Idiote journalist Chris Klomp houdt verkeersdoden naast coronadoden: ‘Realiseer hoeveel verkeersmaatregelen er zijn!’

Chris Klomp is journalist. Tegenwoordig is hij op Twitter vooral heel fel bezig met mensen ervan te overtuigen dat ze doodsbang moeten zijn voor alles dat te maken heeft met het coronavirus. En, oh ja, iedereen die daar anders over denkt te vertellen dat ze ranzig, eng, en gevaarlijk zijn. In een nieuwe tweet legt Klomp critici van het coronabeleid uit dat ze niet zo moeten zeuren over al die draconische maatregelen van het kabinet. Want ze zeggen ook niets over verkeersregels. En die beperken de vrijheid toch ook?

Je zou denken dat het een grap is, maar nee, meneer Chris Klomp meent het serieus. “De mensen die verkeersdoden vergelijken met coronadoden,” aldus Klomp, “realiseren die zich wel hoeveel vrijheidsbeperkende maatregelen we in het verkeer nemen?” Uh, wat?

“Verplichting om te stoppen en wachten, beperkingen in waar je mag rijden en hoe snel, twee examens om uberhaupt deel te nemen, gordelplicht, verplichte keuring etc etc,” schrijft hij in een opvolgtweet.

Twitterfenomeen Sander van Dam ‒ die bekend is geworden met zijn ‘drie- en tweeluiken’ waarin hij de hypocrisie van links blootlegt ‒ veegt hierop de vloer aan met Klomp: “Ja, echt vervelend dat we niet meer naar de kroeg, een festival, een voetbalwedstrijd, het theater, de winkelstraat, de sportclub of bij vrienden en familie op bezoek kunnen vanwege al die vrijheidsbeperkende verkeersregels,” schrijft hij ironisch.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en volg me op Parler!

De vergelijking met verkeersregels en de coronamaatregelen is natuurlijk totaal geschift. De twee lijken niet eens bijna op elkaar. In het geval van de verkeersregels wordt ons normale gedrag enigszins gereguleerd. In het geval van corona kunnen we bijna niks meer en worden we zelfs letterlijk opgesloten in huis, terwijl kinderen depressief worden door isolatie en het mkb op omvallen valt.

Chris Klomp zwetst dus gigantisch uit z’n nek. Maar hé: dat zijn we inmiddels wel van deze serie-onzinverkondigende malloot gewend, nietwaar?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. PankyPancake

  Dhr. Klomp begint een behoorlijk risico te worden, kunnen ze deze man even wat maatregelen opleggen?

 2. EmmerZ

  “Maatregelen” is zo’n eufemisme in de covid context. Als maatregel tegen de kou trek ik graag vrijwillig een warme jas aan. Dit zijn op z’n minst dwangmaatregelen of beter: totalitaire interventies.

 3. liefdevol rechts

  Men kan er niet omheen, maar ook in de tak van journalisten heb je hersenloze opgefokte kermisapen.
  En die duiken de laatste tijd meer en meer op.

 4. Franz Biberkopf

  Chris Klomp legt een denkfout bloot die bij virusontkenners meer regel dan uitzondering is en geestig werd verwoord door de ‘broer’ van Thiery Baudet bij Lubach. Daarin wees hij op de onzin dat in Artis tijgers achter tralies zitten. Immers, hoeveel mensen zijn er Nederland door tijgers opgegeten?

  De viruswappies, maar ook veel reaguurders op DDS hanteren dezelfde kromme logica: er zijn nauwelijks meer doden gevallen door corona dan door een stevige wintergriep. Vervolgens worden de maatregelen tegen corona onzin genoemd.

  Ja, lieve wappies, er zijn weinig mensen gestorven door toedoen van tijgers omdat ze achter tralies zitten en relatief weinig door corona omdat we ingrijpende maatregelen namen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.