Ja hoor! Basisbeursmoordenaars van D66 zien zichzelf als dé onderwijspartij: ‘We hebben zo veel bereikt!’

“We zijn de Onderwijspartij met hoofdletter O,” aldus de spindoctoren bij D66. Ze zijn echt compleet van het padje af als ze denken dat D66 moet verkondigden dat ze dé onderwijspartij van Nederland zijn. Ondanks de afschaffing van de basisbeurs, het gigantische lerarentekort en de kwalitatieve daling van het Nederlandse onderwijs blijft de partij trots op wat is bereikt: helemaal niks. 

D66 heeft de afgelopen vier jaar een minister voor onderwijs mogen leveren: Ingrid van Engelshoven. Toch zal de partij niet snel bekend gaan staan als onderwijsverbeteraars. Studenten hebben, mede door de afschaffing van de basisbeurs, gigantische schulden opgebouwd. De Nederlandse schoolprestaties kelderen hard, maar toch durft D66 te zeggen dat ze puike prestaties hebben geleverd. Wonderlijk, toch:

D66 profileert zich de laatste jaren altijd als dé onderwijspartij. De afgelopen vier jaar hadden ze de kans om dit eens echt te bewijzen. Helaas zijn ze zelf toch echt gezakt voor deze test. De partij heeft niet kunnen leveren wat ze hadden beloofd. Ze hebben de trend van steeds maar dalende kwaliteit in het Nederlandse onderwijs niet kunnen veranderen.

Gisteren bij M mocht onze (proest!) ‘toekomstige premier’ uitleggen waarom D66 toch niet zo veel heeft bereikt als onderwijspartij, ondanks dus die vermeende hoofdletter O. Uiteraard lag dit allemaal niet aan D66 zelf, want zij hadden toch wel degelijk enkele dingen bereikt en de ambities van deze zo intens progressieve partij reiken zogenaamd nog veel verder. Als het aan Kaag ligt gaat D66 door met hun niet-bestaande hervormingen binnen het onderwijs:

Margriet van der Linden stelde zelfs een terechte kritische vraag over D66 als onderwijspartij, maar Kaag wist de kritiek binnen enkele seconde weg te wuiven met enkele kul-argumenten. Geen verrassing, natuurlijk. De partij is natuurlijk bij lange na niet de gedroomde onderwijspartij. Ze hebben niks geleverd en zullen dat ook niet snel doen. Het is dan ook geen ‘hoofdletter O’, die boven de sociaal-liberale onderwijsparagraaf schittert. Je moet even beter kijken: het is een dikke vette nul.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

38 reacties

 1. zeester

  Onzin met een grote O

  1. Loelap

   Was het maar onzin!

 2. Barbera

  ”Basisbeursmoordenaars van D66”
  Je bent wel echt van het padje met zo’n opmerking.

  Was het niet het kabinet VVD en PVDA die de basisbeurs de nek omdraaiden.

  1. The devil and the deep blue sea

   ‘De steun voor het voorstel van minister Jet Bussemaker (Onderwijs) kwam niet onverwacht. In het voorjaar werd er een akkoord gesloten tussen de minister, VVD, PvdA, D66 en GroenLinks.’

   nu.nl

  2. WayneGretzky99

   Met goedkeuring van Demonen666.

   1. Loelap

    Klopt! Geen enkel protest vanuit D66.

  3. Spaanse_K0K

   Wilt u feiten achterwege laten.
   Student Bart tracht te stijgen op de DDS ladder, dus verzinsels zijn dan toegestaan.

   1. driewerf

    pielemoos wil ook weer even mee brabbelen meer is het niet ga dweilen kneus

 3. halo1

  D66 pretendeert de partij van de “intelligentsia en redelijkheid”” te zijn, maar au fond zijn ze eigenlijk veelal naief, zelf-ingenomen en contra-productief, niet alleen qua onderwijs-kwaliteitsverslechtering, maar ook door het wegrelativeren van criminaliteit(straffen) en “immigratie”-schade…een heel slechte partij dus.

  1. Loelap

   En vergeet hun liefde voor een federaal Europa met Nederland als wingewest niet.

 4. Franz Biberkopf

  ‘ Basisbeursmoordenaars’

  DDS is journalistiek een drama maar het hysterische toontje is wel uniek.

 5. DubbelZout

  DDS is zo langzamerhand verworden tot likken naar Thierry en schoppen naar Sigrid
  Triest

  1. halo1

   Waarom triest?… het is hier een rechts forum.. en “Sigrid” is het prototype van een linksige irritante over het paard getilde betweter…niks mis mee om dat hier even duidelijk te stellen want het wordt elders veel te weinig gezegd…

   1. Mireille

    Daarom is zij ook een ‘target’ van de redactie om zoveel mogelijk reacties op te wekken. Goed voor de portemonnee. Als er geen nieuws is dan maak je nieuws. De pijp moet blijven roken.

  2. Loelap

   Maar je hangt hier maar wat graag rond. Je kunt nog altijd naar je geliefde Joop gaan.

  3. Nostradamus

   Vise versa kom je vast niet tegen op joop.

 6. Barbera

  Klagen over te weinig leerkrachten, dan is nu het moment dat de rechtse docent opstaat.
  Maar ach, wel klagen over de verlinksing in het onderwijs maar er iets aan doen ,ho maar.

  Wout, Kenneth en Bart, geef het voorbeeld.

  1. Spaanse_K0K

   Kenneth als docent Nederlands.
   Zijn de klachten over het niveau van onderwijs/docenten verleden tijd

  2. Cootje

   Een partij die zich druk maakt voor de import gelukzoekers zorgt zelf dat het onderwijs onbetaalbaar is analfabeten uit de berg gebieden kosten een vermogen aan huisvesting integratie uitkeringen en zorgkosten .die kosten kan je allemaal investeren in normaal goed onderwijs , met vieringen van de paasdagen pinksterdagen en de kerstdagen maar deze Eurofielen partij geeft liever onze zuur verdiende geld uit aan bootjes toeristen en zuid Europese opvreters en aangezien je je geld maar een keer kan uitgeven . Gaat het onderwijs naar het niveau bootjes toeristen en gelukzoekers dank zij de eurofielen van D66 .

   1. halo1

    Bravo Cootje.. zo goed als jij kan ik het niet zeggen!!.. het is dus zelfs eigenlijk een schadelijke partij!!

  3. driewerf

   rabarber denkt het te weten hahaahaha als je als leraar het in je hoofd haalt om ook maar iets rechts te zeggen is het dag met het handje einde leraren carriere . En los van dat dat buitenlandse gespuis zou ik ook geen les geven .

  4. driewerf

   Maak hier eindelijk eens schoon schip man wat een links zootje is het hier geworden te zielig voor woorden.

 7. Robert Leiden

  Het zaligmakend alternatief?
  FvD en PVV?
  Die hebben tenminste wat bereikt?
  Hilarisch!

  1. Cootje

   Wilders hoef van mij niets te bereiken en hoef ook niets op te lossen , maar met 30/40 zetels wel de luis in de pels in de Nederlandse politiek wezen . Hij hoef de afbraak van 50/60 jaar oude politiek niet te herstellen , maar met dat zetelaantal goed de zuivere tweedeling in Nederland bloot ligt . En dan mag je het echt wel hilarisch noemen

   1. Franz Biberkopf

    “Wilders hoef van mij niets te bereiken en hoef ook niets op te lossen”

    Je wordt op je wenken bediend.

    1. Cootje

     Je vergeet die 40 zetels en het electoraat wat er achter zit . in Amerika kunnen ze ook geen 70 miljoen mensen wrgkijken

   2. Spaanse_K0K

    Wilders hoef
    en hoef
    Hij hoef
    bloot ligt

    Is Wilders een paard of uw Nederlands zo belabberd?

   3. Monty

    ”Wilders hoef van mij niets te bereiken en hoef ook niets op te lossen”

    Maar dat wil Wilders wel. Hij wil wel dingen bereiken en oplossen.

    Lees zijn verkiezingsprogramma daar in staat wat hij al jaren wil bereiken.
    Of moet hij al zijn adepten bij het oud vuil zetten?

 8. Spaanse_K0K

  Bart, student tot zijn 29/30 vindt dat hij al die jaren op de zak van de belastingbetaler had kunnen leven.
  Terugbetaling van zijn “studiekosten/tijd” doet hij liever niet.
  Zijn bijdrage aan de Nederlandse samenleving als “DDS-journalist” compenseert ruimschoots zijn door anderen opgehoeste studiekosten.

  Heerlijk , dat factfree publiceren.

  1. Loelap

   Zielige opmerking! Wat doe je hier dan 24 uur per dag.

   1. Linksbuster

    Trøllen….cockje’s geliefde bezigheid..linkse zuigzeug.
    Ruim eens wat op redaktie, het wordt zo langzamerhand een guurlinks forum!

 9. Nostradamus

  Welke politiek stond aan de basis van de PABO (nee, niet de winkel)?
  Want volgens mij is de basis van het falend onderwijs al langer geleden ingezet. Ergens na ’66 i.i.g..

  Een beleid dat ervoor gezorgd heeft dat alleen idealisten voor de klas staan omdat het salaris zo slecht is. En je weet in welk politiek genre je die mensen vindt.
  Een beleid dat ervoor gezorgd heeft dat er steeds minder mannen leraar willen worden omdat ze met kleuters moeten leren te werken. Alleen nog maar die bepaalde idealistische, “soort van” mannen.

  Ik ben benieuwd welke onderwijspartij toen, rond 1985, de eerste stapjes gezet heeft naar het vernietigen van het onderwijs en het vergiftigen van onze kinderen met idealistische waanideeën.

  1. yellow thread street

   Ja, het is een optelsom van linksen.
   De jeugd wordt van jongs af aan op school al links gehersenspoeld en weten niet meer beter.
   Rechtse geluiden zijn uit den boze en worden geweerd voor de klas.
   Leerkrachten, het is een vrouwenbolwerk met voornamelijk parttimers die lesgeven uit boeken waarin de jeugd overstelpt wordt met het linkse gedachtengoed.
   Vele mannen hebben er door de jaren heen de brui aan gegeven omdat hun wel hele dagen voor de klas stonden, en de steken die de vrouwen lieten vallen op konden lossen.
   Zie ook Pechtold bij de vorige verkiezingen, hij had altijd een hele schare met linkse jongentjes en meisjes om zich heen lopen die hem als de trots van ons land zagen.

 10. Yoyo

  Het is de hoofdletter O van o-o-o, wat is het toch knap alle planken mis te slaan.
  En de O van Op naar flink zetel verlies van O zo misllukkeling Kaag.

 11. HD

  Ze heeft voor zichzelf veel bereikt.

 12. Bes Tolen

  Het universitair en hoger onderwijs is door de politiek correcte linksen en dat zijn de enigen, die daar nog aan het woord komen, totaal verziekt. Daarom moeten allereerst de plannen en uitvoering daarvan van de Nederlanders minachtende Bussemaker, PvdA en Kaag en Van Engelshoven, beiden D66, niet doorgaan dan wel worden terug gedraaid. De universiteiten moeten worden ingekrompen door het aantal studierichtingen, die in wezen grotendeels politiek eenzijdig zwammen inhouden of niet veel meer dus improductief zijn, op te heffen. Verder moeten geen nieuwe buitenlandse studenten behalve die uit nabuurlanden en een selectief aantal uit andere Europese landen, nog worden toegelaten. Dat om te beginnen.
  het is van de gekke om geen andere woorden te gebruiken, dat zo’n Bussemaker de ouders van de Nederlandse studenten met liefst één miljard euro extra lasten per jaar opzadelt. Zij heeft ook uitgesproken dat ze het helemaal niet erg vindt dat het aantal Nederlandse studenten geringer wordt ten gunste van Afrikanen. Met een Afrikaan getrouwd, zoiets? In ieder geval een misselijk maf figuur, die dit land onwaardig is.

  1. Franz Biberkopf

   “Het universitair en hoger onderwijs is door de politiek correcte linksen en dat zijn de enigen, die daar nog aan het woord komen, totaal verziekt.”

   Het is heel duidelijk dat Bes Tolen nog nooit een universitaire collegezaal van binnen heeft gezien. De man heeft geen idee waarover hij praat.
   Dit gewauwel is zeer ergerlijk.

 13. Bes Tolen

  FB. Ach, dat het u ergert. Het verandert niets aan de situatie. Opruiming daar van nogal onzinnige studies zou universiteiten goed doen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.