Wow! Kabinet trekt géén conclusies uit toeslagenaffaire-rapport, belegt rustig paar heisessies voor antwoord

Het kabinet schuift een antwoord op de toeslagenaffaire op de lange baan, zo kunnen we vernemen uit teksten die premier Rutte en staatssecretaris Van Huffelen laten horen na het vernietigende rapport van de commissie-Van Dam.

Vanmiddag werd er nog gespeculeerd over het mogelijke aanstaande aftreden van het hele kabinet, naar aanleiding van de toeslagenaffaire. Maar dat was toen en nu is nu. Want een snelle greep in eigen boezem is er niet bij voor de mannen en vrouwen van het kabinet.

Nee, in een kwestie die al jaren bekend is gaan ze nu eerst nog even een paar overlegsessies voeren op het Catshuis alvorens er misschien wordt besloten of en hoe er uiteindelijk nog gevolgen worden gegeven aan het feit dat onder Mark Rutte, Lodewijk Asscher, Frans Weekers, Eric Wiebes, Menno Snel en Wopke Hoekstra tienduizenden burgers zijn vernaggeld om een onterechte aanmerking als fraudeur wegens zogenaamd onterecht ontvangen kinderopvangtoeslag.

De ouders wachten nog steeds op hun geld, maar het kabinet gaat eerst eens even de resultaten rustig overpeinzen:

“Zijn collega Van Huffelen van Financiën, verantwoordelijk voor de Belastingdienst, noemde het “meer dan verschrikkelijk” wat er met de ouders is gebeurd. “Door toedoen van de overheid zijn ze in diepe problemen geraakt.”

Ze kondigde aan dat het kabinet volgende week dinsdag in het Catshuis bij elkaar komt om het rapport te bespreken. Waarschijnlijk zullen er meer sessies nodig zijn om “een heel goed antwoord te maken”. Het kabinet wil dan in januari met een volwaardige reactie komen.”

Rutte kraamt wat uit over een “heel heftig” en “terecht” rapport, maar voegt uiteindelijk ook niets intelligents toe. En zo sukkelt het kabinet-Rutte III verder, ondanks een ronduit vernietigend rapport. Politieke consequenties? Ach ja, dat zien we volgend jaar wel weer. Maar eerst even – plop! – de fles Glühwein open. Want het is tenslotte Kerst, nietwaar?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. unlocked

  De kabinetten van pinokkio rutte hebben de belastingdienst vergaande bevoegdheden gegeven. Als burger ben je kansloos tegen de gehanteerde ongekeerde bewijsvoering van de gelegaliseerde maffia de belastingdienst

  rutte kan hier moeilijk wat van vinden want dan trekt hij zijn eigen beleid omlaag.

  1. hans-e-pans

   De regering, het kabinet, laat hiermee maar weer eens zien dat ze totaal geen voeling hebben met de maatschappij en wat er leeft onder de gewone mensen.

   De gewone mensen die door op de politieke partijen te stemmen, die in dit kabinet zitten, dachten dat deze politieke partijen hun vertrouwen waard zouden zijn.

   Voor ongeveer 20.000 echtparen blijkt dit een vreselijke/lugubere misrekening te zijn geweest.

 2. Cootje

  Wilders zou zeggen het is een bananen republiek met een nep parlement en een nep kabinet onderleiding van Pinokkio

 3. Linksbuster

  Onze fatsoenlijke en bekwame bestuurders toch wìm?

 4. Cootje

  De wodc is bezig dit voorval wetenschappelijk te onderbouwen , wetenschappelijk moeten de punten en de komma’s in de juiste volgorde staan. Dan komt er een aangepaste tekst die niets zegt en niemand verantwoordelijk houd , zo zijn de affaires wapen olie , chroom6 , burnpit , de Catshuis brand ook afgedaan

 5. halo1

  Ik denk dat het kernprobleem ligt in poly-interpretabele en naieve amateuristische (D66)(belasting)wetgeving..niet in een overheid die ons met alle geweld pootje lichten wil, maar die juist enerzijds een soort slaaf van de bevolking is (i.p.v. andersom)…anderzijds de dure sociale wensen van de bevolkling met alle geweld moet zien te bekostigen.
  Verder zou ik graag willen weten hoeveel % fraudeurs er nu wel waren, 0 % kan ik me niet voorstellen..

  1. Seneca

   @halo
   jij denkt: ‘waar rook is, is ook vuur…’. m.a.w. wat de overheid zegt, is altijd terecht. als burger heb je alles maar te slikken. men praat over ‘compensatie’. er bestaat geen enkele compensatie voor dit vertrappen van de rechten van de burger. het is en blijft dictatuur en dit kabinet beschouwt dit, ondanks alle krokodillentranen, als ‘bijkomende schade’. er bestaat maar een sanctie: afzetten (niet aftreden, dat is te simpel) en voor de (leken)rechter. overigens reken er maar op dat dit het begin is want de dictatuur zal alleen maar erger worden.

 6. Willem Bever

  De verantwoordelijken hebben hun kans om te nuanceren in de commissie gehad.

  De conclusies zijn klip en klaar, de rechtstaat is opzij gezet.

  Praatsessies in het catshuis is het zoveelste rookgordijn om de doofpot te openen en het initiatief over het vervolg traject naar zich toe te trekken.

  Maar de volgende stap dient toch echt te de gang naar de rechter te zijn om daar verantwoording af te leggen over het op een structurele manier opzij zetten van de rechtsstaat al dan niet met een artikel 12

  Wie denken ze wel niet wie ze zijn die arrogante machtskwasten

  1. halo1

   Het begrip “rechtstaat”‘ is anders ook poly-interpretabel.. met het geven van rechten aan de een zit je zo in het vaarwater van de ander: je kind zal maar vermoord zijn en de dader komt na 2 jaar vrij b.v…..

 7. Nostradamus

  Dit is zo’n lastig probleem dat de spindocters veel tijd nodig hebben om er een positieve draai aan te geven. Daarnaast wil het het kartel onderzoeken wat het minst schade opleverd voor de aanstaande verkiezingen. We, will, not, forget!

 8. Genoeg van linkse dictatuur

  Het beste is dat rutte en zijn bende ontslag nemen, tevens de verandwoordelijke ambtenaren ook op staande voet ontslaan. Het zijn werknemers die bewust gedaan zoals het gegaan is.stem pvv, sociaal en voor een veilig nederland

  1. halo1

   Wordt een dure grap hoor! P.S. Vindt u zichzelf nu ook niet een beetje ongenuanceerd: een bevolking die toen zei “”Pak ze aan, die frraudeurs!”.. en nu: tranen met tuiten!

 9. saddy

  Grappig dat ze bij het eerste obstakel waar ze echt op geen enkele manier Cojona de schuld van kunnen geven flink de tijd moeten nemen voor een reactie.

  Ik denk dat per 1 januari de MSM weer heel toevallig extra geld krijgen.

 10. LifeBuddy

  De PVV zei het al ” de sLinkse schamen zich nergens meer voor” het lijkt op een vanzelfsprekendheid.

 11. rexm

  Maffia coalitie in bananen-land.
  Mp met de coalitie trekken zich nergens iets van aan.

 12. Marija

  Heel het zooitje zou tot aftreden gedwongen moeten worden, daarna
  Omtzigt MP.

 13. macsjang

  Kneuzen dekken kneuzen. Van heilstaat naar bananenrepubliek.

 14. rexm

  Rutte en zijn coalitie is daar verantwoordelijk voor en men ziet dat ze maar voor zich zelf zitten en te graaien.
  Medeleven met de benadeelde bevolking is er niet bij, wel met vingertje wijzen van , kijk eens wij zijn goed en eerst het vreten en dan komt de moraal.
  Reken met dat zooitje af als er verkiezingen daar zijn, slechter kan het niet worden.
  Wilders heeft weeeeeeeer eens groot gelijk, Nederland bananas.

  1. Seneca

   @rexm
   het is geen kwestie van medeleven, neen het is het vertrappen van de rechten van de NL’se burger. dit is het begin van een regiem/dictatuur waarbij de dictatuur tijdens de Sovjet Unie/DDR verbleekt.

 15. Response

  Deze coalitie is de schaamte al jaren al ruimschoots voorbij. Liegen en bedriegen voor het eigen gewin, ze liggen er geen nacht wakker van met een afstand tot de burgerij die z’n weerga niet kent.

 16. Bolkestein

  17 maart moeten we gaan afrekenen en hen wegstemmen. Ik overweeg PVV te gaan stemmen.

 17. AidemediA

  Hier zie je de ongelofelijke arrogantie die rutte en zijn kornuiten tegenover de bevolking hebben. Het is heel erg wat er in het rapport staat, maar wij gaan daar nog een paar sessies over houden. In januari is men het weer een beetje vergeten en wij kunnen dan gewoon doorgaan met pluche kleven tot en ver na de verkiezingen. rutte wil groen links niet uitsluiten bij de onderhandelingen voor een nieuwe kabinet rutte 4. Daar is hij mee bezig de rat. Fout na fout. Gelieg na gelieg. Dat is waar wij in belandt zijn. Wat een geweldige democratie is er in Nederland. Klein Noord Korea aan de Noordzee, dat is de hedendaagse waarheid.

 18. C.A.Barstow

  Rutte en zijn bende volstrekt onbetrouwbare rovers en landverraders,
  zien de Nederlandse bevolking als een grote portemonnee die zij kunnen leegroven
  om daarna al die honderden miljoenen euro’s weg te sluizen naar die bende linkse nazi’s in Brussel,
  zodat de vakantievierders in zuid Europa door kunnen gaan met feesten.

  Waar is Nederland met dit vervloekte linkse kabinet in vredesnaam in terecht gekomen?

  Stem die landverraders weg,
  Stem op rechts, stem PVV.

 19. JFU

  Er gaat dus niets gebeuren….misschien een paar lagere ambtenaren er uit voor de schijn, en daarna gewoon doorgaan met het slopen van ons land.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.