VVD-klimaatpaus Ed Nijpels omarmt Build Back Better: ‘Alleen nog maar duurzame investeringen doen!’

Klimaatpaus Ed Nijpels werd gisteravond bij de NPO weer eens van stal gehaald om te praten over het belang van een strikte aanpak van de klimaatcrisis. De klimaatcrisis kan volgens de VVD-mastodont niet even opzij worden geschoven of tijdelijk op een laag pitje worden gezet door de coronacrisis. Nederland moet volgens Nijpels met miljarden blijven investeren want de crisis is ook een kans voor veel duurzame investeringen. De conclusie is duidelijk: ook Nijpels wil graag Build Back Better verwezenlijken.

Het is niet heel verwonderlijk dat de klimaatdrammer Ed Nijpels (VVD) wel een voorstander is van een Great Reset. Bij Op1 gaf hij aan dat ondanks we in een grote coronacrisis zitten we de klimaatcrisis nooit uit het oog moeten verliezen. De economie ‒ die mede door zijn partij totaal aan gruzelementen ligt ‒ moet worden heropgebouwd door groene investeringen.

Nijpels slaagt er zoals altijd in om het gesprek te laten gaan over de noodzaak van duurzame investeringen. Bij Op1 zei hij het volgende hierover:

“Er is geen discussie over mogelijk dat je het klimaat even opzij zet. Nee, we moeten doorgaan met de uitvoering van het klimaatakkoord en dat betekent soms ook stevige maatregelen waar je geld voor over moet hebben. Je kan straks bij de formatie niet zeggen dat we klimaat even opzijschuiven.”

Nijpels hekelt zich namelijk aan het feit dat het bij deze verkiezingen zo weinig over het klimaat gaat. Terwijl duizenden ondernemers op het punt staan van omvallen, de economie er desastreus voor staat en gewone burgers enorm veel stress ervaren door de coronacrisis begint onze klimaatgoeroe weer eens te miepen dat het te weinig gaat over het klimaat.

Wat natuurlijk complete kolder is. Dagelijks wordt ons voorgeschoteld hoe slecht het wel niet gaat met het klimaat, maar ondertussen moet bijna 40% van het Europese coronafonds worden uitgegeven aan groene plannetjes. Toch komt Nijpels weer klagen dat niemand het heeft over het klimaat. Bizar! De VVD-drammer lijkt de werkelijkheid uit het oog te zijn verloren.

Nijpels is daarmee de Nederlandse belichaming van het Great Reset-gedachtegoed. Alle economische investeringen moeten duurzaam zijn. Bij Op1 ventileerde hij deze gedachte nog maar eens:

“Er moet nu alleen nog maar groen geïnvesteerd worden, en groene investeringen leveren werkgelegenheid op, leveren economische groei op én zijn goed voor het klimaat.”

Wat de door de coronacrisis gedupeerde ondernemer nu heeft aan groene investeringen ontgaat iedereen. Zij hebben natuurlijk veel meer baat bij goed maatwerk en zitten nu niet bepaald te wachten op al die groene regelgeving die iedereen het faillisement induwt. Liever hebben zij een goed noodsteunpakket dat wel de kosten dekt. En dan kunnen we daarna nog wel eens kijken of we wat aan duurzaamheid willen doen, maar voor nu is simpelweg overleven al genoeg gevraagd. Maar ja, weet Ed Nijpels veel. Die werkt al z’n hele leven bij de overheid.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. vvw

  uiteraard omarmt hij de opdracht , zijn stulpje met energielabel G is natuurlijk het voorbeeld voor ons allen !

  hypocriet gedrocht

  1. AS210854

   👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

 2. Edjan

  Meer, meer, meer geld voor windmolens, zonnecellen en biomassaverbranders. Of met andere woorden: meer, meer, meer kapitaal vernietigen. Samen met elkaar naar de middeleeuwen terwijl de elite zich zit te verkneukelen in hun kastelen.
  Juist nu!

  1. Tedje Kruis

   Zonnecellen en kapitaal vernietigen?

   Leg es uit

   1. vvw

    Als dat nog uitgelegd moet worden heb je van techniek geen kaas gegeten

  2. ManX

   Inderdaad Edjan. Er is eigenlijk maar 1 vorm van duurzame energie-opwekking en dat is kernenergie.

   Maar daar zijn alle groene kabouters als de dood voor.

   1. Edjan

    @ManX. Op de lange duur zou kernfusie een oplossing zijn. Op de heel lange duur zouden de brandstoffen daarvoor van de maan of zelfs Mercurius gehaald kunnen worden. Dan kunnen we vele eeuwen vooruit. Maar het schiet niet op met dat ding, ondanks enorme subsidies. Dan is kernsplitsing een (hopelijk tijdelijk) alternatief. Het geeft nogal wat rommel die goed opgeborgen moet worden.

   2. Franz Biberkopf

    De Groene kabouters zijn er niet voor, met name omdat een duurzame exploitatie van kernenergie niet mogelijk is en zeker niet op korte termijn een zinnig alternatief kan bieden. Het is feitelijk een vogel in de lucht, zoals kernfusie en boriumcentrales dat ook zijn.

    Ik persoonlijk ben voor kernenergie maar stel vast dat deze verouderde technologie waarschijnlijk niet meer van de grond gaat komen.

    1. Edjan

     Hahaha, Fransje toch! Kernenergie verouderd en windmolens moderne technologie? Dat je conservatief bent, had ik al begrepen, maar dat je technisch nog in de 18de eeuw leeft is toch wel sterk. Kijk, als je staalhard gaat liegen, heb je natuurlijk altijd “gelijk”.

     1. Cycle25

      Lol, de flapdrol wil een kernenergie op één hoop gooien met kernfusie, een energievorm wat nog op de tekentafel ligt.

    2. ManX

     Leg eens uit Biberkopf, waarom duurzame exploitatie van ‘verouderde’ kernenergie niet mogelijk is.

     Inmiddels is men er in geslaagd de halfwaardetijd van het radioactief afval met zo’n 30% terug te brengen en men is nog niet aan het eind. Ook aan recycling van kernafval wordt gewerkt. En voor het restafval is er weliswaar nog geen definitieve oplossing, maar zijn er al wel veilige oplossingen.

     Ongelukken zoals in Fukushima (ontwerp/locatiefout) is met de nieuwste typen centrales en de huidige kennis uitgesloten.

    3. usb3.0

     “maar stel vast dat deze verouderde technologie”

     franzje denkt echt dat kernenergie het enige is dat niet is door gegroeid de afgelopen decennia, dommer kun je ze niet hebben hier…

     1. Loelap

      Het is me al vaker opgevallen dat Franzke niet zo slim is.

    4. vvw

     wím blijft maar volhouden dat kernenerie geen alternatief is voor elektriciteit maar het is de enige juiste beslissing

     In plaats van windmolens en zonnepanelen vol gas naar kernenergie. De uitbreiding van hoog-midden en laagspannings net moet in beide gevallen gebeuren.

     Ik stel vast dan decadente wím weer niet op de hoogte is van de laatste stand der techniek en weer onzin roeptoetert

 3. king

  knetter bezopen die vent, volledig de weg kwijt

 4. Winfrida

  “Meer werkgelegenheid” zegt Nijpels. Terwijl eerst de economie wordt gesloopt door coronabeleid? Klinkt niet geloofwaardig.

 5. Cycle25

  De VVD is schijn, het is een geldwolf in schaapskleren, de grootste racisten zijn te vinden in het liberale kamp, ze doen alles maar dan ook alles voor geld. En Edje hoeft zich niet druk te maken, VVD zorgt er voor dat al “hun” gevulde vrienden nooit te maken krijgen met deze multicultuur.

  In VVD gemeenten is vastgoed onbetaalbaar voor de multicultuur, erger nog…ze dulden geen AZC’s.

  Dit ex-VOC gajes is na de gouden eeuw geen steek verandert.

  VVD maakt witte wijken witter & rijker, de rest van Nederland mag een sh*thole worden.

 6. Heras

  Niks duurzaams; geld gaat naar een kleine elite die al stikt in het geld.

 7. Cycle25

  En ook deze klimaatpaus hoort in het rijtje hypocriete vervuiler.

  ht*ps://www.bekendeburen.nl/ed-nijpels-vindt-na-tien-jaar-eindelijk-een-koper-voor-zijn-friese-boerderij

  Dus naar Amsterdam, naar zijn hypocriete vervuilcollega’s, Klaver en Halsema wisten deze truc ook te gebruiken om van hun vervuilde woning af te komen.

  1. Loelap

   Edje was toch ook de man die tijdens het presenteren van zijn klimaatplannen zei dat we niet zoveel moesten vliegen, om vervolgens zelf de dag erna het vliegtuig naar Nieuw Zeeland te pakken.

   1. Cycle25

    Zo zijn ze allemaal, diegene die het hardst wijzen zitten wekelijks in een kolenbak met 2 vleugels.

 8. Gerda2

  nucleairforum.be/thema/kerntechnologie-wereldwijd/kernenergie-wereldwijd

  Kernenergie wereldwijd: huidige situatie

  Op 1 januari 2019 waren er wereldwijd 450 kernreactoren operationeel. Ze produceren samen 10,3% van de elektriciteit in de wereld. De internationale productiecapaciteit van kernenergie groeit al 4 jaar en bereikt momenteel een nieuwe recordhoogte van meer dan 399 000 MW; in 2018 betekende dat een stijging van de capaciteit met 3%. Anders gezegd, nooit was er meer kernenergie in de wereld (in termen van geïnstalleerde capaciteit) als nu. Het Internationaal Energieagenstchap (IEA) verwacht ongeveer 1,1 biljoen dollar aan investeringen in kernenergie tegen 2040, wat een stijging van de productie van kernenergie van 46% zal betekenen.

  57 kerncentrales zijn ook nog in aanbouw in 16 landen. Daarbij komen ook nog de bouw van 147 geplande kernreactoren en 337 voorgestelde reactoren. Een twintigtal landen, die vandaag nog geen kerncentrales hebben, tonen concrete interesse tonen voor kernenergie.

  Interessante site om te bekijken.

  1. ManX

   Laat Franz Biberkopf deze informatie maar niet lezen, Gerda. Hij beschouwt duurzame exploitatie van ‘verouderde’ kernenergie onhaalbaar.

   Whoehahaha, de kneus.

   1. Linksbuster

    Er is er maar één die verouderd is..en dat is wím zelf…wordt tijd om je foto op grondlijn weer eens te updaten wím..die is al minstens 10 jaar niet meer actueel..

 9. usb3.0

  Edje Nijpels opperde ooit eens om ped*filie legaal te maken..

 10. Loelap

  Erst kommt das Fressen und dan die Moral! Dat principe snapt Nijpels niet, omdat zijn eigen portemonnee meer dan goed gevuld is gebleven tijdens deze Corona crisis.
  Inlevingsvermogen is bij dit figuur ver te zoeken.

 11. Duckday

  Die heeft ook een baantje gekregen van vriendjes helpen vriendjes aan dik betaalde banen.Geschikt of ongeschikt.. En die helpen weer vriendjes aan voorbeelden die nog meer opbrengen. Onbegrijpelijk dat deze partij nog zo hoog staat in de peiling Of zou dat ook weer zijn dat het steeds verder gaat met die vriendjes want het lijkt toch dat de staats kas steeds leger gaat worden.Zo is er ook nog een wethouder die voor zich zelf regelde subsidie voor haar huis.Maar de zaak is weer afgedaan met sorry weer een uitvinding van dit kabinet wat snel overgenomen is

 12. Cycle25

  Energie winnen boven de Aard oppervlakte telt een slecht rendement, jammer dat ze de diepte niet in gaan, per kilometer diepte stijgt de temperatuur met 30 graden. Bouw het daar vol met turbines, dan heb je 24/7 energie en ben je niet meer afhankelijk windstille, zonloze dagen. En…je laat de natuur met rust..en…geen brandstof nodig…en…geen CO2 uitstoot…en geen radioactief afval.

 13. goedisfout

  Nijpels is hetzelfde kaliber als Rutte maar dan nòg achterbakser. Het is wel hun doel om het mkb duurzaam, circulair en divers deugend te maken en vooral staats afhankelijk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.