Kijken! Thierry Baudet op campagne in lockdown-hatend Amsterdam: ‘Jullie zijn goed bezig!’

Op zondag voerden Thierry Baudet en zijn team van Forum voor Democratie campagne in Amsterdam. Ondanks de corona-belemmeringen gaat er duidelijk energie uit van de FVD-campagne – zeker als er horecagelegenheden worden aangedaan die he-le-maal klaar zijn met de draconische lockdown van het rampkabinet-Rutte III.

“We hebben de hele middag rondgelopen in Amsterdam,” zegt Baudet in een filmpje over de Amsterdamse campagne. Hoewel dat misschien niet een stad is die je écht in verband zou brengen met fanatisme voor Forum voor Democratie is ook daar het één en ander broeiende. “Ongelooflijk veel enthousiasme,” gaat Baudet dan ook verder. “Winkeliers maar ook mensen met cafés.”

Vervolgens zien we Baudet ‒ zonder mondkapje, waarmee hij onderstreept dat FVD helemaal niet in al die vergaande maatregelen gelooft ‒ in een eetgelegenheid staan waar ze (blijkbaar) aan afhalen doen. “Horeca weer open!” zegt hij tegen de eigenaar. “Mag ik deze flyer hier neerleggen?” Natuurlijk mag dat van de ondernemer. Niet zo gek natuurlijk; die man wil gewoon weer geld verdienen en vindt een partij die zich daarvoor inzet ongetwijfeld helemaal prima. “Jullie doen het hartstikke goed,” zegt de ondernemer dan ook’: “Blijf zo doorgaan zou ik zeggen!”

“Iedereen wil weer open,” zegt Baudet terecht: “dus we hebben heel veel goede moed.”

Die energie waar Baudet het over heeft begin je inderdaad overal te voelen. Mensen zijn klaar met de lockdown. Ze willen weer aan het werk en hun leven zoveel mogelijk terug. Dat zien we zelfs terug in de bezoekerscijfers. Waar verhalen die kritisch waren het over de lockdown het maandenlang gewoon niet zo goed deden (waar we ons niet door tegen lieten houden trouwens) is dat nu anders. Opeens worden zulke artikelen juist wél goed gelezen.

Wat ongetwijfeld reden is dat het mediakartel nu óók met zulke verhalen komt. En dan heb ik het nog niet eens gehad over Twitter, Facebook, LinkedIn, MeWe, Gab en al die andere sociale media, waarop je steeds vaker posts voorbij ziet komen van mensen die ‘genoeg is genoeg!’ roepen.

Doe jezelf een plezier en abonneer je gratis en voor niets op op mijn Telegram-kanaal. Oh, en volg de MeWe-pagina (een fantastisch alternatief voor Facebook) van De Dagelijkse Standaard voor het laatste nieuws. 

Ja, er lijkt iets gaande te zijn. Forum voor Democratie liet ons het topje van de ijsberg zien. Maar er is meer: een omwenteling in het coronadenken komt eraan. Zélfs in Amsterdam.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Mireille

  De verkiezingen worden uitgesmeerd over 3 dagen…Dat weet iedereen nu toch wel?

 2. liefdevol rechts

  Ik ben kristelijk opgevoed, dus ik bid tot God dat FVD na de verkiezingen een zeer grote rol mag gaan spelen in de politiek en in het besturen van het land.

 3. Yoyo

  Goed bezig, die Thierry!!

 4. Drollevanger

  Een lockdown had prima gewerkt als het meteen in het begin van de besmetting was uitgevoerd, dus als men een voorbeeld had genomen aan de landen die Corona al hadden verkleind tot handelbare stukken. Nu is dit alles hier in NL al maanden te laat door gebrek aan doorzettingsvermogen van de regering.
  Ik vrees dat we nu corona moeten ondergaan. Of mogelijk krijgt onze regering de aanvoer van de vaccin eens wel onder de knie, zodat het virus wel kan worden teruggedrongen.
  Geef mij de Russische vaccins dan maar, over de Westerse hoor ik te veel rare verhalen.

 5. Drollevanger

  We leven in een raar land. De enige partijen die echt opkomen voor de christelijke manier van leven, zijn tegenwoordig de PVV en het FVD, naast mogelijk 50+.
  Onze zich christelijk noemende partijen bestaan tegenwoordig hoofdzakelijk uit Kwezels, Begijnen, en figuren die niet voor hun overtuiging durven op te komen, omdat dan de heidenen in hun ogen worden gekwetst.
  Ik kwam veel in Oost-Europese landen die soms honderden jaren zwaar onder de islam hebben geleden, nog steeds is men daar trots op hun eigen wortels en traditie,s, en onderhoud men hun waarden.
  Terwijl men hier, via halfzacht, nog geen kans ziet om Zwarte Piet te beschermen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.