jurisprudentie, bescherming op privacy, maar eens te bewijzen dat alleenstaande moeders met een schare van kinderen (toeslagen), feitelijk wél een partner hebben!

  1. pasco

   gustav:
   Applaus!!! +++++

  2. sonny

   gustav@
   Uitzonderingen bevestigen doorgaans de regel, niet iedereen fraudeert!
   Maar niettemin is het wél opvallend dat bepaalde bevolkingsgroepen een groot aandeel hebben in de huidige toeslagen problematiek, voor de neutrale goed oplettenden, duidelijk waarneembaar!
   Toevallig? Nee!
   De privacy, moet bij vermoedens van élke ernstige misdaad, fraude, diefstal of anderszins, overruled kunnen worden!
   Immers het áltijd over de rug van de integere en eerlijke burgers!

 6. LifeBuddy

  Ik denk dat steeds meer mensen in gaan zien ,met wat voor arisch sLinks gespuis ze te maken hebben.
  Eerst de kindertjes die onvindbaar zijn, afgelopen week zaken doen met criminelen organisatie talliban. Het volk wil minderminderminder in het afvoerputtje!
  h*tps://www.ad.nl/buitenland/10-000-gevluchte-kinderen-na-aankomst-in-europa-vermist~aa041476/

 7. Cootje

  Van mij hoeven ze niet af te treden , laat het maar boven de markt hangen lekker etteren zodat je er tegen kan blijven schoppen, Rutte Asscher zijn de verantwoordelijken , die zetten in 2012 een kabinet in elkaar waar de honden geen brood van lusten . Ideologische veren werden met een spelletje formatie van Wouter bos overboord gekieperd , kort verliest en lang betaald was zogenaamd lands belang , mensen werden toen bedondert met mensen die niet rutte wilden stemde Samson en mensen die geen Samson wilde stemde Rutte en wat kregen Pinokkio in vol ornaat . Dus van mij mag het blijven etteren de rekening volgt vanzelf

 8. Realist

  Politieke verandwoordelijken aftreden, daarnaast de verandwoordelijke ambtenaren strafrechtelijk vervolgen.

 9. Stanly2000

  Rutte en aftreden?
  Hij offert een of twee collega’s op (bv Wiebes) en gaat verder of er niets gebeurd is.

 10. Brenda Welsh

  Voorbereidingen, affiches drukken, partij programma’s drukken, teveel rompslomp. En de kiezer is er nog niet klaar voor. Dat gaat het niet worden. Het verstand gaat zegevieren onder druk worden verkeerde keuze’s gemaakt.

  1. unlocked

   quote En de kiezer is er nog niet klaar voor. end

   maak jij dat uit arrogante mislukkeling !

   1. Brenda Welsh

    Rustig aan @unlocked, u laat de dekking zakken en maakt uzelf kwetsbaar met zo een reactie op een redelijk argument.

  2. Linksbuster

   Q… onder druk worden verkeerde keuze’s gemaakt…..
   Idd ..het coronabeleid van de overheid is daar een schoolvoorbeeld van.
   Gisteren stonden we aan de rand van de afgrond..vandaag zijn we een flinke stap verder.

 11. AidemediA

  Hoge ambtenaren en bewindslieden uit hun baan en ambt zetten? Wie gelooft er nog in sprookjes. De opperpinokkio en zijn trawanten zitten in het zadel en blijven daar zitten. Op 17 maart volgend jaar wordt de “democratuur” ff van stal gehaald en daarna gaat het Korea aan de Noordzee gewoon weer verder. In welke samenstelling dan ook, al moeten er 6 of 7 partijen nodig zijn, om zijn ideaal te verwezenlijken . De machtswellusteling rutte, geeft zijn baan, en macht niet zomaar op.

  1. Edjan

   Ai, ++++++++++ helaas

 12. Duckday

  Betrokken topambtenaren zo snel mogelijk moeten vertrekken Waarom niet de MINISTERS en Staatsecretaris .En dan kan men overwegen de ambtenaren. Maar de grootste hufters die zich weer verschuilen ik weet het niet die er uit want het is nog steeds zo VRiendjes helpen vriendjes aan dik betaalde banen bekwaam of ONBEKWAAN. Maar wat er nu in de regering zit heeft geen enkel moraal men is alleen uit op macht hoogmoed en waanzin en gaat het fout dan zijn ze niet aanwezig. Wat voor voordeel en welvaart heeft de normale man vrouw de afgelopen 10 jaar nu gekregen Alles is volledig duurder gemaakt vrijheden zijn afgepakt dit land is een vuilnis bak van europa wij nemen misdaad die zg gestraft zijn weer op in NL als zei asiel aanvragen denk zei de lekke RVS D66 Breek het kartel en geef die partij een kans om te bewijzen dat zei de waarheid weeggeven en de kliek de boel jaren belazerd hebben

 13. Response

  De huidige coalitie en 10 jaar Rutte maakt dat ze compleet blind zijn voor het eigen falen.
  Het is verworden tot ingesleten gedrag binnen hun eigen werkelijkheid en die werkelijkheid staat ver af van de burgerij.

 14. RCS

  Ach, als onze “grote” leider als motto heeft ” liegen, bedriegen, misleiden en informatie achterhouden” dan moet je niet raar opkijken dat anderen hetzelfde doen. Voor mij onbegrijpelijk dat er mensen nog steeds stemmen op deze pias. Indien nodig liegt deze zogenaamde model burger alles vierkant in de rondte bij elkaar alsof het gedrukt staat.

 15. Logica

  Die toeslagaffaire vindt iedereen vreselijk. Desondanks stemmen we allemaal op de vriendelijke Rutte, de vader des vaderlands. Het gaat toch goed zo? Problemen? Ligt allemaal aan de Corona. Ook toen er nog geen Corona was? Nou eh…Dat weet ik niet hoor, ga even iets leuks doen nu.

 16. Drollevanger

  Politieke figuren die ook na aantreden van het laatste kabinet de nog steeds smeulende toeslagen affaire daarna toch door lieten branden, moeten alsnog aftreden. Die zijn geestelijk niet geschikt voor hun functie.
  Maar ook de hoofdambtenaren die meeliepen met de club die zorgde dat deze armoedzaaiers naar hun faillisement werden begeleid, moeten opstappen of worden ontslagen.
  Als men hoofdambtenaar is wil dat nog niet zeggen dat het gezegde “Befehl ist Befehl” gaat gelden. Ik dacht dat we als land die mentaliteit na de oorlog achter ons hadden gelaten.
  Zelf nadenken is niet verboden nadat men “hoofd Ambtenaar” wordt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.