Baudet reageert vernietigend op ‘wappiekritiek’ De Jonge: ‘Hij zit in een bubbel van gekte, een hysterie waar hij niet meer uit komt!’

Gisteren kreeg minister Hugo de Jonge alle ruimte om felle kritiek te uiten op het coronageluid van Forum voor Democratie. Hij noemde de boodschap van Forum voor Democratie om de vele verstikkende maatregelen te laten varen een typisch ‘wappiegeluid’. Forum-voorman Thierry Baudet reageert fel op De Jonges verwijt. 

FVD-leider pikt het niet dat uitgerekend de coronastuntelaar De Jonge hem in een verdomhoekje probeert te stoppen. De Jonge kreeg de ruimte in het AD om te fulmineren richting Forum, maar Baudet is hier niet van gediend:

In het recente verleden zette De Jonge FVD ook al weg als zooitje complotdenkers, iets wat Kamerlid Van Haga een schandalige vertoning vond. Forum uit zich al voor lange tijd zeer kritisch op het coronabeleid, wekelijks stelt men kritische vragen over het actuele beleid. Alleen krijgt men daar nooit antwoord op en nu lijkt De Jonge ook nog eens een hetze te zijn begonnen tegen de partij.

Terwijl De Jonge in eerste instantie beter eens zijn tijd nuttig kan gebruiken voor wat zelfreflectie. De Jonge zijn ministerschap is tot nu toe alles behalve succesvol te noemen; bijna maandelijks is Nederland de dupe door een flinke blunder van hem of door een niet nagekomen afspraak. De Jonge denkt zijn fouten te kunnen maskeren door de aanval te openen op Forum, maar Nederlanders zijn zeker niet vergeten wie verantwoordelijk was voor het grootschalige mondkapjestekort en het late en trage vaccinatieprogramma.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

68 reacties

 1. STOP FVD

  Wat een onzin, De Jong heeft toch gelijk, of mag alleen FVD zeggen waar het op staat? Maar als meneer de fascist te horen krijgt dat hij een wappie is (en dat is hij toch ook) dan staat meneer op de achterste poten en hier wordt dat weer verheerlijkt met “vernietigend”.

  Contact met de werkelijkheid verloren? Dat zegt een corona ontkenner EN een complot theorie aanhanger!!!???? Het moet echt niet gekker worden in dit land.

  1. usb3.0

   nee hoor stopje jij als fascistische vaccinzi drammende coronafetisjist liegt maar dat doe je met elke reactie hier, stopje is een vaccinazi wappie

   1. STOP FVD

    Sterke reactie!

    1. usb3.0

     Klopt, ijzersterk, je bent een enorme vaccinaziwap…

     1. STOP FVD

      “De Jonge zijn ministerschap is tot nu toe alles behalve succesvol te noemen; bijna maandelijks is Nederland de dupe door een flinke blunder van hem of door een niet nagekomen afspraak. De Jonge denkt zijn fouten te kunnen maskeren door de aanval te openen op Forum, maar Nederlanders zijn zeker niet vergeten wie verantwoordelijk was voor het grootschalige mondkapjestekort en het late en trage vaccinatieprogramma.”

      Makkelijk he schofferen. Je zet hier je eigen (FVD) mening neer, een aanval op FVD? Dat zijn ze helemaal niet waard, hij zegt slechts waar het op staat, en dat is dat de fascistische beweging liever gelooft in een theorietje en dat corona een griepje is, dan iets anders, en simpele zielen als usb stickie gelooft dat zonder zelf wat op te zoeken.

     2. coenzoon

      voor de mondkapjes wappies

      h**ps://www.youtube.com/watch?v=TzZhBGsjfZc

     3. usb3.0

      +++++

     4. coenzoon

      Als je nu nog niet begrijpen wil of kan dat corona , griep is en zich precies zo ontwikkeld als griep en dezelfde verschijnselen heeft ben je gehoor gestoord
      even wat historie voor de coronawappies,
      h**ps://www.metronieuws.nl/in-het-nieuws/2016/01/griepepidemie-eist-steeds-meer-slachtoffers/
      h**ps://www.dvhn.nl/groningen/Is-de-griep-na-ruim-8.000-doden-eindelijk-op-zijn-retour-23075433.html?harvest_referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F
      h**ps://nos.nl/artikel/2152683-europese-landen-in-de-ban-van-de-griep-noodplan-in-frankrijk.html
      h**ps://www.ad.nl/binnenland/ziekenhuizen-puilen-uit-van-de-grieppatienten~ab5eb9e0/
      h**ps://www.ad.nl/binnenland/forse-stijging-sterfte-door-griep~ae9c3a30/

      Hoeveel linken moeten er nog bij komen ? corona is een hoax ! corona is een politiek spel over een nieuwe wereld orde. De nieuwe normaal , build back better , agenda 2030 , of hoe je het noemen wilt.

      corona is een hoax

     5. Max Aue

      ontwikkelt

     6. coenzoon

      inhoudelijk verder op orde max anus ? mooi dan zijn we het eindelijk eens dat griep corona is en corona griep is ! Erg prettig dat we consensus hebben betreffende dit onderwerp decadente tról

   2. jve89

    Niet op stompie reageren. Is compleet gehersenspoeld door de staats propaganda en er is geen weg meer terug ben ik bang. Kritisch nadenken en informatie uit verschillende bronnen halen is dat ineens niet meer mogelijk.

    1. STOP FVD

     Grappig, dat wilde ik nu net roepen over die complot wappies. Zielig hoor als je een complotje geloofd en blind fascisten volgt die het net als jij (toevallig he) klaar zijn met het corona beleid.

     Wat er in Brazilie gebeurt is natuurlijk ook niet echt (of eerder in de VS)? Dus alle regels (moeilijk he handen wassen, 1.5mtr afstand) niet meer volgen en dan helemaal los gaan zoals daar vind jij geen probleem, want jij bent natuurlijk beregezond. Maar al die andere mensen die niet zo gelukkig zijn als jij kunnen lekker de pot op, paar maandjes ziek en daarna nog jaren last ervan, of zelfs doodgaan maakt jouw allemaal niet uit.

     Nee, want JIJ wilt wil weer naar je stamkroeg. En IK moet dan kritisch nadenken…….

     Maar laat me raden, de cijfers worden OOK in Brazilie ernstig overdreven, en is allemaal nep voor het grotere goed, de GREAT RESET!!! WAPPIE!

     1. BarryCitroen

      Typisch, Brazilie aanhalen terwijl in Texas alles weer mag, en…geen enkel probleem daar, gek hé.

     2. coenzoon

      great reset boy , volg je de actualiteiten wel vaccinatie fascist ?

      Amersfoort 106 gevaccineerde , 25 overleden , 70 ernstig ziek
      De feiten dpreken je gewauwel ernstig tegen domme jongen

     3. usb3.0

      VACCINAZIWAPPIE stopje IS EEN UIT POSITIE GEL*LDE DRUILOOR ( LEES: EEN UPG-TJE)
      CORONAWAPPIE stopje DE ENIGE FASCIST DIE HIER RONDREAGUURT, stopje IS NAMELIJK EEN FASCISTISCHE VACCINAZI DRAMMENDE CORONAFETISJIST OFTEWEL CORONAWAPPIE OF VACCINAZIWAPPIE.

  2. trutje

   Als politici zo heilig in corona geloven hoe kan het dan dat Ollongren als ze weet dat ze besmet is toch in de dienstauto stapt. Thierry ontkent corona niet hij zegt alleen dat het niet zo erg is als ze doen voorkomen 98% heeft er geen last van. De meeste weten pas dat ze het hebben als ze getest zijn omdat ze er niks van merken. Het hele land al bijna een jaar op slot dat is pas normaal.

  3. coenzoon

   onzin ? het WEF is geen onzin domme jongen maar de nieuwe wereld orde ! Wat is te moeilijk voor je ? hugo goebbels is slechts bezig de familieaandelen zeker te stellen in zijn vaccinatiedrift.

   Als je nu nog steeds niet weet of wilt begrijpen dat de overheden zetbaasjes van klaus schwab zijn ben je stommer dan het paard van christus en dat was een ezel domme jongen.

  4. Xyz1234

   Waar komt uw angst voor het virus en FVD eigenlijk vandaan? Propaganda?

   1. Heinrich

    Welk vak doceerde de Jonge, toen hij nog voor klas stond?
    Handenarbeid waarschijnlijk, want met z’n kop kan hij niet veel!
    En dan dat misplaatst zelvertrouwen en arrogantie!
    Baudet is een geletterd persoon met visie, het is al ‘not done’,dat hij tegen die boer moet ageren!

 2. 56RdK

  De Jonge, Rutte c.s. zijn in niet staat gebleken tot een juiste bestrijding van het virus. Da’s zeker én bewezen!

  Maar o o k Thierry begaat structureel de fout door het Coronavirus te onderschatten, publiekelijk te bagatelliseren, maatregelen te negeren, te vergelijken met een griepje.
  En dat is verdomd jammer, had hij dat niet gedaan, was hij verzekerd van tientallen zetels in de Tweede Kamer.

 3. Beukman

  De kritiek van De Jonge is volkomen terecht. Haga viel pas nog door de mand in een debat met Van Dissel.
  En op de kandidatenlijst van Forum stond een man die beweert dat Rutte onderdeel is van een pedоnetwerk en in verbinding styaat met J. Demmink, dat Soros het coronavirus heeft gelanceerd, en dat Bill Gates genocide wil plegen. Ook verspreidt de man berichten dat Van Dissel betrokken zou zijn bij kindermoorden in Bodegraven.

  FvD is de wappiepartij van Nederland, heeft hierin een verdienmodel gevonden, en vent de hieruit voortkomende praktijken uit over de hoofden van de Nederlandse bevolking.

  De Jonge maakt fouten, maar hij staat wél met zijn poten in de modder en werkt zich het schompes voor ons, Nederlanders.

  1. usb3.0

   Nee hoor beukho*r haga legt de vingers op de zere plekken en van dissel heeft daar geen kloppend antwoord op, veel al zegt van dissel, wij weten het niet.. dat is dé waarheid

   1. Beukman

    Haga suggereerde dat het RIVM cijfers en modellen achterhield. Vervolgens bleek dat die gewoon op de site staan, maar dáár had Haga nog niet gekeken. Je kan derhalve spreken van kwaadwillendheid bij Haga.

    En tja, iemand op de kieslijst die bizarre theorieën verkoopt over pedоnetwerken en genocide en beweert dat Van Dissel een kindermoordenaar is, wat zegt dit over de betreffende partij? Juist: dat het daar een wappiebende is.

    1. usb3.0

     Haga legt elke keer de vinger op de zere plekken, het is raar te noemen dat kwiebussen als beukho*r daar geen aandacht aan geeft maar continue in een framedingetje blijven hangen.
     Beukho*r is een selectieve social media prutser

     1. Max Aue

      Het trieste van Haga is dat hij weet dat hij liegt dat het gedrukt staat. Hij verkoopt bewust logisch om stemmen te krijgen. Populisme van het meest weerzinwekkende soort.

     2. CZ

      Flikker toch op, domme nicht onder honderden namen!

    2. usb3.0

     Haga vraagt wat over de modellen maar op de rivm site staan helemaal geen modellen wel staan er hele magere voorbeeldjes waar de gemiddelde deskundige niet mee uit de voeten kan.
     En als dit antwoord wordt geplaatst op you tube wordt dit terstond verwijderd, alles dat niet in lijn is met dit kabinet wordt verwijderd.
     Het woord “wappie” betekent gelijk krijgen, Zweden heeft geen coronaidioterie en daar is het nagenoeg niets aan de hand verhoudingsgewijs is hetzelfde als in Nederland, 16 staten in Amerika hebben de mondkapjes afgeschaft omdat er geen wetenschappelijke onderbouwing blijkt te zijn, langdurig gebruik leid tot bacteriële infecties (die door een pçr test als corona zullen worden bestempeld)
     Zelfs het rivm stelt dat het virus vergelijkbaar is met een stevige griep.

     ht*ps://www.youtube.com/watch?v=QAUDm_4SXB8

     1. Beukman

      Onzin, hоerenlopertje. Er staat een uitgebreide pagina op de site van het RIVM vol met codes, modellen en data. Haga had er nog nooit gekeken, waarom zou hij ook. Zijn niche heeft hij het gevonden in het affakkelen van de wetenschappers van het RIVM.

      Ondertussen faciliteert Forum wappies die Van Dissel beschuldigen van kindermoord, beweren dat Rutte in een pedоnetwerk zit met Demmink etc. etc.
      Wat griep betreft tenslotte: RIVM heeft een lijst gepubliceerd met overeenkosten en verschillen tussen covid en griep. Grappig hoe jij erin slaagt om over de verschillen heen te lezen.

     2. coenzoon

      onzin beukholletje , geen enkel model van het RIVM is nog uitgekomen domme jongen ! zo wel niet bij SARS als bij bij de Mexicaanse griep als bij covid 19. Onheils profeten met onbewezen gewauwel !

     3. usb3.0

      “Er staat een uitgebreide pagina op de site van het RIVM vol met codes, modellen en data.”

      Nee hoor dat is summier, fascistische vaccinazi drammende coronafetisjist beukho*r leest niet goed, en leeft ook in een social media dimensie, ik hoor beukho*r niet als ze Baudet verrot schelden, ik hoor beukho*r niet als de blanke man wordt gediscrimineerd, ik hoor beukho*r niet als Wilders met de dood wordt bedreigt, selectiefje beukho*r houdt dan wél zijn mondje dicht, vaccinaziwappie is beukho*r

     4. Beukman

      Nee hoor dat is summier

      Het is duidelijk dat Universele Bus zelf nooit op die pagina en de doorverwijzingen erop heeft gekeken. Kennelijk bang voor de waarheid.

      Even een vraagje, Bus. Geloof jij net als je vriend Coen dat Rutte in een pedоnetwerk zit met Demmink, dat Soros het virus op ons heeft losgelaten, en dat Van Dissel medeverantwoordelijk is voor de genoemde kindermoorden?

     5. coenzoon

      Waar haalt beukhol al die onzin toch vandaan ? misschien moet beukhol nogmaals het filmpje bekijken !

      h**ps://www.bitchute.com/embed/cHMwZURVEQMs/?feature=oembed#?secret=3Qc7oRjMLX

   2. STOP FVD

    Je leest ook gewoon wat je wilt lezen, lekker makkelijk leven heb je. De ogen dichtdoen voor de werkelijkheid en lekker een complotje van Haga blind volgen. WAPPIE!

    1. usb3.0

     Vaccinaziwappie stopje verdiept zich hélemaal nèrgens in, deze fascistische vaccinazi drammende coronafetisjist is het vergif in onze maatschappij..

    2. coenzoon

     spiegelreflectie domme tról ? vaccinatiewappie ben je met een IQ van 50 !

    3. Fax uit Darmstad

     VVD verbolgen over uitspraken minister De Jonge: Hij heeft wel wat beters te doen.

    4. Fax uit Darmstad

     Niet over jezelf praten, stoppie

  2. LifeBuddy

   modder = D*ugs

  3. coenzoon

   beukhol al inhoudelijk reactie op klaus schwab of is de materie te moeilijk voor deze vaccinatiewappie !

  4. Janna47

   @Beukman
   De Jonge met z’n poten in de modder? Forget it!
   Jammer van z’n mooie schoenen toch?

 4. Chee

  Nederlanders zijn zeker niet vergeten wie verantwoordelijk was voor het grootschalige mondkapjestekort en het late en trage vaccinatieprogramma.

  Getuige de verkiezingsuitslag, heeft het Nederlandsche volk dementie, of doen aan zelfkastijding.
  Een ding is zeker het Nederlandsche laat zich leiden door stemwijzers die ze een beetje een bepaalde kant op sturen en zien het NOS als een waarheidsgetrouwe bron met 1 miljard subsidie, dan zie je de dingen om je heen ook niet helder.

 5. LifeBuddy

  Met of zonder cda pieter is De hysterie waarheid geworden, dat we geregeerd gaan worden door de arische slinkse criminelen taliban. Alleen met Therry en Geertje wilders kunnen we het Tij nog keren. Stop de sLinkse Criminelen!!!

 6. Mar

  Het is wel alle ballen op De Jonge en Rutte.

  Krijgen het verwijt dat het maar een griepje is, mondkapjes geen fluit helpen, de vaccinatie een middel is om mensen te volgen en Nederlanders opsluiten in eigen huis schandalig is.
  En krijgen het verwijt dat er een tekort was aan mondkapjes en de vaccinatie te traag verloopt.

  1. usb3.0

   Nee mar dat lieg jij, niemand zegt dat het een griep”je is, het is vergelijkbaar met een stevige griep, zelfs het rivm stelt dit, wbt de mondkapjes?! het is wetenschappelijk niet bewezen dat ze helpen, en uiteindelijk kan men dus nagaan wie wel en wie niet in ingeënt (daar dit op internet kan worden opgezocht) aangezien men al hun persoonlijke privé gegevens moet invullen, en er nogal eens wat data wordt “gelekt” Nederlanders die geen weerwoord hebben worden inderdaad opgesloten in hun eigen huis (lees: bv verzorgingsappartement).

   Dit kabinet voert disproportioneel beleid, debielen zijn het, in Zweden doet men dit niet alles is open en heeft men in verhouding hetzelfde als in Nederland, prettige bijkomstigheid dat men daar geen psychische idioterie krijgt…

  2. coenzoon

   domme mar weet kennelijk niet meer wat rutte zei bij de persconferentie !
   Even het geheugen opfrissen van deze domme leugen muts,

   * de horeca is geen besmettingsbron toch gaat ie op slot
   * mondkapjes bieden geen bescherming toch gaan we een draagplicht invoeren

   h**ps://www.youtube.com/watch?v=TzZhBGsjfZc

   Komt de waarheid weer een beetje in het vizier leugenaar ?

 7. Max Aue

  Het interessante is dat in de logica van Baudet de hele wereld in een bubble van gekte zit, behalve uiteraard de zieners van het FvD.

  1. coenzoon

   je kent het filmpje inmiddels toch wel strónt vlé®k ? dan weet je wie er aan de wereld wijde touwtjes trekt domme jongen

 8. EU_K0K

  Ik snap de ophef niet.
  Het is zoals vele docenten van Baudet reeds opmerkten:
  Baudet heeft niets met feiten, uitsluitend iets met door hem ervaren/opgeroepen/gecreëerde gevoelens.

  Accepteer gewoon dat hij onzin verkoopt vanuit zijn lavendelbubbel.

  1. Fax uit Darmstad

   Dan is Baudet zeker niet uniek, ik kan er hier ook wel een paar opnoemen waaronder u.

  2. BarryCitroen

   Vele docenten, dat zijn nog eens feiten. Pot verwijt de ketel.

 9. arnoud

  Zeg is Stopje, leg mij is uit, of geef mij is een !! goede reden waarom jij vind dat FVD en of Thierry Baudet fascistische is. en geef ook eens een goede reden waarom jij vind, dat Hugo de Jonge gelijk heeft, en Baudet niet, kom is met onderbouwde feiten en cijfers.

  1. Fax uit Darmstad

   Stopje FVD ligt aan het infuus van de staat, het is daarom dat zulke lieden gevaarlijk zijn.
   Als ze ooit in hun werkelijke leven buiten kwamen, hadden ze gelijk gezien :
   Hoe kleiner de overheid hoe beter. 12% werkt voor de overheid maar produceert niks.
   M.a.w. 12% van wat u verdient, buiten de rest van de belasting, moet voor deze groep geint worden.

  2. Branzino

   @arnoud
   Van Dissel heeft nooit bevestigd, dat covid19 gelijk is aan een zware griep. Hij heeft wel bevestigd, dat de mortaliteit, slechts één van de kenmerken, vergelijkbaar is. Die is “slechts” ongeveer 30% hoger dan bij een zware griep. Later realiseerde hij zich, dat zijn antwoord weliswaar correct was, maar waarschijnlijk fout geïnterpreteerd gaat worden. En zo gebeurde ook. Het is namelijk niet alleen de mortaliteit, die de ernst van corona bepaalt. Het is vooral de extreme aanslag op de zorg, overal ter wereld, die maakt dat men zo bang is voor corona. Die aanslag op de zorg zal de zorg volledig doen vastlopen, tenzij er allerlei maatregelen worden genomen, zoals nu gelukkig gebeurt. Al die doden, eigenlijk toch wel veel, zijn niet het grote probleem van de ziekenhuizen, wel de aantallen patiënten die zich melden bij die ziekenhuizen en die er de oorzaak van zijn dat afdelingen half gesloten worden, o.k.’s idem, afspraken moeten worden uitgesteld, soms voor maanden. En daar lopen niet alleen zieke, zwakke en misselijke ouderen risico’s, maar in principe elke Nederlander, oud en jong.

   Simpele zielen blijven focussen op dat ene simpele kenmerk, namelijk de mortaliteit. Ze zijn blijkbaar niet in staat om al die andere veel belangrijker factoren in hun beoordeling mee te nemen.

   1. Fax uit Darmstad

    “Ze zijn blijkbaar niet in staat om al die andere veel belangrijker factoren in hun beoordeling mee te nemen.”
    En wat mogen deze dan wel zijn halve gare.

    1. Branzino

     @Fax uit Darmstadt
     De allerbelangrijkste factor is de overbelasting van de zorg. Alle andere zijn daaraan ver ondergeschikt .

     1. Harry Haller

      Was het Rutte niet die in de afgelopen jaren de helft van de zorg wegbezuinigd heeft?

     2. Max Aue

      Nee, er is de afgelopen jaren structureel miljarden extra in de zorg gepompt.

     3. usb3.0

      “de overbelasting van de zorg”

      Dikke onzin, het probleem is het niet opschalen van de zorg waardoor het lijkt alsof er overbelasting is.
      Kwiebussen als maxje geloven leugenclown rutte, even in het perspectief plaatsen, die miljarden zijn naar de farmaceuten gegaan omdat Nederland de hoofdprijs betaald voor elk vaccin die aangeboden wordt

     4. coenzoon

      die waren er biij influenza ook domme narcistische tról

      influenza is griep is corona is griep
      Een politieke hoax !

     5. Fax uit Darmstad

      2100 covid patienten en we hebben overbelasting?

     6. Branzino

      @Harry Haller
      Terugkijken moet ooit zeker wel gebeuren om vast te stellen of er geen enorme blunders zijn gemaakt, door wie dan ook. Niet om mensen te straffen, maar om als samenleving van te leren. Maar voor vandaag lijkt het me het beste om te zoeken naar oplossingen van de problemen, die overigens niet zo moeilijk te zien zijn. Alleen onnozelen blijven die negeren of ontkennen. Dat wordt nog duidelijker als je ook naar het buitenland kijkt en de problemen waar ze daar mee kampen, vaak zonder de bij ons doorgevoerde herstructurering van de zorg.

     7. Fax uit Darmstad

      Wat ziet u dan als overbelasting?
      Komt dit door te weinig capaciteit of door het toestromen van patiënten naar 116 ziekenhuislocaties in Nederland?

  3. EU_K0K

   @ arnoud.
   8 fautjes in 4 zinnen.
   onderbouwde feiten.

   U lijkt mij een interessante gesprekspartner.

 10. Lucky Luke

  De heer Baudet (nou ja heer) is juist degene die de feiten ontkent, de L*L. Meer dan 15.000 doden door een zware griep??? en het eind is niet in zicht. Misselijk mannetje rijp voor een psygiatrische instelling

  1. Branzino

   @Lucky Luke
   Dat hoge aantal doden is vooral heel erg voor de direct betrokkenen. Dat aantal is hoog, maar verdeeld over twee griepseizoenen, waarvan voor de eerste golf voor een grote oversterfte zorgde. Maar voor de Nederlandse samenleving is de te verwachten belasting van de zorgsector een veel groter zorg. Dat aantal doden is weliswaar hoger dan een ernstige griep en gelukkig toch nog beperkt gebleven door de maatregelen die getroffen zijn. Maar de mogelijke belasting van de zorgsector is nog lang niet voorbij en dat treft ons allemaal. Het idiote gecijfer van het duo Baudet/Van Haga verandert daar niets aan.

   1. Fax uit Darmstad

    Kun je nagaan dat er bij de griep nog maatregelen worden getroffen, of bent u dat vergeten. Dan was dat dodental in uw redenatie bij griep nog vele malen hoger geweest.

    1. Branzino

     @Fax uit Darmstadt
     Bij griep worden nauwelijks maatregelen van de soort en de impact als bij corona getroffen. De griepvaccinatie wordt relatief weinig afgenomen, net boven de 50% van de doelgroep, dus kwetsbare mensen en ouderen. Bovendien wordt de effectiviteit ervan niet zo heel hoog ingeschat. Het is dus maar de vraag of het dodental a.g.v. griep zonder maatregelen wel heel erg veel hoger was geweest. Ik heb die cijfers niet paraat, maar ze zijn er wel.

     1. Fax uit Darmstad

      Drie miljoen mensen worden per jaar tegen de griep ingeënt. Vorig jaar was er een run op en zorgde voor tekorten, omdat er te weinig besteld was.
      Als je jonger bent dan 60 of buiten de risicogroep valt, kom je niet in aanmerking voor een griepprik zonder kosten.
      Voor het griepseizoen 2018/2019 was de effectiviteit van de griepprik in Nederland 57%. Dat is net zoveel als effectiviteit van AstraZeneca tegen covid.
      Deze dus maar niet nemen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.