Hugo de Jonge wordt doodsbang van corona-kritisch FVD: “Viruswappiegeluid is regelrecht gevaar!”

In een interview met het Algemeen Dagblad haalt CDA-demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge op harde wijze uit naar Forum voor Democratie. Volgens hem verkondigt FVD namelijk “een viruswappiegeluid.” En dat is heel gevaarlijk.

Oh, oh, oh. Wat maakt hij zich enorm zorgen, zeg. Nee, niet over het wanstaltige coronabeleid van het rampenkabinet waar hij al jaren trots lid van is, maar over uitspraken en denkbeelden van een democratisch gekozen Nederlandse partij.

“Dat je zo’n viruswappie op Twitter tegenkomt is tot daaraantoe, maar nu hoor je die geluiden ook in de Tweede Kamer, en daar maak ik me echt zorgen over,” aldus de man die denkt dat het de taak is van ministers om volksvertegenwoordigers te controleren in plaats van andersom. “Maar blijkbaar is er ook een groep die valt voor een partij die de ernst van het virus bagatelliseert, die alle maatregelen betwist en ook nog de enige echte weg uit deze crisis, vaccinatie, verdacht maakt,” gaat hij verder.

“Dat is een regelrecht gevaar,” stelt De Jonge vervolgens. Maar, laat hij weten, dit betekent niet dat hij mensen zomaar het zwijgen wil opleggen. Echt niet! Hij wil heel graag in gesprek met de mensen die twijfelen aan de ernst van het virus. Dat doet hij “via Instagram Live-sessies of op straat,” zegt hij.

De Jonge wordt gesteund door de onafhankelijke, objectieve, volkomen neutrale nieuwswebsite Nu.nl. Want, laat die site weten, FVD “trekt publiekelijk de risico’s van het coronavirus en het nut van de coronavaccins in twijfel, ondanks al het wetenschappelijke bewijs daarvoor. Afschaffing van de coronamaatregelen was een speerpunt van de campagne.”

Het is toch vreselijk?! Een partij die zomaar zegt een heel ander beleid te willen nastreven! Ongekend. Waar halen ze het lef vandaan? Iedereen móét het eens zijn met het kabinet! En wat de strategie om iedereen in te enten betreft, daar is inderdaad natuurlijk helemaal geen andere mening over mogelijk!

De Jonge vindt die meningen van FVD’ers echt vreselijk. Want, stelt hij, die beperkende maatregelen zijn er met reden. Een goede reden. De volksgezondheid — en zeg niets over Build Back Better, jullie smerige viruswappies! Maar er is ook hartstikke goed nieuws. “Tegen de zomer, in juli, heeft iedereen die dat wil als het goed is een eerste prik gehad. “Dan kun je afscheid nemen van de meest beperkende maatregelen,” aldus De Jonge.

Abonneer je gratis en voor niets op mijn Telegram-kanaal... en word lid van de fantastische DDS-Groep op Facebook-alternatief MeWe!

We mogen dankbaar zijn dat we zo’n geweldige héld als onze minister van Volksgezondheid hebben; een man die als ongekozen minister (oké, hij was regionale lijstduwer in Rotterdam, maar dat telt natuurlijk niet mee) het lef heeft gekózen volkvertegenwoordigers – de partij is zelfs dé winnaar van de afgelopen verkiezingen – de maat te nemen en ze zelfs uit te schelden. Wat een zegen voor het land, is deze man!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

81 reacties

 1. Monty

  Als Baudet echt de verkiezingen had gewonnen hadden we nu al onze vrijheid terug gehad.
  Konden we vandaag weer naar het café en restaurant.

  Maar het is Baudet niet gelukt om het grootste gedeelte van het volk te overtuigen van zijn gelijk.
  Dus geen redenen om bang te zijn dat Baudet nu opeens wel het volk weet te overtuigen.

  1. STOP FVD

   Wat voor utopie leef jij dan? Overtuigen van zijn leugens bedoel je, helaas zijn er een aantal mensen ingetrapt, zoals jij, alleen maar omdat je zo graag weer naar je stamcafe wilt.

   1. coenzoon

    domme onwetende tr0l

    h**ps://www.bitchute.com/embed/cHMwZURVEQMs/?feature=oembed#?secret=3Qc7oRjMLX

    1. Beukman

     Alle usual suspects komen in deze rolprent voorbij: Soros, Rotschild, Demmink, Kennedy, Bill Gates, “de Elite”, maar ook John Lennon mag zijn zegje doen. Verder natuurlijk Epstein, het pedоnetwerk, Prins Andrew, en het genie Tesla, “op verdachte wijze om het leven gekomen”. Ook Haga, Trump en Baudet worden opgevoerd als slachtoffer. Alles zit erin! Wat helaas ontbreekt zijn een aftiteling en een bronvermelding.

     1. coenzoon

      kun je het ook inhoudelijk ontkrachten of is de waarheid te confronterend voor je !

      Als je opgelet had had je meermaals de bronvermelding kunnen vinden. Je vooringenomenheid is wederom een blokkade op vergaring van feiten domme decadente tról. Als je feitelijke onjuistheden hebt gevonden hoor ik ze graag ! hahahahahaha sukkeltjeis helemaal geíl van ome klaus en zijn nieuwe wereld orde

      stukje bronvermelding tról
      h**ps://www.weforum.org/
      h**ps://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ontwikkelingssamenwerking/internationale-afspraken-ontwikkelingssamenwerking/global-goals-werelddoelen-voor-duurzame-ontwikkeling
      h**ps://unric.org/nl/duurzame-ontwikkelingsdoelstellingen/

      en hier de deelnemers
      h**ps://static.wixstatic.com/media/b6ee20_3e93e479183d47a3998bf3531a024d3d~mv2.jpg/v1/fill/w_960,h_672,al_c,q_90/b6ee20_3e93e479183d47a3998bf3531a024d3d~mv2.webp

      Mensen ontwaak , vecht voor je vrijheid en je burgerrechten , elke zondag op het museumplein ! zie youtube voor de live verslagen van het fascisme

     2. coenzoon

      kom nou beukhol , ontkracht de analyse van de geld en aandelen stromen ! Je hebt toch wel iets inhoudelijks gevonden of loopt je linkse onderbuik weer leeg met je verbale digitale diarree ? Zielig figuur.

     3. coenzoon

      beukhol heeft geen enkel argument !
      Om met de tróllen hun woorden te spreken, i rest my case !

      follow the money en zie hoe de grootste spelers op aarde hun centen veilig stellen in aandelen en via hun trust funds en foundations de gelden laten terug stromen naar duistere praktijken (het bouwen van vaccin fabrieken bijvoorbeeld) . Zie hoe men stilletjes het WEF heeft gesticht en hoe men probeert de nieuwe wereld orde erdoor te drukken. Het is derhalve geen toeval dat de Nederlandse regering , de VN , het WEF allemaal dezelfde doelen hebben zoals hun eigen websites vermelden. Domme tróllen spreken dan over wappiepraat en complotdenken terwijl alle spelers het zelf publiceren. Domme tróllen zeggen dan dat er geen bronvermelding is.

      Vecht voor uw vrijheid en uw burgerrechten. Corona is een hoax ! Dat betekent overigens niet dat corona niet bestaat. We noemde het ooit influenza , daar gingen per jaar duizenden mensen aan dood ! Nu blijven we doortellen met het aantal doden als kippen zonder kop terwijl een statistiek jaar loopt van oktober tot oktober. Oktober 2020 had de teller dus naar 0 gemoeten.

      corona is een hoax ! wordt wakker

     4. coenzoon

      moet ik nu echt concluderen dat de tróllen max anus en beukhol geen enkel onwaar aspect in het filmpje gevonden hebben ?

      Dan kunnen we nu eindelijk gezamelijk vast stellen dat corona een politieke hoax is om de nieuwe wereld orde erdoor te drukken.

      Vecht voor uw vrijheden en democratische rechten. Een onzinnige noodwet maakt daar geen deel van uit !

 2. Fax uit Darmstad

  En dan te bedenken dat deze schoenenpoetser zelf de distribiteur van nepnieuws is.

  1. coenzoon

   zou wel willen weten of de schoenenpoetser en frikandellen smikkelaar op de hoogte is dat de artsen hun krachten bundelen tegen de vaccinatiedrift van hugo goebbels ?

   h**ps://artsencollectief.nl/

 3. Heinrich

  Het CDA is bezig met demoniserings-riten en heksenjachten, in elk geval zonder legitieme christelijke bestaansgronden, zoals de partijnaam wel aangeeft!
  Baudet, Wilders moeten als eersten, op de brandstapel!
  En nu moet zelfs bij een eigen clublid, een politieke duivel uitgedreven worden!
  Het CDA is een sekte!
  Omtzigt kan zich beter aansluiten bij een partij met meer humaniteit/rechtsgevoel.

  1. Bolkestein

   Zo, die zit.

  2. Monty

   ”Omtzigt kan zich beter aansluiten bij een partij met meer humaniteit/rechtsgevoel.”

   Zoals??

  3. sonny

   Heinrich@
   Omtzigt kan inderdaad beter verkassen naar een andere partij!
   Welke partij dat zou moeten zijn?
   Dat is niet mij, maar aan Omtzigt zelf!
   Hij intelligent genoeg hiertoe, maar naar mijn bescheiden mening, zou ik PVV adviseren!
   Geert is immers ook als ‘ongewenste’ VVDer moeten vertrekken uit die partij!

   1. sonny

    Aangemerkt dat Omtzigt moet vetrekken uit het CDA!

  4. JochemX

   Dat gaat bij de Christenen al tweeduizend jaar zo. Ketters en heksen verbranden. Er verandert echt niets bij die lui.

 4. Harry Haller

  Gejat van GS: “Weet je waar wij ons zorgen over maken, Hugo? Een tweede kamer vol klimaatwappies, reliwappies, dierenwappies, Brusselwappies, doctrinewappies, Erdowappies, toeslagenwappies, aardbevingswappies, huidskleurwappies, pensioenwappies, weglakwappies, biomassawappies, mao-wappies en wachtgeldwappies. Wij als debatwappies hebben ontzettend veel zin in het nieuwe parlementaire jaar! Beëdigen die hap!”

  1. Monty

   ”Weet je waar wij ons zorgen over maken”

   Ik weet niet wie je met ‘wij’ vertegenwoordigt, maar het zijn er in ieder geval te weinig geweest om iets te veranderen aan onze politieke situatie.

 5. janrama

  Viruswappies zoals de twee vrienden Thierry en Mike hebben een duidelijke nederlaag geleden bij de verkiezingen.
  Meeste mensen blijken dus een gezonder beeld van corona te hebben dan bovenstaande.

  Je moet er toch niet aandenken om nu gewoon de boel open te gooien.

  1. Harry Haller

   Jandrama: de grote ouweh’oerwappie!

 6. Bolkestein

  Wat vindt Hugo – kan niks – de Jonge van een Moslimbroedster in de Kamer? Ook gevaarlijk? Daar hoor ik hem niet over… En laat het CDA eerst zichzelf eens in hun eigen spiegeltje gaan aankijken, want het CDA is hard op weg zichzelf te euthanaseren. Mede dankzij Hugo de Jonge.

  1. Branzino

   @Bolkestein
   Hugo de Jonge en zijn collega’s vinden niets van het kamerlidmaatschap van democratisch gekozen kamerleden, niet van Baudet, Van Haga, noch van het islamitische kamerlid Kauthar Bouchallikht van GL. En zo hoort het ook, want die mensen zijn door veel Nederlanders democratisch gekozen. Maar De Jonge en veel anderen hebben wel bezwaar tegen het geluid dat die mensen maken of zouden kunnen maken. Van Van Haga en Baudet weten we inmiddels welke afkeurenswaardige visie ze hebben, helaas. Maar van Kauthar Bouchallikht hebben we nog niets gehoord, ze is nog niet eens beëdigd. Ik weet echter 100% zeker, dat bij elke extremistische uiting van wie dan ook, mensen als De Jonge zich zullen laten horen. Dat is precies wat Hugo de Jonge nu naar het FvD doet en ik hoop, dat die bezwaren nog krachtiger worden. Wanneer mensen als Van Haga/Baudet werkelijk invloed krijgen in Nederland, vormen ze een reëel gevaar voor de volksgezondheid.

   1. JochemX

    En Hugo vormt al lang een gevaar voor de democratie.

   2. Max Aue

    “Wanneer mensen als Van Haga/Baudet werkelijk invloed krijgen in Nederland, vormen ze een reëel gevaar voor de volksgezondheid.”

    Hear, hear!

    Ik noem om die reden het FvD een criminele organisatie. Baudet en Haga zijn direct verantwoordelijk voor tientallen corona-doden. Dat is met de logica van een kind vast te stellen.

    1. leukeditter

     dan ben jij nog een baby die dat niet vast kan stellen…nauwelijks oversterfte , alles dicht voor een pandemie, waar welke pandemie?? miljoenen doden in nederland?? ja van de neveneffecten dat klopt

 7. rafi

  Maar eigenlijk vindt De Jonge dit FvD-geluid heer-lijk. Hij had het afgelopen jaar per slot van rekening niet willen missen! En da’s inclusief het gekrakeel met het FvD.

 8. EU_K0K

  Helaas kunnen we democratisch gekozen malloten, wappies, binnenhofpooiers of tokkies de toegang tot de microfoon van de 2e kamer niet ontzeggen.

  Het is zoals Anouk al tijdens The Voice stelde: Als je het volk laat kiezen komen de vals zingende een ronde verder.

  1. rafi

   Tja, emigreer dan maar als je niet tegen democratie kunt.

  2. Harry Haller

   EU_Kokkie kijkt naar The Voice!

   Leuk inkijkje in het intellectuele gehalte en niveau van onze krokettenbakker.

   1. EU_K0K

    De van de bewoonde wereld afgesloten halve Duitser Haller leest duidelijk geen Nederlandse kranten.
    De man doet aan beperkte nieuwsgaring voor zijn beperkte geest.

    1. hetfietsmenneke

     Laat je niet zo opnaaien, man!

  3. Seneca

   @cockje
   heb nooit geweten van een politieke partij ‘The Voice’ en ook niet van haar vertegenwoordig(st)er Anouk. zit je wel op het juiste forum?

 9. Meriadoc Brandebok

  Het wordt onderhand tijd voor autoritair leiderschap (onder leiding van VVD en CDA) zodat we alle neofascistische acht wappies van FvD, gekozen door gebrainwasht wappievolk, de Tweede Kamer uit kunnen sturen. Wat betreft het formeren zijn we dan ook zo klaar.

  Wie heeft eigenlijk ooit bedacht dat we het volk moeten laten regeren? Onze founding fathers in elk geval niet. Zij hebben dit probleem opgelost door regenten en raadspensionarissen; door in de Grondwetsherziening van 1848 het volk minimale democratische inspraak te

  1. Fax uit Darmstad

   Zit het wel helemaal goed in uw bovenkamer?

  2. Max Aue

   Beetje verward uit je bed gestapt, Meriadoc?

   1. Edjan

    Nee hoor, dit is de echte Brandebok. Hij heeft dit al veel eerder duidelijk gemaakt.

   2. Meriadoc Brandebok

    Nee, ik zie geen probleem voor een tijdje autoritair leiderschap.

  3. ikweetwatikwil

   Brandebok volgens mij ben je stapelgek. Je bent niet meer serieus te nemen.

  4. Harry Haller

   De Nieuwe Hitl*er is waarlijk opgestaan. Het is dan ook bijna Pasen. Hallelujah!

  5. Stanly2000

   De echte democraat aan het woord, Guus Geluk!

  6. Gerda2

   Door zijn paniekaanval heeft Brandebok zijn/haar tekst niet eens af kunnen maken.
   Het enige verweer schijnt een halve- tot hele dictatuur te zijn.

   1. EvertB

    😁

  7. RvdBe

   Brandendebok pleit voor dictatuur, naamsverandering naar Bruine bok?

   1. STOP FVD

    Zolang het geen fascist is vind ik het misschien wel goed ook.

 10. Max Aue

  FVD “trekt publiekelijk de risico’s van het coronavirus en het nut van de coronavaccins in twijfel, ondanks al het wetenschappelijke bewijs daarvoor. Afschaffing van de coronamaatregelen was een speerpunt van de campagne.”

  Ja, en dat maakt het FvD tot een criminele organisatie. Baudet en Haga hebben zonder enige twijfel vele doden op hun geweten door bewuste leugens te verspreiden.

  1. Branzino

   @BMax Aue
   Onderzoek van Netspar heeft nu aangetoond, dat de corona-sterfte 90.000 levensjaren heeft gekost. Zie trouw.nl/zorg/er-gingen-90-000-levensjaren-verloren-door-covid-19-vorig-jaar-ruim-vijf-jaar-per-coronadode~bb5385c9/ Daarbij is rekening gehouden met de z.g. onderliggende kwalen, wat in eerdere berekeningen niet is gedaan. Het RIVM komt binnenkort met eigen berekeningen en de ervaring tot nu laat zien, dat die meestal niet gunstiger zijn. We kunnen dus uitgaan van gemiddeld 5,5 verloren levensjaar per dode. Dat is niet, wat malloten als Baudet/Van Haga/Engel/Jensen/e.a. ons willen doen geloven over een heel beperkt verlies aan levensjaren. Gesuggereerd wordt soms enkele maanden. Dat versterkt het beeld over de ernst van corona, ook kijkend naar de 125.000 voorkomen doden, die in een ander onderzoek zijn aangetoond.
   Corona is onvergelijkbaar met de seizoensgriep en zeker niet iets om laconiek over te doen.

   1. coenzoon

    blabla bladieblabla

    We nemen weer even Amersfoort als voorbeeld

    106, gevaccineerd , 25 direct gestorven en 70 ernstig ziek !

    De genocide is in volle gang omdat een aantal debielen denken dat als iedereen gevaccineerd tegen 1 mutant ze weer een biertje mogen drinken op een terras os dat ze naar Spanje mogen op vakantie.

    De demagogie is levensgevaarlijk voor de volksgezondheid. De tweedeling van de maatschappij is in volle gang !

    1. Max Aue

     Heeft Coen een bron voor zijn bewering over de genocide te Amersfoort?

     1. STOP FVD

      De bron is zijn eigen hersencel.

   2. Seneca

    @branzino
    er is niemand van de door jou genoemde instanties, die bepalen kan wanneer iemand het tijdelijke met het eeuwige verwisseld. dit zijn ‘onderzoeken’ gevolgd door conclusies die geen hout snijden en dus geen nut hebben. het kost – veel – geld en het houdt de ‘vrije’ burger onder de duim.

    1. Branzino

     @Seneca
     Die 90.000 verloren levensjaren komen van onderzoekers van de Universiteit Tilburg, dus geen hobbyende amateurs. Verder geef ik alleen lezenswaardige info door. Je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar het ken wel je oordeel scherpen.

   3. Gerda2

    Branzino, er is ook een andere verhaal.
    Zet er even de verloren levensjaren van overleden personen (zonder corona) tegenover, waar niet op tijd zorg voor was (vooral tijdens de eerste golf).
    En natuurlijk de verloren levensjaren van nu nog levende personen, die niet op tijd de benodigde zorg ontvingen en daardoor korter zullen leven. Er waren niet voor niets meer amputaties het afgelopen jaar.
    Te late diagnoses van ernstige ziektes, waardoor de levensverwachting is gedaald en ik kan zo nog wel even doorgaan.

    In het krantenartikel van een paar maanden terug, waarvan de link hieronder is vermeld, kun je lezen dat er een grote groep kinderen met ernstige problemen rondloopt.
    Stress en depressie, eetproblemen enz. Veel meer zelfmoordpogingen dan normaal. Wat heeft dat voor sommige kinderen op de lange duur voor gevolgen?

    gelderlander.nl/tiel/meer-kinderen-belanden-in-ziekenhuis-na-zelfmoordpoging-door-coronacrisis-het-wordt-steeds-erger~a339c4f6/

    De gegeven getallen van de verloren levensjaren lopen behoorlijk uiteen, maar ga er maar van uit dat het vele jaren zijn.
    Het onderzoek waar jij over spreekt, is makkelijker uit te voeren, dan voor de andere groepen, waarover ik het heb.
    Er zullen op de duur ook daar onderzoeksresultaten van bekend worden, maar dat kan, denk ik , nog wel even duren.

    1. Branzino

     @Gerda2
     Zoals meestal, heb je feitelijk weer gelijk en ben ik het er ook mee eens. Ook met je afsluiting, waarin je aangeeft dat die gegevens nog moeilijk te meten zijn. Een vergelijking is dan ook nu niet mogelijk. Ik moet daarom afgaan op mijn onderbuikgevoel en dat zegt, dat die 90.000 hoger is dan ik verwachtte. En het zegt mij vooral, dat gemiddeld 5 gewonnen levensjaren naar mijn bescheiden mening toch eigenlijk wel een forse investering rechtvaardigen.

     Ik moet nog wel een opmerking maken, kritisch naar jou, maar vooral ook naar anderen als Maurice de Hond. Je brengt een aantal tegenwerpingen, terecht. Maar je kwantificeert die niet. Ook terecht, want dat is niet zo maar mogelijk. Je geeft dat ook, nog steeds terecht en eerlijk, als kritiek mee. Maar het effect van zulke tegenwerpingen is wel vaak, dan minder oordeelsvaardige mensen het als bewijs van het tegendeel gaan zien, een soort tunnelvisie. En dat is het beslist niet. Het moet alleen nog eens grondig onderzocht worden.
     Die 90.000 verloren levensjaren komen van onderzoekers van de Universiteit Tilburg, dus geen hobbyende amateurs.

     Het is de tactiek van Maurice de Hond: geef zoveel mogelijk goed onderbouwde, liefst cijfermatig, mogelijkheden die in het voordeel van het tegendeel kunnen pleiten, maar nog niet voldoende uitgewerkt zijn om als bewijs te kunnen dienen. Zo wordt twijfel gezaaid en is verder onderzoek nodig. Jij geeft die twijfel gelukkig zelf aan, maar lang niet iedereen is zo zelfkritisch. Hiermee wil ik overigens niet zeggen, dat dergelijke opmerkingen niet gemaakt zouden moeten worden. Hoe meer hoe liever, maar dan wel graag op deze eerlijke manier, en niet zoals Baudet/Van Haga/Engel/Jensen/e.a. die zoiets als bewijzende feiten brengen.

     Maurice de Hond heeft het met die benadering bijna 20 jaar volgehouden in de Deventer moordzaak: steeds maar weer halve tegenwerpingen, zonder ook maar enig hard bewijs tegenover de wel degelijk harde bewijzen van het tegendeel. Bij corona acteert hij op dezelfde manier.

     1. STOP FVD

      Mooi serieus stuk, ook weleens fijn zoiets hier te lezen in de reacties. Vwb Maurice de Hond, die is al lang van zijn zetel afgevallen, hij ziet het zelf alleen helaas nog niet. Hij was veel te optimistisch voor rechts (logisch want hij laat daar zijn oren naar hangen) en roept regelmatig slechts halve waarheden (iets waar FVD ook niet vies van is) om inderdaad twijfel te zaaien.

     2. Gerda2

      Branzino, ik zie het niet als mijn roeping om in mijn stukjes rekening te houden met hoe anderen deze stukjes interpreteren. Wel om jou een beetje tegengas te geven.

      Als ik jou was zou ik eens ophouden met je commentaar op Maurice de Hond.
      Laat hem kletsen als het je niet aanstaat.
      Maar volgens mij heb ik je nooit inhoudelijk commentaar zien geven op hetgeen hij schrijft.
      Vooral je slotopmerking zit er volgens mij naast.
      Je kunt de Deventer moordzaak niet vergelijken met zijn corona artikelen.
      Zoals je zegt: De tactiek van de Hond is: “geef zoveel mogelijk goed onderbouwde, liefst cijfermatig, mogelijkheden die in het voordeel van het tegendeel kunnen pleiten, maar nog niet voldoende uitgewerkt zijn om als bewijs te kunnen dienen”.

      In veel gevallen klopt dat niet volgens mij en is hij duidelijk genoeg.
      Zijn commentaar is meestal gerelateerd aan het functioneren en het omgaan met de cijfers van het RIVM met zijn vele wetenschappers, die voor de onderzoeken en rapportage zorgen (boks daar maar eens tegenop).
      Hij krijgt ook wel tegengas, die kun je lezen in de reacties.
      Ik ben in ieder geval blij, dat hij er is wat deze corona artikelen betreft.
      Verder komen zijn denkbeelden wat COVID-19 op zich betreft, toch behoorlijk overeen met wat algemeen heersend is.

      p.s. Bij de sterftecijfers van een “doorsnee griep” zitten ook mensen, die zonder griep misschien nog menig jaartje geleefd zouden hebben.

     3. Gerda2

      Correctie: Hij krijgt ook wel tegengas, die kun je lezen in de reacties.

      In de reacties op zijn website.

     4. Branzino

      Gerda2
      “Branzino, ik zie het niet als mijn roeping om in mijn stukjes rekening te houden met hoe anderen deze stukjes interpreteren.”
      O.k., dat kun je doen, vrij laten interpreteren. Ik kies ervoor om foute interpretatiemogelijkheden te voorkomen.

      “Als ik jou was zou ik eens ophouden met je commentaar op Maurice de Hond. Laat hem kletsen als het je niet aanstaat.”
      Kritiek is goed en nodig. Ook hier op DDS wordt vooral kritiek geuit, op overheid, kabinet, op veel politici en anderen. Dat is nuttig en ik hoop, dat dat blijft. Zo is ook kritiek op De Hond, want hij is zonder twijfel een influencer.

      “Maar volgens mij heb ik je nooit inhoudelijk commentaar zien geven op hetgeen hij schrijft.”
      Jawel hoor. Ik ben statistisch redelijk goed onderlegd, niet zo sterk als De Hond, maar ik kan hem meestal goed volgen en bekritiseren. Behalve zo nu en dan, maar dan maakt hij het wel heel erg ondoorzichtig en onvolledig.

      Ik noemde de Deventer moordzaak, omdat hij ook daar muurvast lijkt te zitten in een heel lange tunnel. Er is voor meerdere rechters de schuld van Louwes bewezen geacht, maar De Hond blijft vasthouden aan de schuld van de klusjesman. De Hond geeft nooit zijn ongelijk toe.

     5. Gerda2

      Branzino@ Kritiek is goed en nodig. Ook hier op DDS wordt vooral kritiek geuit, op overheid, kabinet, op veel politici en anderen. Dat is nuttig en ik hoop, dat dat blijft. Zo is ook kritiek op De Hond, want hij is zonder twijfel een influencer.

      Wel wat kort door de bocht wat de Hond betreft, ik zie het niet zo.
      Ik vind, dat je hem tekort doet om hem alleen maar een influencer te noemen.
      Ik bekijk zijn website geregeld en heb aan de kop van een artikel vaak al genoeg om te weten of ik geïnteresseerd ben het desbetreffende artikel te lezen.
      De man zelf, of waar hij verder mee bezig is, interesseert me verder niet.
      Mensen om mij heen, bekijken het ook zo.
      “Influencer” gedrag zie ik niet in zijn “corona artikelen”. Jij zult er waarschijnlijk anders tegenaan kijken.
      Toch heb ik de indruk dat jouw commentaar op stukjes, waarin de Hond wordt genoemd of stukken van zijn hand, meestal meer om de man gaan dan de boodschap. Maar misschien zit ik er naast.
      En er is inderdaad kritiek te horen op de overheid, kabinet enz., maar dat zijn
      wel de instanties en personen, die direct/indirect invloed op ons leven uitoefenen, vooral het laatste jaar. Dus zij zullen extra kritisch worden bekeken en maar goed ook.

      Verder zeg je: “O.k., dat kun je doen, vrij laten interpreteren. Ik kies ervoor om foute interpretatiemogelijkheden te voorkomen”.

      Je kunt foute interpretaties niet zomaar voorkomen. Op zijn hoogst kun je hopen, dat je er enige invloed op kan uitoefenen. Door je ervaringen op DDS zou dat toch duidelijk moeten zijn. In veel gevallen werkt (het teveel) duiding geven eerder averechts. Laat het aan de mensen over is mijn motto. En ja, misschien zitten daar net zo goed nadelen aan vast, maar die neem ik voor lief.

     6. Branzino

      @Gerda2
      Ik heb de indruk, dat de term “influencer” voor jou een negative klank heeft. Voor mij beslist niet. Ik beschouw veel spraakmakende foguten als influencers en dat bedoel ik dan letterlijk. Namelijk mensen die invloed hebben op andere mensen. Een paar corona-voorbeelden: De Jong, Rutte, Baudet, Van Haga, Gommers, Koopmans en dus ook De Hond en vele anderen. Sommigen spreken mij ook aan, anderen beslist niet, maar hen vind ik even goed influencers.

      Ik heb geen problemen met De Hond als persoon, wel met de manier waarop hij zijn geluid naar buiten brengt. Ik merk, ook aan mensen om me heen, dat hij vaak twijfel zaait. En omdat hij invloed heeft, schuift dat bij zijn aanhang niet zelden heel langzaam in de richting van zijn gelijk, terwijl dat meestal allerminst bewezen is. Twijfel zaaien is niet slecht, als het tenminste de bedoeling is om te laten zien, dat er ook alternatieven zijn. Maar in de Deventer moordzaak hield De Hond onwrikbaar sterk vast aan een andere zelfs met naam genoemde schuldige, terwijl geen enkele rechter daarin meeging en hoogstens nader onderzoek gelastte, wat later niets op bleek te leveren. Bij corona gaat hij vergelijkbaar te werk. Twijfel zaaien is tot op zekere hoogte o.k., Al zou ik het liever zien als het aandragen van alternatieven. Maar als een groot deel van de wetenschappelijke wereld daar niet in meegaat is een beetje twijfel aan je eigen standpunt ook passend, vind ik. De Hond heeft daar geen last van.

     7. Branzino

      @Gerda2
      Een kleine correctie: “foguten” moet zijn “figuren”. Wel bijna alle letters goed, toch?

 11. Beukman

  De Jonge heeft gelijk. Forum heeft zijn niche gevonden in het ondermijnen van de volksgezondheid dmv het verspreiden en ondersteunen van onwetenschappelijke quatsch. Onlangs zagen we Haga al op zijn bek gaan in een debat met Van Dissel. Haga bleek zijn huiswerk niet te hebben gedaan en zijn zaakjes niet te kennen, en werd daarvoor pijnlijk afgestraft.

  Dat zegt al genoeg. De man is niet geïnteresseerd in het constructief bijdragen aan het oplossen van het coronaprobleem, hij is slechts bezig met het winnen van goedgelovige zieltjes voor zijn partij. Eens een opportunist, altijd een opportunist. Opportunisme neigt naar gewetenloosheid.

  Nog even en Forum gaat ook de nieuwe wappietheorie ondersteunen als zou Van Dissel midden in het pedоnetwerk van Demmink zitten en onschuldige kinderen hebben vermoord.

 12. plakband

  Geschreeuw van Hugo de Jonge, gewoon negeren.
  De Haagse machthebbers zijn voor iets heel anders doodsbang.
  Dat gevaar heet Pieter Omtzigt.
  Het dossier heet ‘Klimaatbeleid’.
  Zodra Pieter dat gaat onderzoeken gaan er heel wat sLinkse koppen rollen in Den Haag.
  Dat proberen ze ten koste van alles te voorkomen.

 13. coenzoon

  Het vaccin wappiegeluid is een regelrecht gevaar ! Op de verpakking van een frikandel staan de ingrediënten ! Op de verpakking van het vaccin staat aanbevolen door hugo goebbels !

  Zo zit het echt hugo , het WEF en BBB zijn toch het doel

  h**ps://www.bitchute.com/embed/cHMwZURVEQMs/?feature=oembed#?secret=3Qc7oRjMLX

  1. Beukman

   Alle usual suspects komen in deze rolprent voorbij: Soros, Rotschild, Demmink, Kennedy, Bill Gates, “de Elite”, maar ook John Lennon mag zijn zegje doen. Verder natuurlijk Epstein, het pedоnetwerk, Prins Andrew, en het genie Tesla, “op verdachte wijze om het leven gekomen”. Ook Haga, Trump en Baudet worden opgevoerd als slachtoffer. Alles zit erin! Wat helaas ontbreekt zijn een aftiteling en een bronvermelding.

   1. Max Aue

  2. STOP FVD

   Ja en dat staat alleen op bichute voor een reden wappie!

 14. RvdBe

  Nederland staat te trappelen om een spuitje, volgens hem is de vaccinatiebereidheid zeer hoog, wat is dan het gevaar van wappie Baudet?

  1. usb3.0

   Nee hoor dat is een leugen er klinken ontzettend veel kritische vragen over het vaccin, naast de zogenaamde vrije keuze, waarin de vrijheid wordt beperkt als men zich niet laat vaccineren dus daar zit dwang bij..

 15. Heras

  Tuurlijk is hij doodsbang. Veel mensen weigeren de vaccin al, en dan gaat iemand ook nog eens de waarheid vertellen over de gevolgen daarvan.
  En, follow the money: waarschijnlijk krijgt de jonge per spuit betaalt door de who.

 16. right

  Lockdown?
  De massa moet “ontwennen’ aan vrijheid en welvaart, het gepeupel is verslaafd aan vanzelfsprekende luxe en vrijheden, welke feitelijk bedoeld en voorbehouden zijn aan de/een heersende elite!
  Het “nieuwe normaal” is een verborgen wereld-programma, om het voetvolk langzaam maar zeker te indoctrineren, te laten wennen aan een onvrije, dictatoriale wereld, alsook het ontmantelen van een materialistische levensbeschouwing, terug naar de primaire levensbehoeften!
  Immers schaarse grondstoffen, voedselproductie, welvaart/weelde moeten naar een specifieke machts- verdeelsleutel worden gesplitst, te weten: De machtigen der aarde als eersten, vervolgens de restjes voor de geknechte wereldbevolking!

  1. sonny

   Right@
   Het wereld-Coronabeleid heeft duidelijk een buitengewoon surrealistische en dictatoriale inslag!
   Elke onduidelijkheid wordt bedekt met een volgende, nog onduidelijkere en betwistbare uitleg, danwel leugen!

  2. Max Aue

   “Het “nieuwe normaal” is een verborgen wereld-programma”

   De wappies beginnen het hier langzaam maar zeker over te nemen.

   1. Fax uit Darmstad

    Heeft u zichzelf herkend?

  3. Heinrich

   Right-
   Jouw betoog, ben je pro of anti, mbt het door jezelf schetste “nieuwe normaal”?

   1. Heinrich

    Het “NIEUWE NORMAAL” is geen loze kreet, het gaat gebeuren, het wordt immers zeer vaak gememoreerd door veel politici!
    De vraag is: “op welke manier het ingevuld gaat worden?”
    Ach, dat gaat het domme plebs wel merken!

    1. Niet L niet R

     Je geeft een duidelijk inzicht in je geestelijke gezondheid, snel hulp gaan zoeken!

 17. STOP FVD

  Het woord doodsbang verzin je er zelf even bij. Hij maakt zich alleen zorgen omdat wappies dingen roepen die ongefundeerd zijn en onwaarheden bevatten. Dat dient slechts om de achterban er van te overtuigen op hun partij te stemmen. Helaas zijn veel lager opgeleide mensen die de regeltjes zat zijn daar heel vatbaar voor. En zie hier een fascist met een paar zeteltjes in de kamer. En nee zeker hoeft men het niet eens te zijn met de regering, daarom hebben wij een democratie.

  En dat is meestal fijn, maar niet altijd……. En dan roept deze “journalist” De Jonge wordt gesteund door de onafhankelijke, objectieve, volkomen neutrale nieuwswebsite Nu.nl”

  En wat doet DDS dan? Is dat zo onafhankelijk (gesponsord door FVD, zie hier rechts), objectieve (kijk naar de kop van dit “artikel”) en neutraal (er komen hier alleen FVD wappies). Hypocrietje, lekker naar de mond praten van je baasje.

  1. usb3.0

   stopje is het type fascistische vaccinazi drammende coronafetisjist, ook wel vaccinazi wappie genoemd

 18. usb3.0

  Coronafetisjist en angstprediker de jonge noemt, net als al die andere framers iedereen die kritisch zijn, wappies, gasten als de jonge zijn fascistische vaccinatiedrammers die mensen willen beperken vanwege hun vrije wil als zij zich niet laten inenten..

  1. Branzino

   @usb3.0
   Er is nog niet eens een schijn van bewijs dat anti-corona-mensen als tegenargument t.b.v. het eigen gelijk tegen corona-maatregelen aanvoeren. Van een aantal maatregelen is nog niet het nut 100% bewezen, maar dat is dan ook het enige wat tot lichte twijfel zou kunnen leiden, al snel weer ingehaald door de vele aanwijzingen van het nut van maatregelen of de risico’s van het achterwege laten ervan.

   Het is m.i. wel nuttig om voortdurend te wijzen op zwakke plekken in welke redenering dan ook. Maar het coûte que coûte vasthouden aan een ooit ingenomen standpunt ontaardt in een tunnelvisie die geen enkele bijdrage meer levert aan een goede afloop van de corona-crisis. Het RIVM en anderen passen voortdurend hun modellen aan aan veranderde inzichten. Dat heet leervermogen. Helaas wordt ze dan door ondeskundige opponenten zwalkend beleid verweten, terwijl het juist heel verantwoord beleid is met een optimale effectiviteit.

 19. Niet L niet R

  Een gesjeesde onderwijzer, die geen kennis heeft van management!
  Die fout op fout maakt, doet ons groot plezier, als hij weer op school in de kleuterklas les gaat geven!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.