Knipsel 8

Ontketende Thierry Baudet roept toeslagenminkukel Rutte op: "Doe als Asscher, neem je verantwoordelijkheid!"

Geen categoriejan 19 2021, 20:00
FVD-leider Thierry Baudet gaat nog een stapje verder dan de meeste andere sprekers vandaag tijdens het debat over de toeslagenaffaire in de Tweede Kamer en roept Rutte op om zijn biezen te pakken: "Doe als Asscher, neem je verantwoordelijkheid!"
https://twitter.com/fvdemocratie/status/1351578026832752641?s=21
Thierry Baudet richt zijn pijlen eerst voornamelijk op premier Rutte zelf. Hij wijst er in onderstaande video namelijk op dat Rutte wel degelijk direct verantwoordelijk is voor die hele toeslagenaffaire en dat onze premier nog steeds op alle mogelijke manieren aan het wegduiken is.
CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt liet al geen spaan meer van Rutte heel en Baudet trapt hem hier, volkomen terecht overigens, nog eens flink na. Het leed dat Rutte heeft veroorzaakt is echt van een enorme omvang. En dat hij het tot op het laatst probeert toe te dekken, door het de Kamer nog steeds op allerlei manieren moeilijk te maken, is stuitend. Dan is het alleen maar goed dat iemand als Baudet nog even flink blijft doorpeuteren in die etterende wond.
Maar het gaat Baudet niet alleen om de schuldvraag en de verantwoordelijkheid van Rutte en dit kabinet. Hij wijst er namelijk ook op dat er een enorme vertrouwensbreuk is ontstaan bij de burger over de hele democratische rechtsstaat. De FVD-voorman gaat daar waarschijnlijk alleen maar meer gelijk in krijgen, want de toeslagenaffaire is nog lang niet afgewikkeld.
De kinderopvangtoeslag is tot nu toe de enige subsidie waar de werkwijze van de overheid goed aan het licht is gekomen, maar er zijn nog wel meer toeslagen waarbij gegronde vermoedens zijn dat ook hier dezelfde verpletterende vorm van machtsmisbruik door het staatsapparaat is toegepast. Des te meer reden voor Rutte om echt volledig van het toneel te verdwijnen!
Dus Mark: toon een beetje lef, en sla die deur van het Torentje na tien jaar eens definitief achter je dicht!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten