Alarm! Jongeren kwijnen dankzij coronawanbeleid helemaal weg in eenzaamheid en depressies

Jongeren zijn massaal aan het vereenzamen als gevolg van het gevoerde beleid in de coronacrisis. Het gaat nog grote psychologische en daardoor ook maatschappelijke problemen opleveren, waarschuwt een nieuwe studie van de Universiteit Maastricht. Nog meer bewijs dat het kabinet écht de verkeerde weg is ingeslagen.

Uit een studie van de Universiteit Maastricht blijkt dat steeds meer jongeren serieuze geestelijke problemen ontwikkelen. Niet doordat ze getroffen zijn door Covid-19 en dat virus hun hersenen beïnvloedt, of iets dergelijks, maar doordat ze door het draconische wanbeleid van het kabinet geen contact meer hebben met leeftijdsgenoten.

Universitair docent Daan Westra zegt tegen De Telegraaf dat voor de uitbraak van corona eenzaamheid de samenleving al 2 miljard euro aan zorgkosten per jaar kostte. Maar dat gaat door de lockdownmaatregelen de komende jaren ongetwijfeld nog veel hoger uitvallen, vreest hij. Want hoewel het aantal volwassenen met ernstige depressies niet toeneemt kan datzelfde helaas niet gezegd worden over jongeren. Zij lijden er wel op grote schaal onder en dealen steeds vaker met serieuze geestelijke problemen.

“Dat is zorgwekkend in het licht van de huidige maatregelen, die vooral jongeren hard raken,” zegt Westra daarover. Het is daarom cruciaal om juist voor deze groep te kijken wat binnen de maatregelen wel kan en hoe we kunnen voorkomen dat ze geïsoleerd raken en zich eenzaam of zich nog eenzamer gaan voelen.”

Hans Spigt, voorzitter van Jeugdzorg Nederland, wil dat er daarom een soort van “mentaal steunpakket” komt. Net zoals dat er een economisch steunpakket is. Nu kunnen ondernemers Spigt vertellen dat als dat mentale pakket net zo nuttig zal zijn als het economische pakket: jongeren zullen er weinig tot niets aan hebben.

Doe jezelf een plezier en abonneer je gratis en voor niets op op mijn Telegram-kanaal. Oh, en volg de MeWe-pagina (een fantastisch alternatief voor Facebook) van De Dagelijkse Standaard voor het laatste nieuws. 

Maar belangrijker is dat er een heel andere oplossing voor de hand ligt: er hoeft niet extra geïnvesteerd te worden in geestelijke steun, of iets dergelijks. Weet je waar onze jongeren behoefte aan hebben? Aan gezelschap. Aan een sociaal leven. Aan vrienden.

Het probleem is dat de regerende VVD-bitterballen zelf geen enkele last hebben van de coronamaatregelen. Zij gaan met regelmaat naar de Tweede Kamer ‒ essentieel beroep, natuurlijk! ‒ en kunnen daar heerlijk à la carte eten in het enige Nederlandse restaurant dat nog open is (!).

Ondertussen verpieteren onze jongeren, worden onze kinderen klinisch depressief, en ontwikkelen ze voor de goede orde ook nog even eetstoornissen waarvan ze mogelijk jaren en jaren last houden. En dat allemaal omdat het kabinet persé dit wanstaltige coronabeleid wil voortzetten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. liefdevol rechts

  Bericht aan alle jongeren,
  Jullie hebben het recht op een eigen leven, niet gedicteerd door de school.
  Jullie hebben het recht om te leren van je eigen fouten.
  Jullie hebben het recht om te demonstreren.
  Jullie hebben het recht om jezelf te verdedigen met dezelfde wapens waarmee ze jou aanvallen..
  Jullie grootouders zijn de beste leermeesters die je maar Kan hebben, zij zijn het die jullie de wijsheid kunnen bijbrengen die je nodig hebt in het leven.

 2. usb3.0

  Dat komt omdat jongeren niets gewend zijn en worden gepamperd en alles moet worden voorgekauwd

  1. FreeThinker

   Dat klopt gedeeltelijk wel. Aan de andere kant zijn deze maatregelen ook wel draconisch. Je zegt ook niet tegen iemand van 100 die zegt dat de avondklok in WW2 vereselijk was dat hij gemamperd is en zich een beetje aanstelt. Ja het klopt dat jongeren zich veel aanstellen hedendaags alleen de huidige situatie gaat ook wel echt ver.

 3. ikweetwatikwil

  De burgers van Nederland laten zich van alles wijsmaken door overheid en media. Zo kweken ze een gehoorzame bevolking. Denken ze . Eigenlijk zitten ze hopeloos in de maag met culturen die ze hier toegelaten hebben. Ze weten niet meer van de hoed en de rand.

  Dit is BV een gewone Nederlandse winter die vaker voorgekomen is en kijk eens wat de media er van maakt. Corona, van het zelfde.
  Hoort bij het angst aanjagen.

  Laat iedereen nu eens zijn eigen gezonde verstand gebruiken . Laat je leven NIET verknoeien door anderen .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.