shutterstock 2426575863

Pro-Palestijnse universiteitsdemonstraties bereiken Europa: Trinity College Dublin gaat op slot

Buitenlandmei 05, 15:30
De Pro-Palestina demonstranten lijken het gemunt te hebben op universiteiten. Nadat eerder de pleuris uitbrak in Canada en de Verenigde Staten, is ook het Trinity College in Dublin nu het toneel geworden van demonstraties. Zo zijn er tentenkampen opgezet en heeft de universiteit toegang tot de campus beperkt.
Het Book of Kells, een middeleeuws manuscript met de vier evangeliën van het Nieuwe Testament, ligt op de campus in de bibliotheek. Het wordt gekoesterd als een van de meest waardevolle culturele juwelen van Ierland en lokt jaarlijks een grote stroom toeristen. De bibliotheek wordt goed in de gaten gehouden en zit achter slot en grendel.
De studentenvakbond begon vrijdagavond met het protest nadat de universiteit een flinke boete van 214.000 euro had opgelegd. Het bestuur houdt de vakbond verantwoordelijk voor alle financiële schade, maar die lijken er, zoals verwacht, behoorlijk schijt aan te hebben.
De agressie die gepaard gaat met deze groep mensen is werkelijk waar ongekend. In de VS escaleerde het eerder deze week ook al en deze zorgwekkende trend lijkt nu over te waaien naar Europa waar eerder ook in Frankrijk al soortgelijke acties de kop opstaken. Nu is ook Ierland decor voor dergelijke protesten.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Het is afwachten tot ook in Nederland de universiteiten massaal worden overspoeld met agressieve demonstranten. Het is in ieder geval een keer wat anders dan de vergaderingen verstoren in de Tweede Kamer of het bloed onder de nagels te halen bij de hardwerkende Nederlanders door à la de XR-gekkies snelwegen te blokkeren!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten