We tellen nog even zuchtend door, tot zover de cijfers blijken te kloppen: “13.066 nieuwe positieve coronatests”

Ja hoor, gaan we weer! Opnieuw zit er een stijgende lijn in het aantal positief geteste mensen op het coronavirus in Nederland. Vandaag kwamen er volgens het RIVM maar liefst 13.066 nieuwe gedetecteerde besmettingen bij optellen. Dat zijn er wederom veel meer dan het gemiddelde van de afgelopen zeven dagen (10.495).

Door een storing en ‘overbelasting’ bij het RIVM lagen de cijfers afgelopen maandag (8.496) en dinsdag (6.682) een stuk lager, dus in hoeverre deze radicale dagcijfers kloppen blijft de vraag. De Dagelijkse Standaard schreef daar gisteren dan ook al een kritisch artikel over.

Het is volgens het RIVM nog steeds niet duidelijk of de achterstand inmiddels is bijgewerkt. Het RIVM meldt zondag dat er 32 mensen zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat zijn er in ieder geval 24 minder dan op vrijdag, toen er 56 personen overleden aan het virus.

Om het allemaal nog een klein beetje overzichtelijk te houden hebben wij de daggemiddelden van de afgelopen week op een rijtje gezet:

• Zaterdag 19 december: 10.053
• Vrijdag 18 december: 9.605
• Donderdag 17 december: 9.026
• Woensdag 16 december: 8.295
• Dinsdag 15 december: 8.289
• Maandag 14 december: 8.100
• Zondag 13 december: 7.656

Het RIVM zelf houdt zich momenteel zoveel mogelijk afzijdig en wij snappen precies waarom. Dat heeft een reden, want inmiddels zit waarschijnlijk ook RIVM-directeur Jaap van Dissel met de handen in zijn dunne grijze haar.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. JochemX

  Positieve coronatests, inderdaad tests. Hoeveel waren negatief? Maar die onnauwkeurige tests zeggen niets. Helemaal niets!

  1. Nostradamus

   I.d.d.. Ergens zou het goed zijn als ze de percentages erbij vertellen.

   Het is winter, mensen worden vaker verkouden/grieperig en laten zich testen. Tenslotte hebben ze nu ook geen winkels meer om naartoe te gaan.

   1. JochemX

    Nostradamus, waarom zouden ze dat niet doen? Omdat je dan ziet dat het allemaal nogal meevalt.

   2. Robin Hoed

    Zorg voor een voedselvoorraad en maak wapens.
    Speren zijn ok.

 2. HD

  Terwijl onze ouderen massaal besmet raken of sterven in de verzorgingstehuizen, en het zorgpersoneel dubbele diensten moet draaien, stappen er massaal ook velen op Schiphol op het vliegtuig om familie te bezoeken of voor welverdiende vakantie.
  Dat zullen de ouderen niet meer kunnen.

  1. JochemX

   HD, u schetst een beeld wat volkomen onwaar is. Raken de ouderen nu besmet of sterven ze? Het zorgpersoneel maakt landelijk gesproken geen dubbele diensten en er is geen sprake van een massale vakantie-uittocht.

 3. Linksbuster

  De mondkapjes plicht blijkt dus van nul en generlei waarde…anders is deze stijging niet uit te leggen.

  1. ropart

   met de kennis van nu en daarvoor blijken niet medische mondkapjes het virus niet tegen te houden,morgen testen we in hoeverre een brand met benzine geblust kan worden.

   1. Nostradamus

    Als ik wat langer een mondkapje draag dan merk ik dat ik meer last krijg van mijn keel. Het lijkt wel of virussen en bacteriën zich dan daar ophopen.

    In Duitsland dragen ze al heel lang mondkapjes in openbare ruimtes. Het lijkt wel alsof ze daar sinds november een inhaalslag doormaken. De overleidenscijfers lopen nog harder op dan bij ons in Nederland.

 4. gargamel

  Er wachten ons ernstige conflicten. En ik ben er zeker van dat de schurken die de wereld regeren deze conflicten steeds meer zullen uitlokken. Helaas is dat onvermijdelijk.
  De dag is niet ver dat de woede vanwege de vermeende toename van het aantal geïnfecteerden en doden zal worden gericht op degenen die vaccinatie weigeren. We zullen zien wat alle criminele en zieke methoden zullen worden toegepast op mensen die weigeren proefkonijn en vee te zijn. Er komen vreselijke tijden aan.

  1. Cootje

   Als je onze zogenaamde Solidaire zuider buren bedoelt . Die dank zij ons sins de invoering euro op een veel te grote voet leven heb je gelijk 2021 wordt door Frankrijk de Air France KLM geannexeerd , en gaan er in zuid Europa onlusten ontstaan wegens werkeloosheid en faillissementen , en dan is het domino steentje aan het rollen

  2. Edjan

   Gargamel, +++++

  3. JochemX

   @Gargamel, dat is ook mijn zorg. Dat virus kan best vervelend zijn, maar vooral de coronamaatregelen zijn dodelijk.

 5. Cootje

  De volkstuintjes worden echt geliefd in 2021 stenen kan je namelijk niet eten , en zuid Europa gaat failliet

 6. leukeditter

  wat een belachelijke toestand..en er zijn nog veel mensen die dit geloven..pfffffffffff

 7. Vrijedenkert

  Enige tijd geleden uitgebreide mondkapjesplicht ingevoerd en al bijna een week verregaande lockdown en de besmettingen blijven maar oplopen naar nieuwe recordhoogten!
  R in de maand en verkoudheids en griepseizoen, het is nu wel duidelijk dit soort besmettelijke virussen zich niet laten stoppen door menselijk handelen en het weersseizoen en klimatologische omstandigheden zijn op dit moment de grootste boosdoeners van verspreiding.
  Ik blijf een voorstander van maatregelen zoals afstand houden en thuiswerken maar deze lockdown helpt totaal niks dus stop daar maar mee want men maakt de economie maar verder verder kapot!
  Soms moet je je neerleggen bij de omstandigheden en bepaalde zaken accepteren…

  1. Zout

   Nee hoor, onzin! Een possitieve PCR-test is geen besmetting.

   1. Brenda Welsh

    ,,Als je geen symptomen hebt en een negatieve testuitslag hebt, hoeft dat niet te betekenen dat je het virus ook echt niet hebt. Dat heeft met heel veel aspecten te maken, bijvoorbeeld het moment waarop je getest wordt. Maar bij een positieve test staat wel voor ongeveer 100 procent vast dat je het ook echt hebt.’’ mvg

    1. Robin Hoed

     Nee hoor. Ze steken die test stok in je neus.
     Voor de leek is dit in het lichaam, maar virus technisch niet.
     Je immuunsysteem heeft het virus nog niet eens gezien, en dus kan je ook niet ziek worden.
     Bovendien is het aangetroffen virus vaak al weken dood, als er al een aangetroffen wordt.
     Bewijs dat er op dat gebied fraude gepleegd wordt is er.
     Zoals niet gebruikte test kits die positief getest worden.

 8. M. Brandenburg

  En let wel de ziekenhuis opnames stijgen niet in verhouding mee, zou dat te maken kunnen hebben met het feit dat men actief mensen zijn gaan testen die geen symptomen hebben en 98% van de besmettingen geen tot zo goed als geen symptomen en daardoor het aantal geregistreerde besmettingen kunstmatig hoog kan worden gehouden om zo angst te kunnen blijven zaaien exact zoals vooraf werd voorspeld toen men de mensen zonder symptomen opriep om zich te laten testen. Nee joh dat is allemaal toeval ook als i dit de tweede keer dat ze dit doorzichtige truukje toepassen, was het eerst enkel de doodzieken die zich in de ziekenhuizen mochten melden die enkel maar getest werden, daarna kwam de toename in registraties toen men de mensen met symptomen ging testen en toen dat afnam ging men de groep zonder symptomen testen, en elke keer hetzelfde resultaat een kunstmatige toename die vooraf werd voorspeld omdat men telkens weer een groep ging testen die eerder buiten beschouwing werd gelaten, eerder waren deze besmettingen er ook al, maar wat je bewust niet test zal je dus ook bewust niet vinden.

 9. RvdBe

  13000 onbetrouwbare positieve coronatesten volgens het WHO dan, waar haalt schoolmeester de Jonge zijn conclusies vandaan?

 10. focus

  Ja ze halen alles uit de kast en persen er nog even een bak onzin uit, wat we zien is dat er nog veel meer geld uit onze economie wordt getrokken voor de zogenaamde onderzoekers, ze gaan het nog verder opvoeren dus bedenken ze er van alles en nog wat bij om mensen maar in angst te houden…

 11. RvdBe

  Wat een tegenvaller, 45% van de zorgmedewerkers wil zich niet laten inenten.
  Dat cijfer zal wel snel naar 100% pro inenten gemanipuleerd worden.

 12. Robin Hoed

  Als ze nog wat glazen cola, een kist citroenen, en een geit gaan testen hebben ze nog veel meer besmettingen erbij.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.