Doorgeslagen Erik van Muiswinkel wijst de schuldigen aan van rellen: ‘Boeren, FVD, Urkers, Telegraaf!’

Komediant Erik van Muiswinkel weet wel wie er verantwoordelijk zijn voor de walgelijke, wanstaltige, criminele avondklokrellen gisteravond: eigenlijk gewoon iedereen aan wie hij een hekel heeft. “Farmers Defence Force, Urkers, hooligans, FVD-fascisten” en natuurlijk alle andere “rechtse” types die hij zich maar kan bedenken. Want zij hebben kritiek geuit op de avondklok én de lockdown. Daarom zijn ze schuldig, en niet zo’n beetje ook!

Toen het vannacht en gisteravond helemaal misging in een aantal grote steden was het al helder hoe links Twitterend Nederland hierop zou reageren. Hoewel de rellers werkelijk een dwarsdoorsnede van de samenleving waren (met blanke tokkies én kansenparels met bontkraagjes in de voorhoede) zouden zij natuurlijk keihard achter alles aangaan dat ook maar enigszins rechts is. Kritiek op de avondklok? Hooligan! Niet eens met de lockdown? Reller! Niets positiefs zien in het wanbeleid van Rutte III? Opruier!

Kom er dus maar in, establishmentkomiek Erik van Muiswinkel:

“Farmer Defence Forcers, Urkers, hooligans, FvD-fascisten en andere rechtse ‘vrijheidsstrijders’ wanen zich serieus helden,” aldus Van Muiswinkel op open riool Twitter, “en voelen zich domweg dagelijks gesterkt door hun chief whips in parlement, Telegraaf, bij WNL, en hun rioolbubbels in de socials. Dit gaat niet meer weg.”

Natuurlijk is dit een enorm domme uitspraak. Ten eerste vergeet Van Muiswinkel ‘per ongeluk’ dat, hoewel een deel van de hooligans inderdaad uit blanke tokkies bestond, een ander deel overduidelijk van allochtone afkomst was. Zie de plundering van winkels in Eindhoven en de rellen in de Haagse Schilderswijk. Wie moeten we dáár de schuld van geven? BIJ1, die de politie steevast wegzet als een stel racisten pur sang?

Maar ten tweede ‒ en dit is eigenlijk veel belangrijker omdat de afkomst van de rellers er niet toe doet, maar hun gedrag ‒ is het volstrekt belachelijk dat hij de “schuld” voor de rellen in de schoenen schuift van mensen die daar werkelijk niets mee te maken hebben. Forum voor Democratie heeft het geweld veroordeeld. De PVV ook. Boeren die boos zijn over de zogenaamde “stikfstofcrisis” hadden er niets mee te maken, en wat de Telegraaf en WNL hebben misdaan is mij écht een raadsel. Die zijn immers behoorlijk pro-Rutte. Als zelfs zij het moeten ontgelden wordt het wel heel stalinistisch in ons land.

Wat Van Muiswinkel doet is pure waanzin. Hij geeft gewoon iedereen aan wie hij een hekel heeft de schuld van de rellen… behalve de rellers zelf. Wat een idioterie! Juist nu zouden we allemaal om kalmte moeten manen; mensen moeten oproepen het hoofd koel te houden en bij onenigheid hun mening vreedzaam en rustig te uiten.

Maar nee. NPO-cabaretier Van Muiswinkel gooit gewoon nog even wat olie op het vuur. Als gezegd: pure waanzin.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Vrijedenkert

  Teiltje…

 2. Queen

  Er zijn genoeg allochtonen die PVV stemmen. Het is overduidelijk welke politici hier de boel hebben opgehitst. ‘Onze cultuur is in gevaar’ ‘minder minder’. Dit is het gevolg van Fortuynisme, bevolking ophitsen voor eigen gewin.

  1. RvdBe

   1 verstandige ware zin op het eind: dit gaat niet meer weg.
   Ook een winkelende muis beseft dat de teloorgang van zijn idealistische marxisten samenleving is ingezet.

  2. ManX

   De agitator Queen blijft gewoon doorgaan met Goebelliaanse hetzepropaganda uit haar onderbuik te lozen. De kans dat paranoia haar opnieuw in de greep krijgt waardoor weer een opname volgt, lijkt bijzonder groot.

  3. Cootje

   Zal die Queen niet eens liefde vol door een ras echte boeren Nederlander met het licht aan lieve woordjes in haar oor fluisterend op een respectvolle manier die vrouwen van de echte Nederlandse man kan verwachten een heel ander denkbeeld krijgen , dan achter een fornuis je beklag doen over je niet aangepaste integratie waar je als derde generatie nog last van heb.naar Hans Janmaat geluisterd had een hoop ellende kunnen voorkomen nu 35 jaar later zijn de resultaten zichtbaar een gespleten samenleving

  4. Linksbuster

   Q….Er zijn genoeg allochtonen die PVV stemmen……
   Vast wel…de duivel die stemt vóór afschaffing van de hel.
   Misschien allochtonen uit het oostblok..maar geen allochtonen uit afrika en het midden-oosten…de zogenaamde islam aanhangers.
   .

  5. driewerf

   Onze cultuur zou kunnen. Jouw cultuur daar in tegen is richting Mombasa en wel zo snel mogelijk, wel al het gejatte geld hier laten misselijk makend individu .

 3. LifeBuddy

  Let op! Vanavond krijgen we op veronica nog meer van die vurige Olie fantasten.

 4. Drollevanger

  Ik vraag me af hoe oud die Muiswinkel eigenlijk is.
  Ook vraag ik me af of hij nog niet erg jong is nu de dementie al bij hem toeslaat.
  Ik hoop voor hem dat iemand in zijn thuissituatie hem wel in de gaten houdt. Voor je het weet zwerven demente mensen verdwaald over de straat, en dat kunnen we niet hebben in deze Corona periode.

  1. driewerf

   Het ventje muiswinkel heeft Korsakov en niet zo’n klein beetje ook .

 5. HD

  Het is inderdaad jammer dat deze vrijheidsstrijders niet bij muisje komen koffie drinken.
  Bij muisje is iedereen welkom.

 6. Cootje

  Hij is een komediant en dan nog van de rode brigade het socialisme is met 30 jaar wegkijken 30 jaar toleren van minachting van de rechtsstaat , meegedaan met alle bezuinigingen met de afbraak rechtsstaat en dan wat normaal is wijzen met het vingertje. Krijgen gewoon een portie van hun eigen beleid terug voor hun kiezen van Muiswinkel heeft net als Paul de leeuw gegeten uit de ruif van de belasting betaler. Maar 30 jaar beleid met de mond kan je nu de vruchten van plukken , wat je zaait kan je oogsten , maar dan bukken de sociaal Democraten graag

 7. Monty

  Kolder, geweld komt altijd van links.

  Rechts komt in verzet tegen de lockdown door s’avonds s’nachts te gaan wandelen en hun hondje uit te laten.

 8. IkWilOokWatZeggen

  Het is de schuld van Van Muiswinkel, zoniet, dan toch.

 9. Brenda Welsh

  Toen hooligans het beeld van Pim Fortuyn” bewaakten”, blond, bruin, donker, waren het helden, patriotten. Nu, na alle rampspoed, is het gajes. Drink mijn water maar op!

  1. Nostradamus

   Volgens mij waren die hooligans niet dezelfde ‘jongeren’ als in de Haagse Schilderswijk.

  2. Linksbuster

   Bruin en donker die het beeld van Pim bewaakten?? Toen zeker een donkere zonnebril op gehad brenda.
   Even je geheugen opfrissen…bruin, donker en extreem links ( zgn witte zwarten) waren degene die Pim van zijn sokkel wilden halen.

 10. gjverweg

  Erik, wordt weer gewoon komediant zoals in je eerdere jaren. Gaat je veel beter af.

 11. gargamel

  Code van Neurenberg

  1. De vrijwillige toestemming van het menselijke subject is absoluut van het grootste belang.

  Dit betekent dat de betrokken persoon de wettelijke bevoegdheid moet hebben om toestemming te geven; hij moet er zeker van zijn dat hij de vrije keuzevrijheid kan uitoefenen, zonder tussenkomst van enig element van geweld, fraude, misleiding, dwang, overdrijving of andere verkapte vorm van beperking of dwang; en moet voldoende kennis en begrip hebben van de elementen van het onderwerp om hem in staat te stellen de beslissing te begrijpen en te verhelderen. Dit laatste element vereist dat de aard, de duur en het doel van het experiment aan hem worden meegedeeld voordat de bevestigende beslissing door de proefpersoon wordt aanvaard; de methode en manier waarop het zal worden geïmplementeerd; alle ongemakken en gevaren die redelijkerwijs te verwachten zijn; en de effecten op zijn gezondheid of de persoon die kunnen voortvloeien uit zijn deelname aan het experiment.

  De plicht en verantwoordelijkheid voor het bepalen van de kwaliteit van toestemming berust bij elke persoon die het experiment initieert, leidt of eraan deelneemt. Het is een persoonlijke plicht en verantwoordelijkheid die niet ongestraft op een ander kan worden overgedragen.

 12. driewerf

  Eric is van de RATTEN BESNUFFELD einde bericht .

 13. Meriadoc Brandebok

  FvD heeft de afgelopen maanden dan ook op elke manier het zaad van de haat gezaaid in de akkers van de wappies, net zo lang tot bij de wappies de stoppen doorsloegen. En nu lekker de handen in onschuld wassen. Waarom denkt men dat woorden als “vrijheid afpakken” en “stembusfraude” geen consequentues hebben bij de achterban die overwegend uit wappies bestaat?

  Men is indirect verantwoordelijk.

  1. Lefty

   Mee eens. Maar wat zoek je dan nog op een site waar mensen schrijven met een IQ van hooguit 70?

   1. Wally

    Hoho. 74. Laatst zelf gemeten.

  2. RvdBe

   Dat zaad is de afgelopen 30 jaar door links gezaaid, nu hun onkruid opkomt wordt weer met de vinger naar de ander gewezen, stelletje hypocriete lafaards.

 14. AS210854

  Tijd voor een super grote muizenval.

 15. 56RdK

  Het is zo te hopen dat die Van Muiswinkel, dat achterbaks, hypocriet stuk vreten, ten onder gaat aan zijn eigen achterbaks en goor gedrag! Wat een misselijk makend stuk goor en stinkend vuilnis!

 16. AidemediA

  Ja zwarte piet, erg he.

 17. Response

  Deze coalitie heeft de afgelopen maanden door coronazwabberbeleid dan ook op elke manier het zaad van de haat gezaaid in de akkers van de burgers, net zo lang tot bij de burgers de stoppen doorsloegen. En nu lekker de handen in onschuld wassen. Waarom denkt men dat woorden als “vrijheid afpakken” en “stembusfraude” geen consequenties hebben bij de burgers?

  Men is direct verantwoordelijk.

 18. polleke67

  Erik van Muiswinkel weet niet goed het verschil tussen demonstreren van geiten-wollen-sokken-wappies en rellen van kansenparels….. Hij heeft de laatste jaren wel meer rare hersenkronkels. Dit is pure framing!

 19. gerardnijmeijer7@gmail.com

  Die Muiswinkel is totaal de weg kwijt. Ik beschouw hem als een grote verrader van de Nederlandse burgers. Eerst hoofdpiet spelen en daarna onze zwarte Pieten uitkotsen. Wat moet je met zo’n drol? En nu Wilders c.s. de schuld geven van het allochtonen oproer in onze steden. Wilders, Fortuin, en Janmaat hebben al jaren geleden gewaarschuwd dat deze ellende er aan zat te komen. Maar dat was fout gedrag stelden onze linkse hufters. Maar, dit wat er nu gebeurt zijn de gevolgen van het linkse beleid dat door de rechtse VVD hufters als Rutte is gesteund. Rutte heeft de kant van Links gekozen en dit is het gevolg. Muiswinkeltje, jij snapt er niets van. Laat je opnemen in een inrichting of verpleeghuis. Kun je misschien weer tot betere reelere gedachten komen.

 20. Drollevanger

  Die man is blijkbaar werkelijk zo dom als door velen wordt beweerd. Ik dacht altijd dat zijn idiote uitspraken meer werden gedaan om de half achterlijke linkse achterban te plezieren. Maar van Muiswinkel blijkt werkelijk zo dom te zijn als hij eruitziet.

 21. king

  een in en in triest mannetje die Erik Muiswinkel compleet mislukt in zijn zielige bestaan
  een komediant is ie nu zeker met zijn gezwets, gewoon lachen om die idiote uitspraken
  hij wil ongetwijfeld in een goed boekje komen bij die linkse zooi in Hilversum maar daar zal ie ook wel uitgekotst worden , wat zal die man er rot uit zien zover ie dat al niet is met ze zuren koppie over een jaartje of wat wegkwijnend achter zijn eigen zieligheid en zelf medelijden

 22. Wally

  Er woont een klein beetje familie van me op Urk, hele aardige gewone mensen, die zeker weten niets met rellen te maken hebben. Dank u wel voor het framen meneer van Muiswinkel….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.