Peilingen! ‘Toeslagenaffaire-wegkijker Asscher kost PvdA zetel – JA21 blijft maar groeien’

De nieuwe peiling van Maurice de Hond laat goed zien dat de positie van Asscher steeds meer onder druk komt te staan. Sinds we weten dat Asscher wel degelijk kennis had van de gang van zaken verliest de partij iedere week een zetel. Ondertussen blijft JA21 van Joost Eerdmans gestaag groeien, deze week komt de aspirant-Kamerpartij op drie zetels uit. 

Asschers positie ligt al een tijdje onder vuur binnen de partij. Maar tot ieders verbazing kondigde hij aan gewoon lijsttrekker te blijven. Niet ieder PvdA-lid was hier even blij mee. Er werd een motie van wantrouwen tegen hem ingediend die genoeg steun ontving van de PvdA-leden. Deze motie gaat nu besproken worden bij het PvdA-congres.

De afgelopen maand is de PvdA van 13 zetels naar 11 zetels gedaald. Men kan zich terecht afvragen of de daling blijft aanhouden zolang Lodewijk Asscher lijsttrekker blijft. Zijn geloofwaardigheid is compleet verdwenen, voor de partij zou het beter zijn hem te lozen.

Ondertussen blijft de nieuwe partij van Joost Eerdmans groeien in de peilingen. Ditmaal wel ten koste van de partij van Richard de Mos. Code Oranje zakt naar nul terwijl JA21 op drie zetels komt.

Met de continue groei van JA21 in de peilingen, en de groei van media-aandacht voor de partij, lijkt het steeds aannemelijker dat ze in maart daadwerkelijk de Tweede Kamer kunnen binnenkomen. Wat betekent dat Nederland weer een rechtse partij rijker is in het parlement.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Cor Grijpstra

  Dat is toch schrikken, rechts heeft al 11 virtuele zetels.
  FvD, JA21 en de SGP

  1. Cor Grijpstra

   Tel je de PVV erbij op, dan is zelfs de VVD groter.
   Bart juicht , PVDA 1 zetel verlies.

  2. Cor Grijpstra

   -bijna groter-

 2. Spaanse_K0K

  Code Oranje van 1 naar 0
  JA21 van 2 naar 3

  DDS kiest wederom het juiste spoor.

  SGP en FvD beide stabiel op 4 zetels.
  Twee sektes met een trouwe aanhang.

 3. Response

  Asscher de beroepsplucheplakker blijft zitten waar hij zit. Daar verandert een partijcongres niets aan want baantjes in het vooruitzicht stellen en macht uitoefenen.

 4. driewerf

  SP -5 hahahahahahahahahahahaah

 5. ropart

  1 zetel veries, nog ruim voldoende over om straks deel uit te maken van het nieuwe kartel

 6. Cootje

  Verlenging lockdown , failliet horeca ondernemer . Failliet retail ondernemers. Failliete reis en vervoerd organisaties , failliet amusementen sector . Werkeloze kansloze ZZPers. En de domino effecten daarvan .wordt in maart het hoogte punt van onvrede en gewonde mensen zijn niet peilbaar . Alle ingrediënten zijn voor Wilders aanwezig om het ontevreden electoraat te ontvangen , en hij hoef er geen oplossingen voor aan te bieden want dat zijn de mensen niet gewend van de politiek of van het ongekend onrecht

 7. Drollevanger

  Ik zal nooit op Eerdmans en consorten stemmen. Ik denk hetzelfde als de Romein Ceasar toen zijn pseudo vriend Brutus nadat voornoemde Brutus een mes in de rug van Ceasar had gestoken.
  “Ook gij Brutus”
  Er zijn verschillende senaatleden die uit hun oorspronkelijke partij stapten. Maar deze mensen staken geen messen in de rug van hun oorspronkelijke clubs. Die werden niet achterbaks richting hun oorsprong/ladder.

  1. DubbelZout

   Thierry “bijna iedereen die ik ken is antisemiet” Baudet heeft een mes in zijn eigen rug gestoken
   Hoewel ik niets heb met JA21 snap ik wel dat deze personen afscheid hebben genomen van een wappiepartij, overgoten met een nazistisch sausje

 8. Antihedo

  Dat mevrouw Nanninga een paar jaar langer nodig heeft gehad dan de gemiddelde Nederlander om uit te vinden hoe Thierry in elkaar zit, pleit niet voor haar.

 9. Yoyo

  Ik verwacht bij aanblijven van Lodewijk A. 2 a 3 zetels voor PVDA.
  Een historische laagte voor de “arbeiderspartij”.
  Hoop doet leven,zullen we maar denken.

 10. Mireille

  Met dit artikel probeert DDS haar “rechtse” signatuur te waarborgen. Mijmeringen, droefgeestig gepeins.

 11. Lefty

  Ja21 was 3 dagen geleden op de NPO. Krijgen ze de kans om iets zinnigs te vertellen, doen ze het niet. Nanninga is nog te dom dat ze uit haar ogen kijkt en die andere Sinterklaas kijk alleen maar om zich heen als een opgefokte pofadder.

  1. 2030

   Nou heb ik niets met die 2 coupplegers echter de onzin van lefty is nog veel storender. Een idioot die inhoudelijk niets te melden heeft. Schrijf die bull shit lekker op je keukenmuur idioot

   1. Lefty

    Coupplegers? Denk je werkelijk dat ik deze site serieus neem? Ik vind het gewoon lekker om hier op de extreem rechte hoop te schijten. Voor de rest zal het me worst wezen.

    1. Yoyo

     Dat was al duidelijk hoor.

     1. Lefty

      Bedankt voor het compliment. Tenminste nog een persoon die een beetje wakker is.

 12. jennifer

  met speculaties kom je niet vooruit vind ik. Die club die zich Ja21 noemt vind ik een schande voor de politiek,onstaan door net voor de nieuwe verkiezingen een partij ten gronde te richten.Dit is net zo erg als die partij van Sylvana Simons met haar bijeengeraapt laag bij de grond zooitje.Dit alles hoort niet in Nederland thuis vind ik .Ze maken zich zelf belachelijk om zich op deze manier ten toon te stellen.Het lijkt de muppetshow wel inmiddels.

 13. Response

  Asscher; S C H A A M T E L O O S

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.