Heel Holland Test, maar tikkende coronatijdbom Mark Rutte erkent: “Ik ben nog nooit getest op corona, want ik had geen klachten”

Mark Rutte heeft zichzelf nog nooit laten testen op het coronavirus omdat hij geen corona-gerelateerde klachten had. Ja, logisch zou je wellicht denken. Maar dat is het dus helemaal niet! Wat het wél is? Een minachting tegenover de rest van Nederland.

Sporters, artiesten, mensen vanuit de mediawereld en enzovoorts laten zichzelf allemaal uit voorzorg testen op corona. Dit om de verspreiding van het virus te voorkomen. Zo liet presentator Özcan (Eus) Akyol onlangs bij Jinek nog weten dat televisiepersoonlijkheden wel tot drie keer per week worden getest. Uit voorzorg.

Maar Mark Rutte lijkt zich dus helemaal geen zorgen te maken en laat als -vanouds- weer op zijn kenmerkende en laconieke wijze weten dat hij zich helemaal niet hoeft te testen. Tegenover Hart van Nederland zegt hij: “De regel is dat je niet hoeft te testen als je geen klachten hebt. […] Dat geldt dus voor u en mij.”

Dat kan Rutte natuurlijk wel heel triomfantelijk zeggen, maar deze uitspraak van onze minister-president is een uitglijder van jewelste. Want waarom moeten sporters zich wekelijks (soms meermaals) laten testen om bijvoorbeeld deel te nemen aan voetbalcompetities en dartswedstrijden? Waarom moeten televisiepersoonlijkheden dit ook doen om er zeker van te zijn dat ze de programma’s kunnen blijven maken die ze maken? En waarom laten al die mensen zich testen terwijl ze helemaal geen klachten hebben? Precies, uit voorzorg en omdat ze met heel veel andere mensen in contact komen.

Mark Rutte, die de ene na de andere persoon spreekt (en daar dus mee in contact komt) hoeft zich als enige uitzondering van Nederland dus blijkbaar niet te testen. Gelukkig neemt hij nooit deel aan debatten in een goed gevulde Tweede Kamer en gelukkig maar dat hij ook helemaal nooit andere staatshoofden mensen ontmoet. En ach, het is toch maar onze minister-president. Die is natuurlijk net zo gewoon gebleven als de rest van het klootjesvolk van Nederland. Ahum.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Barbera

  Kenneth gaat door met zeuren daar waar de andere redacteur is gestopt.

  Sporters, artiesten, mensen vanuit de mediawereld en enzovoorts laten zichzelf allemaal uit voorzorg testen op corona.

  Die worden gedwongen door de voor hun geldende regels.

  Misschien kan het FvD een motie indienen dat alle ministers, staatssecretarissen zich dagelijks verplicht moeten laten testen.

  1. FreeThinker

   Daar hebben we Barbera weer. Rutten en de VVD doen alles goed. De toeslagen affaire is niet de schuld van Rutte maar van Trump.

  2. Xyz1234

   Och gut. U ziet de hypocrisie niet of u weigert deze te zien. Dat laatste kan duiden op cognitieve dissonantie of zelfs het Stockholm syndroom. Die Rutte heeft u wel goed te pakken he? Het lijkt wel een stevig virus.

 2. Petrazoveel

  Zelfs als je door brononderzoek GGD of door zo’n stomme app ‘gevangen’ was moest je je VERPLICHT laten testen ook al had je zelf geen klachten.

  Onze MP l*lt dus maar wat. Vandaag nog stoppen met alle maatregelen!!!

  #Coronaiseenhoax

  1. Barbera

   Huisreglement DDS

   Complottheorieën steekt u maar daar waar de zon niet schijnt

   1. werikke

    als niemand op jou reageert ga je maar zelf reageren beetje zielig mannetje. trouwens nog geen enge ziekte gekregen?

   2. FreeThinker

    Barbera zal vast ook wel geloven dat Epstein zelfmoord gepleegd heeft. Alles wat de MSM zegt is waar en ieder geluid dat daar niet in mee gaat is een complottheorie.

   3. Linksbuster

    Dus daar waar jij woont..oom tom.

    1. WayneGretzky99

     Is barb baby pinda dan?

 3. RvdBe

  Het wordt bij Rutte slechts een probleem als hij zich nog nooit op HIV heeft laten testen.

  1. Linksbuster

   Zelfs HIV glijdt van markje af.

 4. ikweetwatikwil

  Ook ik heb geen klachten, dus waarom testen.

 5. Linksbuster

  Er zijn wel honderdduizenden die klachten hebben over rutte….

 6. ikweetwatikwil

  En laten we daar iets aan doen Linksbuster. Stem PVV.

 7. Cycle25

  Te veel bij Jort op dat eiland, deze gender premier woont veilig in Kelder’s holletje.

 8. Heras

  Dit laat zien dat het coronagevaar mee valt. 0,23 %doden.
  Als politici bang zijn en hun ass willen redden, dan pas is er gevaar. Want ze gaan alleen voor hun EIGEN gezondheid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.